|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich? | |||
| Andrzej Duda |
|
147 | 85,96% |
| Bronisław Komorowski |
|
24 | 14,04% |
| Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Gwaiździsty, nie zgadzam się. Ani Napieralski, ani Palikot nie byli znani - not en drugi był znany z pajacowania w PO i też swoje zebrali w wyborach. Tu chodzi po prostu o zrobienie mody "glosujemy na ....". Uważam, że jakby zamiast Kukiza lansowali Brauna lub Kowalskiego to mogłoby być też nieźle. Wyłączam z tego Korwina bo jednak ten człowiek ma już stworzony taki czarny pijar (podobnie jak Kaczyński i Macierewicz), że akurat ich trójka mogłaby nie podpasować pod te moje założenia.
W tym wszystkim się w ogóle nie liczą poglądy, jakieś programy wyborcze, ba, im bardziej rozbudowany program to myślę, że tym gorzej bo zawsze się komuś nie spodoba jakies założenie programowe i nie zagłosuje na np. Brauna bo to katofaszysta, antysemita, wróg pedałów itd. Liczy się jakies jedno populistyczne hasełko i pijar, pijar, pijar, a to jabłko rozdać, a to postraszyć Kaczyńskim, a to postraszyć wojną z Rosją. Żenada, ale taka jest właśnie demokracja. Ja na 90% pójdę na II turę i zagłosuję na Dudę - oby mnie przez te 2 tygodnie nie w....ił. Choć tak jak pisałem to "małe gówno" ale skłania mnie ku temu jedna rzecz. Inny prezydent niż POwski śmieć to opozycja dla POjebów. Gdyby przez te 5 lat prezydentem był ktoś z PiSu to chociaż by może kilku ustaw nie podpisał, może by inaczej wyglądała debata odnośnie wieku emerytalnego, 6 latków w szkołach itd. A co do tego jak będa głosowali wyborcy antysystemowi. Podzieliłbym ich na 3 grupy: - świadomi wyborcy, którzy chcą realnych zmian i walą zarówno PO jak i PiS ale wiedzą, że z Bulem na pokładzie ten kraj może już daleko nie zajechać. Oni na pewno zagłosują na Dudę lub wcale nie pójda na wybory bo nie przełkną głosowania na Judę. Ale obawiam się, że to jest jakieś 5-8% z tego 26% elektoratu - takie lemingi, które nic nie kumaja ale dostali Kukiza w tv więc na niego głosowali. To myślę, że będzie jakieś 15% elektoratu. Oni sa nieobliczalni, więc chlera ich wie co zrobią, może ich zmanipuluje Duda, może Bul - i takie lemingi, które lubią Broneczka ale tak sobie zagłosowały na Kukiza. Bo w sumie jest fajnie w Polsce ale może zmiana radykalna by się przydała to wezmę Kukiza skreślę, no i na pewno nie PiS bo Duda to Kaczyński. Tych myślę jest koło 5% i sa to ludzie z większych miast. Pewnie w większości pójdą na wybory i zaznaczą Komora. Co by nie mówić to nie wyobrażam sobie aby Duda nie wygrał. Pewnie będzie mobilizacja elektoratu antypisowskiego i przyjdzie na II turę sporo nowych wyborców ale jak sie słyszy po ludziach i widzi w internetach to nie ma, ....a NIE MA zwolenników Komorowskiego. Wszyscy głosują przeciw niemu. Albo na Dudę w I turze, albo antysystemowców i teraz też głównie będa chcieli zaglosować przeciw Bulowi. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|

|
||||||
|
|