The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2010, 21:11
To co dzis prezentuje Wisla to nie oszukujmy sie wyrazna poprawa w porownaniu z tym co ogladalismy przez ostatni okres - widac w jakim kierunku bedzie zmierzala Wisla Maaskanta. Dzis gralismy naprawde dobrze tylko na samym poczatku, to klepanie przynosilo efekt w postaci bramki. Im dluzej trwal mecz tym gorzej gral Wisla. Jaga spokojnie z kontry 2, 3 podania, sprint z wyjsciem na pozycje itp.

na plus

+ ogromna poprawa w grze ofensywnej ktora rokuje na lepsze jutro
+ Rafal Boguski jednak potrafi grac w pilke

Dzis:
kontry 2 football jeszcze nie totalny 1

p.s. Kartka Pawelka to nie jego wina aczkolwiek prosze niech juz gra Jovanic.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Bunoza jest genialny w trałkowaniu. Przy karnym zamiast zapieprzać to sobie został i miał wyj.bane. Przy czerwonej kartce też stoi jak kołek i ma wyj.bane. Przy sytuacji gdy z bramki wyszedł Pawełek i niemal setkę miał Grosicki to Bunoza po starciu z Frankowskim leży jak ciele i czeka ch.j wie na co...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Andraż Kirm - co za ambicja, walka, i zaangażowanie od początku wejścia na boisku. Widać, że jest w....iony siedzeniem na ławce. Nie rozumiem tego, że nie daje mu się więcej szansy na grę. Co do meczu to szkoda. Przegraliśmy przez kiepską obronę. Za tydzień może będzie lepiej pod względem wyniku, bo gra w pierwszej połowie Wisły bardzo mi się podobała.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Elendil napisał(a):Wyświetl post
o matko, 95 min. i słupek... Gdyby to byli nasi rywale, to daję sobie rękę uciąć, żeby strzelili.
Nie gadaj, bo już nieraz zdarzało się, że nasi przeciwnicy w doliczonym czasie setek nie wykorzystywali.
Odpowiedz cytując
Krolik
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.09.2010, 21:12
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
nie taka jaga straszna, na mistrza to oni nie mają szans.
My tez :-(
Jak długo na Wawelu .............

Od: 02.2008

Stary 10.09.2010, 21:12
harthausen napisał(a):Wyświetl post
no i w końcu mecz po którym mimo wielu mankamentów można zobaczyć światełko w tunelu. Teraz czas na działania zarządu, trener, jak widać, zna robotę.
Najlepsze podsumowanie dzisiejszego meczu. Krótko i na temat.
Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.09.2010, 21:13
Brożek: "Niech się teraz tłumaczą obcokrajowcy"
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Żuczek napisał(a):Wyświetl post
Nie gadaj, bo już nieraz zdarzało się, że nasi przeciwnicy w doliczonym czasie setek nie wykorzystywali.
powiedz mi kiedy, bo ja pamietam Jopa w 94' w derbach, i on akurat nie miał problemow z trafieniem do siatki.
Jaga poleciała ten mecz na farcie + niesamowite bledy Clebera w obronie.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Do usunięcia
Odpowiedz cytując
Yablonas
Junior Member

Od: 08.2010

Mi nawet Wisła się podobała, trzeba patrzeć na to, że Jaga jest teraz w super formie. Obrona gra nadal fatalnie, Pajic chyba dziś najlepszy z obrońców, przynajmniej umiał podać celnie. W ataku było o niebo lepiej, niż w poprzednich meczach, trochę więcej skuteczności i by był remis.Cleber dziś fatalnie, widać że nie gra słabo bo się nie stara, tylko jest za stary i nie ma szybkości, skoczności i siły. Podsumowując wynik nie cieszy, ale te 3 tygodnie nowego trenera cieszą, bo poprawę widać.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.09.2010, 21:14
Jakiś zysk z tego meczu jest.Nie da się wstawić do bramki przez dwa mecze Pawełka i coś się rodzi dobrego.
Odpowiedz cytując
Pancratius
Member

Od: 07.2010

Stary 10.09.2010, 21:15
Hym Paweł Brożek powiedział do reportera który chciał po meczu przeprowadzić z nim wywiadu żeby teraz tłumaczyli się obcokrajowcy.Powiem że się wku**** za tą wypowiedz.Porażkę zrzuca na innych i sam umywa ręce.Pokazał jeszcze jaki podział panuje w Wiśle.
Brożek idz już z stąd i nie wracaj!!!!!!
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Dokładnie ja bym nie płakał. Trudno, dziś przegraliśmy ale gra była znacznie lepsza. Odkryciem meczu jak dla mnie jest Pajlic. Zagrał naprawdę dobrze na tej lewej obronie. Mi w Wiśle brakuje środkowego obrońcy jakim był Głowacki który by obronę trzymał. Niestety Cleber z Rosji wrócił już jako inny zawodnik, który za chwilkę zakończy karierę. Chevez jeszcze nie gra i też nie wiadomo czy będzie to klasowy obrońca.

Dodatkowo brakuje rozgrywającego. Zobaczymy co ppokarze ten Marokańczyk. Jak będzie to klasowy gracz to ja o wyniki się nie boję.

Zaóważalne jest odejście od klasycznego 4-4-2
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
kipers
Member

Od: 08.2007

Nie życze nikomu źle ale chciałbym zeby Milan Jovanic nie był gotowy w 100% na następny mecz bo chciałbym zeby Filip Kurto dostał poważną szanse. Nie ma sie co sugerować 15 minutami ale widać ze chyba wie o co chodzi w tej zabawie

Dzis 2:1 ale czuje po kosciach ze bedzie coraz lepiej.

JJJ BG
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

tekst Brożka po meczu - zastanawiam sie jaka kara go za to czeka , rezerwy?
Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Paweł Brożek "Proszę pytać obcokrajowców, bo zawsze pytacie nas, a oto ostatnio gramy źle" Coś podobnego powiedział - pamięta ktoś dokładny cytat?

Bardzo nieładnie. Dużo pracy przed Maskaantem, żeby zbudować kolektyw z tej zbieraniny piłkarzy...
Odpowiedz cytując
MarcinK.
Banita

Od: 07.2010

Jest lepiej, pretensji do Pawełka tu mieć nie można, w innym wypadku mielibyśmy 3-1 i po meczu w 74 min. a tak to chyba grali jakoś do końca. Jak dla mnie Sobol nie nadaje się na kapitana-zupełnie bezproduktywny. Paljic na lewej obronie na plus. Rios na duży plus. Cleber z Bunoza...to nie wymaga komentarza.
Będzie lepiej.
Odpowiedz cytując
cozymodo
Member

Od: 07.2004

Stary 10.09.2010, 21:16
Graliśmy coś do 20 minuty potem padaka = pomimo tego jest progres oby taj dalej = jednak z taką obroną to sukcesu nie wróżę - duży plus dla Filipa K. wszedł " z biegu" i zz robił swoje może warto dać mu sznase ?!
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Grają jak nigdy, przegrywają jak zawsze! Bardzo fajna gra jak na możliwości naszych piłkarzy! Szkoda tego słupka.
Pozytywy?
Gra z pierwszej piłki.
Dobra gra bez piłki.
Pawełek nie zagra w nastepnym meczu <trollface>
Negatywy?
Pawełek
Obrona
Seta Małeckiego
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Bez obrony grając to i tak nieźle nam poszło. Przegrana tylko jedną bramką. Nie sądziłem, że przez długie fragmenty będziemy dominować. A trzeba przypomnieć, że Jaga to w obecnej chwili chyba najlepiej grająca drużyna w lidze.
Nie ma się co załamywać. Trzeba sprowadzić jeszcze jednego obrońce i zdobywać punkty tam gdzie je możemy zdobyć.
Jestem optymistycznie nastawiony i mam nadzieję, że będziemy utrzymywać się w czołówce.
Ostatnio edytowane przez tofik : 10.09.2010 o godz. 21:18.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Tylko powiem że wielka szkoda, że środek obrony mamy taki kiepski. Wpadliśmy najgorzej jak się dało Jagiellona w dodatku w Białymstoku, chyba nawet Lech na wyjeździ w obecnej formie byłby lepszy.

A i tylu celnych podań na połowie przeciwnika w naszym wydaniu nie widziałem od lat.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

idealnie w tym meczu bylo widac jaka wspaniala jest wisly obrona. jak ogladaem poczatek meczu to bylem totalnie pozytywnie zaskoczony gra Wisly ale co z tego jak mozna dobrze grac 2 bledy w obronie i dziekuje.brawo za pozbycie sie calej obrony przed sezonem
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Trafilem idealnie z wynikiem. Niestety bedziemy tracic brameczki w tym sezonie w raczej duzej ilosci, bo dopiero powazne sprawdziany przed nami. Szkoda, ze zatrudniono takich "pilkarzy" na obrone, ale w koncu wprowadzamy w zycie wariant oszczedniosciowy.

P.S - Jaga nie wykorzystala kilku setek, wiec to my mozemy mowic o szczesciu.
Poważne sprawdziany?

Chodzi Ci o Lecha, który z Jaga przegrał 2:0 czy Legie, która dostaje w dupę od każdej drużyny w lidze?
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.09.2010, 21:17
Pawełek to sie nie nadaje do grania w ekstraklasie. Fakt faktem ze gra wygladała lepiej niż w ostatnich meczach ale bez obrony to my za daleko nie zajdziemy. Jaga nie pokazała nic poza kontrami.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.09.2010, 21:18
Ogólnie wrażenia pozytywne. W zasadzie cały czas staraliśmy się grać piłką, a to wielki plus. Powstał schemat, system na którym można coś zbudować. Kasperczak nie potrafił tego zrobić przez parę miesięcy, a Maaskant zrobił to w 2 tygodnie. Nasza obrona zagrała bardzo słabo. Jednak wstrzymałbym się z oskarżeniami. Cleber w ostatnich spotkaniach dupę nam ratował, a teraz przyszedł słabszy mecz. Tak bywa... Chwała Pawełkowi. Dał nam szansę na remis i co więcej nie zagra w następnym meczu.
Brożek grał jak za dawnych lat. Szkoda tej sytuacji. Zabrakło szczęścia. Małecki wszedł i zawalił kluczową piłkę. Reasumując jeżeli nadal będziemy czynić takie postępy to jestem spokojny. Ja tylko przypominam, że w tamtym sezonie Lech nas dogonił, a miał chyba z 10pkt straty.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.09.2010, 21:19
Pozdrawiam z tego miejsca człowieka który jest odpowiedzialny za sprzedaż Marcelo i Głowackiego.
Odpowiedz cytując
volasTSW
Member

Stary 10.09.2010, 21:19
obrona obrona, i jeszcze raz obrona...
tyle w tym temacie
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman

AVE WISŁA!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.09.2010, 21:20
a mi się podobała gra Kurto, pewne chwyty, niech chlopak gra
bo Mariusz to ma problemy z łapaniem pilki

cos mi sie wydaje ze jak Patryczek bedzie dalej sie tak zachowywal to Maaskant go wypieprzy do ME ;]

Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 10.09.2010, 21:20
Fuks napisał(a):Wyświetl post
powiedz mi kiedy, bo ja pamietam Jopa w 94' w derbach, i on akurat nie miał problemow z trafieniem do siatki.
Jop to teoretycznie nie był przeciwnik
Z zeszłego sezonu to pamiętam nasze mecze u siebie właśnie z Jagą i Polonią Bytom. W obydwóch spotkaniach wygraliśmy jedną bramką, a przeciwnicy podobnych sytuacji do nas nie wykorzystali.

Zresztą, jak tu już ktoś wspomniał - Jagiellonia miała o wiele więcej bramkowych sytuacji, więc to raczej my mamy szczęście, że nie dostaliśmy wyżej.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.09.2010, 21:21
btw Skąd te info o Brożku? Nie słyszałem nic takiego, a oglądałem transmisję :<
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów