The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2008, 19:38
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Kur... mozecie mi wytlumaczyc fenomen Golfow III? Siedzialem z kumplami na piwku i wlasnie nadszedl temat tego samochodu to jeden kumpel o malo co Nirvany nie dostal i nie spuscil sie jak uslyszal ta nazwe. Juz doszlo nawet do tego ze zaczal polemizowac czy Golf czasem nie jest lepszy od mojego samochodu(dodam ze z calej ekipy ja wcale najlepszego samochodu nie mam dwoch innych ma nowe BMW serii 3 a trzeci ma Audi A4 z 2005 roku). Coz pozostali kumple tylko po sobie popatrzyli wymownymi spojrzeniami, natomiast ja nie chcialem kontynuowac tego tematy. Tylko ja nie rozumiem jednej rzeczy. Co ide i spotykam kogos znajomego to jest: - zmienilem samochod; - Co tam zes kupil?; - Golfa III... No ludzie ile mozna?

Jeszcze jeden fenomen. Mianowicie chodzi mi tu o ludzi ktorzy uwazaja ze samochody Daewoo i wogole koreanskie sa do... Rozmawialem z tym ziomem "od Golfa III" wlasnie na temat koreanczykow i stwierdzil ze duzo zra paliwa... Moja pierwsza mysl jak sie nie umie jezdzic ekonomicznie to po ch*** wogole kupowac ekonomiczny samochod... I tu nastapila miedzy nami ostra wymiana zdan ktorego argumentacja byla mniej wiecej taka: "Bo sasiad ma i mu duzo pali"... Zobaczylem ten samochod to sie przezegnalem. zaczalem powatpiewywac czy tam wogole byl silnik od Tico pod maska czy od czegos innego tam nie byl wsadzony. Widac sasiad zapaleniec motoryzacji chcial z Tico zrobic Ferrari w dodatku California(czyli kabriolet)... tlumiki, spoilery, wloty powietrza na masce, zdjety dach, opony od kombajnu, zamiast tylnej lawki glosniki estradowe itp itd. No wiejski tuninng pelna para. Ale mu duzo pali...

Ogolnie to chcialem napisac o tym ze ludzie uwazaja samochody koreanskie za badziewia ale Cee`d udowodnil wszystkim ze sie ludzie myla odnosnie tych samochodow. Wedlug mnie ten samochod bije nawet najnowsza generacje Volkswagena Golfa i pozostalych kompaktow. A w kategorii jakosc/cena... nikt go nie przebija.
pierwsza sprawa jak wybrac kryteria który samochód jest lepszy?
dla kogoś bedzieto np spalanie,a ktoś inny ma to w głębokim poważaniu i dla niego liczy sie tylko żeby miał "kopa" i dał z siebie wyciągnąć ponad 200
dla jeszcze kogoś innego będzie się liczyło to,żeby był wielki bagażnik i wygoda.ktoś jeszcze inny powie,że on nie jeździ z bagażami,a z kartą kredytową,więc na bagażniku mu nie zależy,ale liczy się wygląd i prestiż marki,żeby laski wyrywać.wszystko zależy od tego,jakie kryteria przyjmiemy.dla mnie np ma to być samochód który ,ało pali jest bardzo pojemny i oczywiście jak najbardziej bezawaryjny.i taki samochód kupiłem.jest to gfiat scudo.części w przystępnych cenach,pakuje się 9 osób,ewentualnie sporo towaru.spala w zależności od sposobu jazdy od 7,2-9,5.ciężko się wychylić poza 150 km\h, a poza tym jest to niepotrzebne bo wlaśnie wtedy zbliżam się do tych prawie 10l\100km.oczywiście diesel.,
co do koreańczyków.ojciec ma lanosa z 2000-ego roku.przejechane niecałe 100 000 km.bezawaryjny praktycznie,a ceny części są tak niskie,że trzeba je niemal hurtem kupować,żeby było za co zapłacić(oczywiście nie bierzcie tego dosłownie)pomyka sprawnie,nie jest to wyścigówka,ale kompleksów nie ma w mieście i na trasie.jedyne zmartwienie to spalanie.trasa ok 8 l(da sie mniej,ale to jest jazda monotonna) miasto 10,a jak jest dużo korków to jest w stanie łyknąć więcej.kolega ma nubirę kombi w gazie spala w mieście ok 12 l w trasie 9-10.też nie ma kłopotów z awariami,a pzrejechał już ok 170 000.wydaje mi się,że poziomem wykonania koreańczyki zaczynają się zbliżać do japońców.może to jeszcze nie to,ale niedługo już im dorównają.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zasady wysyłania postów