|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Holy przeprowadził walkę po mistrzowsku i choć ciosów było mało to trzeba realnie na sytuację popatrzeć. Holy nie mógł wdać się w bijatykę z 40 kilo cięższym przeciwnikiem bo padłby po pierwszym lepszym przypadkowym ciosie, nie ze względu na umiejętności bokserskie Walujewa tylko na niewielką różnicę wagi pomiędzy Holym a ręką Rosjanina. Sędziowie powinni docenić taktykę i przewagę w ilości skutecznie zadanych ciosów, a nie przejmować się takimi zasadami przy takiej różnicy wagi i wzrostu. Trudno jest mi się też zgodzić z opinią, że Holy był mniej aktywny i nie myślę tu jedynie o "tańcu" na ringu - atakował, skracał dystans, świetnie się bronił (choć wielu okazji nie miał). Decyzja sędziów skandaliczna moim zdaniem. |
|
|