The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2009, 18:40. Beto
Ze względu na fakt że nasz nowy napastnik Beto budzi aż tyle emocji pomyslałem że warto założyć oddzielny temat w którym można będzie wymienić opinię na temat jego gry.

I od razu moja opinia: uważam że chłopak ma predyspozycje aby być dobrym środkowym napastnikiem.

Oceniająć jego dotychaczasową grę trzeba moim zdaniem wziąść pod uwagę kilka spraw:

1. Zupełnie nowe dla niego otoczenie i sposób grania (pamiętamy ile czasu zajęło Juniorowi zaadaptowanie się do realiów polskich).
2. Jest po ciężkiej kontuzji (i tu przykład Wtorka który pokazuje jak ciężko jest wrócić do formy po długiej przerwie).
3. Młody wiek (wiemy przecież jak to było z wchodzeniem do pierwszego składu chociażby przez Brożków że o innych naszych juniorach nie wspomnę).

Na chwilę obecną można powiedzieć że jego atutami jest siła, dobra gra ciałem i niezła technika. Wydaj mi się również (to na podstawie bramki ze sparingu z Polonią B) że ma dość dobry i mocny strzał aczkolwiek w meczach ligowych jak do tej pory jeszcze tego nie zademonstrował.

Wady to słaba szybkość i (o ironio) słaba gra głową (aczkolwiek ogladając PP z Amiką w Poznaniu odniosłem wrażenie że z obydwoma tymi elementami jest już trochę lepiej).

O ile dobrze rozumiem to Wisła ma opcję aby rozwiązać kontrakt z Beto do czerwca jeśli nie spełni jej oczekiwań. Wydaje mi się że jest to wystarczający okres czasu aby sztab trenerski mógł ocenić czy Beto rokuje na przyszłość.

Tak jak napisałem wyżej moim zdaniem chłopak ma potencjał ale z całą pewnością trenerzy mają w tym względzie znacznie lepsze rozeznanie.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów