s1mone napisał(a):

Nigdzie nie napisałem, że jest zajebiscie.
Jest różnica między tym co powinno być, a co będzie. To, że nie ma informacji to plus. Z resztą pod tym względem za trio było niezwykle profesjonalnie. Poziom gry ważniejszy niż walka to oczywistość.
Nigdzie nie napisałem, że ten cel osiągniemy. Do trenera Brzęczka mam sporą rezerwę, obstawiam, że nie uda mu się tego odpowiednio poustawiać. Czy druzyna będzie pilkarsko na tyle mocna by taśmowo wygrywać? Tu też mam obiekcje. Warunki są, ale w Widzewie też były a ile lat minęło zanim stworzyli odpowiednią drużynę? No właśnie. Piszę co jest ważne i jak to powinno wyglądać. Ale czy nam się to szybko uda? Mam wątpliwości.
My ostatnio mieliśmy zgraną drużynę za wczesnego Stolara, wcześniej za Wdowczyka, może przez chwilę za Carillo. No i o dziwo za Franza, który niby taki Dyzma a jednak potrafił osiągnąć zakładany wynik. My ostatnio sezon w sezon poniżej oczekiwań, więc nie mam podstaw do optymizmu.
|
Ja Twoje posty odbieram jako bardzo optymistyczne, ale też z tym "jest zajebiście" nie odnosiłem się jeden do jednego do tego, co napisałeś wyżej tylko szerzej do stanowisk, z którymi się nie zgadzam. Lekko przy tym hiperbolizując.
Wymienialiśmy już zdanie na temat oceny zarządzania klubem, moja jest znacznie bardziej krytyczna. Dotyczy to także komunikacji z mediami i kibicami.
W tym przypadku nie uważam, aby cisza oznaczała profesjonalne trzymanie wszystkiego w tajemnicy, prędzej niewiele jeszcze ustalono i do ostatnich chwil tak będzie. A to klub jest na musie, nie zawodnicy.
Przy okazji - zastanawiam się, czy możliwe jest, że oczekiwane trzęsienie ziemi nie nastąpi. Tych, którym kończyły się kontrakty pożegnamy, reszta zostanie z umowami. Ze sprzedaży jednego czy dwóch spróbujemy sfinansować pensje pozostałych.