The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2010, 14:12
Ortas napisał(a):Wyświetl post
Jeśli w przeciągu dwóch-trzech lat nie ruszy się sprawa gruntów/inwestycji przy Konwiktorskiej, Wojciechowskiego tam nie będzie.
Nie wydaje mi się. Jak zobaczy na własne oczy standard obiektu Stadionu Narodowego, a Polonia W-Wa będzie dalej w czołówce, to jestem pewien, że tam właśnie przeniosą się przynajmniej na większość meczy w sezonie Czarne Koszule. Teoretycznie SN jest zdecydowanie dla nich za duży, ale nikt im nie każe wynajmować całego stadionu - na lepsze mecze Ekstraklasy wystarczyłoby im wynająć dolny ring stadionu, a to jest plus minus 20.000 krzesełek. I jestem pewien, że przynajmniej średnie 12.000-14.000 spokojnie by osiągnęli w lidze, bo "pikników-kibiców-stadionu" schodziłaby się na ich spotkania cała masa, do tego starzy fani. Na ewentualne mecze w (el.) LM czy w LE przy dobrych rywalach byliby w stanie zapełnić więcej niż 30.000 krzesełek, bo zjechałaby się cała "siatkarsko-małyszowa" Polska. Dlatego nie wydaje mi się, żeby stadion był tu jakimś większym problemem, bo będą tak naprawdę mieli świetną alternatywę w mieście, jeden z najnowocześniejszych stadionów świata do dyspozycji.

P.s. Warto też wziąć pod uwagę fakt, że Polonii wręcz zaproponowano grę na Narodowym. Co to może oznaczać? Ano to, że skoro Legia ma własny stadion, własne loże, to wartość tych lóż na SN może wzrosnąć, jeśli ich właściciele będą mieli możliwość w miarę regularnego oglądania jak największej liczby wydarzeń sportowych, również (albo i przede wszystkim) piłkarskich. Przy lepszym poziomie piłkarskim Ekstraklasy w przyszłości może się tak stać, że po prostu trendy będzie dla całej śmietanki biznesowej organizować spotkania biznesowe połączone z oglądnięciem ligowego hitu czy meczu w LM/LE - na pewno nie jest to wykluczone, bo tak dzieje się w lepszych ligach i w bardziej rozwiniętych krajach europejskich. Również dlatego w Warszawie nikt się nie pali, aby Polonii umożliwić rozwój infrastruktury na K6, bo:

a) Grunty te są cenne, lokalizacja świetna.
b) SN z Polonią będzie częściej wykorzystywany, nie będzie stał pusty, a Wojciechowski za wynajęcie SN będzie dodatkowo bulił.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 01.09.2010 o godz. 14:21.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Zasady wysyłania postów