|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zróbmy krótki przegląd kadry.
Bramka Biegański - będzie popełniać błędy, bo się uczy grać. Będzie można na niego liczyć za sezon-dwa. Kieszek - na ten moment rezerwowy. Lewa obrona Hanousek - solidny obrońca jak na warunki ekstraklasy, latem pewnie nie będzie nas stać na wykupienie. Sadlok - po tym sezonie wróżę przenosiny do Wieczystej i dalsze odcinanie kuponów, niemiłosierny zjazd. Prawa obrona Gruszkowski - będzie popełniać błędy, bo się uczy grać. Jest to potencjalny kandydat do transferu gotówkowego, jeśli tylko nie zatrzyma się w rozwoju. Szot - na ten moment rezerwowy, musi się starać i walczyć, jest młody i będzie popełniać błędy tak samo jak Gruszkowski. Środek obrony Frydrych - stara się jak może, ale w pojedynkę nic nie zdziała. Do tego lata lecą, zjazd formy prędzej czy później przyjdzie. Uryga - mecz ze Śląskiem obnażył jego słabe strony. Alan nigdy nie będzie naszym drugim Głowackim, to nie ten rozmiar kapelusza. Czy można wokół niego budować projekt pt. szczelna obrona Wisły na najbliższe 3-4 lata? Szczerze wątpię. Szota - młody i cały czas się uczy, wolę oglądać jego popełniającego błędy niż Sadloka z wytrzeszczony oczami po kolejnym katastrofalnym błędzie. Sadlok - jw. Mehremić - chyba już został odstrzelony. Środek pomocy Mahdioui - wszyscy narzekają na jego kółeczka i podania do boku/do tyłu, jego brak w dwóch ostatnich meczach widzieli wszyscy. Na ten moment zawodnik nie do zastąpienia. Zhukov - biega, stara się, ale już takiemu Llonchowi nie dorasta do pięt. Raczej mało produktywny z przodu. Plewka - coś mi się zdaje, że kontuzje pogrzebią jego karierę. W szczycie formy na pewno wzmocnienie, na ten moment zawodnik szerokiej kadry. Skvarka/Savić - zawodnicy po prostu słabi. Brakuje im kreatywności i umiejętności na pozycji, na której przyszło im grać w Wiśle. Ta pozycja jest kluczowa do obsadzenia w zimie, jeśli Wisła ma zacząć grać coś sensownego w ofensywie. Skrzydła Yeboah - potrafi zrobić róznicę, niestety często gra samolubnie. Na ten moment jedyny zawodnik ofensywny, który potrafi wykreować coś z niczego. Obawiam się, że w lecie już go u nas nie będzie. Starzyński - jeśli myślimy o jego transferze, to po prostu musi grać. Na ławce cofnie się w rozwoju. Osobiście widzę w nim większy potencjał, niż w Młyńskim. Młyński - pół roku w klubie kokosa w Arce dało mu się we znaki, mam nadzieję, że się jeszcze ogarnie. Na ten moment zasługuje co najwyżej na ławkę. Napastnicy Forbes - przy braku kreatywności linii pomocy jest totalnie bezproduktywny. Potrzebujemy po prostu lepszego napastnika, lepszego technicznie i pod względem szybkościowym. Samo przyjęcie piłki tyłem do bramki nie wystarczy. Kliment - ja osobiście jestem nim rozczarowany, jeśli dodatkowo przegrywa walkę o skład ze słabym Forbsem, to o czymś to świadczy. Reasumując - skład mamy co najwyżej przeciętny, natychmiastowych, solidnych wzmocnień wymaga pozycja ofensywnego, środkowego pomocnika oraz napastnika. Kolejna wymiana trenera to byłoby totalne szaleństwo, efekt miotły i powrót do punktu wyjścia. Boję się tylko, że bez transferów gotówkowych niewiele będzie można zdziałać w kwestii podniesienia poziomu sportowego.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 27.10.2021 o godz. 15:31.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
|
|