|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Basałaj realizuje swoje podstawowe zadanie jakiego się podjął, mocno realizuje politykę historyczną Wisły. Teraz do historii przechodzą nasi byli piłkarze, sukcesy też się tam wybierają razem z nimi. Za rok będą spotkania wspominkowe. A poza tym, tak na zimno to dla Cupiała mamy najlepszy zarząd bez rokowania na pogorszenie swoich notowań. Kasę do klubu przynoszą, Cupiał się nie w....ia że ściągnięci za gruby hajs nic nie grają bo takich nie ma i się nie zapowiada żeby byli. Chyba że to taka konferencja z małym podtekstem... Oto nasze największe wzmocnienie tej zimy
Ostatnio edytowane przez MatMario : 14.01.2011 o godz. 19:20.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
No o tym się przekonamy jak do nas przejdzie i co zaprezentuje. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
O czym Wy mówicie? Jako prawdziwi kibice wolelibyście mieć piłkarzy, którzy zarabiają jak najmniej - relatywnie oczywiście. Im więcej pieniędzy zostanie w kasie klubu, tym większe szanse sprowadzenia zawodników. Pieniędzy nie można przejadać. Trzeba nimi rozsądnie gospodarować.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Małecki to NAPASTNIK na sile przekwalifikowany przez Skorże na pomocnika gdyż nie mieliśmy na skrzydle żadnego sensownego zawodnika, więc pojawia się nadzieja , że Mały wróci na oczywistą i naturalną dla niego pozycje, do ATAKU. Bardzo dobrze, że szukają skrzydłowych z prawdziwego zdarzenia, może w końcu napastnicy zaczną otrzymywać jakiekolwiek celne podania z tej pozycji.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
W kwestii bramkarza najbardziej wymowne są tu słowa Mariusza Pawełka który jako swojego następce wskazuje Filipa Kurto co jest potwierdzeniem tego co napisałem wcześniej na temat Milana Jovanicia który według mnie zupełnie nie ma pojęcia na temat bronienia.
Jeśli nie ma innych kandydatur bez zastanowienia podpisywałbym Kowlewskiego aby nie obudzić się później z ręką w nocniku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jedną nogą w Wiśle, dwoma nogami, w drodze, w locie, w samolocie itp. po k*** to piszą?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() niektórzy pamiętają jeszcze Mazilu i innych Rumunów ja najbardziej Jimeneza ![]() baj de łej idzie ci on jeszcze do nas czy zamienił się w tego z Izraela? ps. http://www.sport.pl/pilka/1,96012,89...iecia,,ga.html no to Stachu do roboty. Którykolwiek z nich u nas i byłbyś Bogiem ![]() ps. albo tego młodzika z Southampton: http://sport.interia.pl/raport/trans...-latka,1583387
Ostatnio edytowane przez emjot : 14.01.2011 o godz. 20:42.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja tam na pozycji bramkarza to bym chcial Adisa Nurkovicia. Byl na testach, dobry bramkarz
![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Jego najlepsze cechy (mocny strzał z prawej nogi, niezły drybling, szybkość i dosyć poprawne podanie i imponująca wola walki) można wykorzystać w kilku rolach. Może grać jako schodzący skrzydłowy (taki, co nie dośrodkowuje piłek, ale schodzi do środka), cofnięty lub defensywny napastnik. W dzisiejszym futbolu nie ma podziału na pozycje, jest podział na role. Ustawienie 4-3-3, które ponoć ma być lansowane w Wiśle jest wyjątkowo elastyczne. Może być użyte jako wzmacniające własną połowę 4-3-2-1 lub jako ofensywne 4-3-2-1. Real mecz z Villarrealem rozpoczął w formacji 4-3-2-1, by w drugiej połowie wyjść 4-1-3-2. Kluczem do tego [zmian ustawień] jest ofensywa, gdzie zawodnicy mogą występować w różnych rolach, a piłkarze, którzy mają wszechstronne umiejętności są najbardziej potrzebni. Dlatego nie powinniśmy postrzegać Patryka jako napastnika/skrzydłowego/pomocnika. Jest zawodnikiem ofensywnym. Ale popatrzmy szczerze. Mały ma słabe dośrodkowanie i nieciekawy przegląd pola, co nie pozwala mu rozwinąć skrzydeł jako skrzydłowego od pola karnego do pola karnego. Chłopak w tej roli jest po prostu marnowany, ale chce pomóc drużynie, więc nierzadko chce brać na siebie grę, co skutkuje szybkimi stratami i rosnącą frustracją drużyny. Można go oczywiście ustawić z boku, ale nie powinien być przyczepiony do linii bocznej. Schodząc do środka może robić miejsce komuś z lepszym dośrodkowaniem jak np. Garguła. Problem pozostaje taki, że można wykonać nawet 12345678 dośrodkowań w meczu, ale i tak liczy się to, co w sieci. Dlatego pozostawiam problem wykorzystywania podań Valcxowi. Nie żeby to on miał to robić. Niech znajdzie kogoś, kto to umie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jak bardzo się mylisz, zobaczysz w tej rundzie ;-)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kurcze Stan był obecny na sali konferencyjnej i nawet słowa nie pisnął o wzmocnieniach. Ciekawe co z tym napastnikiem co miał przybyć na 1 trening?
może ta druga noga mu utkwiła w samolocie?![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Milan Jovanić będzie w 11 sezonu w maju zobaczycie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Dodam do tego słabiutki wyjazdowy mecz z Karbachem, i brak jakiej kol wiek reakcji na gole z Koroną. Moje zdanie jest takie, że jak zostaniem z tym gościem w bramce będzie to skandal. Jednak nie przekreślam go choć moja ocena tego zawodnika jest mizerna, chciałbym abyśmy tak na wszelki wypadek mieli sprawdzonego Kowalewskiego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ty tak na poważnie z tym Kowalewskim? ledwo co się pozbyliśmy Pawełka, a Ty chcesz żeby sprowadzono na jego miejsce kogoś znacznie słabszego? lata świetności Kowala dawno mineły, teraz chłop znacznie obniżył loty, przestań myśleć o nim jako byłym bramkarzu Spartaka i Szachtara :/
http://www.youtube.com/watch?v=RQJNoe5kS_s ![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A wy nie możecie poczekać jeszcze pare dni?Teraz ich opluwacie, a pózniej pewnie po piętach będziecie ich całować hipokryci
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Guest
|
|
W Grecji : http://www.youtube.com/watch?v=LcMVCZ52iFw On nie zapomniał lada dzień jak się broni mimo że puszczał sporo baboli w osatnim czasie. Pewny przy wyjściach do dośrodkowań, i jak napisałem potrafi wyrzucić piłkę za połowę. Generalnie odsyłam Cię do mojego poprzedniego postu: http://www.wislakrakow.com/forum/sho...ostcount=40175 Zaznaczam też że Kowalewski to nie jest mój wymysł zdaniem portalu goool podpiszę kontrakt z nami albo wyląduje na Cyprze.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.01.2011 o godz. 21:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie rób sobie jaj... przecież dobrze wiesz że o każdym piłkarzu można zrobić filmik na youtube... Pawełek też ma swój film z fenomenalnymi interwencjami, a tak na dobrą sprawę to przez te 5 lat u nas spędzonych to tylko rundę jesienną tego sezonu miał na prawdę dobrą... ale nie ważne i tak Kowalewskiego na szczęście u nas nie zobaczymy bo głupi by był, gdyby zrezygnował z gorącego Cypru i wysokiego kontraktu na rzecz biegania po polskich kartofliskach, Boże chroń nas przed tym słabiakiem!
Westersyl, wiem, że to nie Twój wymysł, ale dziwi mnie fakt, że tak przystajesz przy tym "bramkarzu"...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 14.01.2011 o godz. 21:46.
![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a co z tymi Holenderskimi wzmocnieniami o których było głośno ? Lex Immers,Hadouri,Rigters,Verhoek ? Pisało sie że spokojnie ich sprowadzimy bo Wisła płaci lepiej niż zespoły środka tabeli w Holandii.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Dajcie już spokój z tym Pawełkiem i Kowalewskim. Jeden wart drugiego.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Kolejny dzien ciszy!!!!! czy my w ogole kogos zakontraktujemy do 1 treningu? czy kogos zakkontraktujemy podczas tego okienka? coraz bardziej jestem sfrustrowany... nie chce nic przesadzac, ale jesli przespimy kolejne okienko to dobrzeby bylo pokazac zarzadowi nasze niezadowolenie, moze odpuscic karnety,jechac cala runde na biletach z wyjatkiem jednego meczu
|
|
|
|
Guest
|
|
Osobiście wolę łysego Kowaleskiego niż uśmiechniętego Jovanicia, może to mieć o wiele lepszy wpływ na Bunoze, Chaveza, Cikosza. No chyba, że w klubie mają kogoś lepszego to niech Kowalewski jedzie na Cypr. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jeszcze trochę i możemy zacząć posądzać naszych działaczy o sabotaż
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Prawie robi jednak dużo różnice bo Kowalewski był kiedyś jednym z najlepszych bramkarzy w Rosji oczywiście to było lata temu jednak on nie zapomniał kompletnie jak bronić. Pewne schematy bramkarz ma wypracowane tak też jest w przypadku Kowalewskiego, teraz kwestii koncentracji, pewności siebie i nie ukrywajmy refleksu czego ostania Kowalewskiemu brakuje.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.01.2011 o godz. 22:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() oczywiście, że kilku albo i więcej bo przecież w lecie kończą sie niektórym kontrakty... więc znowu trzeba nowych do tego wymiana tych co się nie sprawdzili... ojj ten burdelu który jest wynikiem ostatnich kilku lat nie prędko zostanie uprzątnięty oby na puchary udało się załapać ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|