|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Po trzech meczach bez zwycięstwa przyszedł czas na wygraną. Śląsk obecnie w kryzysie i na przedostatnim miejscu w tabeli z zaledwie jedno punktową przewagą nad Cracovią. Drugi mecz na R22 w którym wypadałoby wygrać. Moim zdaniem po tym meczu na ławkę powinien polecieć Żurawski, który ostatnio gra fatalnie na jego miejsce mógłby wejść Rios a na skrzydło Małecki. Nasza obrona osłabiona na ten mecz brakiem Clebra. Tylko zwycięstwo!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Tak jak przedmówca: Tylko zwycięstwo.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
wiadomo coś z biletami ? ile będzie dostępych na sektor G ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
mam wrazenie ze duet Bunoza - Chavez sie nie beda zgrywac, bo chavez od komisji ligi kare dostanie na 2 mecze znajac zycie... Bunoza z Kowalskim jest prawie pewne... tak mi sie wydaje, ale obym sie mylił
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak już poinformowała stacja Orange Sport trenerem Śląska został Orest Lenczyk 68 letni trener (Wcześniej Cracovia) i były coach naszego zespołu Za jego "rządów" Cracovia radziła sobie bardzo dobrze w pierwszej części poprzedniego sezonu była wysoko w tabeli i była rewelacją sezonu. Lenczyk został zwolniony przed rozpoczęciem bieżącego sezonu i zastąpił go Rafał Ulatowski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jesli nie wygramy tego meczu przekonywujaco 2 lub 3 do zera, to juz chyba w tej rundzie nic nam nie pomoze. bywa.
mam nadzieje, ze Zuraw w koncu powedruje na lawke. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Obawiam sie ,ze w czwartek po posiedzeniu komisji ligi i bez Chaveza....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Na ławeczkę dziadek Żurawski do składu Piotr Brożek a za Żurawia ktoś z dwójki Jirsak-Garguła.Czas się przełamać Wisełko czas się przełamać!
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja widzę to tak:
Jovanić - Branco, Bunoza, Chavez, Brożek(Paljić) - Boukhari, Sobolewski, Wilk(Garguła), Małecki - Rios, Brożek Pawełek popełnił błąd przy bramce moim zdaniem to jednak Jovanić jest od niego lepszy tzn. ma większe umiejętności Sobolewski zagrał dobry mecz z Bełchatowem, a w ogóle na boisku jest potrzebny ktoś taki jak on Wilk w ostatnim czasie gra dobrze i będziemy mieli z niego pożytek jednak jeśli mielibyśmy już zagrać z potencjalnym rozgrywającym to postawiłbym na Gargułę w składzie widzę też Małeckiego, który jednak na boisku zapie*dala i dodaje coś na wartości naszej ofensywie w napadzie obok Brożka widzę Riosa, który technicznie jest jednym z lepszych w zespole. Natomiast jako pierwszego do zmiany widzę Boguskiego, który coś dał naszej drużynie w meczu z Bełchatowem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
A ja mając świeżo w pamięci dzisiejszy mecz wyszedłbym o tak:
Jovanić - Branco Chavez Bunoza Pi Brożek - Sobolewski Garguła Wilk - Rios Paw Brożek Paljic ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Wisła nie ma obrony i mieć już w tym sezonie nie będzie . Do tego Maaskant w systemie 1/4/3/3 na skrzydłach ustawia nietykalnych : "puderniczkę" Żurawskiego
![]() Mój awaryjny " a nuż się uda" skład na dziś : bramkarz obojętnie który Obrońcy z braku wyboru : Branco,Chavez, Bunoza, Brożek ( pewnie ze Śląskiem zagra Kowalski, gdyż Chavez może zaliczyć karę na równi z Cleberem ) W pomocy Sobol,Wilk,Rios w środku oraz Pailic i Małecki na bokach w ataku Brożek Za najbardziej odstających w danym dniu w ofensywie, można wprowadzić ewentualne zmiany na Boukhariego wyłącznie w roli środkowego rozgrywającego, Kirma lub Boguskiego. ŻURAWSKI OUT ( zgodnie z przeznaczeniem, zapakować do Astona Martina i razem z Basałajem niech jeżdżą po Krakowie i robią marketing stadionowy , szukając przy okazji zagubionej obrony i kasy za nią i na nią ). EDIT Titto - uwierz mi,ze Głowę po dziesięciu latach kierowania obroną i wyjątkowego Marcelo, będzie bardzo, ale to bardzo trudno zastąpić i nawet jeśli znajdzie się ich godnych następców, to ich proces adaptacji i zgrania w drużynie, musi potrwać jakiś czas. Oby szybciej,niż ja myślę i oby sprowadzono zimą takiej klasy obrońców, jak sugerujesz, dla których wkomponowanie się w zespól i gra na wysokim poziomie, to bułka z masłem .
Ostatnio edytowane przez kot : 26.09.2010 o godz. 22:52.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Trzy mecze bez zwycięstwa - trzeba w końcu przerwać złą passę. Śląsk gra w tej chwili tzw. padakę i nasi powinni wygrać.
Skład widzę tak: Jovanic Branco, Bunoza, Kowalski, Paljic Wilk, Sobolewski, Boukhari Małecki, Brożek, Rios JrQ- - problem w tym, że Chavez dał komisji podstawy do tego, żeby go ukarać. Niewiem, czy oglądałeś mecz, ale Osman "przespacerował się" po nodze Kuświka (po kolanie zdaje się). ![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Jovanić? Pawełek zagrał dobrze, nie winiłbym go jakoś baaardzo za bramkę. Chavez? Tożto człowiek chaos i w dodatku mogą go zawiesić Rios? Ma kontuzję! Piotr Brożek w obronie a Paljić w ataku? Na odwrót! Paljić już się zgrał z obroną, a Pietia lepiej grał w pomocy! Ponadto robisz duży błąd rozwalając nam na nowo defensywę. Serio, zobacz: z.. Cikos Cleber Bunoza Paljić przez.. Cikos/Branco Chavez Cleber Paljić robisz Branco Chavez Bunoza Piotr Brożek. w 3 mecze wymienilibyśmy ZNÓW całą obronę. BŁĄD! Proponuję 4-4-2 i: Pawełek - Cikos, Branco, Bunoza, Paljić - Boukhari, Sobol, Wilk, Pietia - Paweł Brożek, Boguski i.. Małecki w drugiej połowie wchodzi. Dlaczego? Bo on jest jak Grosicki czy Ćwielong. Lepszy jako joker. Pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Zastanawiam się skąd te pomysły na grę w pierwszym składzie Garguły. Czy naprawdę wierzycie, że gdyby błyszczał, "zły" trener nie widziałby go w kadrze na mecz? Obawiam się, ze Garguła jest obecnie w podobnej formie do Łobo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() A kupno biletów na mecz ze Śląskiem tutaj http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...etow_na_slask/ i jak widać abonament jest bardzo tani i opłaca go się kupić
Ostatnio edytowane przez aNouc : 26.09.2010 o godz. 20:49.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Lenczyk debiutuje.
Ostatnio nam zafundowal katastrofalne 2 wyniki. :/ ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
A jak debiutował z Pasami na Łazienkowskiej to też wywalczył sensacyjny remis. A Legia była wtedy w gazie.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
na który sektor Śląsk dostanie bilety?
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Kto będzie wodzirejem na meczu? Bo powiem delikatnie że kolega z koszykówki, który próbował swoich sił na meczu z Koroną się do tego kompletnie nie nadaje. Ma chęci i stara się ale ktoś powinien go zastąpić. Krzykiem i emocjami nie pociągnie się za sobą tłumu....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
-----------------------------------------------Jovanić------------------------------------------------ --------------Branco---------------Chavez-----------Bunoza-----------Piotr Brożek--------- --------------Rios--------------------Wilk-------------Boukhari*---------Pajlić------------------ ---------------------------------Paweł Brożek--------Boguski----------------------------------- *- ewentualnie Jirsak/Garguła Małecki niech nauczy się w ME dośrodkowywać. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Każdy mecz jest inny. To, że Bełchatów zagrał na zabicie meczu, przy tym nie grając nic w ofensywie - oprócz jednej akcji - to ich sprawa. Uważam, że w następnym spotkaniu, ze Śląskiem będziemy w ataku wyglądać całkiem inaczej. Bo z innym, inaczej ułożonym i nastawionym w defensywie zespołem się spotkamy.
Uważam, że to spotkanie wygramy. Nie spodziewam się fajerwerków, czy wysokiego zwycięstwa, ale podchodzę optymistycznie do tego i liczę na trzy punkty. Potrzebujemy ich, by nabrać wiatru w żagle i w następnych spotkaniach grać lepiej. Jak się nie wygrywa to nie ma tej pewności i to zaczyna u nas trochę być widoczne.
Ostatnio edytowane przez tofik : 27.09.2010 o godz. 11:11.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ten mecz trzeba wygrać, tym bardziej ze gramy u siebie a nie wygraliśmy już od 3! spotkań. Śląsk jest w bardzo trudnej sytuacji, także czeka nas kolejny ciężki mecz. Mimo wszystko myślę że wygramy jedna bramką, przy naszej obronie trzeba też liczyć co najmniej jedną straconą.
Moim zdaniem: Jovanic - Branco, Chavez (o ile nie dostanie zawieszenia), Bunoza, Piotr Brożek - Rios, Sobolewski, Boguski (cofnięty napastnik za Żurawskiego), Wilk, Paljic - Paweł Brożek
Ostatnio edytowane przez kolarz90 : 27.09.2010 o godz. 12:37.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
szkoda tylko że dla Śląska to mecz o miliard punktów, do tego nowa miotła
Śląsk nie gra źle, tylko ma jakiegoś niefart i przede wszystkim słabą obronę. Ofensywnie są ciekawi, ale nie wykorzystują bardzo wielu okazji. Dla nas tylko zwycięstwo ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
No, to czekam na wpisy w stylu "Powieziemy ich 3 do jajka, bez problemu"
Kolejny mecz i kolejny eksperymentalny skład. Cleber wypadnie, więc zagra pewnie Bunoza, który nigdy nie grał z Chavezem. Jeli wypadnie Chavez, to zagra Kowalski, który co prawda grał już z Bunozą, ale za to żaden z nich nie grał z Branco, który chyba wygryzie Cikosa (hurra!). Szykuje się kolejny spektakl nieporozumień i niezgrania w obronie. Mając Branco i Pietję po lewej, ustawiłbym drużynę na 4-4-2. W środku posadziłbym na ławie Sobola, wpuścił Wilka i Boukhariego. Po prawej Rios, po lewej Kirm (nie ma znaczenia, bo i tak się wymieniają w trakcie meczu), w ataku Brożek z Małym. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Guest
|
|
Widmo pary B&K straszy mnie równie mocno jak "umiejetności" naszego prawego obrońcy C. Moim zdaniem lepiej jak będą jaja z boku niż jakby Sotirovic z Diazem śmigali w środku choć i tak w każdym przypadku pewnie będzie horror.
Ostatnio edytowane przez arti : 27.09.2010 o godz. 13:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Kurcze, mimo iz Slask jest na duzym stopie ostatnio to mecz uwazam bedzie bardzo ciezki. Nowa miotla to i wiadomo ze zawodnicy zagraja z wiekszymi ambicjami aby sie pokazac przed Lenczykiem. Dodatkowo sam Lenczyk ma ostatnio sposob na Nas i moze znowu cos wymyslic.
Co do Chaveza to komisja ligi wedlug mnie ma ciezki orzech do zgryzienia, bo w meczu Ruchu z Legia tez ktorys z pilkarzy zespolu z Wawki nadepnal na reke Pulkowskiego o ile dobrze pamietam i chyba nie bylo zadnej reakcji i kary, a moze sie myle A wracajac do kwesti meczu, faktycznie Zuraw poki co powinien odpoczac, zobaczymy co z Riosem czy da rade zagrac, jak nie to Maly powinien wejsc do pierwszej 11 i pokazac czy warto pokladac w Nim nadzieje. W obronie mysle ze zagraja Pietja i Branco na bokach. Posadzilbym tez Sobola na lawce i wpuscil na srodek kolo Wilka Jirsaka lub Gargule zeby zobaczyc czy z tej maki bedzie jeszcze chleb. Oczywiscie jako niezrazony optymista licze na fajna gre i wynik do przodu, skromne 1:0 nawet by mnie zadowolilo. Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Śląsk zagra ofensywnie, a obronę ma równie biedną co my, będzie dobrze, liczę na coś w okolicach 4 - 3 dla gospodarzy
![]() skład jaki ja bym wystawił: Pawełek Branco - Chavez/Kowalski - Bunoza - Brożek Wilk - Sobolewski Rios - Boukhari - Paljić Brożek skład jaki wystawiłby trener Maaskant: Pawełek Branco - Chavez/Kowalski - Bunoza - Paljić Wilk - Sobolewski Rios - Żurawski - Boukhari Brożek ew. jeśli Rios kontuzjowany to Małecki. ![]() .
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|