|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Co do wzrostu bazujemy na danych z Wikipedii, a one niekoniecznie muszą być aktualne, co jest pocieszające.
Być może w Krakowie wyląduje (o ile wyląduje) koleś mierzący 1,90m, przecież spokojnie mógł urosnąć, skoro jest taki młody ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
dobrze że ironie wyczułeś.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Bogatsi o doświadczenia z ostatnich kilku lat, poczekajmy na oficjalne "klepnięcie" jakiegokolwiek transferu. Skoro z takim wyprzedzeniem jest info to nie wiem czy to prawda ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
post roku
Ostatnio edytowane przez Junior_Battle : 24.12.2010 o godz. 23:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To do ostatniego zdania. Czy jeżeli Cannavaro przyszedłby do polskiej ligi, to rozumiem, że nie poradziłby sobie, bo jest za dobry? Cannavaro zawodnik na ligę włoską i hiszpańską, czyli taki Krzywicki ładowałby tam multum bramek bo nie opiera się na technice i szybkości. Niezłe rozumowanie. Kolego... |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ja sam nie wierzę co tu ludzie wypisują , a ja tylko robię szum wobec tej naszej co okienkowej ofensywy transferowej. To że jej po prostu nie ma i Stan na pewno wie co robi i poprzerastanych bambusów nie kupi , ale za to trafiają do nas ulubieńcy pomarańczowego trenera jak na razie tylko jeden i jednym golem zapewnił sobie spokój do końca roku. Czekamy i poczekamy sobie dalej , ale same nazwiska są kojarzone to dobry znak , bo ostatnio pojawiały się takie wynalazki , że włos mi się jeżył na czuprynie . Reprezentanci Izraela , Bułgarii , Słowacji czy też młodzieżowi reprezentanci Ghany itd. to raczej nie są anonimowe ogórki i jak się oglądało niektórych na MŚ U-20 na Eurosporcie to się kojarzą.
Powód: zgubione a po drodze
Ostatnio edytowane przez szczebel : 25.12.2010 o godz. 00:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Cały czas opisywałem przydatnośc bliżej nieznanego nam techniką Alhassana, a nie Cannavaro którego tylko przytoczyłem w odpowiedzi na twój post i uznałem za ewenemet - co chyba przeczy twojemu rozumowaniu moich wcześniejszych postów. Owszem skupiałem się na wzroście, który, co potwierdzają wcześniej przytoczone przeze mnie przykłady, grajków z naszej ligi, ma ogromny wpływ na ich przydatność. Pisałem o wzroście bo napewno 20-letni Afrykanin nie dorównuje do pięt doświadczonemu Cannavaro pod względem technicznym, na czym Włoch opierał swoją grę. Kogo(po raz kolejny pogrubie żebys zobaczył) w Polskich realiach stać na piłakarz którego wyminiełeś? I zrozum w końcu że piszemy nie o jednostkach wybitnych, jak makaroniarz na C, tylko o 20 letnim reprezentancie Ghany!
Ostatnio edytowane przez igortsw : 25.12.2010 o godz. 02:14.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
http://ghanasoccernet.com/2010/12/thirt ... han-squad/
na tym zdjęciu stoi obok bramkarza i wyglada na jego tle dosc imponujaco bramkarz to Stephen Ahorlu ma 186cm wzrostu. tak więc "prawie nasz" srodkowy obronca ma okolo 180-182 cm wiec nie tak zle!! Moze byc dobry- Samuel Kuffour 178cm Na koncie Puchar Europy i finalista (slynny mecz z Man Utd)nieważne nawet czy byłby jakąś super gwiazdą, ale nie uważasz, że nawiązanie ścisłej współpracy z menagerem z tamtego rejonu mogłoby wyjść Wiśle tylko na dobre? ![]()
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 25.12.2010 o godz. 02:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
moze miec duzy wyskok dosiezny, i takiego Bunoze bedzie robil jak chcial w powietrzu. do tego liczy sie ustawienie, walka cialem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Znalezliscie go na transfermarkt
? W Hearts of Oak go nie ma. Hmm, jak na taki talent, to dosyc dziwna sprawa.A co do wzrostu, to nie ma on zadnego znaczenia, jesli potrafi grac sie w pilke. Pierwszy przyklad z brzegu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Roberto_Ayala - jeden z najlepszych stoperow na swiecie swego czasu czy http://en.wikipedia.org/wiki/Iván_Córdoba . |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
A co mają instytucje europejskie do Ghańczyka? Czyżby Ghana brała udział w młodzieżowych mistrzostwach Europy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pewnie chodziło mu o Fifa
Ludzie co wy tacy dziwni jesteście wyszła raz niby afera że koleś ma przekręcony licznik gdzie były w sumie podstawy ku temu.. ale jak widać jak szybko sprawa się pojawiła tak szybko znikła... Teraz każdego murzyna będziecie oskarżać o przekręcanie licznika? Ja mam kumpla ze studiów który teraz wygląda na kolesia dobrze po 30 a ma 24 lata i jest biały <że tak prostacko określę >![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie ma co gadać, stoper powinien mieć co najmniej 185. Choćby dlatego żeby napastnikowi trudniej sie było na nim oprzeć przy wyskoku do piłki. Sędzia zwłaszcza w naszej PZPNowskiej lidze nie zawsze to zauważy. Z drugiej strony jak sobie przypomnę Kałużnego w Korei kiedy walczył jak lew z "rosłymi" autochtonami .... Trzeba by młodego zobaczyć i sprawdzić mu dosiężny.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Zobaczcie tylko jaki on jest napakowany, założę się, że wygrałby pojedynek powietrzny z nie jednym gościem postury Gordana
A co do teorii spiskowych w sprawie wieku, to już się żenujące robi. Dziwne, że tylko każdy, za przeproszeniem murzyn, przymierzany do Wisły ma przekręcony licznik. W najlepszych ligach świata jest pewnie kilkuset zawodników z Afryki i nikt nie robi z tego problemów. Z resztą i tak pogra u nas max 2 lata i odejdzie do silniejszego klubu, jeśli faktycznie już podpisał kontrakt. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
A wracający do tematu założenia transferowe tej zimy mają dostarczyć zawodników do pierwszego składu ,a ławka rezerwowych może eksplodować.Jeśli Maskant wyciśnie po 99% tych zawodników to nowi gracze muszą być naprawdę dobrzy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Znaczy mój post jest przykładem tego szaleństwa?
Bo nie rozumiem.Jeżeli nastolatek zostaje kapitanem seniorskiej drużyny to albo jest synem prezesa albo nawet starsi w zespole doceniają go. I chyba nie za dojrzały wygląd. Stopera nam brakuje jak tlenu, wykartkować dwóch środkowych obrońców w jednym meczu to żaden problem i kto będzie grał? Kowalski z "Tytusem"? Na tej pozycji mamy biedę. Dlatego młody ambitny może się przydać, lepszy byłby Glik? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam tu jakas wiadomosc na temat naszego przyszlego nabytku niestety po wlosku kto to rozszyfruje w calosci
ja rozszyfrowalem slowa ROMA i 400.000 euro http://www.calciomercato.com/prima-p...-cesena-846922 zdaje sie ze z 17 grudnia Powód: slaby pomyslunek
Ostatnio edytowane przez moce : 25.12.2010 o godz. 14:45.
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Napisali w tym newsie, że Alhassan to młody perspektywiczny gracz i interesują się nim Lione, Roma i Cesena.
Przewidywalna wysokość transferu wynosiłaby około 400 tyś €. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wyżej kolega napisał to co ja w sumie więc po co 2x to samo dawać
post do usunięcia Powód: delete :P
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 25.12.2010 o godz. 14:53.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Też trochę poszperałem po ghańskich forach, na szczęście językiem urzędowym tam jest angielski - i konkluzja jest jedna. Ludzie są lekko w szoku, że taki zawodnik jak Alhassan przechodzi do Wisły. Podobno pół roku wcześniej ofertę za niego złożyła włoska Cesena, a kilka dni temu do polowania włączyła się Roma, wprawdzie nie składając konkretnej oferty, ale jednak.
Wisła podobno wygrała z Olympiakosem, który złożył ofertę rzędu 300k, Wisła 200k. Ni chuja tego nie rozumiem jak to jest możliwe, że on wybrał Polskę. Jeżeli oczywiście to wszystko prawda, ale cytują jego menego, także jest szansa, że cała historia nie jest wyssana z palca. W każdym bądź razie - ludzie są skonsternowani, że idzie do Polski i boją się, czy to aby nie jest jakiś trik jego manegera, narzekając przy okazji na manegerów w Ghanie, bo podobno wielu piłkarzom zniszczyli życie, dbajac tylko o własne interesy. Jeżeli to wszystko prawda, to szykuje się nam dobry transfer, mam nadzieję, że wszystko wypali ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Wiesz mnie również to dziwi. Jakoś nie jestem przekonany w ten artykuł dlatego proponuję poczekać. Jeszcze z nami nic nie podpisał a przyjechać do Krakowa ma dopiero 18 stycznia na badania. Już nie takie transfery miały być realizowane. Jeśli jest taki dobry to w każdej chwili może mu się odmienić i być może zechce podejść do innego klubu. Ten transfer jest przypadkiem z jakim się pierwszy raz spotykam. Przypominacie sobie aby kiedyś jakiś mocny klub zaoferował za piłkarza większe pieniądze a my mniejsze i abyśmy wygrali ten transfer. Pożyjemy zobaczymy, ja podchodzę do tego sceptycznie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jedyna nasowajaca sie odpowiedzia dlaczego wisla jesli to prawda i podpisze z nami kontrakt to powdem moze byc tylko pewna gra w pierwszej jedenastce i mozliwosc transferu do lepszej ligi po aklimatyzacji w europie nasz klub moze byc latwa i dobra odskocznia do dalszej kariery kilka przykladow juz bylo no i to powiedzenie holenderskie swietnie do tego pasuje step by step
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
czyli praktycznie ma gwarantowane te 10 meczy w rundzie. A w Olympiakosie mialby Raula Bravo Torosidisa czy Olafa Mellberga Jest różnica? Pogra rok dwa jak bedzie dobry to powtorzy casus Marcelo ![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie wiem czy aż tak bardzo jestem nie w temacie, bo Romę i Cesenę rozpoznaję bez problemu - ale nie ogarniam co to za klub Lione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Chodzi o Lyon ...
Ale według mnie taki zawodnik jest nam bardzo potrzebny, choć przypuszczam że pogra w Wiśle z 2 lata i odejdzie... coś jak Marcelo |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A moze po prostu jego menago zna się ze Stanem. Co by nie mówić to właśnie Stan jest najbardziej rozpoznawalną osobą w Wiśle w Europie. Wiele transferów w PSV to były jego majstersztyki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Olimpiakos dawał 300 klubowi a Stan dał 200 klubowi i 100 łapówy menedżerowi
Stan wins.- To tak humorystycznie nawet nie wiem czy ten gość przyjdzie. ![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|