|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieję że temat zakladam we własciwym pokoju a jego treść nie wzbudzi zastrzeżeń admina/modów. Jeśli będzie inaczej to proszę o kontakt z ich strony.
Wprowadzenie Tak się składa że znam się ze Sławkiem Jarzębowskim, który prywatnie jest redaktorem naczelnym Super Expresu. W trakcie ostatniej konwersacji zeszło na jakość informacji sportowych dostarczanych w tej gazecie. Sławek twierdził że ich informacje sportowe są prima sort (najlepsze na rynku ) a ja że konfabulują po całości. O słowa do słowa do słowa doszło do zakładu. W przypadku udowodnienia że któryś z wywiadów sportowych zamieszczonych w SE był lipą zobowiązał się zapłacić 2,000 PLN (o tym ile bedzie mnie kosztować przegrana nie piszę ). Ponieważ ostatnio jestem trochę zapracowany i nie mam czasu szperać po necie (choć po głowie chodzą mi conajmniej dwa wywiady w przypadku których rozmówcy zaprzeczyli publicznie że kiedykolwiek rozmawiali z SE) uzyskałem jego zgodę na to aby w wyszukiwaniu trefnych wywiadów wspomóc się pomocą na tym forum.Nagroda Niniejszym deklaruję że jeżeli ktoś na tym forum poda mi wywiady spełniające warunki podane poniżej zaplacę mu 1,000 PLN z nagrody w zakładzie. Jednocześnie deklaruję że w takim wypadku (tzn: jeżeli któryś z uczestników forum poda linki do "trefnych wywiadów" które wygrają zakład) pozostałą cześć nagrody (a więc 1,000 PLN) przeznaczę na dofinasowanie wyjazdów młodych wiślaków. Warunki zakładu Ustaliliśmy że wywiad (podkreślam chodzi o wywiad a nie informacje prasową) zostanie uznany za trefny w dwóch przypadkach: 1. W mediach znajdzie się zamieszczona informacja w której osoba udzielająca wywiadu zaprzeczy że wywiad taki SE udzielała. W tym wypadku Sławek zaznaczył jednak że takie zaprzeczenie musi skonfrontować z materiałem archiwalnym jaki trzymają u siebie w archiwum. Jeśli okaże się że dana osoba zaprzeczy udzieleniu wywiadu a w archiwum będą mieć nagranie potwirdzające fakt jego udzielenia to wywiad taki nie będzie uznany za "trefny". Nagranie będzie musiał oczywiście przedstawić do wglądu. W tym wypadku chętnych do zarobienia 1,000 PLN prosiłbym o dostarczenie dwóch linków: linku do wywiadu w SE i linku do wypowiedzi w której delikwent zaprzecza udzieleniu wywiadu. 2. Wywiad opublikowany w SE będzie kalką wywiadu opublikowanego wcześniej w jakimś innym publikatorze. Przez kalkę rozumiemy również jego skróconą wersją. Wyjątkim bedzie sytuacja w której wywiad udzielony był w trakcie konferencji prasowej bądź spotkania z kilkoma dziennikarzami. Tak jak we wcześniejszym przypadku ewentualny zwycięzca dostacza dwa linki: wywiad w SE i wywiad w "publikatorze matce". Ustaliliśmy że okres badanie wynosi ostatnie 3 lata (wtedy zaczął być naczelnym SE). "Trefne" mogą być wywiady dotyczące nie tylko piłki ale wszystkie wywiady sportowe zamieszczone w SE w ciągu ostatnich trzech lat Zwycięzcą będzie ta osoba która jako pierwsza dostarczy wywiad uznany za "trefny". Innymi słowy wywiady dostarczone po tym gdy jakikolwiek z dostarczonych wcześniej zostanie uznany za "trefny" nie bedą już nagradzane. Czas trwania zakładu: dwa tygodnie. Mam nadzieję że ta zabawa spotka się z waszym zainteresowaniem. A jeśli uda wam się znaleźć "trefny" wywiad i być tym pierwszym to myślę że 1000 PLN nie chodzi piechotą .
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.03.2011 o godz. 22:54.
|
|
|

|
||||||
|
|