|
Fakt
Jest jednym z najbogatszych Polaków i ma chrapkę na... Wisłę Kraków! Wiesław Włodarski (51 l.) próbuje odkupić krakowski klub od Bogusława Cupiała (57 l.). - Nie wykluczam takiej możliwości – mówi Włodarski w rozmowie z Faktem. - Jestem fanem sportu, kibicuje polskim klubom, Wiśle również. Mam świadomość, że posiadanie własnego klubu piłkarskiego byłoby korzystne dla rozwoju mojego biznesu. Dlatego ze zrozumiałych względów nie wykluczam takiej możliwości – mówi Faktowi. Kiedy Wisła mogłaby zmienić właściciela? Włodarski daje do zrozumienia, że kluczowa będzie postawa drużyny w obecnym sezonie. - W tym sezonie Wisła gra ciekawszą i skuteczniejszą piłkę. Wierzę, że może walczyć o najwyższe trofea, a jak wiemy prezes Bogusław Cupiał zawsze stawiał przed sobą ambitne cele. Myślę, że pozycja Wisły na koniec tego sezonu może być decydująca w kontekście przyszłości – przekonuje Włodarski. Przyznał także, że nawiązał współpracę z ojcem Roberta Kubicy, Arturem. - Wspólnie będziemy wspierać i promować młode talenty sportów motorowych – mówi. Nie wyklucza, że pod Krakowem wybuduje profesjonalny tor gokartowy.
Jak czytam ten pogrubiony fragment, to mam nadzieję, że jest to kolejny wymysł Faktu i nie dojdzie do zmiany właściciela klubu. Dla Cupiała Wisła jest czymś więcej niż zabawką, a Włodarski trochę przypomina Wojciechowskiego - przynajmniej pod względem podejścia do posiadania klubu.
|