|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wyczytałem takie sensacyjne info, że Peszko może faktycznie sam wykupić swój kontrakt za 1,7 mln złotych, ale do końca 2010 roku. Od 1 stycznia 2011 Amika może dyktować za niego dowolną cenę. Czasu ma więc niewiele. A problemem jest to, czy Kolonia spadnie. Peszko nie chce grać w 2 lidze niemieckiej, klub nie chce wykładać pieniędzy na wykupienie jego kontraktu i nowy kontrakt w Niemczech, jeśli zawodnik będzie mógł odejść po pół roku.
Szukam źródła i nie mogę teraz znaleźć, ale brzmi sensownie - przecież Wojciechowski sugerował coś podobnego. 1,7 mln złotych to obecnie mniej niż 500 tys. €. Cena - można by rzecz - promocyjna. PS. źródło jest, ale niezbyt wiarygodne: http://bulgarska.pl/peszko-juz-o-kro...33c7b534000000 PS2. podobnie pisze futbolnews: http://www.futbolnews.pl/informacje/...-kontrakt.html Czyli: Peszko może się wykupić do końca 2010 roku za 425 tys. €.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 23.12.2010 o godz. 18:09.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ale po czym mamy wnioskować? Jarabica też miał być świetny, a tymczasem to jego dobierano do Polczaka, a nie odwrotnie. Wiemy o tym Słoweńcu tyle samo, co o Czikosie przed jego debiutem, ciężko wyrokować cokolwiek na podstawie samych statystyk i gry w młodzieżówkach.
A bitwę o Wołąkiewicza podobno wygrał Lech, no cóż, ciekawą mają strategię wzmocnień - brać średniaków z Ekstraklasy, ale no, zbytnio mnie to nie martwi. |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Peszko zarabia 280-300tyś euro rocznie + premie. Około 100tyś zł miesięcznie.
Przynajmniej tak ktoś ostatnio wyprostował. Nie pamiętam czy ktoś bliżej związany z klubem czy kto.
Ostatnio edytowane przez transmisje : 23.12.2010 o godz. 19:41.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|