The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2010, 18:08
Byłem na meczu w Ząbkach, ale mecz nie był powalający. W pierwszej połowie Wisła coś starała się zrobić, ale przeciwnik nawet nie próbował wyjść z kontrą, jedyną zasługą było dośrodkowanie w ręce Pawełka. Widoczny był brak drugiego napastnika a nawet Rios+ Żurawski. Osamotniony Brożek cofał się i z przodu nic się nie działo. Na prawym skrzydle ładnie szarpał Kirm, Garguła z Jirsakiem biegali ale nic z tego nie wynikało. Najbardziej raził brak współpracy z Małeckim. Gołym okiem widać że nikomu poza Paliciem nie chce się z nim grać. Stał dobre kilka razy niekryty i nikt nie zamierzał mu podawać piłki. Bramka była raczej majstersztykiem Brożka że strzelił i utrzymał się przy piłce mając 2 obrońców na plecach.
W 2 połowie trener nie zmienił nic na plus widocznie oszczędzając zawodników. Gdyby wszedł Żurawski, Boguski to pojechalibyśmy ich ostrzej. Było jeszcze gorzej ponieważ Rios schodził do boku Małecki przestał istnieć. Rios powinien strzelić bramkę z kilku metrów po ładnej akcji ale za długo przytrzymywał piłkę, powinna paść jeszcze bramka Boguskiego chyba.
Pawełek się nie napracował ale super dyrygował wszystkimi, podpowiadał i dobrze wybijał na przedpolu. Dobrze że nie reagował na zaczepki z za bramki "Pawełek głupku zatańcz przy słupku"
Środkowi obrońcy ładnie czyścili akcje, ale powinni więcej wchodzić do ofensywy. Chavez nie czuje się jeszcze pewnie ale myślę że po ostatnich wpadkach w obronie warto mu dać szansę. O ile Palić w odbiorze prezentował się dobrze przegrywając wszystkie główki to Kowalski nie nadaje się nawet na skład rezerwowy. Trzeba go wypożyczyć bo podawać nie umie, w odbiorze mu nie idzie, kondycji nie ma bo ostatnie 20 minut ledwo biegał i nie nadążał wracać, w ofensywie nie czyta gry nie mówiąc o wrzutkach idących za bramkę. Ciężko ocenić Gargułę i Jirsaka bo starali się ale nie było świetnych podań, brak prostopadłych podań do wolnego na środki Riosa załamywało. Myślę że w meczu rezerwowych najbliżej składu jest Kirm. Sobolewski najlepiej prezentował się w 1 połowie i nie miał konkurencji. Brożka rozliczamy z bramek i to byłoby na tyle. Kapitalną zmianę dał Wilk dużo odbirów, bloków dobrze rozprowadzał piłkę, grał do przodu na całej szerokości wracał się strzelał, myślę że mógłby grać sam zamiast Sobola, Garguły, Jirsaka. Boguski jak to on przewrócił się o własne nogi przy dobrze wyprowadzonej akcji. Szkoda że Małecki w 1 połowie nie dostał więcej piłek bo raz wkręcił ząbków jak chciał ale podał już źle. Brak gry z 1 piłki i przerzucania gry na drugą stronę ale to może z powodu nie równej murawy.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.09.2010, 18:15
Szkoda że nigdzie nie można było zobaczyć tego spotkania ale z tego co czytam cieszy kolejna bramka Brożka aktywność Kirma czy Wilka ( widać że może być naprawdę dużym wzmocnieniem )martwi natomiast styl...Rozgrzeszam jednak drużynę bo zrobiła to co do niej należało zwłaszcza że grała w okrojonym składzie.Kolejny krok zrobiony.Tyle w temacie.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.09.2010, 19:15
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Byłem na meczu w Ząbkach, ale mecz nie był powalający. W pierwszej połowie Wisła coś starała się zrobić, ale przeciwnik nawet nie próbował wyjść z kontrą, jedyną zasługą było dośrodkowanie w ręce Pawełka. Widoczny był brak drugiego napastnika a nawet Rios+ Żurawski. Osamotniony Brożek cofał się i z przodu nic się nie działo. Na prawym skrzydle ładnie szarpał Kirm, Garguła z Jirsakiem biegali ale nic z tego nie wynikało. Najbardziej raził brak współpracy z Małeckim. Gołym okiem widać że nikomu poza Paliciem nie chce się z nim grać. Stał dobre kilka razy niekryty i nikt nie zamierzał mu podawać piłki..
Interesujące to co piszesz. Jak sądzisz czy brak współpracy z Małeckim to wynik braku zgrania czy celowe działanie. Jak to wyglądało? Małecki machał coś rękoma jak nie dostał piły w dobrym momencie, jak na to reagował.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.09.2010, 19:20
rozumiem, że Palić dobrze prezentował się w odbierze wygrywając a nie przegrywając wszystkie główki ?

edytka: Pogoń całkiem ładnie siły na końcówkę zachowała, gdyby nie podejrzane sympatie chętnie bym ich klasę wyżej widział
Ostatnio edytowane przez harthausen : 21.09.2010 o godz. 19:25.

Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 21.09.2010, 19:54
Jak dla mnie ja bym się nie przejmował tym meczem za bardzo. Potrzebny był awans i tyle, a styl nie jest chyba najważniejszy...popatrzcie jak zagrał Lech,Legia czy Polonia.. Więc nie popadajmy w panike
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 21.09.2010, 19:58. Chevez?
Pytanie do kogoś kto był na meczu: Jak grał Chevez?
Ostatnio słabo mu szło... Widac jakąś poprawe w jego grze?
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.09.2010, 20:08
Właśnie ten brak współpracy z tego co widziałem w 1 połowie nie wynikał z przyczyn sportowych, choć w profesjonalnym futbolu aż ciężko w to uwierzyć. Podnosił non-stop ręce do góry, bo całą stronę ma czystą a piłkę dostał tylko raz, ostro klął jak dostawał niedokładne podanie. Raczej pretensji nie kierował bezpośrednio do pojedynczych zawodników. Martwi to ponieważ jest bardziej przebojowy obecnie niż Kirm choć ktoś musi go nauczyć że dośrodkowywuje się nie po ziemi i ma głowę w górze a nie kiwa po 5 zawodników.
Palic główki przegrywał bo był pół metra niższy, ale dobrze odbierał piłki po ziemi i dobrze się ustawiał, choć ciężko sprawa wygląda przy dobrze zbudowanym przeciwniku. Wraca Pietia, więc będzie lepiej.
O Dolcanie co gorzej mogę powiedzieć, że nie jest to drużyna na 1 ligę i zasłużenie słabo tam przędzie.
Chavez grał poprawnie choć zaliczył 1 kiks nie trafiając piłkę po którym zrobiło się groźnie bo był ostatnim obrońcą na szczęście napastnik nie opanował piłki. Zgarniał wszystko w powietrzu, dobrze się ustawiał.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 21.09.2010, 20:44
matti123 - Bardzo fajnie to nam wszystkim tu napisałeś. Wszystko co chciałem wiedzieć zamieściłeś. Bardzo dobrze , bo przynajmniej mamy jakiś wzgląd na naszych graczy na poszczególnych pozycjach, widać jak kto podchodzi do takiego meczu. Także dobra robota stary
a co do Osmana to myślę , że powinien powili wejść w przyzwoity rytm stopera. Będąc na meczu z Resovią również bacznie mu się przyglądałem i niestety także parę razy się dość niebezpiecznie dla zespołu " machnął " - A była to przecież drużyna z dużo niższej półki. Według mnie w końcu jak już wspominałem się rozrgra , ale sądzę iż na razie przegrywa miejsce o skład z Bunozą i Cleberem
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.09.2010, 20:53
Gdyby to kogoś interesowało to od 27 sek. można zobaczyć bramkę Brożka, a na końcu jeszcze sytuację Riosa:

http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/puch...skroty/2756125

Snoop1906
Banita

Od: 06.2009

Stary 21.09.2010, 20:53
Skrót meczu z Dolcanem: http://egoals.pl/videos/dolcan-zabki---wisła-krakow-0:1
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.09.2010, 21:56
I co, dalej widzicie miejsce w składzie dla walecznego Patryka, kosztem starego Żurawia?
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.09.2010, 22:02
Trener ma tłumaczyć zawodnikowi,że ten nie wychodzi w pierwszym składzie?Czego ci rodzimi kopacze jeszcze nie wymyślą. Bukhari z swoją nadwagą maeł lepsze dośrodkowania niż imć Małecki. Dlatego gra facet z Maroka. Małecki tego nie widzi?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 21.09.2010, 22:07
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Małecki tego nie widzi?
Z nim trzeba jak z dzieckiem: Patryk nie machaj rąsiami, nie mów brzydko, nie grasz bo... Choć i tak nie jestem pewien czy by zrozumiał.

Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 22.09.2010, 09:21
Oglądałem właśnie skrót z meczu... straszna padaka, nuda Nie wiem jak Rios nie strzelił na 2:0... a Chavez fajnie tam przerwał pare akcji... Jednak jak Maaskant jest nie zadowolony z gry to jak my możemy być peace
szczepanwislak
Senior Member

Stary 22.09.2010, 09:30
Niepokoi mnie tylko , że parę razy Kowalski dał się aż tak '' objeżdżać ".. to nie przystoi zawodowemu defensorowi
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 22.09.2010, 09:34
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
Niepokoi mnie tylko , że parę razy Kowalski dał się aż tak '' objeżdżać ".. to nie przystoi zawodowemu defensorowi
Problem w tym ze Kowalski to nie zawodowy defensor, moze i defensor ale na poziomie 1-2 ligi nie ekstraklasy
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.09.2010, 09:48
Dolcan miał trzy sytuacje z których mogła paść bramka... szkoda że nie ma statystyk z tego meczu, wyraźnie by pokazały jaka była różnica pomiędzy oboma drużynami! Szkoda, że tylko jedna bramka, dobrze, że zwycięstwo bez większego stresu...
szczepanwislak
Senior Member

Stary 22.09.2010, 10:57
a co do Kowalskiego to grał chłop poza Wisłą także w Piaście w ekstraklasie więc mimo wszystko powinien trzymać jako tako poziom tej klasy. Jeszce pamiętam pierwsze mecze pucharowe Wisły w tym sezonie. To wtedy jakoś jeszcze radził sobie w parze z Cleberem. Chociaż od przyzwoitości spadał w doł.. a teraz to już chyba jest brak formy całkiem niestety..
Wyzdrowieje na dobre Burliga i Mateusz już sobie wg mnie nie pogra

Henryk Reyman
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.09.2010, 13:24
Kiedy jest losowanie par drużyn do 1/8 finału.
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 22.09.2010, 13:41
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
I co, dalej widzicie miejsce w składzie dla walecznego Patryka, kosztem starego Żurawia?

Proste i oczywiste w 1906 procentach
h3po4
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.09.2010, 15:02
Wiadomo kiedy następne spotkanie ?
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą
Trochę zemsty, trochę krwi
Worek z forsą mieć pod głową
Wtedy ma się piękne sny
Mike+
Member

Od: 12.2003

Stary 22.09.2010, 16:08
h3po4 napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo kiedy następne spotkanie ?
Terminarz rozgrywek PP w tym sezonie:
http://ligapolska.info/pages/posts/t...olski-1432.php
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.09.2010, 19:15
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
a co do Kowalskiego to grał chłop poza Wisłą także w Piaście w ekstraklasie więc mimo wszystko powinien trzymać jako tako poziom tej klasy. Jeszce pamiętam pierwsze mecze pucharowe Wisły w tym sezonie. To wtedy jakoś jeszcze radził sobie w parze z Cleberem. Chociaż od przyzwoitości spadał w doł.. a teraz to już chyba jest brak formy całkiem niestety..
Wyzdrowieje na dobre Burliga i Mateusz już sobie wg mnie nie pogra
powiedz, że żartujesz
szczepanwislak
Senior Member

Stary 22.09.2010, 19:21
Nie , a co

Henryk Reyman
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.09.2010, 20:15
W 1/8 PP jest tylko jeden mecz:/ mam nadzieję że wylosują tak, że to Wisła będzie grać u siebie.
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.09.2010, 20:22
Ekstraklasa nie ma zadnej klasy wiec jaki Kowalski mogl trzymac poziom...
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.09.2010, 21:12
teraz chyba Podbeskidzie. a to chyba jest tak ze drużyna z nizszej ligi gra u siebie a jak nie to losowanie. Dobrze mysle?
Jovanovic - masz plusa.
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.09.2010, 21:28
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
teraz chyba Podbeskidzie. a to chyba jest tak ze drużyna z nizszej ligi gra u siebie a jak nie to losowanie. Dobrze mysle?
Drużyna z niższej ligi gra u siebie.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 23.09.2010, 08:32
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Normalnie jest losowanie, możemy trafić na każdego, chyba że jesteś Nostradamus i już wiesz ze wylosujemy Podbeskidzie
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 23.09.2010, 08:43
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Normalnie jest losowanie, możemy trafić na każdego, chyba że jesteś Nostradamus i już wiesz ze wylosujemy Podbeskidzie
Dokładnie, nikt nie jest rozstawiony a o tym kto będzie gospodarzem decyduje niższe miejsce w tabeli z zeszłego sezonu. Więc tylko jeśli wylosujemy Lecha to mecz będzie u nas. Dwumecze od następnej rundy czyli 1/4.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów