|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Inni już odpadli, a on idzie i idzie.
Iwan - mówimy tu o człowieku, który niedawno bredził o wspaniałym skaucie Zdzisławie K. Teraz ów sam majaczy o milionie euro za parę kompletnych kołków. Wiem, że to legenda, ale bez przesady... Możemy bić się o niego z Legią.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.01.2011 o godz. 21:25.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Profesjonalny klub wyciaga listę i mówi: mamy 3ech napadziorów, trzech na lewe skrzydło,itd. Po czym Staszek deklaruje, że rozpoczyna negocjację. A na koniec przyjeżdzają ludzi ena badania i podpisanie(lub nie) umnowy.
A u nas dyrektor wyciaga telefon do menago, dzwoni i mówi: Hej tam! Niemaci ejakiegoś co będzie mógł kopać za 120.000 euro na sezon? ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Może jestem małej wiary - ale jeśli na pierwszy obóz pojawią się klasowy napastnik ( w sensie nie no name z Gabonu) , stoper, lewy obrońca i bramkarz - to będzie to szok.
Poza tym taki zestaw oczekiwaliśmy zanim odeszli bracia i Pawełek - to teraz właściwie powinno pojawić się 2 x napastnik,2x lewy obrońca, bramkarz, 1-2 x stoper |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
jak na pierwszym zgrupowaniu nie zobaczymy jakiegos stopera i napastnika to czarno to widze... znowu beda pozniej na siłe srowadzać... Beto i inne wynalazki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Sorry ale Ci ludzie zajmują się profesjonalnie futbolem nie tak jak my - forumowicze. Czy ktoś z was ma doświadczenia z załatwianiem transferów piłkarzy? Nie pytam o FM. Trzeba być naiwnym żeby wierzyć że to kwestia kilku telefonów, potem jedne negocjacje i podpisanie kontraktu. Takie demagogiczne bajki to możecie sobie... ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wszyscy piszecie że jakie to Stan mam kontakty itd. Może i ma ale za darmo lub po "promocyjnej cenie" nikt nie odda nikomu db piłkarza.. Tak czy siak myszą kasę wyłożyć z klubu bo znajomości Stana nic nie dadzą!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nie ma szans na zawodników przed zgrupowaniem, przede wszystkim dlatego, że chcąc ściągnąć w miarę dobrego grajka, trzeba czekać, bo tacy mają zapewne lepsze oferty od tej co daje Wisła (a ostatnio groszem to nie śmierdzimy) i nasz wariant traktują jako rezerwowy. Bardzo rezerwowy. A, że Staszek powiedział, że złomu nie będzie ściągał (i ma rację, bo sobie tylko siary narobi), to pewnie w tej rundzie będzie 1-2 transfery. Na pewno napastnik i środkowy obrońca. A co z resztą? Pewnie raczej na zasadzie jak się uda/zgodzi, może Staszek przekona, jedyna nadzieja w nim. Bo atuty finansowe i sportowe po naszej stronie nie są.
PS: kiedy ten Ghańczyk ma przyjechać na testy medyczne? Przynajmniej wg prasy w jego kraju? |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Chyba 18 styczeń to był.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Czemu w kadrze pierwszej drużyny jest Kamil Brud
![]() Wcześniej (dzieki Kulawikowi) był Kamil Rado ale nie utrzymał sie za długo |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Najgorsze w tym wszystkim jest to czekanie na to co się wydarzy. W sumie bardzo bym chcial żeby transfery zostały zrobione przed obozem, a jednak cos mi podpowiada ze znowu będzie łapanka w czasie lub po obozie zeby tylko skompletować kadrę...Oby nie....Wierzę w Staszka, Bogdana...i Bogusia rzecz jasna..
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Jeszcze dwie uwagi:
1) oczywiście kontakty Stana to nie wszystko. Bez pieniędzy nie da się przeprowadzić żadnego transferu. Myślę jednak że pieniądze są - poza tymi z transferów są jeszcze zaoszczędzone na kontraktach sprzedanych piłkarzy. Oczywiście nie mam złudzeń że obracamy jakimiś niewyobrażalnymi kwotami. Ale pamiętajmy że koszty nowego piłkarza to: kwota transferowa + prowizja dla menadżera + suma dla piłkarza za podpisanie kontraktu + wynagrodzenie piłkarza. 2) co do terminu transferów - pamiętajmy że okienko transferowe w zachodniej Europie zamyka się 31 stycznia. Po tym terminie piłkarze będą tańsi, bardziej zdesperowani i ... niestety przebrani. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Myślcie sobie co chcecie. Transfery będą. Na 100%.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
zanim odeszli Pawełek i Bracia Brożkowie , klub mówił o dwch transferwach : stoper i napastnik lewego obrońcy klub nie poszukiwał , mówił o tym Maaskant w jednym z wywiadów więc realnie możemy się spodziewać dwóch napastników , jednego lewego pomocnika/lewego obronce , stopera i MOŻE bramkarza . 4/max 5 transferów , a nie jak piszesz 7 . kadre mamy słabą , ale nie najsłabszą . Słabszą miał Skorża na dwumecz z Levadią i Kasperczak na starcie przygootowań do ostatniego sezonu . Na razie fakt braku transferow nie jest niepokojący , ale jeśli do przyszłego piątku dalej nikogo nie zakontaktujemy to już będzie dziwne . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podejrzewam, że większość z nas jest pewna, że transfery będą, problem tkwi gdzie indziej.
Martwić się można o jakość tych piłkarzy, którzy przyjdą. ![]()
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle. - Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką? - To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani. -------------- Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
no nie ma sie czym martwić bo żaden z tych co odeszli nie prezentował super niewiadomo jakiego poziomu o pawełku super powiedział Iwan zagrał może dobre ostatnie 3 miesiące ale tak to zawsze poniżej poziomu, piotruś brożek ten który tak bardzo nakłaniał trenera by zobaczył sobie powtórki meczu z totenhamem beitarem czy barceloną na prawdę żenujące ciekawe co on chciał osiągnąć przynajmniej dostał fajną ripostę od Maskanta że widział mecz Karabachem, och i pawęł brożek strzelał bo strzelał ale jak mu wystawili do pustej no taka prawda był kosa i zieniu to pykał brameczki w tym sezonie na koniec coś sie ruszyło i też miał setki to coś tam nastrzelał ale to nie tym napastnika typu żurawski za dawnych lat zwód jeden drugi strzał za 16metrów i okno oj nie nie ma co płakać bo bardziej mi było żal jak Kosowski odchodził po raz drugi czy też nawet Baszczu niż teraz trójka naszych gwiazdorów
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
a transfery będą i myśle ze lepiej trenować jakiegoś zagranicznego 2 sezony i sprzedawać niż ciągle trzymac na siłe polskich grajków dla których po kilku sezonach brakuje już ambicji do walkii
|
|
|
|
Guest
|
|
Jeśli chodzi o Pawła to pooglądaj sobie mecze z 4 ostatnich sezonów bo prawdopodobnie ich nie widziałeś i zobacz kto ciągnął cały ten wózek, jeśli chodzi o ofensywę. Piotrek Brożek również bardzo solidny zawodnik, przy odpowiedniej motywacji był często najlepszy na boisku, przypomnij sobie kto wchodził ze złamaną ręką w Salonikach wywalczył rzut wolny po którym Nikola strzelił gola, a w dogrywce kto zrobił akcję bramkową. Jeszcze wcześniej ten sam zawodnik strzelił bardzo ważną bramkę Mattersburgowi dającą nam spokój. Czesto uważany za najlepszego lewegp obrońce ligi. Mario: Jovanić przegrał z nim rywalizację co mówi nam wszystko w tej kwestii, a trener nie mógł przecież kierować się sympatiami bo przychodził do klubu nie znając żadnego z nich. Jovanić nawet lepiej mówi po angielsku niż Pawełek, niektóre media sugerowały że grają Ci którzy lepiej dogadują się z trenerem co jest oczywiście bzdurą. Okienka transfer do złudzenia przypomina wiele poprzednich chodź wiem, że mamy dostęp do małego skrawka wiedzy podawanego przez media, zbymaka itp. Zawodnicy z górnych list jak Ubiparpi, który czeka na ofertę Partizana Belgrdan czy Delev, odpadają za to pojawiają się coraz to nowsze wynalazki typu Perrone, Colins - trzymajmy się z daleka od tego gościa, jak ktoś nie strzela w MSL to znaczy że jest już z nim naprawdę źle.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.01.2011 o godz. 12:30.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|