The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.12.2010, 17:18
To, że Kuszczak jest pracowity, ale brak mu ambicji, to akurat idealne cechy predysponujące go do gry w Wiśle na pozycji bramkarza. Przyjechałby, pograł parę ładnych lat na ładnym poziomie i jeszcze został legendą klubu he he. A że nie ma ambicji, to nigdy nie wyjechałby z Krakowa No, ale oprócz wyżej wspomnianych cech, ma jeszcze jedną - opanował zdolność dodawania i odejmowania, a nawet mnożenia i dzielenia na tyle sprawnie, że orientuje się, że przejście do Wisły to byłaby totalna głupota z perspektywy zarządzania domowym budżetem rodziny Kuszczaków

Teraz zawodnik, co do którego nie mam zdania, albo inaczej - mam mieszane uczucia. Bartczak z Zagłębia. Z tych paru skrótów obejrzanych przez parę rund, wnioskuję, że umie uderzyć z dystansu i sporo go w tych skrótach zawsze jest. Ale czy on coś potrafi? Jeżeli to jest prawy obrońca, to czy stanowiłby wzmocnienie na tej pozycji w Wiśle (w porównaniu z Cikosem, a nie naszymi mocarstowymi planami)?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.12.2010, 17:20
W najwiekszym skrócie- pomyliles dwóch Bartczaków
za to obydwaj sa niewarci tego zeby o nich pisac w kontekscie Wisły
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.12.2010, 17:21
Dzięki za info, bo mnie to męczyło za każdym razem jak skrót Zagłębia oglądałem
Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Stary 09.12.2010, 03:56
http://www.transfermarkt.co.uk/en/el...ler_24260.html - najlepszy obrońca ligi Słoveńskiej ubiegłego sezonu będzie wolny za pół roku !!

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 09.12.2010, 08:02
http://www.transfermarkt.co.uk/en/el...ler_24260.html - Brać go !
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 09.12.2010, 17:18
Po co powtarzasz to co Austerlitz napisał nad Tobą?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.12.2010, 18:49
nie trzeba daleko szukać, żeby sprowadzić solidnego ŚO...

http://transfermarkt.de/de/maksim-bo...ler_87262.html Maksim Bordachov - solidny środkowy obrońca BATE i reprezentacji Białorusi...

http://transfermarkt.de/de/kornel-sa...ler_74725.html Kronel Salata - ŚO reprezentacji Słowacji i Slovanu Bratislava...
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.12.2010, 19:07
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
nie trzeba daleko szukać, żeby sprowadzić solidnego ŚO...

http://transfermarkt.de/de/maksim-bo...ler_87262.html Maksim Bordachov - solidny środkowy obrońca BATE i reprezentacji Białorusi...
On nie jest czasem lewym obrońcą ? A przynajmniej gra na lewej obronie , tak mi się wydaje .Chyba że sugerowałeś się pozycją wg transfermarkt a tam różne rzeczy wypisują często nie związane z rzeczywistością .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 09.12.2010 o godz. 19:13.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 09.12.2010, 19:12
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
To, że Kuszczak jest pracowity, ale brak mu ambicji, to akurat idealne cechy predysponujące go do gry w Wiśle na pozycji bramkarza. Przyjechałby, pograł parę ładnych lat na ładnym poziomie i jeszcze został legendą klubu he he. A że nie ma ambicji, to nigdy nie wyjechałby z Krakowa No, ale oprócz wyżej wspomnianych cech, ma jeszcze jedną - opanował zdolność dodawania i odejmowania, a nawet mnożenia i dzielenia na tyle sprawnie, że orientuje się, że przejście do Wisły to byłaby totalna głupota z perspektywy zarządzania domowym budżetem rodziny Kuszczaków
Ja jestem zdania przeciwnego, chyba jednak ma ambicje i zawsze podkreślał, że chce grać w Man U. Niestety Alex F. ciągle go zwodził do spółki z Edwinem van der S.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 09.12.2010, 19:48
fanfan napisał(a):Wyświetl post
On nie jest czasem lewym obrońcą ? A przynajmniej gra na lewej obronie , tak mi się wydaje .Chyba że sugerowałeś się pozycją wg transfermarkt a tam różne rzeczy wypisują często nie związane z rzeczywistością .
a skąd wiesz?
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 09.12.2010, 20:11
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
a skąd wiesz?
Kilka meczów akurat widziałem i on wtedy grał na lewej obronie, wyglądał solidnie ale czy cały czas gra na lewej to tego nie wiem ale raczej tak.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 09.12.2010, 21:14
tak czy owak zawodnik na pewno warty zachodu, dosłownie i w przenośni. Kończy mu się kontrakt więc byłby idealny... ale to i tak takie nasze mrzonki...
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 10.12.2010, 11:49
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Gdybym był bogaty to naprawdę zainteresowałbym się Jerzym Dudkiem! To co pokazał w pierwszej połowie z Auxerre świadczy o tym, że bronić nie zapomniał. Kilka lat spokoju by nam zapewnił, a przy nim młody bramkarz mógłby się dużo nauczyć. Tylko, że jest to bramkarz dopiero na lato, a nie na teraz;/
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 10.12.2010, 11:52
Ikki napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Gdybym był bogaty to naprawdę zainteresowałbym się Jerzym Dudkiem! To co pokazał w pierwszej połowie z Auxerre świadczy o tym, że bronić nie zapomniał. Kilka lat spokoju by nam zapewnił, a przy nim młody bramkarz mógłby się dużo nauczyć. Tylko, że jest to bramkarz dopiero na lato, a nie na teraz;/
Ja bym się nim zainteresował raczej w kontekście wzmocnienia sztabu szkoleniowego. Nie chodzi tu o zluzowanie Kurdziela, tylko o pracę nad całym zespołem. Trenował przy Benitezie, Mourinho, Capello, więc doświadczenie w pracy z największymi trenerami ma.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 10.12.2010, 12:05
murray napisał(a):Wyświetl post
Ja bym się nim zainteresował raczej w kontekście wzmocnienia sztabu szkoleniowego. Nie chodzi tu o zluzowanie Kurdziela, tylko o pracę nad całym zespołem. Trenował przy Benitezie, Mourinho, Capello, więc doświadczenie w pracy z największymi trenerami ma.
Ja widziałbym go jeszcze w roli bramkarza. Wiek mu w niczym nie będzie przeszkadzał a z pewnością chciałby zagrać na Euro i ma na to szanse tylko musi grać a w Wiśle miałby to zapewnione. Sam kiedyś podkreślał że chciałby zamieszkać w Krakowie. Kurto mógłby od niego się dużo nauczyć . Dudek nr 1 a Kurto nr 2 - tak bym to widział . Pawełek i Jovanić out. Dudek mógłby pograć jeszcze z dwa lata a wtedy zastąpiłby go Filip. Co do Pawełka - można z nim przedłużyć kontrakt ale pod warunkiem że nie będzie to jakiś wysoki kontrakt który będzie znacznie obciążał budżet , jeśli "podobno" stawia takie wygórowane warunki po zaledwie jednej udanej rundzie to nie lepiej idzie zagranicę . Na jego miejsce najlepszy byłby Dudek no bo po co płacić mln euro za takiego Sandomierskiego który nie wiadomo jakby się spisywał w klubie takim jak Wisła gdzie presja jest bardzo duża a przecież może w niedalekiej przyszłości Kurto będzie równie dobry więc po co przepłacać . Wynalazki typu Pilarz, Małkowski , Kowalewski czy Załuska mnie nie przekonują . Tylko Dudek najwcześniej jest do wyciągnięcia po sezonie bo przecież nie zrezygnuje z kontraktu w Realu więc do tej pory może bronić Jovanić .
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.12.2010, 12:15
murray napisał(a):Wyświetl post
Gość ma takie doświadczenie, że nie wiem czy na niego było by nas stać. Z spokojem może zostać trenerem bramkarzy w czołowych klubach Europy. Poza tym jest na salonach, Fayenoord,Liverpool, Real,po cholerę będzie złaził do "piwnicy"?Plątać się po jakiś Gdyniach czy Bytomiach? W jakim celu:
- dla kasy? Nie musi
- dla sprawdzenia się? Nie musi
- dla udowodnienia czegoś?Nie musi nikomu nic udowadniać
- jak będzie chciał grać na Euro to znajdzie sobie solidny klub w Hiszpanii czy Anglii i zagra.

Pomysł z sprowadzeniem go w charakterze trenera dobry ale nie realny.

My jesteśmy na etapie 150 złotych pobieranych od piłkarza, który rzuci swoją koszulkę meczową w stronę trybun. Dla Dudka są to klimaty obce.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.12.2010 o godz. 12:21.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 10.12.2010, 12:26
Marszałek E tam pewnie pójdzie na Cypr albo liga MLS gdzieś na pewno zakotwiczy.Dudek u nas może by i pograł te 2 sezony,ale czy by się zgodził za 300 tys euro lub 500 rocznie? wątpię.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 10.12.2010, 12:39
Dudek z tego co czytałem wybudował sobie dom w Krakowie koło Rząsy wiec kto wie.Jednak wierze że Pawełek zostanie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.12.2010 o godz. 12:42.
Odpowiedz cytując
w87
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 10.12.2010, 12:49
Dudek ma dom na Woli Justowskiej. Pewnie z chęcią by się czymś zajął w Krakowie. Na brak pieniędzy raczej nie narzeka, więc mógłby się zainteresować ofertą Wisły.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.12.2010, 12:57
Trener bramkarzy ? Z jego znajomościami i obyciem on byłby idealnym dyrektorem sportowym. Porównywalną marką w europejskiej piłce jest tylko Boniek.
..
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 10.12.2010, 15:26
I nie zawsze dobry bramkarz jest dobrym trenerem bramkarzy (jak Młynarczyk, Tomaszewski) i w ogóle trenerem.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Stary 10.12.2010, 20:23
a jeśli chodzi o bramkarzy... to kto oglądał dziś mecz Pachuca - Towarzystwo Piłkarskie Mazembe ;] to co wyczyniał bramkarz tych drugich to naprawdę klasa ;] ciekawe czy u nas by się sprawdził ten Kitiaba oraz Given Singuluma... co prawda anonimowi piłkarze... ale naprawdę serce do walki pokazali ;]
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.12.2010, 20:44
A wiecie co się dzieje z tym Kostarykańskim GK co miał u nas grać, a do Hiszpanii poszedł?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 10.12.2010, 20:52
w Albacete gra
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.12.2010, 20:58
Tyle wiem, ale jak mu tam idzie, może ogląda ktoś.
Wydawał się dobry, żałowałem, że do nas nie trafił.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 10.12.2010, 21:35
hmmm Subasic, albo jak woli Szpaku "Sabasic" wydaje się być bardzo interesującym zawodnikiem, uderzenie z pierwszej piłki po podaniu "Masamowicia" robi wrażenie...

http://transfermarkt.de/de/muhamed-s...er_122251.html
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.12.2010, 21:46
Ponieważ coraz głośniej mówi się o odejściu Pawełka, to ja chętnie zatrudniłbym Jurka Dudka. Ktoś może powiedzieć, że jest już stary ale myślę, że z miejsca stałby się najlepszym bramkarzem Ekstraklasy. On sam coraz częściej mówi o powrocie do Polski. Biorąc pod uwagę, że Van der Sar broni mimo 40 lat i to na wysokim poziomie, to wydaje mi się, że Dudek też by podołał.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 10.12.2010, 22:08
Podołać to by podołał, bo Dudek to bramkarz wysokiej klasy, tylko że on do nas by nie przyszedł i to nie tylko ze względu na pieniądze. Ławka Realu Madyt jest znacznie bardziej prestiżowa niż miejsce 1 bramkarza w Wiśle. Gdyby on chciał grać, to zapewne bez problemu dostałby ofertę od poważnego zespołu z zachodu Europy.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Stary 10.12.2010, 22:25
o Pawłowskiego warto by było się postarać
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 10.12.2010, 23:14
Pawłowski mógłby być sporym wzmocnieniem Wisły.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów