The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: W wyborach parlamentarnych 2015 zagłosuję na:
KW Prawo i Sprawiedliwość 66 30,14%
KW Platforma Obywatelska RP 10 4,57%
KW Partia Razem 1 0,46%
KW KORWiN 85 38,81%
KW Polskie Stronnictwo Ludowe 5 2,28%
KW Zjednoczona Lewica SLD+TR+PPS+UP+Zieloni 6 2,74%
KWW „Kukiz’15” 19 8,68%
KW Nowoczesna Ryszarda Petru 16 7,31%
Inny 11 5,02%
Głosujących: 219. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.10.2015, 19:12
Jak Kukiz i KORWIN dobiją do 10% to PiS nie będzie miał samodzielnej większości. Platforma nie przekroczy 20%,tego jestem pewien. Więc optymistyczny scenariusz zakłada PiS,który pod wpływem Kukiza i KORWINa będzie musiał zrobić zasadnicze zmiany w Polsce,m.in. zmienić konstytucje czy napisać prawo podatkowe od nowa. Z Kukizem jest ten tylko problem że na listach ma sporo lewaków,więc mogą się wyłamać i łasić do PO/ZLEWu. Dlatego bezpieczniej jest zagłosować na KORWINa. Może on być dla PiSu swego rodzaju straszakiem społecznym podobnie jak Jobbik jest dla Fideszu na Węgrzech.

swoją drogą znalezione w sieci,jak dla mnie trafione w 100% :
Cytat:
Chu..., głosuję na Korwina, bo:
- kur... dostaję jak czytam, że wciągu 25 lat na przywileje emerytalne- wcale nie najbiedniejszych grup zawodowych- poszło blisko 800 miliardów złotych,
- chu.... dostaję, jak widzę, że państwo zabiera mi ponad 50% z wypłaty
- wkur.... mnie to, że muszę płacić podatek dochodowy, który karze mnie za pracę
- pier... dostaję, jak słyszę, że 1 km budowy drogi kosztuje więcej niż w Niemczech, przy znacznie tańszej sile roboczej,
- zaje... mnie chwyta, kiedy słyszę, że wywala się na Możejki ponad 3 miliardy złotych albo 2 miliardy zł na Stadion Narodowy, a potem czytam, że brakuje na leki dla jakiegoś chorego dziecka,
- głowa mnie boli, jak czytam, że utrzymanie kancelarii prezydenta wynosi więcej niż dwór Królowej Brytyjskiej,
- boli mnie, że prawo podatkowe jest tak poje..., że mądre głowy dysputują, czy kawa z mlekiem ma mieć 8% czy 23%,
- mam ochotę zaje..., jak słyszę o solidaryzmie społecznym, gdzie matka dziecka chorego na raka ma się dokładać np. do emerytury 45 letniego górnika, policjanta, żołnierza, itd,
- rzygam, kiedy widzę jak te przymusowe mafijne samorządy: lekarski, prawniczy itp, bronią swoich Członków niczym niepodległości,
- śmiech mnie ogarnia jak czytam, że ZUS wypłaci w przyszłości emeryturę, pozwalająca mi na przeżycie od 1 do 1, jeżeli na same przywileje, rocznie pożycza 40 miliardów złotych, dzietność wśród kobiet nie pozwala na zastępowalność pokoleń, a sama instytucja jest dziurawa, jak sito mojej babuni,
- bo wkurzam się jak prezydent ''wszystkich'' Polaków podpisuje ustawę, nakazującą szczepień przeciw HPV
- mam ochotę naostrzyć siekierę, kiedy czytam, że lewactwo na utrzymanie Muslina chce wydać więcej, niż niejedna rodzina ma w tym kraju na przeżycie,
- mam ochotę zaje..., kiedy słucham w mass mediach poprawnych politycznie Żakowskich, Wróbli, Władyków, Lisów, , Grodzkich, Palikotów, itd, którzy najchętniej nasr... by na flagę Polski i wyrzekli się tego, że są Polakami,
- mam dość dotowania przez nas wszystkich ( podatników) nierentownych molochów państwowych- stocznie 12 miliardów złotych, PKP, LOT, Górnictwo- z umorzeniami ponad 60 miliardów złotych
- wku... mnie, że w cenie paliwa jest ponad 50% podatków, a za gaz i prąd płacimy jak za zboże,
- nie cierpię obłudy polityków, którzy najpierw podpisują i głosują za Traktatem Lizbońskim, a następnie udają, że walczą o suwerenność Polski w Eurokołchozie,
- nie mogę zrozumieć, jak można głosować za przyznaniem Żydom dożywotnich dodatków w wysokości 100 Euro miesięcznie za cierpienia i szkody, wywołane przez Niemców i Rosjan na ziemiach polskich.
- mam dość tej politycznej obłudy i obietnic typu: 500 zł na każde dziecko, leki za darmo dla każdego emeryta, dla każdego godna praca i płaca,
- nie zgadzam się, żeby jakiś ped... z Sejmu i Senatu decydował, co dzieci mają jeść w szkole i kiedy do niej iść,
- ponieważ państwo nie powinno zabraniać ludziom, leczyć się wszystkimi dostępnymi i możliwymi środkami- casus- marihuana lecznicza,
- i tak można wymieniać bez końca.
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 15.10.2015 o godz. 20:01.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zasady wysyłania postów