The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2010, 12:22
Myślę, że wypożyczenie Glika na pół roku powiedzmy z opcją wykupu byłoby dobrym rozwiązaniem. Ponadto należałoby się zastanowić nad kupnem napastnika + środkowego pomocnika + lewego obrońcy.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.11.2010, 12:59
Co do Bruno, to raczej chłopak przejdzie do klubu Kokosa, niż do Wisły. Mamy teraz kilku środkowych pomocników np. Boukhari, który gra bardzo podobnie do zawodnika Polonii.
Glik to transfer b.prawdopodobny. Czy mądry? Nie dla mnie.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.11.2010, 13:25
Siemion napisał(a):Wyświetl post
O plotkach dotyczących Glika powinniśmy szybko zapomnieć. Media próbują go teraz na siłę wszędzie wcisnąć, no i oczywiście najłatwiej do Wisły. Skoro nie można wyniuchać przecieków z naszego klubu to można lżeć na stronach swoich brukowców. Druga sprawa - Glik jest totalnie słaby i nie mówię tego złośliwie, lecz stwierdzam fakt.

Bruno? Taka zagadka, bo w Jadze rzeczywiście grał dobrze. W Polonii zawodnicy nie mają takich treningów, jak naszym aplikuje R.Maaskant, więc gdyby musiał zapieprzać to by zapieprzał. Warto się też zastanowić, po co nam kolejny środkowy pomocnik?

PS. Linki do w/w sytuacji na początku posta http://www.youtube.com/watch?v=OC0OBpGhsxk
Ale nazwisko Glika ponoć wymienił w Lidze+Extra sam Maaskant - może tylko mydli oczy, by gazety miały o czym pisać, a oni swobodnie działać, ale jednak może jest w tym choć trochę prawdy - po prostu mówię, że Glik nie jest aż tak słaby, by nie móc grać w Wiśle na wypożyczeniu przez np. pół roku i stanowić alternatywę dla Bunozy i Chaveza.

Co do środka pomocy - mamy Boukhariego, Gargułę, Jirsaka, Wilka i Sobolewskiego na środku pola a gramy trójką w środku, więc jakiś ofensywny środkowy pomocnik by nam się przydał. Zresztą przy taktyce Maaskanta to moglibyśmy kupować samych środkowych pomocników i wyszłby nam to na dobre
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.11.2010, 13:58
za 90minut.pl
Cytat:
Dawid Nowak nie zagra w ostatnim meczu GKS-u Bełchatów w tym roku oraz nie wyjedzie na zgrupowanie reprezentacji Polski do Turcji. Powodem absencji napastnika jest uraz kolana, jakiego zawodnik doznał podczas meczu w Krakowie.
Nowaka czeka teraz specjalny zastrzyk oraz krótka rehabilitacja opuchniętego kolana. Uraz nie jest na tyle groźny, by potrzebny był zabieg, ale co najmniej dwutygodniowa przerwa w zajęciach jest niezbędna.
z dala od takich zawodników
Dobrze wiatr zawieje i facet sie przewraca nadwyreżając przy tym wiekszość stawów i naciagając nie jeden miesień
Co do Bruno to ambiwalentne odczucia
Piekne gole z dystansu a za chwile dreptanie w miejscu z łapami w kieszeni
i przechodzenie obok całych meczów niczym najwiekszy leń w Esktraklasie czyli Michał G. zwany Goliną
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 30.11.2010, 14:11
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Bruno to dobry piłkarz. Przypomne, ze w zeszłym roku w rozpędzonej Jagielloni grał pierwsze skrzypce, oraz był jednym z najlepszych na początku sezonu w Polonii kiedy klepała wszystkich pod wodzą Bakero. Wygryzł ze składu Smolarka. A co się potem w Czarnych Koszulach porobiło wszyscy wiedzą. Odbija się to na postawie piłkarzy.
Z tym, że z tekstu wynika, że zarabia 180 tys EUR, a to chyba troche za dużo.
Z tekstu wynika, że:

1. Polonia zapłaciła za Niego 180 tys Euro,
2. Zarabia 40-50 tys zł/miesięcznie. Licząc kurs po 4 zł, to jakieś 120-150 tys Euro rocznie.
Odpowiedz cytując
Najlepszy
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 30.11.2010, 15:06
Czy niektórzy z was są debilami?nie chce mi się tego pisać ale napisze to może zamknę chociaż dwie mordy płaczące! po letnim okienku transferowym były płacze,że naściągaliśmy "szrotu nieudaczników" teraz gdy jest możliwość pozyskania Glika Nowaka Sernasa (o ile to prawda) to jest skomlanie,że Nowak zaraz kontuzje złapie -a jakoś tydzien temu większość się podniecała jak Poloni 3gole strzelił narzekanie na Glika - a jakoś jak Piast dostał oferte z Włoch to były żale,że nie stać nas ich przelicytować o Sernasie bredzenie -już nawet nie przytaczam tylko,że w lidze jest w czołówce strzelców w reprezentacji strzela gole .Wezcie nie zaśmiecajcie forum swoimi płaczami bo chcąc przeczytać coś konkretnego musze mimo woli czytać te brednie niektórych.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.11.2010, 23:58
Najlepszy napisał(a):Wyświetl post
Czy niektórzy z was są debilami?nie chce mi się tego pisać ale napisze to może zamknę chociaż dwie mordy płaczące! po letnim okienku transferowym były płacze,że naściągaliśmy "szrotu nieudaczników" teraz gdy jest możliwość pozyskania Glika Nowaka Sernasa (o ile to prawda) to jest skomlanie,że Nowak zaraz kontuzje złapie -a jakoś tydzien temu większość się podniecała jak Poloni 3gole strzelił narzekanie na Glika - a jakoś jak Piast dostał oferte z Włoch to były żale,że nie stać nas ich przelicytować o Sernasie bredzenie -już nawet nie przytaczam tylko,że w lidze jest w czołówce strzelców w reprezentacji strzela gole .Wezcie nie zaśmiecajcie forum swoimi płaczami bo chcąc przeczytać coś konkretnego musze mimo woli czytać te brednie niektórych.
Nowak juz kontuzje złapał http://www.futbol.pl/artykul/96569.html
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.12.2010, 08:46
Ten facet się nie nadaje do zawodowego sportu i żeby nikomu do glowy nie przyszło go sprowadzać.
W takiej Holandii czy innym kraju gdzie jest prowadzona selekcja odpadłby na etapie juniorskim z powodu marnego zdrowia. Dla takich jak on to jest dar niebios, że grają w Polsce i mogą zarabiać duże pieniądze.
..
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.12.2010, 09:17
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ten facet się nie nadaje do zawodowego sportu i żeby nikomu do glowy nie przyszło go sprowadzać.
W takiej Holandii czy innym kraju gdzie jest prowadzona selekcja odpadłby na etapie juniorskim z powodu marnego zdrowia. Dla takich jak on to jest dar niebios, że grają w Polsce i mogą zarabiać duże pieniądze.
podobnie nie nadawał się Głowa
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 01.12.2010, 09:25
Z szacunku dla tego zawodnika go tutaj nie podałem. Natomiast mówią to kontuzje jakich doznaje w Trabzonsporze. Tam są na pewno dużo intensywniejsze treningi. Zresztą Głowa u nas był pod kontrolą i dbano by sie nie przeciążył, a tam pewine jest jednym z wielu.
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.12.2010 o godz. 09:27.
..
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 01.12.2010, 09:40
Z szacunku dla tego zawodnika go tutaj nie podałem. Natomiast mówią to kontuzje jakich doznaje w Trabzonsporze. Tam są na pewno dużo intensywniejsze treningi. Zresztą Głowa u nas był pod kontrolą i dbano by sie nie przeciążył, a tam pewine jest jednym z wielu.
otóż to
Głowa zarżnięty w juniorach
podobnie pewnie jest z Nowakiem
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.12.2010, 09:44
Bez przesady. Polska nie jest jakimś ewenementem pod tym względem. Deisler, Recoba, Robben, van Persie, Hargreaves, Kewell, itd. itp.
W najlepszych ligach świata też zdarzają się szklani zawodnicy.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 01.12.2010, 10:10
Zdarzają się takie przypadki, ale raz oni jednak coś musieli grac skoro ich wszyscy znamy. A nie 5 meczy na krzyż i kontuzja. Dwa ligi odrobinkę bardziej wymagające.
Taki Dawidek po treningach w Premiership czy nawet Bundeslidze by w ogóle się podniósł ze szpitalnego łóżka ?
..
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.12.2010, 10:28

Duzo masz racji w tym co piszesz jednak uwazam ze nie do konca tak by bylo z ta selekcja na zachodzie. Wezmy pod uwage w jakich warunkach i na jakich boiskach trenuja juniorzy na zachodzie a w jakich u Nas. I tam jest caly sztab oddelegowany do prowadzenia takich zawodnikow. Prawda jest taka ze u Nas duzo mlodych zawodnikow ma juz jakies dolegliwosci powstale na etapie druzyn mlodziezowych ze wzgledu na podloze na jakich trenuja jak i obciazenia (brak monitoringu, odpowienich ludzi z wyksztalceniem, brak doboru natezenia cwiczen). I potem faktycznie takich graczy nie ma co kupowac bo Oni zwyczajnie sa juz pewnego rodzaju "inwalidami". Dodatkowo u Nas juz tez treningi sa ciezkie (byz moze nawet takie jak na zachodzie) i niektorzy faktycznie moga nie wytrzymac takich obciazen. Dlatego uwazam ze jesli mamy kupowac jakis polskich grajkow to najlepiej mlodych, jeszcze nie zniszczonych ktorych moglibysmy sami ulozyc i przygotowac do grania w pierwszej 11.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.12.2010, 10:44
Zdarzają się takie przypadki, ale raz oni jednak coś musieli grac skoro ich wszyscy znamy. A nie 5 meczy na krzyż i kontuzja. Dwa ligi odrobinkę bardziej wymagające.
Taki Dawidek po treningach w Premiership czy nawet Bundeslidze by w ogóle się podniósł ze szpitalnego łóżka ?
Akurat Robben to jest mniej lub bardziej kontuzjowany praktycznie przez całą karierę. Starałem się wskazać zawodników, którzy byli szklani "od zawsze", a nie takich, którzy podatni na urazy stali się będąc u szczytu formy (np. Ronaldo, Owen, Batistuta). Treningi na zachodzie są cięższe, to prawda, ale i opieka medyczna znacznie lepsza. Naprawdę nie sądzę by takiego Nowaka odstrzelono w Holandii ze względu na częste urazy, gdyby był wystarczająco dobry sportowo. Holendrzy raczej zrobili by z niego kolejnego Robbena, który nadaje się do użytku, choć wiecznie utyka.
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.12.2010, 11:11
Jak się kupuje zawodnika to się bierze pod uwagę współczynnik "stopień ryzyka / cena + zarobki". Nowak nie dość, że będzie drogi, mając przyklejoną łatkę jednej z "gwiazdek" ligi, to jeszcze po propozycji Wojciechowskiego będzie chciał jednego z najwyższych kontraktów w zespole. Jak się płaci takie pieniądze za zawodnika i samemu zawodnikowi to musi być jakaś tam gwarancja, że facet się spłaci, a nie dostanie kontuzji i przez rok będzie sobie jeździł po uzdrowiskach
Nie wierzę, że po Dawidowskim i Gargule ktoś w klubie odważy się na takie ryzyko.
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.12.2010, 11:14
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Nowak juz kontuzje złapał http://www.futbol.pl/artykul/96569.html
dajmy sobie lepiej z nim spokój...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.12.2010, 11:59
Też uważam że narazilibyśmy się na ogromne ryzyko podpisując Nowaka. Trzymajmy się z daleka od graczy z tak słabym zdrowiem.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 01.12.2010, 14:37
Jeśli się nie mylę (a mogę się mylić) w SMS-ie Łódź wyleciał, bo powiedziano mu, że nie ma zadatków na profesjonalnego piłkarza - tak przynajmniej mówią odległe zakamarki mojej pamięci, które zapamiętały coś takiego czytając jakiś artykuł dwa, czy trzy lata temu.

Sportowo Nowaka widziałbym w Wiśle, nawet jeśli miałby grać około 15-20 meczów na sezon to warto mieć gościa za darmo, który gwarantuje te 8-10 bramek na sezon. Warunek jest tylko jeden - względnie niewysoka pensja lub kontrakt motywacyjny, zależny od liczby goli i minut spędzonych na boisku.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 01.12.2010 o godz. 14:40.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.12.2010, 15:17
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli się nie mylę (a mogę się mylić) w SMS-ie Łódź wyleciał, bo powiedziano mu, że nie ma zadatków na profesjonalnego piłkarza - tak przynajmniej mówią odległe zakamarki mojej pamięci, które zapamiętały coś takiego czytając jakiś artykuł dwa, czy trzy lata temu.

Sportowo Nowaka widziałbym w Wiśle, nawet jeśli miałby grać około 15-20 meczów na sezon to warto mieć gościa za darmo, który gwarantuje te 8-10 bramek na sezon. Warunek jest tylko jeden - względnie niewysoka pensja lub kontrakt motywacyjny, zależny od liczby goli i minut spędzonych na boisku.
Za darmo czyli za pewnie 250-300 tys. euro/rok, a poza tym zakładając, że Nowak jak piszesz zagra 15-20 meczów, a w pozostałych 10-15 - atak - Mały (o ile go nie wypchną w świat) z nie wiem kim... De facto trzeba kalkulować do tego jeszcze jednego strzelającego napastnika do drużyny.

W kwestii SMS to jakiś czas temu jak wypłynął w GKS (po odejściu Matusiaka) były puszczane w obieg legendy jak to dbał o siebie - czapa i kalesony przy byle chłodzie...
Mam nadzieję, że pójdzie gdzieś zagranicę - do Wisły strach go brać, z drugiej strony - jakby gdzieś zagrał sezon bez żadnej awarii to spokojnie 15 goli by wbił...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.12.2010, 16:26
Cytat:
Też uważam że narazilibyśmy się na ogromne ryzyko podpisując Nowaka.
Straszne ryzyko. Gracz jest za darmo. Wywalamy Łobodzińskiego. Jego pensja leci dla Dawida. Kontrakt roczny z możliwością przedłużenia i heja. Nie sprawdzi się - koniec kontraktu.

Wolę niepewnego Nowaka, niż pewnego Łobo
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 01.12.2010, 16:34
arti napisał(a):Wyświetl post
Za darmo czyli za pewnie 250-300 tys. euro/rok, a poza tym zakładając, że Nowak jak piszesz zagra 15-20 meczów, a w pozostałych 10-15 - atak - Mały (o ile go nie wypchną w świat) z nie wiem kim... De facto trzeba kalkulować do tego jeszcze jednego strzelającego napastnika do drużyny.
Dlatego mówię - jeśli będzie to kontrakt motywacyjny, nawet wtedy w granicach 300 tys. euro (a nie wyjściówka podobnego rzędu), jak najbardziej widzę Nowaka w Wiśle. A jeśli taka możliwość by była, to dokooptować do niego kogoś w stylu Jankowskiego, czyli młodego napastnika, który czekałby na swoją szansę, grywał ogony, a w razie potrzeby zastąpił Nowaka - coś w stylu Lewandowskiego i Barriosa w Borussii Dortmund, zachowując proporcje. Oczywiście nie musi być to akurat gracz Ruchu, może być to równie dobrze ktoś z zagranicy, czy inny polski piłkarz.

A co do tematu SMS-u Łódź + Nowak, przypomniałem sobie gdzie to słyszałem - w C+ przy okazji jakiegoś meczu Bełchatowa i gola Nowaka komentator powiedział coś w stylu "...a w SMS-ie mu podziękowano i powiedziano, że nie ma zadatków / fizycznych możliwości / talentu (co konkretnie, nie pamiętam) na miarę profesjonalnego piłkarza...".
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.12.2010, 16:42
skeba napisał(a):Wyświetl post
Straszne ryzyko. Gracz jest za darmo. Wywalamy Łobodzińskiego. Jego pensja leci dla Dawida. Kontrakt roczny z możliwością przedłużenia i heja. Nie sprawdzi się - koniec kontraktu.

Wolę niepewnego Nowaka, niż pewnego Łobo
wywalamy Łobodzińskiego? Z jakim odszkodowaniem?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
eto22
Member

Od: 08.2010

Stary 01.12.2010, 19:41
Z tym Nowakiem to chyba brednie. W lecie też się nim ponoć interesowaliśmy, ale sam Nowak powiedział, że nikt z Wisły się z nim nie kontaktował w lecie. http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.12.2010, 20:44
Cytat:
wywalamy Łobodzińskiego? Z jakim odszkodowaniem?
A do kiedy on ma kontrakt ? Nie kończy mu się w tym roku, czy nasi spece na 5 lat z nim podpisali ?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.12.2010, 20:51
do grudnia 2012 roku czyli przez najbliższe 2 lata będziemy się jeszcze z nim męczyć.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.12.2010, 22:25
Łobodzińskiego powinni wygwizdać. Szkodnik powinien sam ustąpić ale po co skoro kontrakcik zapewnia mu pensję z którą ustawi się na resztę życia. Normalnie trafia mnie jak widzę Amicę która w Europejskich Pucharach fajnie sobie radzi a u nas po kolejnej kompromitacji jak zwykle jest ok tzn luzik i za rok walczymy o Ligę Mistrzów. Jeśli chcemy się pokazać w Europie to tylko przez wzmocnienia zimą( w lecie będzie już za późno) i mam nadzieje że takie będą. Wierzę w naszych Holendrów i mam do nich pełne zaufanie. Mam już dość tych kompromitacji. Rozumiem odpaść z drużyną lepiej notowaną ale to co się dzieje to jest niepojęte. Piszę tak abyśmy tymi ostatnimi zwycięstwami w lidze nie popadli w hura optymizm, tylko pamiętajmy że od nich wymagamy znacznie więcej( tyczy się również zarządu).
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 01.12.2010, 22:27
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Łobodzińskiego powinni wygwizdać. Szkodnik powinien sam ustąpić ale po co skoro kontrakcik zapewnia mu pensję z którą ustawi się na resztę życia.
I napisac na forum ze jest *****, zeby mu dojebac

Odstaw dopalacze
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.12.2010, 22:34
Sorki może źle się wyraziłem. Chodzi mi o to że jeśli jest tak że nasi chcą z nim rozwiązać kontrakt a on stawia się że nie bo on chce być w Wiśle to coś jest nie tak. Chyba że nikt nie chce się go pozbyć to co innego. Możliwe że napisałem coś nie na miejscu ale dzieje się tak że zajebiście się wk....ny widząc jak Lech wygrywa a nasi już hoho temu odpadli.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 01.12.2010, 22:40
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Sorki może źle się wyraziłem. Chodzi mi o to że jeśli jest tak że nasi chcą z nim rozwiązać kontrakt a on stawia się że nie bo on chce być w Wiśle to coś jest nie tak. Chyba że nikt nie chce się go pozbyć to co innego. Możliwe że napisałem coś nie na miejscu ale dzieje się tak że zajebiście się wk....ny widząc jak Lech wygrywa a nasi już hoho temu odpadli.
No tak, odpadli to wina Lobodzinskiego . A Pawelka tez ? Bo ostatnio to tez modne bylo.

Co do kontraktu, jezeli Ty bys podpisal jakakolwiek umowe bardzo korzystna dla Ciebie, a dla pracodawcy juz nie, to czy zrezygnowalbys ? Watpie.

Sorry Gienia swiat sie zmienia, takie jest zycie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów