The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2012, 19:16
westersyl

pełna zgoda, że w całej Polsce znalazłbyś może 3 lepszych pilkarzy od tych przez Ciebie wymienionych, ale tak się pewnie sklada, że kosztują o wiele więcej niż ci wymienieni a i zarabiać chcą podobnie. Co do mlodzieży, to nie będę gdybał, a oprę się o fakty, że nawet cytowanego Chrapka, nikt nie chciał w Polsce i na świecie kupić czy wypożyczyć. Możliwe, że wszyscy się pomylili lub go nie odkryli, wraz z całą armią innych polskich piłkarzy, jak twierdzisz i Cupiał kiedyś odbierze sobie za niego połowę długu chociaż, a na pozostałych zbije majątek.. Wszystko jest mozliwe, a czy realne to już inna sprawa. Za prawie 15 lat Wisła Cupiała zarobila nieżle tylko na Błaszczykowskim i Żurawskim. Kałużnego, Kosę,Dudkę, Głowackiego, Gorawskiego i Brożka można zaliczyć jeszcze do sensownych transferów i na tym koniec z polskimi pilkarzami ( choć jedynie Błaszczykowski, był pozyskany prawie za darmo). Czy nie uważasz, że fakty za 15 lat prawie, nie potwierdzają twojego wishfull thinking ? Może za kolejne 15 lat coś się zmieni w szkoleniu polskiej młodzieży, ale na dziś to jest rozpacz i zgrzytanie zębów.

Jest jeszcze jedna reguła w światowej piłce, że mistrzowskie kluby nie funkcjonują na zasadzie gry młodzieżą a w ich skladach grają w dużych ilosciach, pilkarze zagraniczni. Ja wiem, że Cupiał i kibice Wisły wiedzą lepiej, jak zdobyć LM i świat, albo jak młodzież promować bez bazy szkoleniowo-treningowej, ale ja jednak zgadzam się z logiką i doświadczeniem światowym. Tak polskich, jak i zagranicznych pilkarzy, można trafić lub ściągnąć partaczy. O tym decydują działy sportowe klubów. W Wiśle zalążek takowego trwał za Basałaja 1 rok i został usunięty wraz z osobą mającą zakladać profesjonalne szkolenie młodzieży. Jak na 15 lat, to także uważam, że to o wiele za mało, o stabilizacji czegokolwiek nie mowiąc.

Co do Serbów, to grają oni od lat we wszystkich najlepszych ligach i klubach europejskich, a ceny za wielu z nich są nierzadko większe od całego dlugu Cupiała. Kadra mnie mało interesuje.
Ostatnio edytowane przez kot : 07.10.2012 o godz. 19:41.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów