|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Online |
|
|
Nie spodziewam się po Sobolu cudów.
Możliwe, że efekt nowej miotły zadziała, ale wcale nie jestem o tym przekonany. Tym bardziej, że to w sumie żadna nowa miotła nie jest. To raczej ta rezerwowa, co była trzymana w szopie i każdy ją znał i często miał z nią do czynienia ![]() Ja po prostu w warsztat Radka nie za bardzo wierzę. Szanuję go bardzo, był to jeden z moich idoli za czasów Wisły Cupiała, prawdziwy Wiślak i legenda klubu. Patrząc jednak na jego charakter, uważam, że jest mało komunikatywny i introwertyczny, w dodatku pokazał w życiu, że łatwo się obraża i jest pamiętliwy. Nie są to cechy pożądane u trenera. Jego zimna wojna z Probierzem była fajna dla kibiców patrzących z boku, ale trzeba pamiętać, że żaden inny z byłych Wiślaków zadry w stosunku do Probeiro nie pielęgnował w sercu. Żaden inny piłkarz nie obraził się na dziennikarzy za niewygodne pytania, w dodatku do tego stopnia, że w mediach nie występował latami i dopiero eksponowane stanowisko trenera praktycznie zmusiło go do wyjścia do dziennikarzy. Także Sobol to niezwykle charakterny gość, który m.in. dzięki temu charakterowi liderował wielkiej Wiśle za Cupiała. Niestety ten sam charakter teraz sprawia, że jego miękkie umiejętności pozostawiają wiele do życzenia... Co do warsztatu samych treningów nie będę się wypowiadał, nigdy żadnego nie widziałem. Patrząc na suche wyniki to Radek nigdzie nie osiągnął sukcesu, ani nie poniósł spektakularnej klęski. Dlatego też absolutnie nic za nim nie przemawia ponadto, że jest Wiślakiem. Oceniam, że będzie to wyglądać podobnie jak za Brzęczka. Możliwe, że bardziej defensywnie, bo Radek w tych meczach w których nas prowadził preferował prosty futbol. W Wiśle Płock również. W jakieś mega wielkie zdobycze punktowe nie wierzę. Osobiście życzę mu powodzenia i samych zwycięstw. Niech sprawi, żebym odszczekał moje słowa. Niczego sobie bardziej nie życzę. Powodzenia trenerze.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.10.2022 o godz. 13:15.
|
|
|

|
||||||
|
|