The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2011, 21:02. Narodowy Spis Powszechny Ludności i Mieszkań 2011 a narodowość śląska
Sąd Najwyższy, na posiedzeniu niejawnym w dniu 14 lutego 2007 r., uznał, że niedopuszczalna jest rejestracja Związku Ludności Narodowości Śląskiej - Stowarzyszenia Osób Deklarujących Przynależność do Narodowości Śląskiej w Katowicach i oddalił skargę kasacyjną w tej sprawie. W uzasadnieniu wyroku sąd uznał m.in., że "nie można deklarować przynależności do narodu, który nie istnieje".

Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego Józef Oleński w Spisie Powszechnym poszerzył katalog dopuszczalnych narodowości o narodowość śląską.

Choć daleki jestem od histerycznej reakcji niektórych polityków, nie mniej jednak jako Polak nie dopuszczam by w ramach szeroko pojętej demokracji RAŚ (Ruch Autonomii Śląska) głosił prawo do określania grupy etnicznej Ślązaków narodem śląskim. Takie działąnie jest separatystyczne i narusza jedność Rzeczypospolitej Polskiej.

Jako, że obecniej rządząca koalicja kieruje się wyłącznie interesem politycznym i nie podjęła zdecydowanych działań w celu zapobieżenia działaniom godzącym w dobro RP, postanowiłem że skoro można określić narodowość jako śląską, ja w spisie podam jako KSIĘŻYCOWY LUDEK.

Jeśli podzielacie podobną opinię zachęcam do podawania w spisie "różnych" narodowości jako głos sprzeciwu.

Proponuję narodowości:
Marsjańska (tudzież inne planety układu słonecznego) ,
Klingońska,
Melmacka, itp. itd.
...

Proponuję niezłą zabawę w słusznej sprawie.
ps. ciekawi mnie jak wyłumaczy prezes GUS takie "zjawisko" w spisie
Porter
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zasady wysyłania postów