The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2010, 23:54
Przy dwóch golach i przy sytuacji z karnym duży udział Małeckiego i zobaczmy w którym miejscu boiska się znajdował.

gol na 2:0

doskonałe podanie do Kirma w sytuacji z karnym

rajd środkiem boiska przy 4:0

Wydaję się że dużo większy pożytek z Małego jest gdy schodzi do środka tak jak w tym meczu.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.11.2010, 23:58
Kris Dee napisał(a):Wyświetl post

Wydaję się że dużo większy pożytek z Małego jest gdy schodzi do środka tak jak w tym meczu.
Nie tak dawno pisałem żeby chłopaki oglądnęły sobie grę Ronaldo - nominalny boczny pomocnik i też tam hasa sobie ale o wiele częściej schodzi do środka.Maaskant widać uczy się na błędach i tak dziś powinna wyglądać nasza gra.Tak Mały jak i Kirm powinni częściej schodzić do środka niż błąkać się przy linii bocznej i czekać że 101 dośrodkowanie przyniesie efekt.Gdzie to nie jest tak że w ogóle powinni odpuścić boki bo wiadomo że po to boisko jest tak duże, by wykorzystywać to, jak choćby zrobił Kirm na derbach i Jirsak w piątek.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.11.2010, 02:41
Kris Dee napisał(a):Wyświetl post
Przy dwóch golach i przy sytuacji z karnym duży udział Małeckiego i zobaczmy w którym miejscu boiska się znajdował.
Bo Małecki to NAPASTNIK i wystawianie go na skrzydle to osłabianie własnego zespołu Małecki może grać za Brożkiem , czy koło niego i z tego mamy najwięcej pożytku
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.11.2010, 07:56
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Bo Małecki to NAPASTNIK i wystawianie go na skrzydle to osłabianie własnego zespołu Małecki może grać za Brożkiem , czy koło niego i z tego mamy najwięcej pożytku
Popieram! Mały posiada najbardziej pożądane u napastnika cechy. Przede wszystkim szybkość, umiejętność znalezienia się w odpowiednim miejscu, ciąg na bramkę, przebojowość. To miał Żuraw za najlepszych lat.. Poza tym Mały potrafi zagrać z Pawłem z tzw klepki. Jak najbardziej powinien uzupełniać z Brożkiem atak. Ale jak juz zostało powiedziane - póki co nie mamy jeszcze godnych realizatorów taktyki z dwoma napastnikami. Trzeba wygrywac wszystko do konca i czekac na okienko - moze byc przelomowe :]
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.11.2010, 08:28
tomsts napisał(a):Wyświetl post
Popieram! Mały posiada najbardziej pożądane u napastnika cechy. Przede wszystkim szybkość, umiejętność znalezienia się w odpowiednim miejscu, ciąg na bramkę, przebojowość. To miał Żuraw za najlepszych lat.. Poza tym Mały potrafi zagrać z Pawłem z tzw klepki. Jak najbardziej powinien uzupełniać z Brożkiem atak. Ale jak juz zostało powiedziane - póki co nie mamy jeszcze godnych realizatorów taktyki z dwoma napastnikami. Trzeba wygrywac wszystko do konca i czekac na okienko - moze byc przelomowe :]
Zastanów się przede wszystkim czego mu brakuje. Głowy na karku, dobrego dośrodkowania, strzału, techniki, charakteru…
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.11.2010, 08:54
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Zastanów się przede wszystkim czego mu brakuje. Głowy na karku, dobrego dośrodkowania, strzału, techniki, charakteru…
Przeglądu pola, dobrego dośrodkowania, umiejętności czytania gry, czyli wszystkiego czym powinien charakteryzować się dobry skrzydłowy. Posiada za to cechy które są istotne dla napastnika: przebojowość, jako taki drybling, nie najgorszy strzał.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 15.11.2010, 10:58
Wisła Kraków: oby takie mecze grali co tydzień, a nie od święta

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...e-od,id,t.html
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Stary 15.11.2010, 14:31
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Przeglądu pola, dobrego dośrodkowania, umiejętności czytania gry, czyli wszystkiego czym powinien charakteryzować się dobry skrzydłowy. Posiada za to cechy które są istotne dla napastnika: przebojowość, jako taki drybling, nie najgorszy strzał.
sorry za minispam, ale teraz spostrzeglem ten post. - w pełni się zgadzam. Poza tym Mały może czuć się dobrze u boku Pawła, który potrafi się zastawić, utrzymać przy piłce. Zresztą Mały odkąd poprawcował na siłowni też sie pod tym względem prezentuje niezgorzej :] Przykład - rajd i bramka Wilka na 4:0. Potrafił się utrzymać przy piłcve a w koncowej fazie akcji przepchnąć bodajże Radovica i sie uwolnic. Daleki jestem od hurra optymizmu ale Mały w ataku może się sprawdzić. Jest bramkostrzelny, po prostu skuteczny. pzdr!
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.11.2010, 09:05
Jedenstaka Kolejki według Przeglądu Sportowego:
Łukasz Sapela - Dragon Paljić, Gordan Bunoza, Piotr Celeban, Erik Cikos - Patryk Małecki, Semir Stilić, Przemysław Kaźmierczak, Jakub Wilk - Paweł Brożek, Artur Sobiech

Jednak pierwszy raz przeczytałem się, że gra u nas niejaki Paljić Dragon. To jakiś brat Dragana Paljicia?
To nie mówj bląd tylko info stąd http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Jed...088,1,997.html
Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 16.11.2010 o godz. 10:39.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.11.2010, 16:55
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Jedenstaka Kolejki według Przeglądu Sportowego:
Łukasz Sapela - Dragon Paljić, Gordan Bunoza, Piotr Celeban, Erik Cikos - Patryk Małecki, Semir Stilić, Przemysław Kaźmierczak, Jakub Wilk - Paweł Brożek, Artur Sobiech

Jednak pierwszy raz przeczytałem się, że gra u nas niejaki Paljić Dragon. To jakiś brat Dragana Paljicia?
To nie mówj bląd tylko info stąd http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Jed...088,1,997.html
Mały dla odmiany na Bunozę mówi Gordon

Cytat:
Pomijając choćby asystę Dragana z Lechią, czym tak ten Cikos się wybija? Samym bieganiem?
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem, z naciskiem na słowo ostatnio
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Stary 15.11.2010, 14:24
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
kolego, muszę Cie zasmucić. Nie twierdze że Mały jest ideałem bo takim piłkarzem nie jest nawet Messi czy Ronaldo. Ale jesli twierdzisz ze Mały nie jest dobrym kandydatem na napastnika spośród AKTUALNYCH zawodników Wisły i brakuje mu strzału czy techniki to wskaż mi przyjacielu zawodnika o lepszych walorach. Zapewne jest nim wg Ciebie przebojowy, megaszybki, obdarzony niezwyklym strzałem Żuraw? BTW - Żurawia bardzooooo cenię i mam nadzieje ze zostanie w Wisle w jakiejkolwiek roli. Ale jego forma akrualna jest jaka jest..
Generalnie, niezdrowe jest myslenie idealistyczne, ale idąc Twoim tokiem rozumowania, cała drużyna powinna siedziec na ławie...
Tak krawiec kraje, jak mu materiału staje. Obecnie Mały jest jednym z lepszych, ot co. pozdrawiam i do zobaczenia w niedzielne popołudnie !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów