The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2010, 14:51
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko czekam na pierwszą ekshumację. Bo zakaz otwierania trumien po przewiezieniu do Polski nie wziął się z sufitu. Tłumaczenie, że to by było nie higieniczne jest tak naiwne jak wiara w uczciwość MAK.
Piszesz jakies bzdury ,nie nie higieniczne tylko to ogolnie przyjete międzynarodowe zasady bezpieczeństwa a trzyma nad tym piecze sanepid ,zawsze tak jest.Każda trumna przywieziona z zagranicy jest zapląbowana i nie wolno jej otwierać. w środku jest zalutowana druga metalowa trumna więc trzeba by bylo to wszystko rozrywać. Biorąc pod uwage ze wiekszość cial była zmasakrowana wiekszośc trumien była zalana plynem konserwującym na bazie formaliny.Po drugie rodziny nie byly wtedy chętne na otwieranie trumien ,moze o tym nie mysleli albo nawet nie przyszlo im to do glowy.Otwarto na pewno trumny prezydenckie ,wystarczy spojrzeć w jakiej przylecial prezydent a w jakiej zostal pochowany ,myslę tez że przeprowadzono sekcję ,przynajmniej tak uczynil by kazdy normalny rząd.
Ja uwazam ze tutaj najwiecej zawinila minister zdrowia ktora ponoc była obecna przy sekcjach? Myslę ze w du... była ,a to błąd ,przedstawiciele naszego żądu powinni być przy każdej sekcji i wkladaniu cial do trumien .Jeżeli nie ,z różnych przyczyn ,powinno sie każdą trumne juz na terenie naszego kraju ,otwierać komisyjnie i przeprowadzać sekcję i tyle ,teraz nie bylo by tych niedomówień.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2010, 15:40
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
Ja uwazam ze tutaj najwiecej zawinila minister zdrowia ktora ponoc była obecna przy sekcjach? Myslę ze w du... była ,a to błąd ,przedstawiciele naszego żądu powinni być przy każdej sekcji i wkladaniu cial do trumien .Jeżeli nie ,z różnych przyczyn ,powinno sie każdą trumne juz na terenie naszego kraju ,otwierać komisyjnie i przeprowadzać sekcję i tyle ,teraz nie bylo by tych niedomówień.
Jeśli ktoś już posprzątał przed świętami, nie musi nic gotować i jadł już obiad (ważne!) to polecam wywiad z Kopacz. Jeśli ktoś ma słabe nerwy to nie polecam czytać.
http://wyborcza.pl/1,76842,8288011,Znajdz_mi_go.html

Dodatkowo odpowiedź Naszego Dziennika na ten wywiad (aby nikt mnie nie posądził o stronniczość).
http://smolensk-2010.pl/2010-08-28-o...prawdziwa.html

Podsumować można to jednym zdaniem. Sytuacja z identyfikacją zwłok przerosła wszystkich i nawet zawodowcy nie wytrzymali presji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów