The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.04.2019, 19:36
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Cienko to wygląda. Podejrzewam, że trzeba będzie wybić sobie z głowy przynoszące jakąś kasę mecze z czołówką, a nastawić się na szorowanie dna na trybunach w meczach o pietruszkę.

Jednak cel, po zawirowaniach grudniowych, został chyba osiągnięty.
Nie spadamy.
Gramy dalej.
I tak i nie. Zagłębie z Koroną grało straszną padakę. Widziałem część meczu, a co więcej słuchałem komentarza Gapka z Mietczyńskim.

Niestety teraz gramy w Lubinie.

MaLk napisał(a):Wyświetl post
Nie no, tak na serio, to oczywiście "skoki" prawdopodobieństwa są u niego tak drastyczne na dystansie jednej kolejki (ostatnio za każdym razem dwucyfrowa różnica p.p.), że dyskwalifikuje to wartość poznawczą jego modeli

Głównym błędem jego metodyki, przynajmniej na ile obiło mi się o uszy, jest... założenie logiki zachowania trendu w naszej ekstraklapie. Tymczasem w naszej przaśnej lidze założenie jest dokładnie odwrotne - z każdym kolejnym wygranym meczem prawdopodobieństwo przegranej w kolejnym meczu się zwiększa, nie zmniejsza. Już prosty model 1/3 szans na dany wynik daje lepszą sprawdzalność od założenia, że ekstraklasowa drużyna, która wygrała dwa mecze pod rząd, prawdopodobnie wygra też trzeci
Jaki by nie był model Mogiela to stał się wzorcem dla rozważań w E-klapie. Można policzyć bez trendów licząc, że każdy wynik jest jednakowo prawdopodobny.
Problem głównie jest w tym, że program Mogiela liczy "małe tabele", a np. mi się aż tak głęboko nie chciało schodzić. Na 3 rundę można zrobić coś bardziej konkurencyjnego, zwłaszcza, że niektóre rzeczy da się policzyć na piechotę
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 07.04.2019 o godz. 19:40.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów