The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2010, 15:04
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Wasilewski wiem, że miał ciężką kontuzję, ale na pewno byłby lepszy od Cikosa aktualnie jest na wylocie z Anderlechtu a w lecie kończy mu się kontakt.
Taki transfer miałby nawet sens. Skorzystać na tym mógłby sam Cikos.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.11.2010, 15:24
Panowie bez żartów
Wasyla szkoda jest to fakt ale on juz poważnie w piłke nie bedzie grał
uraz psychiczny a do tego nie wiadomo jak noga zareaguje na wieksze obciazenia
żeby to jeszcze były zasłuzony piłkarz Wisły był to podac mu reke to bym zrozumiał
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 22.11.2010, 17:52
Wasilewski ? dla mnie NAJLEPSZY prawy obrońca w lidze belgiskiej (przed kontuzja) i napewno najlepszy polski prawy obrońca ! i do tego mega WALCZAK ja bym widział w składzie jako następce Baszczyńskiego i napewno, by sie odbudowal i do tego powołanie do reprezentacji pewne ! Moim zdaniem powinli się skupić na POLAKACH ! dawniej tak było i styl był piękny !

-Wasilewski (Prawa Obrona) - Free
- Kowalczyk (może LEWA ?) - Free
- Kosowski - Alternatywa dla Kirma - ( ma problemy w swoim klubie)
- Wołąkiewicz (Środek Obrony) - dla mnie odkrycie Franza Smudy
- do tego jakieś transfery pieniężne może ? :
-Grosicki ?
-Kupisz?
-Jodłowiec (oczywiscie jesli pojdzie tanio ?)
-Arboleda,Bandrowski (jeśli nie przedłuzy z lechem)
- powrót Mączynskiego
i Skład mamy mega mocny + 1 obcokrajowiec jakiś młody utalentowany np : Sernas,Nwaoga
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.11.2010, 17:58
KMZ napisał(a):Wyświetl post
Wasilewski ? dla mnie NAJLEPSZY prawy obrońca w lidze belgiskiej (przed kontuzja) i napewno najlepszy polski prawy obrońca ! i do tego mega WALCZAK ja bym widział w składzie jako następce Baszczyńskiego i napewno, by sie odbudowal i do tego powołanie do reprezentacji pewne ! Moim zdaniem powinli się skupić na POLAKACH ! dawniej tak było i styl był piękny !

-Wasilewski (Prawa Obrona) - Free
- Kowalczyk (może LEWA ?) - Free
- Kosowski - Alternatywa dla Kirma - ( ma problemy w swoim klubie)
- Wołąkiewicz (Środek Obrony) - dla mnie odkrycie Franza Smudy
- do tego jakieś transfery pieniężne może ? :
-Grosicki ?
-Kupisz?
-Jodłowiec (oczywiscie jesli pojdzie tanio ?)
-Arboleda,Bandrowski (jeśli nie przedłuzy z lechem)
- powrót Mączynskiego
i Skład mamy mega mocny + 1 obcokrajowiec jakiś młody utalentowany np : Sernas,Nwaoga
a może by się puknął w główkę? żaden z tych transferów (może poza Kosowskim i z oczywistych względów Mączyńskim) nie jest realny.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Stary 22.11.2010, 22:54
jeśli chodzi o napastnika to kojarzycie może Bena Sahara ? ;] tego gościa o którym było mnóstwo szumu o grę w naszej kadrze, jak wiemy gra dla Izraela i w tamtejszej bodajże lidze... jest młody może u nas by się mu dobrze grało ? ;] widziałbym go tak samo można byłoby wykupić Salamona, Cywkę, Piosska, Tyrałę przy dobrych wiatrach Alana Stulina ale cóż... kasa na to też musi być
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.11.2010, 23:28
Izraelskich kopaczy z polskim paszportem jest masa ale nie może to być karta przetargowa, która miałaby takiego gościa kwalifikować do gry w naszym zespole. Jedynie umiejętności. A Sahar jakby chciał grać dla naszej kadry to by grał a nie stawiał warunków i ostatecznie kopał z Gwiazdą Davida na piersi. Takim lolkom mówie nie. Poza tym żydowskie kopanie nie jest wcale lepsze od naszego więc nie widze powodów aby specjalnie tam szukać wzmocnień.Tym bardziej,że większość kopaczy pdobnie jak u nas jest przepłacona. Chodź w każdej lidze są godni uwagi kopacze to jednak w Izraelu nie grają tuzy,raczej szrot. To samo dotyczy Tyrały i innych. Byliby dobrze to graliby pierwsze skrzypce w swoich klubach i o Polsce by nawet się nie zająknęli. Robiliby swoje inkasując do miesiąc dobrą sumę a tak mam wrażenie,że niektórzy daliby się nabrać na ich umiejętności tylko dlatego,że coś z Polską mają do czynienia. Nie tędy droga.

Widzę,że padają propozycję aby ciężko zarobiony grosz wydać na niejakiego Kupisza tudzież Grosickiego. Moi drodzy, toż to miernoty, lepszych znajdzie się w II Bundeslidze, o lepszym przygotowaniu taktycznych i lepszym wyszkoleniu technicznym. Chopoki kopią przed siebie w słabej taktycznie Jagielloni i zaprawdę powiadam Wam,że za rok nikt o nich słyszeć nie będzie. Nie można kupować przeciętncyh grajków i liczyć,że nagle zaczną coś grać,bo podpisali z Wisłą. Nie, Grosicki nie stanie się przez to automatycznie lepszym piłkarzem,nie będzie jeźdźcem bez glowy,a Kupisz zacznie grać coś więcej niż solidne dwa mecze na krzyż.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 22.11.2010 o godz. 23:34.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Stary 22.11.2010, 23:49
nie wiem czy w tym dziale można dawać transfermarkt... ale natknąłem na takiego środkowego obrońcę jest Czechem i nazywa się Jiri Koubsky... co sądzicie ;] http://transfermarkt.de/de/jiri-koub...ler_26935.html
Odpowiedz cytując
skorsinio
Member

Od: 01.2009

Stary 23.11.2010, 00:20
Grosicki nigdy do nas nie przyjdzie więc sobie go wybijcie z głowy bo Jaga krzyknie za niego 1- 1,5 mil euro więc Wisła nie wyda na niego aż takiej kwoty

Kose też sobie wybijmy z głowy ,jest za stary i co najważniejsze z BC ma zatargi więc na pewno się nie zjawi u nas

-Jodłowiec - Wojciechowski nie puści go do nas a jak już to będzie chciał dużo kasy za niego

-Arboleda,Bandrowski nie do wyciągnięcia z Lecha obydwoje jak nie podpiszą kontraktów z Lechem to pójdą za granicę

Wołąkiewicz jedynie on ale ciężko będzie go wyciągnąć

A co do Wasyla nie wiem czy był by to wartościowy ruch z naszej strony wolę Cikosa
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.11.2010, 00:20
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Izraelskich kopaczy z polskim paszportem jest masa ale nie może to być karta przetargowa, która miałaby takiego gościa kwalifikować do gry w naszym zespole. Jedynie umiejętności. A Sahar jakby chciał grać dla naszej kadry to by grał a nie stawiał warunków i ostatecznie kopał z Gwiazdą Davida na piersi. Takim lolkom mówie nie. Poza tym żydowskie kopanie nie jest wcale lepsze od naszego więc nie widze powodów aby specjalnie tam szukać wzmocnień.Tym bardziej,że większość kopaczy pdobnie jak u nas jest przepłacona. Chodź w każdej lidze są godni uwagi kopacze to jednak w Izraelu nie grają tuzy,raczej szrot. To samo dotyczy Tyrały i innych. Byliby dobrze to graliby pierwsze skrzypce w swoich klubach i o Polsce by nawet się nie zająknęli. Robiliby swoje inkasując do miesiąc dobrą sumę a tak mam wrażenie,że niektórzy daliby się nabrać na ich umiejętności tylko dlatego,że coś z Polską mają do czynienia. Nie tędy droga.
Słowem, interesujmy się tylko tymi, którzy nawet się na nas nie spojrzą, bo tylko oni prezentują odpowiedni poziom. Ci, którzy byliby zainteresowani grą u nas, z definicji są cieniasami, więc nie ma sensu ich sprowadzać
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.11.2010, 08:40
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Wasilewski wiem, że miał ciężką kontuzję, ale na pewno byłby lepszy od Cikosa aktualnie jest na wylocie z Anderlechtu a w lecie kończy mu się kontakt.
Tj. niestety inwalida i to niemłody, moim zdaniem już się nie odbuduje zdrowotnie - trzymajmy się z daleka od graczy po tak ciężkich kontuzjach.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.11.2010, 09:55
Ja bylbym zadowolony gdyby w zimie dyrektor sprowadzil 3 zawodnikow, lewego obronce, srodkowego obronce i napastnika. Mieliby to byc zawodnicy do grania od juz plus do nich fajnie jakby udalo sie pozyskac kilku mlodych, zdolnych ktorzy juz by byli w stanie jakas presje wywierac na graczy pierwszej 11. Tu fajnie bylo by znalesc skrzydlowego, plus kogos do kazdej formacji.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.11.2010, 11:03
Panowie - mimo że ten temat ma przypominać trochę science fiction, to jednak proszę byśmy w pewnych chwilach się opanowywali. Ja mówię od dawna jasno i otwarcie - potrzeba nam 2-3 piłkarzy, ale dobrych, a nie jakichś zapychaczy dziur.

1. Lewa obrona
2. Środek pomocy(ofensywny)
3. Atak.

Poszukując takich piłkarzy mogę wskazać np. Tomasza Lisowskiego z Widzewa na lewą obronę, Hanouira Kadouriego na środek pomocy oraz np. Martin Skavysh z BATE Borysow na atak. Myślę, że to byłyby wystarczające transfery na zimę. Bynajmniej nie chodzi mi o to, by Wisła ściągnęła tych konkretnych zawodników, jednak niech będą to gracze tego pokroju, a już będę zadowolony. I oczywiście nie będzie ich zbyt wiele.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Stary 23.11.2010, 11:04
W kontekście pozycji prawego obrońcy to Rzeźniczakowi kończy sie w czerwcu koontrakt z Legią.Można o niego zawalczyc..
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 23.11.2010, 11:07
Może i można. Cikos jak dla mnie powalczył już o to, by go wykupić na tę prawą obronę, ale musi mieć też partnera do rywalizacji na swojej pozycji. Nie wiem na ile Serge Branco spełnia te wymagania, bo ostatnio coś nie gra, więc pewnie nie wpasowuje się w pełni do stylu gry, jednak zgadzam się z Tobą, warto powalczyć o niego już w zimie i podpisać kontrakt od lipca.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.11.2010, 11:07
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
W kontekście pozycji prawego obrońcy to Rzeźniczakowi kończy sie w czerwcu koontrakt z Legią.Można o niego zawalczyc..
weź się
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 23.11.2010, 11:09
Ojej ludzie, czy wy macie jakąś chorobę na piłkarzy z Legii, Cracovii, Lecha, Arki Gdynia? To już jedna czwarta ekstraklasy. Pytanie - na kogo jeszcze mamy mieć uczulenie, bo nie wiem, czy wymieniłem wszystkie nasze kosy...
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.11.2010, 11:37
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Panowie - mimo że ten temat ma przypominać trochę science fiction, to jednak proszę byśmy w pewnych chwilach się opanowywali. Ja mówię od dawna jasno i otwarcie - potrzeba nam 2-3 piłkarzy, ale dobrych, a nie jakichś zapychaczy dziur.

1. Lewa obrona
2. Środek pomocy(ofensywny)
3. Atak.
a srodek obrony!! ludzie,nam najpierw potrzeba sprowadzic obronców! fakt,na lewą strone owszem ale przede wszystkim srodek. i jak dla mnie nie jednego a dwóch! ale takich którzy bedą gotowi na juz do pierwszej 11.
Po sprowadzeniu zawodników na te pozycje mozna myslec dalej.wg mnie skrzydłowy i napastnik.czyli 5 piłkarzy w zimie musi przyjsc.minium to lewy obronca,srodkowy obronca i napastnik.ave
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 23.11.2010, 12:00
Daniello ale przecież ta obrona zaczyna się zgrywać. Chavez jest w tej chwili nie do ruszenia. Z Bunozą bym polemizował, ale jednak mimo wszystko jestem na tak. Owszem brakuje nam na tych pozycjach rywalizacji, bo Kowalski to żadna rywalizacja, ale powiedzmy sobie szczerze - potrzebni są nam kreatorzy gry. Wiele może zależeć właśnie od lewego obrońcy, bo narazie tylko jest tam Paljic, a środek pomocy, to jak mówiłem może jakiś Hadouir, bo uważam, że brakuje nam odważnych środkowych pomocników. Napastnika potrzebujemy od zaraz. Dlatego wolałbym skupić się na takich transferach, bo latem możemy sprowadzić kogoś na środek obrony. Tylko po prostu musimy budować drużynę cierpliwie. Ja jestem zwolennikiem ewolucji, a nie jakichś nadmiernych ruchów transferowych, bo zbyt dużo nowych twarzy powoduje zawrót w głowie trenera.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.11.2010, 12:14
Daniello ale przecież ta obrona zaczyna się zgrywać. Chavez jest w tej chwili nie do ruszenia. Z Bunozą bym polemizował, ale jednak mimo wszystko jestem na tak. Owszem brakuje nam na tych pozycjach rywalizacji, bo Kowalski to żadna rywalizacja, ale powiedzmy sobie szczerze - potrzebni są nam kreatorzy gry. Wiele może zależeć właśnie od lewego obrońcy, bo narazie tylko jest tam Paljic, a środek pomocy, to jak mówiłem może jakiś Hadouir, bo uważam, że brakuje nam odważnych środkowych pomocników. Napastnika potrzebujemy od zaraz. Dlatego wolałbym skupić się na takich transferach, bo latem możemy sprowadzić kogoś na środek obrony. Tylko po prostu musimy budować drużynę cierpliwie. Ja jestem zwolennikiem ewolucji, a nie jakichś nadmiernych ruchów transferowych, bo zbyt dużo nowych twarzy powoduje zawrót w głowie trenera.
Owszem kreatorzy sa potrzebni.dajmy szanse tym których mamy.Garguła jak przepracuje okres zimowy wg mnie bedzie najlepszym ofensywnym pomocnikiem w lidze.moze i przydałby sie jakis kreatywny pomocnik ale bez przesady. nam potrzebny jest srodkowy obronca!!!! Chavez na chwile obecną nie do ruszenia.Bunoza mnie nie przekonuje i raczej nie przekona.za duzo bledów jak na zawodnika który gra na bardzo waznej pozycji.powiedz mi jak którys z nich zlapie kontuzje to kto ich zastapi? Kowalski? Cleber?(który nie wiadomo czy wroci do piłki) .musimy sporwadzic klasowego srodkowego obronce.do tego lewego obronce,skrzydlowego i napastnika.jesli takie transfery w zimie bedą to o koncowa tabele na wiosne jestem spokojny
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.11.2010, 12:22
młody talent z Łotwy! chłopak strzela jak na zawołanie, ma dopiero 18 lat i już 2 występy w dorosłej kadrze Łotwy... a poniżej jego statsy... wg transfermarktu kończy mu się kontrakt w tym roku.

http://transfermarkt.de/de/deniss-ra...er_120901.html

Czyżby nowy Verpakovskis?
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 23.11.2010 o godz. 12:26.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 23.11.2010, 12:25
Daniello owszem, środkowy obrońca może i jest potrzebny. Dla mnie nie jest on priorytetem w tym okienku transferowym, bo dla mnie ważniejsze jest to narazie, by drużyna zdobywała 3-4 bramki w meczu ligowym, a tracić to może 2-3 byleby 1 mniej od przeciwnika. Po prostu Bunoza i Chavez się zgrywają. Ewentualnie jest Kowalski, który nie jest łamagą - też z kolei nie możemy przesadzać i zawsze w razie czego kogoś zastąpi. Nie mówię, że to nie jest ryzykowna sytuacja, bo jest. Sam nie wiem, ile pieniędzy ma Wisła na transfery, dlatego ja wypowiadam się zachowawczo optując za maksymalnie 3 wartościowymi transferami w zimie na tych pozycjach.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Stary 23.11.2010, 12:36
Stara pilkarska prawda mowi ze zespol sie buduje od tylu. Po co Nam kolejny srodkowy pomocnik Ja tam wierze ze jesli Boukhari przepracuje porzadnie zime to z Gargula Nam wystarcza a lepiej kase wydac na srodkowego obronce. Ok Bunoza i Chavez sie zgrywaja ale nadal uwazam ze ten pierwszy to dopiero material na grajka a nie zawodnik pierwszej jedenastki. A grac poki co musi bo Clebi wiadomo a Kowalski moze i zly nie jest ale to nie poziom na Wisle nawet przy Naszej obecnej kadrze.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 23.11.2010, 13:01
Wiesz Feniksie. Prawda prawdą, ale doświadczenie ostatnich lat podpowiada mi, że w Wiśle przez ostatnie 5-6 lat budowano tylko tą obronę na tym poprzestając, by ostatnio rozwalić cały blok obronny i zbudować od nowa. Problem w tym, że jak dla mnie brakuje jeszcze w środku takiego piłkarza, który naprawdę kreowałby grę, a nie tylko na niby jak to jest obecnie. Że każdy mecz mielibyśmy wygrany dzięki temu playmakerowi i jego zdroworozsądkowym decyzjom na boisku. Nie wątpię w to, że brakuje nam środkowego obrońcy, ale wierzę w Bunoze i Chaveza, że oni nam wystarczą do lata.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.11.2010, 13:11
Skoro to science-fiction (choć w tym przypadku niekoniecznie), to na pozycję ofensywnego pomocnika moglibyśmy spróbować ściągnąć piłkarza o nazwisku Nashat Akram. Facet pochodzi z Iraku, do którego reprezentacji bywał regularnie powoływany .

Akram to środkowy pomocnik odpowiedzialny przede wszystkim za kreowanie gry. Ma 26 lat, więc jest w najlepszym dla piłkarza wieku. W samej reprezentacji swojego kraju wystąpił już w 88 meczach i strzelił 13 bramek, zatem nie jest to raczej jakiś tam kopacz, a raczej podpora zespołu narodowego. Nashat uważany jest jednego z najlepszych piłkarzy grających w Azji, czego dowodem są liczne indywidualne nagrody:

* Najlepszy zagraniczny zawodnik – Saudi Premier League 2005–2006
* Iracki piłkarz roku: 2006, 2008
* Najlepszy zawodnik – Finały Pucharu Azji 2007
* Nagroda za trzecie miejsce w plebiscycie na najlepszego piłkarza roku w Azji - 2007.
* FIFA pomocnik roku - 2007
* International Football Awards (2009 - azjatycki piłkarz roku)

(za Wikipedia)

Miał kiedyś szansę zagrania w Premiership, ale nie otrzymał pozwolenia na pracę ze względu na dość idiotyczny przepis obowiązujący w Anglii: http://www.timesonline.co.uk/tol/new...cle3273508.ece

W Europie przez rok reprezentował barwy Twente Enschede, więc być może nasz trener co nieco na temat tego piłkarza wie. Co prawda Irakijczykowi nie szło tam najlepiej, bowiem wystąpił w sumie raptem w kilkunastu spotkaniach, po czym w czerwcu bieżącego roku rozwiązano z nim 3-letni kontrakt. Od tego czasu Akram prawdopodobnie nigdzie nie grał, choć łączono go z czołowym azjatyckim klubem Esteghlal Tehran FC.

Jako, że w każdym miodzie znajdzie się łyżka dziegciu - tak też i tutaj pojawia się kilka niewiadomych.
Pół roku bez klubu to sporo - jednak sądzę, iż gdyby trafił do nas już na początku okienka transferowego i porządnie przepracował okres przygotowawczy, moglibyśmy mieć z niego niemały pożytek.
Ponadto Akram w Twente się nie sprawdził - z tym, że trzeba zwrócić mimo wszystko uwagę na fakt, iż w ubiegłym sezonie (czyli wtedy, gdy trafił on do Holandii), zespół z Enschede zdobył swoje pierwsze w historii mistrzostwo kraju. Zakładam więc, iż drużyna była personalnie dobrze poukładana i mogło to w pewnym sensie utrudnić przebicie się do składu oraz aklimatyzację irackiemu pomocnikowi - jednakże te kilkanaście występów Nashat zaliczył, co i tak jest warte odnotowania.
Ostatnią kwestią są oczekiwania finansowe Akrama. Nie mam pojęcia ile zarabiał w kraju tulipanów, podejrzewam jednak, że sporo - zwłaszcza, że w Azji też prawdopodobnie nie musiał głodować, bo był tam przecież uważany za gwiazdę. Niemniej sądzę, iż dałoby się go przekonać, korzystając w tym przypadku również z pomocy Boukhari'ego, który podobno robi w szatni dobrą atmosferę i sprawia ogólnie dość pozytywne, a zarazem i przyjemne wrażenie, a co według mnie najważniejsze - też jest przecież Arabem. Zawsze to jakaś dodatkowa karta przetargowa, bo ułatwia późniejszą aklimatyzację w nowym zespole. Nourdin zapewne nie miałby obiekcji, bo z pewnością szanuje naszego trenera, który przecież dał mu szansę odbudowania się w Krakowie - warto byłoby zatem w drodze rewanżu z takiej opcji skorzystać i poprosić go o szepnięcie kilku pozytywnych słów na temat Wisły oraz samej ligi.

W przypadku sprzedaży Jirsaka, transfer Akrama mógłby być strzałem w dziesiątkę, bo zarobione w ten sposób pieniądze byłyby przeznaczone na prowizję i kontrakt dla nowego pomocnika. Facet jest naprawdę niezły technicznie, potrafi porządnie strzelić z dystansu zarówno z lewej jak i prawej nogi, więc dla nas i tak byłby ogromnym wzmocnieniem. Natomiast na koszulce zamiast Nashat/Akram napisałoby mu się "Inzaghi", bo jakiś taki podobny mi się wydaje (może nikt by się nie zorientował) i przy okazji klub mógłby dodatkowo czerpać profity marketingowe...

A TUTAJ poglądowa próbka jego umiejętności.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.11.2010, 13:14
Nastrzelał Ci pare bramek w najnowszym Fm-ie ..tak to byś w ogóle nie wiedział,że taki piłkarz istnieje,skoro się nie przebił w Holandii i nie ma klubu od 6 miesięcy to coś musi znaczyć.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 23.11.2010, 13:29
Osobiście nie podoba mi się ten piłkarz. Jest już za stary - ja bym widział w Wiśle jakiegoś młodego talenta, albo zawodnika doświadczonego grą w przyzwoitym zagranicznym klubie na swojej pozycji.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.11.2010, 13:37
Racja - oczywiście, że bym nie wiedział, bo nie znam też wielu zawodników zapewne lepszych od niego, którzy występują w Holandii, z tego prostego względu, że mnie ta liga nie interesuje. A nawet gdyby. To proste pytanie nasuwa się samo - czy zawodnik grający regularnie i trzymający jakiś tam nie najgorszy poziom będzie zainteresowany transferem do Polski?

Na tej samej zasadzie mogę odbić piłeczkę - zwróciłbyś uwagę na Chaveza? Niby grał nawet na Mistrzostwach Świata w RPA, więc teoretycznie była większa szansa na to, że ktoś zauważy, iż mógłby okazać się ciekawym piłkarzem. A śmiem wątpić, by którykolwiek z forumowiczów zwrócił uwagę, że można byłoby się nim zainteresować. Prawda jest taka, że wszyscy zawodnicy, którzy przychodzą do naszej ligi z zagranicy są no-name'ami. Dopóki ktoś w gazecie bądź na forum nie napisze, że Wisła interesuje się tym konkretnym grajkiem, to niemal nikt w Polsce o nim nie usłyszy. Rodionov, Nei, Romeu - dalej nawet mi się nie chce wymieniać...

Skąd niby według Ciebie miałbym znać Sernasa? Skąd miałbym znać Vrdoljaka czy Marcelo? Stary, ja nie jestem scoutem - nie podróżuję po Europie, Ameryce Południowej czy Afryce w poszukiwaniu piłkarzy dla jakiegokolwiek klubu... Zagranicznych zawodników, których znam i kojarzę klub pokroju Wisły Kraków nie jest w stanie ściągnąć do Polski.

Być może masz racje - 6 miesięcy bez piłki. Choć co do tego też nie ma jakiejkolwiek pewności. W anglojęzycznych źródłach ciężko znaleźć bowiem cokolwiek na temat piłkarzy występujących w Azji. Nie sądzę jednak, by tak liczne nagrody Akram zdobył ot tak, za piękne oczy (zwróć również uwagę na fakt, że nie dostał ich wszystkich w jednym sezonie)... Zapewniam Cię natomiast, że w pół roku nie zapomina się, jak prosto kopnąć w piłkę. Jestem święcie przekonany, iż nie jest to piłkarz, któremu wyszedł jeden sezon, tak jak kiedyś Kiełbasie.
Ostatnio edytowane przez enzo : 23.11.2010 o godz. 13:40.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Stary 23.11.2010, 14:06
Wiesz Feniksie. Prawda prawdą, ale doświadczenie ostatnich lat podpowiada mi, że w Wiśle przez ostatnie 5-6 lat budowano tylko tą obronę na tym poprzestając, by ostatnio rozwalić cały blok obronny i zbudować od nowa. Problem w tym, że jak dla mnie brakuje jeszcze w środku takiego piłkarza, który naprawdę kreowałby grę, a nie tylko na niby jak to jest obecnie. Że każdy mecz mielibyśmy wygrany dzięki temu playmakerowi i jego zdroworozsądkowym decyzjom na boisku. Nie wątpię w to, że brakuje nam środkowego obrońcy, ale wierzę w Bunoze i Chaveza, że oni nam wystarczą do lata.
Oczywiscie ze byc moze Nam wystarcza na lata ale w razie kontuzji (o kartkach nie pisze chociaz kto wie czy Komisja Ligi znowu nie uwali Chaveza na kilka meczy) uwazam ze musimy miec kogos o lepszych predyspozycjach niz Kowalski. A wiadomo ze dobry stoper tez troche kosztuje. Nie musze chyba dodawac ze wszystkim wyszloby to na dobre bo mielby rywalizacje i nikt by nie odpuszczal.

Osobiście nie podoba mi się ten piłkarz. Jest już za stary - ja bym widział w Wiśle jakiegoś młodego talenta, albo zawodnika doświadczonego grą w przyzwoitym zagranicznym klubie na swojej pozycji.
Tez uwazam tak jak Ty ze lepszy bylby mlody talent, tylko pytanie czy mowimy o srodkowym rozgrywajacym Jesli tak to mlokos na takiej pozycji chyba jednak nie bylby dobrym rozwiazaniem.Tu potrzeba doswiadczenia, ogrania i cwaniactwa wiec raczej troche starszy gracz musialby byc.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 23.11.2010, 14:34
Chyba jednak zmusiliście mnie do stwierdzenia, że w zimie potrzebne są jednak 4 transfery. Ale muszą być to zawodnicy klasowi, albo inaczej - relatywnie dobrzy jak na polską ligę.

I odnośnie drugiego sformułowania - ja bym był bardzo rad, gdybyśmy znaleźli jakiegoś takiego piłkarza a la Stilic, który byłby powoli wprowadzany do drużyny i można by było na nim zarobić. Po prostu chciałbym, aby Wisła szła w kierunku Lecha, bo polityka transferowa, abstrahując od tych naszych wzajemnych kos, prowadzona przez ten klub bardzo mi się podoba. Tam są właśnie kupowani w miarę młodzi gracze, często mają 20-21 lat, którzy są odważnie wprowadzani do pierwszej jedenastki. Ale to już zależy jaka będzie polityka transferowa naszego klubu - czy zdecydujemy się na młodzież i będziemy liczyć na to, że uda się coś osiągnąć w Lidze Europejskiej, czy pójdziemy na całość, by zdobyć wrota Ligi Mistrzów i grać w klasowo lepszych rozgrywkach. Oczywiście, mówię tutaj o marzeniu byśmy wypatrzyli jakiegoś młodego talenta na tą pozycję, ale nie będę się krzywił jeśli ktoś w wieku Anouira Hadouira przyjdzie do Wisły.
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 23.11.2010, 16:36
a ja był branco dał na środek obrony z chavezem
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania