|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Popatrzcie co dali zmiennicy Wisły (crivellaro, Bałaszow), a co zmiennicy Zagłębia. Mam nadzieję, że miejsce tych dwóch piłkarzy w tej formie będzie w rezerwach, albo na środku ławki. Fajnie się gada post factum, ale lepiej było dac Popovicia albo Wolskego na 10tkę za Drzazgę i dać na defensywnego Bartosza z mega serduchem albo nawet Cywkę.
Po drugie: jasne, jesteśmy w trakcie co najwyżej średniego sezonu, ale nie ma co gadać, że nie awansowaliśmy zasłużenie/ nie zasłużenie. Przed gwizdkiem na rozpoczęcie meczu z Zagłębiem wiedzieliśmy, że tak się sprawy poukładały, że wystarczy wygrać i jesteśmy w grupie mistrzowskiej. Mogliśmy zapomnieć o przykrych sprawach z początku sezonu. Ale nie wygraliśmy. Kropka. Nawet, jeśli zasługiwaliśmy w tym meczu na wygraną (nie wiem czy jest coś takiego w futbolu), to Zagłębie, które w sensie piłkarskim było jednym z najtrudniejszych rywali przy R22 w tym sezonie postawiło nam twarde warunki. Np. moim zdaniem Starzyński był lepszy od Wolskiego. Wisła zagrała super mecz. Grali w piłkę, jeździli na tyłkach, podwajali w kryciu, pressing i wola zwycięstwa. Szacunek dla Zagłębia, bo choć nie stwarzali realnego zagrożenia pod nasza bramką, potrafili strzelić ze stałego fragmentu gry (krycie zgubił Głowa) i poszli do przodu, bo chcieli z nami wygrać, a teoretycznie nic nie musieli. Brakło trochę szczęścia (strzał Ondraszka), jakości (kiks Bałaszowa), wyrachowania (bramka na 1-1), ławki rezerwowych... Szkoda, bo będziemy teraz się męczyć. Musimy wygrać z Zabrzem i wejść w swój właściwy rytm do końca sezonu. Jedynym lekkim optymizmem napawa mnie to, że nikt nie uzna w Zarządzie, że już jesteśmy super i nie wymagamy wzmocnień, co mogłoby się stać po awansie do górnej ósmeki. Podziwiam grę Wolskiego, ale na dzisiaj lepsi w naszej lidze są Starzyński i Lipski. Oczywiście powinniśmy zatrzymać Rafała w miarę naszych możliwości finansowych i jego woli i wokół niego budować drużynę. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|

|
||||||
|
|