The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2019, 09:48
od końca :
Dawno nie pamiętam takiego wejscia 16 latka. na dzieb dobry pięta do kolegi, potem 2x klepka i malnia przerzut, na koniec bardzo trudny strzal lewa noga w slupek. Chcialoby sie powiedziec - Panie, wpuszczaj mnie go na polowke, ale w sumie to nie wiem za kogo.

Ogólnie mecz dla mnie wygrywa trener Stolarczyk. To co dzis zagralismy taktycznie to poezja. Zageszczenie totalne srodka, wyelimonowany Ramirez i Łks zmuszony do grania na wrzutke ktorej nie potrafia. Dlatego bili z dystansu, bo nasza linia mażiniota tak madrze sie ustawiala, ze przed soba jeszcze miala linie pomocy i zasieki na tip top. Oczywiscie na pochwały zasluguje Michal Buchalik. Tak pewnego meczu w jego wykonaniu nie pamietam, a moglo byc roznie (Ramirez z 5 metra strzela mu po klepce - instynktownie zlapał, a co najwazniejsze, niczego nie wypluł)

co dalo sie zauważyć : Super rozegranie pod pressingiem. z 3x zagrali taki ze buchal gra do boku, potem dalej leca w obwod i granie do srodka. Wygladało to naprawde na plan, a nie na udo. No i wychodziło to poprawnie.
Tak samo rozegranie roznego (gdzie ktos zgrywal a nie strzelal) i wolnego (akcja sadlok/wasyl pokazuje ze cos tam chłopaki cwicza, a to ....a jest najwazniejsze. Powtarzalnosc. nawet jak nie bedziemy wygrywac co mecz, to gramy swoje, mamy swoj okreslony styl, a nie jak czesto bywalo, ze ile meczy tyle styli, i z reguly to styl pijanego mistrza.Stolarczyk jest pierwszym trenerem od dawna ktory zaimplementował swoją wizję i sie tego trzyma.

Ogólnie ten dziwny mecz wygladał dla mnie tak:
0-15 Łks hura bura, i na nich !!
15-35 dobra zydy, troche spokoju, przejmujemy piłke ale oddajemy srode pola, wy se atakujecie a my kontry po profesorsku dzieciaki
35-45 Klemenz na kontuzji
45-50 hura bura, łks w natarciu
50-55 łks odcięty prąd
55-90 dominacja nad wami wy ku*wy,

Ogólnie ten mecz rozegralismy jak profesorowie.
Dla mnie pan krolik z kapelusza, czyli czlowiek o trzech imionach Jean Carlos Silva, jest najrowniej grajacym pilkarzem Wisly. Taki wniosek mialem ok 35 minuty, gdzie juz bylo wiadome ze Chuka w srodku o defensywie to wie tyle, ze istnieje. Silva to taki człapak, duze kroki, dobra technika, wyglada jak Cantoro z dluższymi nogami Imho w 1 polowie wygladal najlepiej, mimo ze srodek pola byl tragiczny. Chuka zagubiony jak dziecko na openerze.

Wojtkowski imho gra i tak mega poprawnie jak na niego.
Dawid Niepsuj - odnosze wrazenie ze gosc ma niezla technike uzytkowa i szybka nozke.

Na plus polowka Clemenza, był skałą (ale widac przy glowkach ze ma kwadratowy łeb)
Janicki - w koncu spokoj, jednak jedna rzecz ktora u niego zauwazylem, to ze przy pilkach typu "skok do glowki i wybicie jej w ....u" Janicki jakby nie kontrolowal tego gdzie sie znajduje i gdzie moze spac pilka, bo 2x byla sytuacja ze stal jak kolek i nie wiedzial w ktora strone biec. Cos jakby podjecie decyzji zajmowalo mu 2 sekundy a nie 1

Brawa dla calej druzyny, chcialoby sie powiedziec ze JA .......E, ale gramy...no ale to liga polska. za tydzien Jaga, i moze byc calkowcie co innego, w koncu taka logika, aczkolwiek....trzeba wierzyc w Stolara.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów