|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Co do środka pomocy - mamy Boukhariego, Gargułę, Jirsaka, Wilka i Sobolewskiego na środku pola a gramy trójką w środku, więc jakiś ofensywny środkowy pomocnik by nam się przydał. Zresztą przy taktyce Maaskanta to moglibyśmy kupować samych środkowych pomocników i wyszłby nam to na dobre ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
1. Polonia zapłaciła za Niego 180 tys Euro, 2. Zarabia 40-50 tys zł/miesięcznie. Licząc kurs po 4 zł, to jakieś 120-150 tys Euro rocznie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Czy niektórzy z was są debilami?nie chce mi się tego pisać ale napisze to może zamknę chociaż dwie mordy płaczące! po letnim okienku transferowym były płacze,że naściągaliśmy "szrotu nieudaczników" teraz gdy jest możliwość pozyskania Glika Nowaka Sernasa (o ile to prawda) to jest skomlanie,że Nowak zaraz kontuzje złapie -a jakoś tydzien temu większość się podniecała jak Poloni 3gole strzelił narzekanie na Glika - a jakoś jak Piast dostał oferte z Włoch to były żale,że nie stać nas ich przelicytować o Sernasie bredzenie -już nawet nie przytaczam tylko,że w lidze jest w czołówce strzelców w reprezentacji strzela gole .Wezcie nie zaśmiecajcie forum swoimi płaczami bo chcąc przeczytać coś konkretnego musze mimo woli czytać te brednie niektórych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ten facet się nie nadaje do zawodowego sportu i żeby nikomu do glowy nie przyszło go sprowadzać.
W takiej Holandii czy innym kraju gdzie jest prowadzona selekcja odpadłby na etapie juniorskim z powodu marnego zdrowia. Dla takich jak on to jest dar niebios, że grają w Polsce i mogą zarabiać duże pieniądze. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z szacunku dla tego zawodnika go tutaj nie podałem. Natomiast mówią to kontuzje jakich doznaje w Trabzonsporze. Tam są na pewno dużo intensywniejsze treningi. Zresztą Głowa u nas był pod kontrolą i dbano by sie nie przeciążył, a tam pewine jest jednym z wielu.
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.12.2010 o godz. 09:27.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Głowa zarżnięty w juniorach podobnie pewnie jest z Nowakiem ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
W najlepszych ligach świata też zdarzają się szklani zawodnicy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdarzają się takie przypadki, ale raz oni jednak coś musieli grac skoro ich wszyscy znamy. A nie 5 meczy na krzyż i kontuzja. Dwa ligi odrobinkę bardziej wymagające.
Taki Dawidek po treningach w Premiership czy nawet Bundeslidze by w ogóle się podniósł ze szpitalnego łóżka ? ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Duzo masz racji w tym co piszesz jednak uwazam ze nie do konca tak by bylo z ta selekcja na zachodzie. Wezmy pod uwage w jakich warunkach i na jakich boiskach trenuja juniorzy na zachodzie a w jakich u Nas. I tam jest caly sztab oddelegowany do prowadzenia takich zawodnikow. Prawda jest taka ze u Nas duzo mlodych zawodnikow ma juz jakies dolegliwosci powstale na etapie druzyn mlodziezowych ze wzgledu na podloze na jakich trenuja jak i obciazenia (brak monitoringu, odpowienich ludzi z wyksztalceniem, brak doboru natezenia cwiczen). I potem faktycznie takich graczy nie ma co kupowac bo Oni zwyczajnie sa juz pewnego rodzaju "inwalidami". Dodatkowo u Nas juz tez treningi sa ciezkie (byz moze nawet takie jak na zachodzie) i niektorzy faktycznie moga nie wytrzymac takich obciazen. Dlatego uwazam ze jesli mamy kupowac jakis polskich grajkow to najlepiej mlodych, jeszcze nie zniszczonych ktorych moglibysmy sami ulozyc i przygotowac do grania w pierwszej 11. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jak się kupuje zawodnika to się bierze pod uwagę współczynnik "stopień ryzyka / cena + zarobki". Nowak nie dość, że będzie drogi, mając przyklejoną łatkę jednej z "gwiazdek" ligi, to jeszcze po propozycji Wojciechowskiego będzie chciał jednego z najwyższych kontraktów w zespole. Jak się płaci takie pieniądze za zawodnika i samemu zawodnikowi to musi być jakaś tam gwarancja, że facet się spłaci, a nie dostanie kontuzji i przez rok będzie sobie jeździł po uzdrowiskach
![]() Nie wierzę, że po Dawidowskim i Gargule ktoś w klubie odważy się na takie ryzyko. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Też uważam że narazilibyśmy się na ogromne ryzyko podpisując Nowaka. Trzymajmy się z daleka od graczy z tak słabym zdrowiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Sportowo Nowaka widziałbym w Wiśle, nawet jeśli miałby grać około 15-20 meczów na sezon to warto mieć gościa za darmo, który gwarantuje te 8-10 bramek na sezon. Warunek jest tylko jeden - względnie niewysoka pensja lub kontrakt motywacyjny, zależny od liczby goli i minut spędzonych na boisku.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 01.12.2010 o godz. 14:40.
|
|
|
|
Guest
|
|
W kwestii SMS to jakiś czas temu jak wypłynął w GKS (po odejściu Matusiaka) były puszczane w obieg legendy jak to dbał o siebie - czapa i kalesony przy byle chłodzie... Mam nadzieję, że pójdzie gdzieś zagranicę - do Wisły strach go brać, z drugiej strony - jakby gdzieś zagrał sezon bez żadnej awarii to spokojnie 15 goli by wbił... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Wolę niepewnego Nowaka, niż pewnego Łobo |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
A co do tematu SMS-u Łódź + Nowak, przypomniałem sobie gdzie to słyszałem - w C+ przy okazji jakiegoś meczu Bełchatowa i gola Nowaka komentator powiedział coś w stylu "...a w SMS-ie mu podziękowano i powiedziano, że nie ma zadatków / fizycznych możliwości / talentu (co konkretnie, nie pamiętam) na miarę profesjonalnego piłkarza...". |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
wywalamy Łobodzińskiego? Z jakim odszkodowaniem?
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Z tym Nowakiem to chyba brednie. W lecie też się nim ponoć interesowaliśmy, ale sam Nowak powiedział, że nikt z Wisły się z nim nie kontaktował w lecie. http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
do grudnia 2012 roku czyli przez najbliższe 2 lata będziemy się jeszcze z nim męczyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Łobodzińskiego powinni wygwizdać. Szkodnik powinien sam ustąpić ale po co skoro kontrakcik zapewnia mu pensję z którą ustawi się na resztę życia. Normalnie trafia mnie jak widzę Amicę która w Europejskich Pucharach fajnie sobie radzi a u nas po kolejnej kompromitacji jak zwykle jest ok tzn luzik i za rok walczymy o Ligę Mistrzów. Jeśli chcemy się pokazać w Europie to tylko przez wzmocnienia zimą( w lecie będzie już za późno) i mam nadzieje że takie będą. Wierzę w naszych Holendrów i mam do nich pełne zaufanie. Mam już dość tych kompromitacji. Rozumiem odpaść z drużyną lepiej notowaną ale to co się dzieje to jest niepojęte. Piszę tak abyśmy tymi ostatnimi zwycięstwami w lidze nie popadli w hura optymizm, tylko pamiętajmy że od nich wymagamy znacznie więcej( tyczy się również zarządu).
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Sorki może źle się wyraziłem. Chodzi mi o to że jeśli jest tak że nasi chcą z nim rozwiązać kontrakt a on stawia się że nie bo on chce być w Wiśle to coś jest nie tak. Chyba że nikt nie chce się go pozbyć to co innego. Możliwe że napisałem coś nie na miejscu ale dzieje się tak że zajebiście się wk....ny widząc jak Lech wygrywa a nasi już hoho temu odpadli.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
. A Pawelka tez ? Bo ostatnio to tez modne bylo.Co do kontraktu, jezeli Ty bys podpisal jakakolwiek umowe bardzo korzystna dla Ciebie, a dla pracodawcy juz nie, to czy zrezygnowalbys ? Watpie. Sorry Gienia swiat sie zmienia, takie jest zycie |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|