The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2010, 18:21
trochę grosza jednak wpadło z GPW
krakulaku
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 09.11.2010, 19:36. Dług publiczny.
Myślę, że to będzie dobry temat na moje zapytanie. Podatki, opłaty i inne obciążenia, które płacimy po ustaleniu ich przez polityków to chyba jedna z najważniejszych spraw, które powinny nas interesować nieprawdaż ?

Na stronce z licznikiem długu publicznego, który na dzień dzisiejszy przekroczył 740 mld zł..., jest napisane,że na koniec tego roku:
- państwowy dług publiczny wyniesie 750,8 mld zł
- dług sektora finansów publicznych ma wynieść 783 mld zł

Teraz jak ja mam to rozumieć, że samorządy są zadłużone na 33 ,8 mld zł ?

Jeszcze jedno pytanie, przy określanu czy dług przekroczył 55% pkb bierze się państwowy dług czy ten większy, dług sektora finansów publicznych ?
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 09.11.2010, 19:48
Jeśli się nie mylę to 783 mld zł to dług publiczny powiększony o oprocentowanie(czytaj dług po kapitalizacji). Co zaś do określania, który jest brana pod uwagę jest nominalna wartość długu.
krakulaku
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 09.11.2010, 20:21
Rozumiem, czyli 38.3 mld zł pójdzie z naszych kieszeni na wypłatę odsetek i spłatę obligacji, które przypadły na ten rok - kupa kasy w sumie, ale do bankructwa greckiego jeszcze daleko biorąc pod uwagę dochody budżetu, o ile się nie mylę około 280 mld zł. Dobrze, że mamy ten konstytucyjny próg 60% ,ale słyszałem że są zakusy, aby go zwiększyć tymczasowo.
Dziwię się rządzącym bo to co teraz się dzieje - podwyżki podatku VAT ,akcyz, a dzisiaj przeczytałem o zamrożeniu progów w PIT do 2013 na dłuższą metę nie pozwoli utrzymać zadłużenia w ryzach !
Wątpię żeby w wyborach PO z kimś uzyskała większość konstytucyjną, a czy PIS się zgodzi na zmianę zapisu o 60 % ? Tego to nie wiem bo polityką interesuję się niewiele, bardziej czytam o sprawach wpływających na mój portfel. Takim dziecinnym wydaje mi się zwalanie problemu na samorządy - któryś z polityków narzekał już nie wiem który, że się zadłużają co zwiększa dług - tam przynajmniej ten dług idzie w inwestycje, a to da się wytłumaczyć. Było jeszcze coś o długu i OFE, który go zwiększają - ja nie wypowiadam się pozytywnie o OFE, ale to już inna dyskusja.

Jeszcze jedna sprawa to namawianie zmiany liczenia długu przez UE, przecież do obliczania % udziału długu w pkb zobowiązany jest GUS, nie mylę się ?

Może chodzi o 60%, potrzebne do wprowadzenia w Polsce euro ? bo tam też jest limit 60% jako jedne z kryteriów...
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 09.11.2010, 20:39
kurde . dwa dni temu wyyjebali mi prawie przed blokiem ogromny bilboard z pajacem Majchrowskim " sprawdzony prezydent"
a teraz pytanko z zakresu prawa..
Co mi grozi jak go powiedzmy delikatnie zniszcze. podpale, albo obrzuce jajkami,,pomaluje spreyem etc , a może wąsik ala hitler?

qrde spać nie mogę jak to gówno świeci mi na osiedlu
Ostatnio edytowane przez fan1906 : 09.11.2010 o godz. 20:49.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 09.11.2010, 20:49
Cytat:
Jestem przeciwny gejom. To obrzydliwe. Ci ludzie powinni się leczyć, gdyż bycie gejem czy lesbijką to choroba. Uważam, że powinni brać przykład ze zwierząt, ponieważ w ich środowisku nie ma homoseksualizmu - stwierdził we wtorek kandydat SLD na prezydenta Kielc Jan Gierada podczas debaty w Centrum Organizacji Pozarządowych. - Nie mogę w to uwierzyć - mówi rzecznik SLD Tomasz Kalita.

Cholera, swój chłop, szkoda że SLD
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 09.11.2010, 21:27
fan1906 napisał(a):Wyświetl post
kurde . dwa dni temu wyyjebali mi prawie przed blokiem ogromny bilboard z pajacem Majchrowskim " sprawdzony prezydent"
a teraz pytanko z zakresu prawa..
Co mi grozi jak go powiedzmy delikatnie zniszcze. podpale, albo obrzuce jajkami,,pomaluje spreyem etc , a może wąsik ala hitler?

qrde spać nie mogę jak to gówno świeci mi na osiedlu
Nic nie wiem, nic nie widziałem, nic nie słyszałem
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.11.2010, 00:59
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
trochę grosza jednak wpadło z GPW
Jest na wódkę chyba że spisałeś całą rodzinę To wtedy jak masz rachunki do drugiego pokolenia to jest na wakacje w Tunezji
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.11.2010, 18:47
Sie przejmujecie... i tak zaraz wojna:
http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/...o-schronu.html
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 11.11.2010, 08:52

Ja .......ę
W życiu ważne są tylko chwile...
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.11.2010, 12:48
O k.... ! Czy naprzeciw nich nie stoi czasem niewidoczny na zdjęciu mieszkaniec z Ruskiej Budy ? Zabrakło tylko Michnika, chyba że go właśnie dekoruje za zasługi dla judeokomuny.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 11.11.2010, 13:13
o co chodzi?
Kocur
semper fi

Stary 11.11.2010, 13:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Sie przejmujecie... i tak zaraz wojna:
http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/...o-schronu.html

spóźnia się
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 11.11.2010, 16:23
z wyjątkowym niesmakiem oglądam serwisy informacyjne.

Już wczoraj kątem oka widziałem w wyborczym Metrze, że najważniejszym dzisiejszym wydarzeniem jest powstrzymanie faszystów w Wawie.

Widać, że bardzo zależy na tym aby miast mówić o 11 listopada mówi się o faszystach.

majstersztyk
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.11.2010, 17:39
Ale w legalnej manifestacji ONR i MW nie ma nic dziwnego a nazywanie ich faszystami, nazistami to przesada.
Tak się składa, że grupka kibiców Śląska, także tam jest. Jeżeli nie można już w Polsce organizować legalnych manifestacji i swoich poglądów to czy jest to jeszcze demokracja czy totalitaryzm ? Ja opowiadam się po stronie manifestacji ONR i MW i jeżeli profesorowie, dziennikarze czy osoby publiczne nazywają nas faszystami czy naziolami to trochę nienormalne i źle świadczy o inteligencji tych ludzi. Czy ludzie identyfikujący się z prawicą i patriotyzmem to nazista ? Jeśli tak to dowiedziałem się, że jestem nazistą. Ach ta PrOpaganda.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
sambo
dziarski chłop

Stary 11.11.2010, 18:24
harimata - przykro mi o tym mówić - ale jesteś faszystą.

Stało się tak dlatego, że prawdopodobnie większość ludzi w Polsce wie, że tam są faszyści.

Dziennikarze czy osoby publiczne nazywają Cie harimata faszystą i to jest nienormalne- zgoda - ale świadczy to nie tyle o inteligencji tych ludzi, co o ich przebiegłości.

Mówią bowiem ze szklanego ekranu do zwyczajnego Kowalskiego wiedząc jakie konsekwencje będzie miało w główkach ludzi ich gadanie.

Ten zręczny zabieg powoduje zgrabne manipulowanie prawdą albowiem w tym wypadku prawdą jest to za czym opowie się 50% +1 albowiem 50% +1 ma siłę tak niszczącą, że jeśli przegłosuje że X należy zakatować za faszyzm - to go zakatuję niezależnie od tego czy jest faszystą czy nie.

Piękny tekst - antyfaszyści, antyfaszzm z jednej strony. Z drugiej takie tuzy faszyzmu jak Pospieszalski i megafaszysta Ziemkiewicz.

Okazuje sie również, że capo di tutti capi jest Mikke

--->http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...tacji_ONR.html
Ostatnio edytowane przez sambo : 11.11.2010 o godz. 20:07.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.11.2010, 18:40
Jarkowi chyba sie PiS sypie, myśle jednak że ci odchodzą nie maja większych szans aby stworzyc nowe ugrupowanie polityczne majace znaczące popracie.
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.11.2010, 19:09
http://yabba.salon24.pl/245781,nie-r...budujmy-boiska
Trzeba było kandydować na prezesa PZPN-u, a nie brać się za coś co cię przerasta
Ostatnio edytowane przez carpenter : 11.11.2010 o godz. 19:12.
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 11.11.2010, 21:01
słyszałem iż miało być dziś pod Olkuszem otwarcie " drogi? " ale deko nie wyszło... heh politycy chcieli przed wyborami się polansować....
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 11.11.2010, 22:42
harimata napisał(a):Wyświetl post
Ale w legalnej manifestacji ONR i MW nie ma nic dziwnego a nazywanie ich faszystami, nazistami to przesada.
Tak się składa, że grupka kibiców Śląska, także tam jest. Jeżeli nie można już w Polsce organizować legalnych manifestacji i swoich poglądów to czy jest to jeszcze demokracja czy totalitaryzm ? Ja opowiadam się po stronie manifestacji ONR i MW i jeżeli profesorowie, dziennikarze czy osoby publiczne nazywają nas faszystami czy naziolami to trochę nienormalne i źle świadczy o inteligencji tych ludzi. Czy ludzie identyfikujący się z prawicą i patriotyzmem to nazista ? Jeśli tak to dowiedziałem się, że jestem nazistą. Ach ta PrOpaganda.
Spokojnie, nas też popierają profesorowie, dziennikarze, osoby publiczne. Niech sobie wyją. Było nas ok 3-5 tys. osób (różne relacje). Jest ok.
Kocur
semper fi

Stary 11.11.2010, 23:31
Cytat:
W czasie manifestacji środowisk skrajnie prawicowych w Warszawie doszło do przepychanek między uczestnikami marszu a kontrdemonstrantami i policją. W ruch poszły kamienie, ranny w głowę został Piotr Ikonowicz - podała TVN24. Policja zatrzymała 33 osoby. Wśród nich znajduje się Robert Biedroń - informuje Radio TOK FM.
Nikomu tego nie życzę ale jak się Biedroniowi rano nogi nie zejdą po przebudzeniu w areszcie to będę w siódmym niebie.
falat
Member

Od: 06.2005

Stary 11.11.2010, 23:42
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Nikomu tego nie życzę ale jak się Biedroniowi rano nogi nie zejdą po przebudzeniu w areszcie to będę w siódmym niebie.
hahaha ! ale zaraz.. Chyba on byłby zadowolony ;/
Nie ważne co o mnie powiedzą, jestem człowiekiem z pasją.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.11.2010, 01:02
Zaczęło sie od tego że pijana tłuszcza popdpuszczona przez "postępowe" media i polityków biła na Krakowskim Przedmieściu babcie. Teraz ta sam hołota z poparciem tych samych "postępowców" atakuje legalną demonstracje.
Jeszcze parę lat temu "postępowcy", wtedy jako geje, nie mogli przejść na Wawel. Teraz sami atakują. Widać jak na przestrzeni kilku lat pod wpływem dominującej w mediach poprawności politycznej zmienia się układ społeczny. Nie ma co ukrywać że te nowe "trendy" bardzo mi się nie podobają.
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.11.2010, 10:32
Wyobraźcie sobie histerię pewnych mediów kiedy doszłoby do odwrotnej sytuacji.
Od czasu jak we Francji w szopce bożonarodzeniowej zamiast Jezusa umieszczono jakiegoś mikołaja (żeby Arabów nie urazić) nie nazywam tego poprawnością polityczną tylko popieprzonością polityczną.
Tylko Wisła!
maro olTSkul
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.11.2010, 11:37
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
O k.... ! Czy naprzeciw nich nie stoi czasem niewidoczny na zdjęciu mieszkaniec z Ruskiej Budy ? Zabrakło tylko Michnika, chyba że go właśnie dekoruje za zasługi dla judeokomuny.
dostał , dostał, a jakże ...o ile się nie mylę to Order Orła Białego .
TYLKO WISŁA TS
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Stary 13.11.2010, 16:34
7 najwiekszych wpadek wyborczych Polecam szczególnie gość nr 3 wymiata ;p
sambo
dziarski chłop

Stary 14.11.2010, 17:08
o kurde - w życiu warszawy nie przypuszczałem, że Tusk spełni najważniejszą i największą obietnicę polityczną !!!

Zaczynam czuć respekt przed tym Panem

http://biznes.onet.pl/bbc-irlandia-p...9,1,news-detal
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.11.2010, 17:20
A jednak wiedział co mówi! A ja go wyśmiałem
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.11.2010, 22:28
Jeszcze a' propos faszystów, to wreszcie ktoś światły nauczył ich kultury:
http://www.youtube.com/watch?v=EmpPY...layer_embedded
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.11.2010, 22:49
fox mulder napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze a' propos faszystów, to wreszcie ktoś światły nauczył ich kultury:
http://www.youtube.com/watch?v=EmpPY...layer_embedded
Bo tak na prawdę w marszu 11.11 w Warszawie po stronie "antyfaszystów" szli różowi faszyści i garstka komunistów + cała zgraja gimnazjalistek.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów