|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Meczyk z Arką odwołany, więc przezimujemy ligę na pozycji wicelidera, ze stratą ledwie trzech punktów do Jagielloni. Po koślawym początku Holendra w Wiśle mamy satysfakcjonującą lokatę. Jest tak, jak sobie tutaj niektórzy tu planowali - dobić do końca rundy z niewielką stratą do lidera i wszystkie siły na wiosnę. To jest właśnie ten moment... do pracy!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
widzieliście naszego treneira na sesji zdjęciowej ? jak nie to link poniżej:
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...id,t,z,no.html śmieszek i luzak z niego niezły. Podziwiam go za ten rower w zimie, prawdziwa S-klasa ;-) Oby mu tutaj się udało ... to wtedy wszyscy będą zadowoleni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
cały artykuł jest bardzo fajny, Maaskant potwierdza to co myślałem o Holendrach - jest otwarty, ciekawy świata i pełen luzu.
![]()
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tytuł sam mówi za siebie - on kiBUcuje...czyli ma ich głęboko w dupie, jak powinien każdy Wiślak
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
ciekawe co jeszcze wmyślą?Pamiętam jak Robert mówił o uczeniu się języka Polskiego? bodajże to, że nie należy wierzyć Polskim gazetom? może się mylę lub to było po "rozpoznaniu terenu: nie pamiętam ![]()
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 10.12.2010 o godz. 23:52.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Ech, pokrętna ta moja logika, ale ja też jednak trochę im kibucuję
Bo pasy mają na wiosnę Legię, Jagiellonię, Koronę u siebie ( i Lecha i Polonię Wwa na dodatek). Jeśliby się całkiem rozlecieli, to ubywa jedna drużyna do odbierania punktów przeciwnikom. Idealne rozwiązanie, to pasy ogrywają Jagę w przedostatniej kolejce - oddają nam to, co zabrali rok temu, po czym mimo wszystko lecą, he, heByć może Maaskant z podobnych pobudek ? Powód: dodatek
Ostatnio edytowane przez zajacek : 11.12.2010 o godz. 00:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Żmijka napisał(a):
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Gdzieś był urywek jego wypowiedzi i chodziło o to że chciałby żeby pasy zostały, bo derby to wspaniała rzecz, widowisko dla kibiców i ogólnie duże emocje i zawsze to ciekawiej gdy walczą ze sobą 2 drużyny z jednego miasta.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Odp...erswaduj się od SKWK kolego. Bo ja tu związku nie widzę.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzi łatwe 6 punktów co sezon więc chce żeby zostali
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No niestety też obawiam się że zaraz się pojawi jakaś ciekawa publikacja w stylu "Nasz trener zdrajcom" albo coś w ten deseń, takie realia niestety.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja po raz kolejny piszę: to było zdanie Roberta S., nie SKWK. R.S. był pod tym tekstem podpisany i to była jego opinia. Łączenie jej z całym SKWK jest idiotyczne.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Nienawiść niektórych do SKWK jest przerażajaca. E. Zrobilibyście dla Wisły chociaż 1/100 tego co ludzie z SKWK, to mielibyście prawo krytykować ich działania.
Ostatnio edytowane przez fialo : 11.12.2010 o godz. 12:52.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Okey zrzucę to na moją dysleksję. Z mojej strony to nie nienawiść wręcz przeciwnie bardzo szanuję ludzi z SKWK doceniam to co robią, ale kilkoma zbędnymi publikacjami nastawili mnie trochę sceptycznie do swojej działalności. Nie przeczę że każdy ma prawdo do wyrażania swojego zdania, jednak czasem taka organizacja powinna się zastanowić czy jakimś artykułem, czy komentarzem nie zaczyna budować murów między kibicami. A przecież nie o to chodzi żeby dzielić tylko żeby łączyć wszystkich Wiślaków. I tak jak mówię nie krytykuję tylko po prostu czasem mogli by się powstrzymać od w mojej opinii bezsensownych wywodów które nikomu nie są potrzebne. Bo spięcia które następują po takich publikacjach zamiast nastawiać pozytywnie do SKWK nastawiają zdecydowanie na nie. I jest to nie tylko moje zdanie ależ też moich znajomych z których wielu podziękowało tym samym SKWK, i nie chcą się już z nimi utożsamiać/zadawać/itd,itd. SKWK staje się przez to persona non grata w niektórych kręgach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
To nie ma nic wspólnego z nienawiścią, raczej z realną oceną tego do czego SKWK (lub też jak niektórzy wolą osoby piszące na stronie SKWK) są zdolne.
Po tym, jak Maskaant nieznający realiów polskiej piłki powiedział coś na deseń, że 'jeżeli kibice robili burdy to powinni zostać ukarani' - czyli coś co powiedziałby każdy trener sprowadzony z zagranicy przychodząc do polskiej ligi - wypowiedź zostaje w chamski i prosty sposób przekręcona (mała zamiana słowa 'jeżeli' na słowo 'skoro'*). Po czym następuję długi spowity jadem tekst w kierunku naszego trenera, żeby się od.......ił i wiedział, gdzie jego miejsce. Jak dla mnie to było wręcz żałosne i dlatego też uważam, że wyżej proponowany artykuł jak najbardziej jest możliwy. * piszę z pamięci, sorki jeśli to nie są dokładnie te słowa, jednak kontekst ten sam. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Tyle w temacie ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zgadzam się z tym - za swoje prywatne opinie, to on powinien wylecieć z SKWK - bo stowarzyszenie jest jedno, prawda? Czy mamy dwuwładzę w SKWK?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
dj ibutti napisał(a):
Ps. wyluzuj ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Każdy tekst opublikowany na stronie SKWK, w dodatku przez osobę należącą do jego "prominentów", jest i będzie traktowany jako wyrażenie opinii SKWK bez względu na to, co niektórzy chcieliby poudawać szafując sloganami o prywatnej opinii autora.
Proszę jednak trzymać się tematu i nie skręcać w stronę SKWK - to wątek o trenerze Maaskancie, a nie skandalicznych felietonach Stowarzyszenia. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
I żeby nie było: doceniam co SKWK robi dla klubu, wspieram ich finansowo, ale jak widzę, ze robią coś co mi się nie podoba to mówię i tyle. EDIT do Markusa - pisałem to w chwili, kiedy Ty pisałeś o nie śmieceniu - post zostawiam, jak uznasz, że do wywalenia to proszę, wywal.
Ostatnio edytowane przez Bekas : 11.12.2010 o godz. 15:29.
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Siekiery, k ... :|
Możesz mi wyjaśnić o co Ci chodzi bo się zgubiłam? Wrzuciłam linka. Ja. Żmijka. Nie wiem gdzie widzisz tu związek z skwk, ale gratuluję. A co do trenera to tu pewnie jest namieszanie faktu jak zwykle (dziejszy tekst o Maleckim jest boski ) ale nasz trener powinien czasem się jednak zastanowić co mówi ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale co złego powiedział, że chce by derby zostały? Ja osobiście też chcę bo to fajna sprawa tak często prać Cracovie
W ogóle to z tekstu nie wynika że jest sympatykiem ich bardziej że jest sympatykiem derbów. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Robert tylko uważa, że derby to fajne wydarzenie piłkarskie coś więcej niż mecz - to chyba normalne. A myślenie, że sympatyzuje/czy wspiera crax'e w jakikolwiek sposób jest debilne
![]()
Ostatnio edytowane przez Markus : 11.12.2010 o godz. 20:47.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powtarzam jeszcze raz - nie dyskutujemy w tym temacie o kreciej robocie SKWK i charakterze pism zamieszczanych na łamach oficjalnej strony Stowarzyszenia. To nie jest temat o SKWK, tylko o trenerze Maaskancie. Trzeciego ostrzeżenia już nie będzie w przeciwieństwie do posunięć dyscyplinarnych przewidzianych w regulaminie.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
To jest typowe robienie "czegoś z niczego".
Również uważam, że takie mecze powinny być. Ergo: wywnioskować można (ponieważ ex definitione jako kibic Wisły, Wiśle życzę najlepiej czyli m.in. gry w Ekstraklasie), że chcę pozostania Cracovii w Ekstraklasie. I cóż? Zdrada, k ... wa, zdrada! Mało tego. Uważają tak piłkarze Wisły z P. Małeckim na czele, co (i dlaczego?) omijanie jest podczas cyt. treści artykułu z "Faktu": "[...] To są spotkania, które elektryzują całe miasto. Dla kibiców są to najważniejsze mecze w całym sezonie – mówi Patryk Małecki (22 l.).". Dla mnie, problemu nie ma. Temat typowy na sezon "ogórkowy" (choć w scenerii zimowej) a takim jest przerwa w rozgrywkach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
W swietle prawa regulujacego funkcjonowanie stowarzyszen
Stowarzyszenie reprezentuje Prezes dzialajacy samodzielnie lub lacznie z innymi czlonkami Zarzadu w sposob ktory reguluje Statut Stowarzyszenia. Rozdzial II "Organy Stowarzyszenia" § 32 Mowi, ze Oswiadczenia woli w zakresie dzialalnosci Stowarzyszenia wymagaja dla swej waznosci wspoldzialania (innymi slowy podpisu) dwoch czlonkow Zarzadu. Tak wiec zdanie prezesa to tylko zdanie prezesa. Inna sprawa i bol to fakt ze w swietle paragrafu 29 to Prezes kieruje pracami Zarzadu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |