|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jeżeli miałby ktoś na zbyciu worek treningowy, w miare dobrym stanie, to pisać na priv. Sory za OT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
ja to mogę nawet kupić worek, jak by ktos mial go gdzie powiesić na terenie NOWEJ HUTY i żebym mógł pokopać z raz w tygodniu chociaż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
podpowie mi moze ktos gdzie zrobic badania lekarskie do trenowania np. boksu?
Moj lekarz I kontaktu zlecil mi badanie krwi,moczu i dal skierowanie do poradni sportowej.Dzwonie do tej poradni bo mam juz wyniki a ci mi wylatuja z tekstem w stylu "zapraszamy I Grudnia lub wizyta prywatna 200zl od zaraz" Chce cos zaczac trenowac ale co mam czekac do grudnia? Nie znacie jakiejs poradni ktora da mi ten swistek od zaraz? Pamietam ,ze gdy gralem w pilke nozna to badania wygladaly tak: -sprawdzali cisnienie krwi -osluchali pluce,serce itd.. -Dziekuje ! Zdrowy moze grac.. Pomocy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wiem ze do kick boxu musialem kiedys wykonac eeg ,robilem to w przychodni w RYNKU PODGORSKIM
|
|
|
|
Member
Od: 11.2003
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w jaką częśc nogi najlepiej trafic przeciwnika żeby od razu upadł na glebe ? Piszczel ? kostka ? kolano ? Czy jest to bez znaczenia bo liczy sie siła uderzenia ? Oczywiście mam na myśli uderzenie z nogi.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.01.2011 o godz. 15:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Kolano...ale to grozi ciężkimi obrażeniami! Oczywiście zależy jak mocno sie kopnie
![]()
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja mysle ze w kolano jest bardzo ciężko kopnąć aby zrobic krzywde ,po pierwsze trzeba uderzyć z dobrej strony czyli z przodu ,ale tego nie uczą na treningach ,kiedyś bawiłem sie w karate itp i wydawało mi się że kopniecia to podstawa ,teraz uważam ze jak powalać to tylko z łapy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Zasadniczo kopnięcia nożne na dół nie są stricte nokautujące ( mówię o pojedynczych) to potrafia tylko najlepsi, ew.jeśli jest duża dysproporcja masy czy umiejętności przeciwników. Co innego kilka serii uderzeń na udo które mogą spowodować skuteczne wyeliminowanie przeciwnika z walki |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Oczywiście wszystko zależy od tego czy chodzi o sport zawodowy czy uliczny casual. Żeby tylko obalić czy żeby uszkodzić. Mimo wszystko jednym kopnięciem rzadko da się coś wskórać. Staw skokowym. Tutaj złamać jest ciężko, najczęściej pęka torebka stawowa- specyficzny ból. Dobre podcięcie, parter, dziękuję. Kolano. Kopniesz centralnie z dużą siłą to możesz pogruchotać. Kopnięcie w dolną, górną albo boczną część z odpowiednim impetem może spowodować przesunięcie się rzepki i po wszystkim. Piszczel. Albo złamiesz, albo konkretnie obijesz. Ból specyficzny, ciężko kopniętemu stanąć, metaforycznie, twardo na nogi. W tym wypadku unikać oczywiście kontaktu piszczel-piszczel, to służy tylko do blokowania a i tak jest bardzo ryzykowne i kontuzjogenne. Udo- aby osłabić mięsień i spowodować samoistne uginanie się nogi, czasami udaje się jednym kopnięciem jednak aby obalić powinieneś uderzyć w uda obydwu nóg. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Czy chodzi ktoś na Kick'a w eXtreme fitness na R22?
jezeli tak prosze o PW ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Umówmy się że low kicków od Pudziana raczej lepiej się nie uczyć
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Niech mi ktos powie,jak powinno zakladac sie owijki.
![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Odezwij sie na gg to Ci napisze.. xP
![]()
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hmm... Ciekawy temat widzę się utworzył, ze swojej strony jak najbardziej mogę polecić TaeKwon - Do !
Świetna sztuka walki w 90% polegająca na używaniu nóg. Skuteczna. Trenowałem 2 lata w Myślenicach, jednak sekcja się rozpadła. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Jaką sztukę polecanie dla osoby, która dopiero ma zamiar "bawić się w te klocki" ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
taekwon-do jest ok mozesz potrenowac rozciągnąć sie ,pomachać nogami a potem przejdz na kick boxing ,nauczysz sie technik bokserskich i przede wszystkim są tam sparingi...aha i zmień nick żle sie kojarzy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
do master 17.
Jak masz zamiar dopiero bawić się w te klocki to proponuję klocki Lego Duplo w sam raz dla początkujących. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jak już mowa o Taekwondo to trenował ktoś tutaj: http://www.taekwondo.org.pl/
![]() Reymonta 22 To Nasza Świątynia, a Wisła Kraków To Nasza Religia!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
po prostu TAEKWON-DO jest fajne na poczatku ,potem zaczyna czlowiekowi brakować kontaktu ,i sparingów ,to masz na boksie i zaawansowanym kick-boxe, nic tak czlowieka nie nauczy jak systematyczne sparingi ,zadne machanie nogami w rzędach
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pzdr! |
||||
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Mam pytanie - czy ktoś z Was trenuje gdzieś w okolicach Ruczaju? Albo ma znajomego, który może polecić jakiś ośrodek? Najbardziej interesuje mnie Muay Thai oraz Kickboxing, ale nie wykluczam innych dyscyplin. Szukam i szukam w Internecie, ale większość ośrodków jest po drugiej stronie Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
chodzilem kiedys prawie dwa lata i nigdy nie wrócilem z rozwalona geba ,jakies kopanki na punkty mnie nie interesowały ,a na kick b po kazdym sparingu mialem czerwona gebe
bez napink pozrawiam |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]() http://www.grappling.pl/
Ostatnio edytowane przez sefarsefar : 02.03.2011 o godz. 22:42.
|
|
|
|
Makaveli
Od: 03.2005
Offline |
|
http://www.sportywalki.krakow.pl/ PS: Chcesz wiedzieć coś więcej to pisz na PW
Ostatnio edytowane przez _bzyku_ : 03.03.2011 o godz. 11:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() Pzdr! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Wie ktoś gdzie można obejrzeć dzisiejszą walkę Matthew Hattona z Saulem Alvarezem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Od wtorku 8 marca zaczynają się treningi Aikido na hali przy R22 dla nowych osób.
Warto przyjść i się zapisać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
danpe_ jestes w stanie udzielic wiecej informacji na PW ?
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|