The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2011, 20:10
Wyniki w Polskiej grupie:

Chile - Korea Południowa 22 - 37 (12-15)

Debiutanci na tych mistrzostwach reprezentacja Chile nie dała rady pokonać Koreańczyków, którzy po wczorajszym remisie z innym reprezentantem Ameryki Południowej, dziś nie pozostawili złudzeń Chile.

Słowacja - Szwecja 22 - 38 (14-15)

Słowacja nie wytrzymała tempa w drugiej połowie, przez co Szwedzi odjechali w dalszej części meczu, gospodarze mają już na koncie 2 pewne zwycięstwa i przewodzą w grupie D, maleją szansę na awans Słowaków dla których była to już druga porażka w drugim meczu na Mundialu.

Pozostałe wyniki Grupa B:

Węgry - Norwegia 26-23
Japonia - Austria 33-30

Czas na Polaków.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 15.01.2011 o godz. 20:44.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.01.2011, 20:53
o....... w przerwie musi byc bo gramy fatalnie
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.01.2011, 21:02
Jak to się mówi w slangu-padlina 9 strat naliczyłem w ataku. Te u[puszczone piłki, faule w ataku, podania do przeciwnika---to irytuje!!!!Wystarczyło, że Argentyńczycy zagrali 3-2-1 i wyeliminowali nas zupełnie. To obnaża to co nas trapi od dawna,Czyli nie potrafimy zagrać nic poza rzuty z 2.,linii. JHak tego sie nie da grac to brak koncepcji na atak. Tyle co in plus-gra skrzydeł. Ale bez podań (celnych!!!!) sami nic nie zdziałają. No i wynik...6:11. To mówi wiele o poziomie gry.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.01.2011, 21:21
Ależ bramka Tkaczyka na 11-17
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 15.01.2011, 21:22
Bramka ładna tylko teraz podwójne osłabienie, do tego dalej wysoka obrona Argentyny.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.01.2011, 21:44
nic dobrego nie da sie powiedziec o dzisiejszym spotkaniu
to nie będzie raczej dobry turniej dla nas
Argentyna pokazala wszystkim co zrobic zebysmy byli bezradni
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.01.2011, 21:54
Szwecja 2011 jak już coś. Nic dobrego poza wynikiem.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 15.01.2011, 22:09
Popieram przedmówcę, poza wynikiem nic dobrego.
Argentyna zagrała wysoką i zmienną obroną przez co nasi w ogóle nie mogli rozwinąć skrzydeł, znowu dużo strat, nie wykorzystanych sytuacji.
Cieszy zwycięstwo lecz nie styl polskiej reprezentacji, jutro dzień przerwy mam nadzieję, że Polacy zregenerują siły i w poniedziałek zobaczymy inną lepszą Polskę.

Póki co tabela po 2 meczach w Grupie 2:

1. Szwecja 2 4 66-40 +26
2. Polska 2 4 59-56 +3
3. Korea 2 3 62-47 +15
4. Argentyna 2 1 48-49 -1
5. Słowacja 2 0 55-73 -18
6. Chile 2 0 40-65 -25

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.01.2011, 23:21
Horror jak zwykle. Grając z taką obroną nie pokonamy Szwedów. Jednak w tym meczu nie grali za dugoi nasi najlepsi gracze jak Bielecki,Jaszka, Lijewski... Za to mieliśmy bardzo słabego Jurasika.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.01.2011, 23:55
http://www.sport.pl/reczna/1,78466,8...__Smialem.html

i chyba dlatego wszyscy uwielbiamy mimo wszystko tą reprezentacje i tego trenera. Wygrali , ale nie ma pieprzenia. Gość mówi jasno i precyzyjnie co jest nie tak, bez żadnego słodzenia czy bzdur typu" ważna wygrana, a nie styl" .

Zobaczymy jak będzie dalej. Narazie graliśmy ze słabeuszami, miały byc dwie wygrane. I są dwie wygrane.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.01.2011, 09:04
Mecz odpuściliśmy , na mocniejszego przeciwnika inaczej się mobilizujemy i inny skład występuje . Ze Szwedami może byc rzeczywiście problem , ale jakieś tam szanse mamy . Remis nam mało daje bo Szwedzi mają już teraz świetny bilans bramkowy , pod tym kątem ich nie dogonimy

W 2 rundzie prawdopodobnie przyjdzie nam się mierzyć z Serbami , Dunczykami i Chorwatami . Najgorzej będzie z tymi ostatnimi , jeśli oni nie zanotują wpadki to z nimi będzie mecz o wszystko . Na Duńczyków mamy patent , a Serbowie to klasa Słowacji .
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.01.2011, 10:31
Znowu polscy szczypiorniści zadbali, abyśmy mieli emocje do samego końca. Cóż, myślałam, że będzie to trochę inaczej wyglądać, że odskoczymy Argentyńczykom na kilka punktów, a my do ostatniej chwili musielimy walczyć o zwycięstwo.
Powód: ortograf ;x
Ostatnio edytowane przez gypsy : 16.01.2011 o godz. 10:31.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 16.01.2011, 11:47
To, że Polacy dziś nie grają nie oznacza, że Mistrzostwa się skończyły, nas interesuje przede wszystkim grupa C, która połączona z naszą grupą utworzy nową grupę w II rundzie.

W tej grupie rozegranie zostanie 2 kolejka spotkań w której:

Serbia zagra z Australią, Algieria z Chorwacją a Rumunia z Danią. Faworytami do wyjścia z grupy są 3 europejskie zespoły z Duńczykami i Chorwatami na czele do tego drugi bałkański kraj Serbia.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 16.01.2011, 12:21
Z taka gra jaka prezentujemy daleko nie zajdziemy, niestety ...
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.01.2011, 12:56
Cóż, mam nadzieję, że treningi zostały ułożone w ten sposób, że świeżość i szybkość dopiero przyjdzie, na najważniejsze mecze a póki co trzeba po prostu wygrywać. Ale czy tak będzie, to się dopiero okaże.

Póki co wygląda to tak, że jesteśmy przygotowani tylko na wymianę ciosów z drużyną stosującą podobnie jak my obronę 6-0. Przy jakiejkolwiek obronie kombinowanej głupiejemy i nie ma żadnego pomysłu. Ale z drugiej strony tak na oko to wynika z problemów fizycznych.
W każdym razie z taką grą to 7 miejsce będzie szczytem marzeń (to chyba ostatnie miejsce gwarantujące udział w eliminacjach olimpijskich).
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Christofor
Member

Od: 02.2009

Stary 16.01.2011, 14:00
Teź mam nadzieję, że to zabeig treningowy i fizycznie nasi z każdym meczem będa sie lepiej prezentować. BO to co mi sie najbardziej rzuciło w oczy to praktycznie brak szybkiego ataku - jesteśmy za wolni. Na tle Słowaków było to doskonale widać, Petro ważący 110 kg szybciej wraca do obrony niż my przeprowadzamy szybki kontratak...
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 16.01.2011, 15:04
Tłumaczę sobie wczorajszy słabszy mecz tym, że w turnieju zawsze jest taki jeden kryzysowy mecz, gdzie idzie słabiej i najważniejszy jest końcowy wynik, a nie styl. Myślę, że teraz powinno pójść z górki i zacząć grać zdecydowanie lepiej, bo tylu strat polskich szczypiornistów dawno już nie widziałem co wczoraj.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 16.01.2011, 21:50
Mamy komplet wyników dzisiejszych spotkań:

Grupa C

Serbia - Australia 35-18
Dania- Rumunia 39-30
Chorwacja - Algieria 26-15

Grupa A

Bahrajn - Niemcy 18-38
Tunezja - Hiszpania 18-21
Francja - Egipt 28-19

Dzień zgodnie z planem czyli zwycięstwa faworytów zarówno w grupie A jak i C.

Jutro mecze w grupach B i D. Mecz Polska - Chile o godzinie 18:15.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.01.2011, 00:19
Dlaczego TVP mimo iz kupila prawa do Mistzostw nie transmituje innych meczow- czyli grup oprocz polskiej

niby kupii ale tna koszta i pewnie nie wykupii calosci znajac zycie,Polsat przynajmniej pokzywal wiecej ,a ci minimalisci jak zwykle oszczedzaja
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 17.01.2011, 11:25
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego TVP mimo iz kupila prawa do Mistzostw nie transmituje innych meczow- czyli grup oprocz polskiej

niby kupii ale tna koszta i pewnie nie wykupii calosci znajac zycie,Polsat przynajmniej pokzywal wiecej ,a ci minimalisci jak zwykle oszczedzaja
Pokazują podobno na tvp sport.Polsat też w ogónodostępnym pokazywał mecze Polaków, a reszta na Polsat Sport.

Ogólnie to Polacy zagrają w drugiej rundzie z Duńczykami, Chorwatami, Serbami. Plus wyniki ze Szwecja i Koreą Pld. się liczą. Będzie cieżko z taką gra jaką pokazują nasze orły.
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 17.01.2011, 11:32
Ja tam posiadam tvp sport ale jak na razie udało mi się zobaczyć ( po za meczami Polaków) jedynie mecz Szwedów z Chile na rozpoczęcie Mistrzostw. Innych meczy nie trafiłem, ani na żywo, ani powtórek... Taka telewizja niestety :/

a co do gry to z tego co pamietam na poprzednich mistrzostwach też w pierwszej fazie grali słabo i dopiero z czasem się rozkręcali. Miejmy nadzieje że i tym razem tak będzie.

Dobrze by bylo pokonać dziś Chile w przekonujący sposób, tak dla polepszenia nastrojów
Ostatnio edytowane przez przemo : 17.01.2011 o godz. 11:35.
Odpowiedz cytując
wajefel
Member

Od: 07.2010

Stary 17.01.2011, 11:34
Ja widziałem jeszcze Szwecja-Słowacja .
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 17.01.2011, 11:38
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Pokazują podobno na tvp sport.Polsat też w ogónodostępnym pokazywał mecze Polaków, a reszta na Polsat Sport.

Ogólnie to Polacy zagrają w drugiej rundzie z Duńczykami, Chorwatami, Serbami. Plus wyniki ze Szwecja i Koreą Pld. się liczą. Będzie cieżko z taką gra jaką pokazują nasze orły.

Możliwe więc, że z grupy wyjdziemy z 2 punktami( liczę na zwycięstwo z Koreą) co w naszym przypadku może oznaczać iż pożegnamy się z z turniejem na drugiej rundzie, tzn. nie zagramy o medale.

Nasz dzisiejszy przeciwnik Chile- to debiutant na Mistrzostwach Świata, awans uzyskał jako 3 drużyna Mistrzostw Ameryki ustępując innym naszym grupowym rywalom Argentyńczykom i grającym w grupie B - Brazylijczykom.

Na tegorocznych mistrzostwach bez sukcesów w dwóch dotychczasowych spotkaniach nie zdobyli punktu, na inaugurację przegrali ze Szwedami 28-18 zaś w drugim meczu 22-37 ulegli Koreańczykom. Można powiedzieć, że Chilijczycy to outsider naszej grupy, więc inny wynik niż zwycięstwo Biało- Czerwonych dziś będzie dużą sensacją.

Dzisiejsze mecze w naszej grupie:

16:15
Słowacja - Argentyna

18:15
Polska - Chile

20:15

Szwecja - Korea

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.01.2011, 12:04
Mecz są na TVP sport, lecz do tej pory tylko z grupy Polskiej o 18 i 20. Liczyłem, że na TVP info również będą transmitować;/ Ogólnie to chyba z transmisją z MŚ nie jest za dobrze bo nawet Wenta gdzieś narzekał, że organizatorzy nie przeprowadzają transmisji i trudno mu wyciągnąć nagrania z innych spotkań.

A co do naszej gry... nie przekreślałbym naszych szans... oni są tak nieprzewidywalni, że w każdej chwili mogą zaskoczyć i ten turniej sukcesem się dla nas skończy
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.01.2011, 17:38
Nie jest dobrze i to wiedziałem od początku
miejsce na podium będzie dla mnie WIELKIM sukcesem.
Lijewski nie pojechał na mistrzostwa, teraz Jurecki musi odpuścić i jakby nie było Bielecki też nie jest w pełni formy i nigdy już nie będzie.
To jest 3 zawodników, patrząc na ilość wszystkich zawodników może niewiele ale jak wezmiemy pod uwagę to że tych 3 to 40% siły kadry to jest to bardzo dużo.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 17.01.2011, 18:23
Nie mamy obrony w ogóle. To jakiś koszmar!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.01.2011, 18:59
Chaos w obronie, chaos w ataku, kiepsko to wygląda na ten moment. Prawdziwym sprawdzianem będzie mecz ze Szwecją. Tylko, że wcześniej czeka nas jeszcze Korea i już tu może być ciężko.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 17.01.2011, 19:02
Moim zdaniem jest lepiej niż było
w ataku zaczyna się coś kleić tylko że jest problem ze skutecznością...
w obronie jest dobrze jeżeli choddzi o przesuwanie i gre na kontakcie na 6 metrze, ale niestety nie ma wyjścia do zawodnika który może rzucić z dalsza...jak zobaczyłem jak Siódmiak się przygląda kolesiowi który już rzuca to dramat ;( Wenta napewno z tego powodu szaleje w szatni bo z doświadczenia wiem że każdy trener właśnie o brak wyjścia do rzucających ma największe pretensje.
Oby po przerwie było lepiej i coraz lepiej. Byle do przodu !
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 17.01.2011, 19:54
Ogladam wlasnie Niemcy-Hiszpania i jednak z naszymi jest gorzej niz myslalem. Gra obronna obu druzyn, ulozenie gry w ataku, zero glupich strat i gra niemieckiego bramkarza pozwala na pesymistyczne ocenienie naszych szans w kolejnej rundzie.Cos u naszych nie gra. Sporo prostych niewymuszownych bledow, spozniona obrona i w konsekwencji faule. Mam nadzieje, ze to tylko wchodzenie w turniej to powoduje i zmordujemy w drugiej rundzie przeciwnikow,
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 17.01.2011, 22:06
Kilka luznych uwag kompletnego laika po meczach Polski z Chile i Szwecji z Koreą.

Po pierwsze primo, nasza gra to kompletny chaos, w ataku w obronie, wszędzie... Nie wiem ale mam wrażenie że im teoretycznie słabszy przeciwnik to nasza gra wygląda gorzej. W meczu ze Słowakami ( chyba najtrudniejszymi do tej pory) graliśmy według mnie najlepiej. Może będzie to działało w drugą stronę, że im lepszy tym gra będzie lepsza?

Dzisiejszy wynik nie ma co komentować bo powinien być taki lub wyższy, ale bez takich nerwowych momentów jakie mieliśmy w dzisiejszym meczu.

Szwedzi i Koreańczycy są krótko mówiąc mocni, a Szwedzi nawet bardzo mocni. Żadnych strat, nieporozumień, szybkie efektowne zagrania o jakich nasi nawet nie pomyśleli podczas tego turnieju.

Z tego co widziałem to obie te drużyny grają w obronie 6-0, co chyba nam "leży". Bo jak widziałem jak sie miotaliśmy z każdym innym typem obrony to szok mnie ogarniał...

Jaka jest nasza aktualna forma dowiemy sie jutro po meczu z Koreańcami Ale jeśli każdy następny mecz będzie się kończyć wymęczonym zwycięstwem jak do tej pory, to dla mnie może być
Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez przemo : 17.01.2011 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów