The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
skowron
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2008, 21:41
Nie ma żadnego kursu. Uczysz się po prostu regulaminu "amatorskiego połowu ryb". Najważniejsze żebyś znała okresy ochronne i wymiary ochronne ryb bo na tym opiera się egzamin. A egzamin zdaje się np. na osiedlu szkolnym w Krakowie w "Domu wędkarza" Komisja to 2 dziadków z PZW popijających kawe. Egzamin jest pisemny, 10 pytań z czego o ile dobrze pamiętam na 5 trzeba dobrze odpowiedzie żeby zaliczyc egzamin. Do tego pytania są zamknięte (a,b,c) Sam egzamin chyba nic nie kosztuje jeśli się uczysz, wyrobienie karty wędkarskiej to koszt 10zł. Ale sama karta wędkarska nie uprawnia cię jeszcze do łowienia Musisz zapisac się do jakiegoś koła wędkarskiego. Opłata na jeden rok na wody krakowskie (jeśli płacisz wody krakowskie w wyniku zawartego porozumienia przez krakowski okręg pzw możesz też łowic na wodach kieleckich i tarnowskich) wynosi 50zł - ulgowa + wpisowe, koszt około 25 zł + składka okręgowa 28zł no i do tego trzeba doliczyc składkę na fundusz koła choc to akurat najmniejszy koszt. Dodatkowo jeśli chcesz łowic na wodach "wspólnoty" musisz zapłacic dodatkową stówkę Tak więc jak na pierwszy raz musisz liczyc się z wydatkiem w granicach 150-200 zł jeśli nie będziesz opłacac wspólnoty. Jak masz jeszcze jakieś pytania to p.w
Pozdrawiam
Henryk Reyman - Szacunek na wieki, wzór do naśladowania.

O moja Wisełko nie zdradzę Cię
O moja Wisełko nie zdradzę Cię
Inni Cię zdradzili pasy polubili ale ja nie!
Inni Cię zdradzili pasy polubili ale ja nie!
A jak mi ktoś powie ty wiślacki psie
A jak mi ktoś powie ty wiślacki psie
Pół litra wypiję, mordę mu obiję za nasz TS
Pół litra wypiję, mordę mu obiję za nasz TS!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zasady wysyłania postów