|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...kiem,id,t.html
Jirsak <-> Sobota ? |
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
a ja bym dal mu szanse chyba ze zasotirovicia i sobote razem wzietych
|
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24262
Co sadzicie? Moim zdaniem powinnien zostac i dostac jeszcze jedna szanse. Ciagle nie pokazal co potrafi. Licze, ze przy Maaskancie w koncu pokaze. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jak dla mnie to można spróbować wymienić go na Waldka Sobote !
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No to co smiesznego w tym co napisalem? Moim zdaniem stac go na regularnosci i jej wlasnie jeszcze nie pokazal. Ma papiery na gre, ale ciagle nie moze zaskoczyc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jirsak jest u nas już ponad trzy lata i ciągle słyszę że nie pokazał swoich umiejętności. Sam długo w niego wierzyłem ale niestety się zawiodłem, albo zawodnik jest dobry i potrafi to regularnie pokazać albo nie.
Jirsak jest co najwyżej przeciętny i niestety nie gwarantuje stałego, dobrego poziomu gry. Tak samo jak z Łobodzińskim, a może mu wyjdzie im jakieś spotkanie. Jeden z drugim są już wystarczająco długo w Wiśle i najwyższa pora ich pożegnać. |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2007
Offline |
|
I ten sam tekst ludzie wałkują na forum od 3 lat, "On jeszcze pokaże na co Go stać" i tak na początku każdej rundy. Fakt jeśli już gra dobry mecz to wypada bardzo dobrze, ale zdarza się to raz na dziesięć meczów i tak jest od samego początku i nic nie wskazuje na to by miało się to zmienić. Jirsak miał już swoje 5 minut i to nie jednokrotnie, chyba lepiej go sprzedać nawet za marną kasę niż kontrakt miałby się skończyć i nie dostać nic. Takie jest moje zdanie na ten temat, poza tym nawet jeśli byłby w formie to myślę że całkiem łatwo można by go było zastąpić, wystarczy wspomnieć że Garguła po kontuzji robił ostatnio więcej szumu na boisku niż Jirsak. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Rafi89 napisał(a):
Lobodzinski mnie nie przekonal w zadnym ulamku procenta i jak widze go na boisku to mam dosc. Chociaz moze masz racje. Obaj mieli byc gwiazdami a ciagle zawodza. Mimo wszystko jednak Jirsakowi dalbym jeszcze jedna szanse. Wojtusiowi nie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zróbmy taki deal - sprzedajemy Śląskowi Łobodzińskiego i wypożyczamy na pół roku Jirsaka(jak tam nie pokaże swoich umiejętności to możemy go pożegnać), a w zamian do nas dołącza Sobota. I wszyscy są happy
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
Łobo możecie sobie zostawić ![]() a Waldek nigdzie się nie rusza ... obecnie to nasz obok Sebka Mili najlepszy pomocnik. Patrząc po transferze Pepe ... miał bym wątpliwości, czy kolejny mało grający piłkarz Wisełki jest nam potrzebny
Ostatnio edytowane przez Edłardo Da Sylwia : 19.11.2010 o godz. 12:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Jego gra w defensywie też jest nijaka. Mi w pamięci utkwią najbardziej jego słabe występy w pucharach. Na tym interesie przepłaciliśmy i to sporo. Przykro mi to pisać ponieważ Tomek mimo wszystko to fajny człowiek i mocno w niego wierzyłem ale... jak dlugo mozna? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Co musiałby zrobić Jirsak, żeby mnie przekonać do dania mu jeszcze jednej szansy?
Chociaż w jednym spotkaniu być man of the match: realizowac perfekcyjnie zadania trenera. Jesli grałby na przykład na pozycji ofensywnego pomocnika musiałby zaliczyć około 60-70 kontaktów z piłką, mięc 80% podań do przodu i 80% celnych podań, także chociaż kilka podań otwierających szansę na gola, z jakieś przynajmniej 3-4 celne, silne, soczyste strzały na bramkę. Nie musiałby strzelać goli, obejdzie się. To wszystko w meczu pucharowym z II-ligowym zespołem, niekoniecznie w Ekstraklasie, nie mowiąc już o Europie. Teraz pytanie: czy któraś z osób "dajmy mu jescze jedną szansę" wyobraża sobie z ręka na sercu takiego Jirsaka? |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
FraMat napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Pepsaj : 19.11.2010 o godz. 12:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
to ze ma kontrakt na 4 lata i sume odstępnego 1mln to nic nie znaczy mysle ze jestesmy w stanie wyciagnac Sobote posylajac do Slaska Tomasa
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Guest
|
|
|
Moim zdaniem Mączyński to podobny typ gracza, który byc może w tej chwili byłby w stanie dawać Wiśle tyle co Jirsak, a w przyszłości... kto wie. Poza tym swój i zapewne o wiele tańszy w utrzymaniu.
Jak ktoś jest chętny i daje godne pieniądze to jak dla mnie Jirsak może odejść. Przy czym w wymianę Sobota-Jirsak nawet z dopłatą nie wierzę... Śląsk chyba nie musi sprzedawać, żeby przeżyć...
Ostatnio edytowane przez arti : 19.11.2010 o godz. 12:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Jirsak<=>Sobota
oczywiście będzie trzeba coś za Waldka dopłacić ale napewno warto. Lubie Jirsaka, ma talent, ale ma też za słabą psychike żeby u nas grać, przez 3 lata nie pokazał nic po za pojedynczymi zagraniami. Myśle że w Śląsku się sprawdzi a u nas chętnie zobaczę Sobotę. ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Heh... ale mówimy tu o pozyskaniu średniaka ligowego ... w zamian za obiecującego piłkarza, który dzięki swojej postawie na boisku jest uważany za jedno z objawień sezonu. Sorry ale coś mi tu nie gra. To tak jak poprosić kogoś o strzał w kolano i jeszcze mu podziękować...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sobol jest defensywnym pomocnikiem.
Gdyby Jirsak miał mnie przekonac jako defensywny musiałby mieć na dzisiaj statystyki lepsze od statystyk Sobolewskiego. A on do nich nawet sie nie zbliża. Musiałby miec na 40-50 kontaktów, około 30-35 wygranych pojedynków w tym odbiorów. Jirsak dorównuje Sobolowi tylko w faulowaniu Niby kto? Jirsak? |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Objawienie sezonu - Sobota
Ligowy średniak- Jirsak pisze to z perspektywy kibica WKS więc sorry za wprowadzenie w błąd ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
a dajcie spokój Jirsakowi.. to dobry piłkarz ale jak ktoś napisał wcześniej żaden trener (vide Skorża) nie zdecydował się na niego odważnie postawić.. teraz Maaskant zagrał 2 ofensywnymi pomocnikami i Sobol za nimi i widać było że dobrze to wyglądało i po kilku meczach na prawde powinno być dobrze.. Jirsak zagrał kilka dobrych meczy po czym siedział na ławie.. to było rozumowanie złotoustego Macieja..
![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
poważnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
No tak ale nie przesadzaj juz z tym strzalem w kolano Sobota zagral raptem kilka dobrych meczy i nawet nie jest jeszcze sredniakiem ligowym tylko jak napisales obiecujacym pilkarzem a Jirsak wcale stary nie jest i tez jeszcze troche przed nim takze nigdy nic nie wiadomo ...... ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
teraz taki z Garguły lepszy piłkarz niż Jirsak, że Guła gra więcej a nie zaliczył ani jednej asysty i nawet nie rzucał otwierających podań, a Jirsak zawsze to robił, szczególnie pamiętam sezon w którym Boguski dużo strzelał. Ale ta nieregularność Jirsaka go zabija, zabija go też to że po słabszym meczu nie jest świętą krową i nie dostaje już potem szans. Powinnismy kilka meczów z rzędu zagrać tak jak z Legią i wtedy ocenimy przydatność do taktyki. Szkoda, że runda sie konczy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Tak na prawde to On nie dostanie szansy od Ciebie czy od Nas ale ewentualnie od trenera i to Jego musi glownie przekonac czy wart jest zostania w zespole czy nie. Co do samego Jirsaka to chetnie bym go zobaczyl w trzech ostatnich meczach i wtedy by bylo wiadomo czy ta Jego w miare dobra gra z Legia to byl przypadek czy tak jak Pawelek bedzie umial przy Maaskancie pokazac wiecej niz to mialo miejsce do tej pory. Sobota bardzo ciekawy grajek ale tu bym tez sie wstrzymal przynajmniej do czerwca z Jego realna ocena, bo juz mielismy tu takiego Matusiaka co mial dobra runde moze poltra i potem zgasl. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|