Blaszczu16 napisał(a):

Przecież Hajto jest głupi. Tu trzeba kogoś ogarniętego, inteligentnego, z wizją gry. Kogoś takiego jak Skorża.
Oczywiście, z całym szacunkiem dla Tomka, bo lubiłem i ceniłem jego walkę i determinacje na boisku. Fajnie się go oglądało, ale słuchając jego wypowiedzi i patrząc na jego zachowanie to trener troszkę nieobliczalny, którego często ponoszą emocję. Chociaż, tu może kogoś takiego właśnie potrzeba? Petrescu, pamiętam to był taki nerwus, a wyniki miał - szkoda że nie z Wisłą.
|
Nie, nie, nie.
Trener to ma być strateg, wizjoner, taktyk, osobowość, to musi być bystry facet, zarówno jeśli chodzi o zarządzanie personelem, jak i klubem... Hajto może ma duże doświadczenie, ale moim zdaniem brakuje mu trochę... oleju.
Zawsze mi się wydawało, że trener musi budzić wśród zawodników respekt właśnie swoją inteligencją, ktoś, kto nie krzycząc, wyzywając, wzbudzi w nich poczucie, że "przy nim to my jesteśmy matoły".
Pomijam oczywiście fakt, że tu jest Ekstraklasa, tutaj takich trenerów pewnie nie ma.
Chociaż zawsze za inteligentnego i wyważonego człowieka uważałem Moskala. Gdyby jeszcze był bardziej "przekonujący"...