|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Dziwię się Kulawikowi, że nie mając już w zasadzie nic do stracenia w lidze, nie spróbował przejść na system 4-4-2. Jak pisałem w innym temacie, mając kontuzjowanego Genkowa, Wisła nie ma w tym momencie ludzi do utrzymania systemu 4-5-1, który wprowadził na dobre Maaskant, mając do dyspozycji Meliksona, dobrych skrzydłowych i Bitona z Tsvetanem.
Umieszczanie Boguskiego i Sikorskiego na szpicy jako samotnych napastników, według mnie, nie ma racji bytu, bo oni się do tego nie nadają. To samo z Ilievem. Nie mamy ofensywnego pomocnika, nie mamy szybkich dryblujących skrzydeł i ofensywnych bocznych obrońców. Granie w systemie 4-5-1 po prostu nie ma sensu. Dlaczego Kulawik tego nie widzi? Dlaczego drużyna nie ma pojęcia, co ma w ogóle robić? Jak wyprowadzać piłkę, przez kogo, i do kogo docelowo? Przecież to widać jak na dłoni, że oni konstruują ataki jak moja drużyna w Futbolowej Lidze Szóstek. To już nie jest żart, ale w ten sposób prowadzić drużynę, to potrafi 80% z obecnych wczoraj na stadionie, i nie potrzebują do tego żadnej licencji UEFA Pro. |
|
|

|
||||||
|
|