|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To, że Kuszczak jest pracowity, ale brak mu ambicji, to akurat idealne cechy predysponujące go do gry w Wiśle na pozycji bramkarza. Przyjechałby, pograł parę ładnych lat na ładnym poziomie i jeszcze został legendą klubu he he. A że nie ma ambicji, to nigdy nie wyjechałby z Krakowa
No, ale oprócz wyżej wspomnianych cech, ma jeszcze jedną - opanował zdolność dodawania i odejmowania, a nawet mnożenia i dzielenia na tyle sprawnie, że orientuje się, że przejście do Wisły to byłaby totalna głupota z perspektywy zarządzania domowym budżetem rodziny Kuszczaków ![]() Teraz zawodnik, co do którego nie mam zdania, albo inaczej - mam mieszane uczucia. Bartczak z Zagłębia. Z tych paru skrótów obejrzanych przez parę rund, wnioskuję, że umie uderzyć z dystansu i sporo go w tych skrótach zawsze jest. Ale czy on coś potrafi? Jeżeli to jest prawy obrońca, to czy stanowiłby wzmocnienie na tej pozycji w Wiśle (w porównaniu z Cikosem, a nie naszymi mocarstowymi planami)? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W najwiekszym skrócie- pomyliles dwóch Bartczaków
za to obydwaj sa niewarci tego zeby o nich pisac w kontekscie Wisły ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dzięki za info, bo mnie to męczyło za każdym razem jak skrót Zagłębia oglądałem
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.co.uk/en/el...ler_24260.html - najlepszy obrońca ligi Słoveńskiej ubiegłego sezonu będzie wolny za pół roku !!
![]() "Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Po co powtarzasz to co Austerlitz napisał nad Tobą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nie trzeba daleko szukać, żeby sprowadzić solidnego ŚO...
http://transfermarkt.de/de/maksim-bo...ler_87262.html Maksim Bordachov - solidny środkowy obrońca BATE i reprezentacji Białorusi... http://transfermarkt.de/de/kornel-sa...ler_74725.html Kronel Salata - ŚO reprezentacji Słowacji i Slovanu Bratislava... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez fanfan : 09.12.2010 o godz. 19:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak czy owak zawodnik na pewno warty zachodu, dosłownie i w przenośni. Kończy mu się kontrakt więc byłby idealny... ale to i tak takie nasze mrzonki...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Gdybym był bogaty to naprawdę zainteresowałbym się Jerzym Dudkiem! To co pokazał w pierwszej połowie z Auxerre świadczy o tym, że bronić nie zapomniał. Kilka lat spokoju by nam zapewnił, a przy nim młody bramkarz mógłby się dużo nauczyć. Tylko, że jest to bramkarz dopiero na lato, a nie na teraz;/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja widziałbym go jeszcze w roli bramkarza. Wiek mu w niczym nie będzie przeszkadzał a z pewnością chciałby zagrać na Euro i ma na to szanse tylko musi grać a w Wiśle miałby to zapewnione. Sam kiedyś podkreślał że chciałby zamieszkać w Krakowie. Kurto mógłby od niego się dużo nauczyć . Dudek nr 1 a Kurto nr 2 - tak bym to widział . Pawełek i Jovanić out. Dudek mógłby pograć jeszcze z dwa lata a wtedy zastąpiłby go Filip. Co do Pawełka - można z nim przedłużyć kontrakt ale pod warunkiem że nie będzie to jakiś wysoki kontrakt który będzie znacznie obciążał budżet , jeśli "podobno" stawia takie wygórowane warunki po zaledwie jednej udanej rundzie to nie lepiej idzie zagranicę . Na jego miejsce najlepszy byłby Dudek no bo po co płacić mln euro za takiego Sandomierskiego który nie wiadomo jakby się spisywał w klubie takim jak Wisła gdzie presja jest bardzo duża a przecież może w niedalekiej przyszłości Kurto będzie równie dobry więc po co przepłacać . Wynalazki typu Pilarz, Małkowski , Kowalewski czy Załuska mnie nie przekonują . Tylko Dudek najwcześniej jest do wyciągnięcia po sezonie bo przecież nie zrezygnuje z kontraktu w Realu więc do tej pory może bronić Jovanić .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
- dla kasy? Nie musi - dla sprawdzenia się? Nie musi - dla udowodnienia czegoś?Nie musi nikomu nic udowadniać - jak będzie chciał grać na Euro to znajdzie sobie solidny klub w Hiszpanii czy Anglii i zagra. Pomysł z sprowadzeniem go w charakterze trenera dobry ale nie realny. My jesteśmy na etapie 150 złotych pobieranych od piłkarza, który rzuci swoją koszulkę meczową w stronę trybun. Dla Dudka są to klimaty obce.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.12.2010 o godz. 12:21.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marszałek E tam pewnie pójdzie na Cypr albo liga MLS gdzieś na pewno zakotwiczy.Dudek u nas może by i pograł te 2 sezony,ale czy by się zgodził za 300 tys euro lub 500 rocznie? wątpię.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dudek z tego co czytałem wybudował sobie dom w Krakowie koło Rząsy wiec kto wie.Jednak wierze że Pawełek zostanie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.12.2010 o godz. 12:42.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dudek ma dom na Woli Justowskiej. Pewnie z chęcią by się czymś zajął w Krakowie. Na brak pieniędzy raczej nie narzeka, więc mógłby się zainteresować ofertą Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Trener bramkarzy ? Z jego znajomościami i obyciem on byłby idealnym dyrektorem sportowym. Porównywalną marką w europejskiej piłce jest tylko Boniek.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
I nie zawsze dobry bramkarz jest dobrym trenerem bramkarzy (jak Młynarczyk, Tomaszewski) i w ogóle trenerem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a jeśli chodzi o bramkarzy... to kto oglądał dziś mecz Pachuca - Towarzystwo Piłkarskie Mazembe ;] to co wyczyniał bramkarz tych drugich to naprawdę klasa ;] ciekawe czy u nas by się sprawdził ten Kitiaba oraz Given Singuluma... co prawda anonimowi piłkarze... ale naprawdę serce do walki pokazali ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A wiecie co się dzieje z tym Kostarykańskim GK co miał u nas grać, a do Hiszpanii poszedł?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w Albacete gra
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Tyle wiem, ale jak mu tam idzie, może ogląda ktoś.
Wydawał się dobry, żałowałem, że do nas nie trafił. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hmmm Subasic, albo jak woli Szpaku "Sabasic" wydaje się być bardzo interesującym zawodnikiem, uderzenie z pierwszej piłki po podaniu "Masamowicia" robi wrażenie...
http://transfermarkt.de/de/muhamed-s...er_122251.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ponieważ coraz głośniej mówi się o odejściu Pawełka, to ja chętnie zatrudniłbym Jurka Dudka. Ktoś może powiedzieć, że jest już stary ale myślę, że z miejsca stałby się najlepszym bramkarzem Ekstraklasy. On sam coraz częściej mówi o powrocie do Polski. Biorąc pod uwagę, że Van der Sar broni mimo 40 lat i to na wysokim poziomie, to wydaje mi się, że Dudek też by podołał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Podołać to by podołał, bo Dudek to bramkarz wysokiej klasy, tylko że on do nas by nie przyszedł i to nie tylko ze względu na pieniądze. Ławka Realu Madyt jest znacznie bardziej prestiżowa niż miejsce 1 bramkarza w Wiśle. Gdyby on chciał grać, to zapewne bez problemu dostałby ofertę od poważnego zespołu z zachodu Europy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
o Pawłowskiego warto by było się postarać
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pawłowski mógłby być sporym wzmocnieniem Wisły.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|