Kurz napisał(a):

To nie obrona Sobolewskiego (który jest dla mnie takim Wiślackim Djurdjevićiem albo Żurawiem i w ogóle nie powinien być tu zatrudniony), ale i Villar i Junca zaliczali słabsze mecze wiosną. No i obaj nie są zawieszeni w próżni, tylko ich postawa zależy w dużej mierze od tego kto gra obok nich. Żeby nie przedłużać, współpraca Juncy z Mulą wyglądała dużo lepiej, nie mówiąc już o tym, że i James i Fernandez dawali dużo więcej całej drużynie niż Basha, Goku oraz Duda. Nie wykluczam, że trenowanie pod okiem Sobola lub w ogóle w Wiśle zadziałało na nich degenerująco, ale równie prawdopodobne dla mnie jest to, że wyjęliśmy z konstrukcji, jaką jest nasza drużyna o kilka klocków za dużo (patrząc na to ile tracił Raków bez tylko jednego piłkarza jestem skłonny w to uwierzyć). Nie wierzę również w baśniowe zakończenie tej historii. Jeśli spieprzyliśmy to okienko, nowy trener nie będzie księciem, który obudzi śpiącą królewnę pocałunkiem. O bezpośrednim awansie możemy już zapomnieć.
Chyba każdy o zdrowych zmysłach pisał na tym forum o tym, że lepsza gra to zasługa Kiko i nowych zawodników, a nie Sobola. Gdyby nie chore układy rodzinne i potrzeba uspokojenia atmosfery, Brzęczek mógł spokojnie zostać i kontynuować pracę. Gorzej z nowymi piłkarzami by nie było. Nie jest jednak tak, że Sobol jest najgorszym trenerem w 1 lidze, bo to ogólnie w większości przeciętniacy podobni klasą do niego. Nie jest również tak, że tacy, którzy byliby wartością dodaną, z biciem serca czekają na ofertę z Wisły. Oni zazwyczaj mają pracę.
Sobolowi można zarzucić wiele, ale moim zdaniem większość błędów została popełniona przed sezonem i być może obciąża nie tylko jego. Nie chce mi się robić wyliczanki, napiszę tylko, że jesteśmy bardzo ciekawym projektem piłkarskim. Jednym z niewielu zespołów, która, wbrew porzekadłu, budują drużynę od przodu (nie zawsze z sukcesami), ignorując zupełnie tyły.
|
Moim zdaniem Sobol to najgorszy trener w pierwszej lidze.Jeśli weżmiemy pod uwagę potencjał jakim dysponuje to czystej krwi paudrok. Nie analizowałem drugiej,być może tam byłby średniakiem.Do ekstra klasowych trenerów to już w ogóle nie ma podjazdu.Nie wiem czy załapałby się w Esie jako asystent.