|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie znam sie za bardzo na medycynie ale jezeli alkohol bylby pochodzenia endogennego (wewnetrznego) to powinien wystapic (w wyniku rozkladu zwlok) u wszystkich 96 osob a nie u jednej.... Przeciez oni wyjechali o 7:30 wypadek mial miejsce o 8:41 i juz pili na pokladzie? Nie wazne ilosci, ale przeciez byla to panstwowa delegacja z prezydentem na czele do miejsca kazni polskich oficerow i juz pili (albo pil) na pokladzie? Jaja.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Najgorsze jest to, że większość Polaków, nawet w najmniejszym stopniu, się tą sprawą w ogóle nie interesuje... Anodina wczoraj niemal wprost zastrzegła, że żadnych uwag ze strony polskiego rządu sobie nie życzy żeby sprawa była jasna, nigdy nie głosowałem i nie zagłosuje na PiS, przypominam, że tam nie rozbił się pisowski samolot... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Co do sondaży to jestem się w stanie zgodzić co do wyborów, nie wypowiadam się bo jakoś mocno się nie interesuje polityką. Ale wystarczy poczytać komentarze ludzi na różnych portalach, i tam niestety widać że większośc ludzi ma siano zamiast mózgu. Łykają wszystko jak leci. Jak tutaj ktoś wyskoczył z tekstem o 0,6% promila i najebaniu. Pomijam już fakt czy są na to wogóle jakieś dowody.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
właśnie dowiedziałem się od szefa rosyjskiego MSZ, że śledztwo nie było rosyjskie, ponieważ, UWAGA UWAGA... MAK jest z defincji międzypaństwowy
![]() za chwilę się okaże, że śledztwo było wspólne, z reszta co ja w ogóle insynuuje , przecież wiadomo, że było ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Cytat z forum ludzi którzy lataja zawodowo:
"Jestem zdruzgotany jako pilot i Polak. Przez wiele krytycznych sekund pilot "siłuje się" z autopilotem, "a samolot leci" jak mawiał mój instruktor, wspaniały pułkownik M. Wystarczyło wykonać czynności wg. instrukcji "go around". Firewall throttle, level, climb... To są rzeczy których uczą w podstawówce PPL !!! Najpierw ciąg, później ciągnąc za drążek !!! Te dwie ręce, ta na przepustnicy i ta na rogach mają chodzić w przeciwnych kierunkach. A on ciągnął, i ciągnął, i nic... A może on nie chciał zrobić "go around" tylko wyrównać i "doczołgać się" (szczur) do pasa? Wszystko co pisaliśmy tu od miesięcy potwierdziło się, a jest nawet dużo gorzej. To niewyobrażalna kompromitacja, jeżeli PIC żeby uciszyć "TAWS" "oszukuje go" i przestawia wysokościomierz na 760mm !!! I leci na radio, na ślepo, patrząc tylko za okno, a nie na przyrządy. Nie widział, że ma opadanie 8 m/s To znów "podstawówka" PPL. Skanowanie wzrokiem okno-przyrządy !!! Tragiczna kompromitacja i żenada." w ogóle polecam poczytać fachowców a nie słuchac polityków - dyletantów i dziennikarzy-laików całość tutaj do oblukania: http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogo...nskiem-94.html ![]()
cięzko jest lekko żyć.........
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Nikomu sie nie chcialo przeanalizować lotu w oparciu o wiedze lotniczą, a wiekszość opiera się na "faktach" podanych przez Rosjan. Tych samych Rosjan od Kurska, Dubrowki, Juszczenki, Chodorkowskiego, wysadzanych bloków w Moskwie, Litwinienki,Politkowskiej. Skąd wiesz co bylo na wysokosciomierzu? skad wiesz czy stenogram jest w pełni prawdziwy? Jestem w tym temacie od dawna i jeżeli ktoś sie powołuje na słowa Rosjan jest kompletnym ignorantem i bezmózgiem. Przepraszam że tak ostro ale chyba teraz już tak trzeba bo niektórzy dalej lewitują w chmurach i myślą ze nagle po tamtej stronie specjalnie dla nas oni sie zmienili. Gdzie jakaś analiza? Ja się powołuję na tą http://ndb2010.wordpress.com/2010/11...owego-tu-154m/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozumiem że masz nalatane z 50 tysiecy na róznych samolotach i dysponujesz wiedzą absolutna na ten temat. W takim razem przepraszam że przytoczyłem zdania ludzi któzy latając zawodowo nie są równie wszechwiedzący ale jedynie znaja sie dobrze na tym co robią, łącznie z uprawnieniami , przepisami i doswiadczeniem.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W twoim przykładzie nie ma się do czego odnosić bo wkleiłeś luźne wypowiedzi ludzi odnoszących się do raportu podanego przez Rosjan. Kto im wierzy niech wierzy. Naiwnych nie sieją tylko się tacy rodzą |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeżeli wierzysz MAK i ich raportowi ( jeśli oni wierzą) i jest on prawdziwy to pewnie mają rację. Ja ci podałem kontr raport zrobiony przez Polaków,lotnikow spoza kół rządowych Równie dobrze można by wierzyć Stalinowi ,później Chruszczowowi że Katyń to dzieło Niemców - zresztą wielu Polaków w to wierzyło. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|