rw88 napisał(a):

|
Nowak to wiadomo, ale Robak dwa ważne dla swojej kariery sezony stracił w I lidze, gdzie bez wysiłku po 20 bramek strzelał. Szkoda mi ogólnie tego piłkarza, bo przydałby się naszej kadrze piłkarz o jego charakterystyce, nie mamy takiego silnego środkowego napastnika w stylu Rasiaka do zbijania górnych piłek do pomocników i wykorzystywania siły dośrodkowań Piszczka, Boenischa, Błaszczykowskiego czy Obraniaka. A Robak miał na pewno możliwości ku temu, żeby się rozwinąć na miarę przynajmniej regularnych powołań do kadry i szansy postrzelania w jakimś europejskim przeciętniaku. Teraz jest na to już chyba za późno.
|
... Ty tego Robaka na pewno oglądałeś? Po czym wnioskujesz, że bez problemu zdobywał w I lidze po 20 bramek, jak w zeszłym sezonie zdobył tak naprawdę 18, choć Widzew wciągnął ligę nosem. Że nie jest ułomkiem to fakt, ale czy jest jakoś szczególnie silny? Moim zdaniem ten sam kaliber co Brożek jeśli idzie o siłę. W dodatku o górne piłki to on akurat nie walczy. Widziałem w tym sezonie większość spotkań Widzewa i trudno mi sobie przypomnieć żeby Robak zgrywał komuś piłkę głową. Co więcej, nawet po wrzutkach- głową to on zdobył bodajże jedną bramkę, o ile mnie pamięć nie zawodzi. A tak w ogóle to jego dorobek w tej rundzie wygląda tak:
3 mecze dobre, reszta (7 ligowych + 1 pucharowy) przeciętnie-słabe, słabe lub wręcz beznadziejne.
3 mecze dobre to mecze przed własną publicznością, w których Widzew wygrywał wysoko (Śląsk 5:2(3 Robaka), Jaga 4:1(2), Górnik 4:0(2)), natomiast nie pomógł ani razu, kiedy trzeba było przechylić szale zwycięstwa na stronę swojej drużyny, kiedy brakowało jednej bramki do korzystniejszego wyniku, a drużyna się męczyła- a miał okazje.
Tak mnie emj10 do przypuszczeń natchnął. Jak Sernas odejdzie z Widzewa, to najpewniej zastąpi go Nowak. Widzew się już nim interesował, podobny typ zawodnika i z Bełchatowa do Łodzi to nieduża przeprowadzka.