The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.01.2024, 14:30
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo, ale podobno faceci są wzrokowcami i jak coś zobaczą to lepiej do nich trafia .

który z zawodników biegał więcej i szybciej po straconej bramce. Albo czy prawy skrzydłowy częściej podaje do tyłu czy do przodu. Albo w jakim tempie przemieszcza się zawodnik z nr 80.

Czy to jest narzędzie które można efektywnie wykorzystywać w celu poprawy gry drużyny? Moim zdaniem bez dyskusji.
albo, który chował się za plecami innych zawodników i w tempo nie wychodził na pozycję tworząc okazję do zagrania piłki...

Generalnie dyskutujemy o tym, który trener poprowadzi Wisłę, natomiast mnie bardziej nurtuje, który wreszcie nauczy naszą drużynę grać w piłkę. Niedawno, bodajże Miga opowiadał, jak wiele lat temu Franciszek Smuda mówił mu, że najtrudniejsze jest nauczenie drużyny grania przez środek, bo jak to zadziała, to zaczyna funkcjonować wszystko. Otwierają się skrzydła, itd, itp.

Wiem, wiem, miał Stilica, ale zanim ten Stilic zaczął dobrze rozgrywać musiało minąć sporo czasu. Wisła za Smudy bodajże 2 razy zaczęła grać fajną piłkę, każdy, nawet najbardziej drewniany zawodnik robił przy nim postępy (Burliga, Bunoza, Chrapek...). Nie było tego za kadencji żadnego z jego następców, Sobol w ogóle tego nie ogarniał, nie ogarniał Gula, Chybala opierał taktykę na zabieganiu przeciwnika...

Nie wiem, czy trener Rude jest w stanie to ogarnąć (mam nadzieję, że wreszcie tak), nie wiem, czy Goku pociągnie rozgrywanie krótką piłką w polu karnym przeciwnika (były tego zalążki w kilku meczach). Jeżeli Goku nie wypali, to trzeba za wszelką cenę szukać odpowiedniego pomocnika, wtedy to zacznie jakoś funkcjonować....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów