The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2010, 17:40
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Nie zrozumiałeś. Wziąłem frekwencje Legia - Cracovią i zaczłałem porównywać do Wisła - Polonia, bo chyba zgodzimy się, że Polonia dla Was to to co dla nas Cracovia. Polecam czytać ze zrozumieniem.

A wszystko zaczęło się od tego, że dla Gwiaździstego 15 tysięcy, które zakładałem na Legia-Cracovia to mało. Okazało się ostatecznie, że było troche powyżej 16 tysięcy (w poniedziałek, po derbach 0-3). Zaproponowałem więc, by podał frewkencje na meczu z podobnym rywalem - KSP u Was na możliwie największym stadionie.

Znalazłem frekwencje na poziomie 10 tysięcy. Niestety Gwiaździsty już nic nie odpisał.

Co do Arki - takie porównanie będzie ok w przyszłym sezonie. Bo tak się składa, że w tym Wy zagracie z nimi w maju na całym stadionie, a my w listopadzie bez Krytej.
Wiesz jak mielismy stadion na 21 tys, to jak byly cienkie mecze, to tez przychodzilo po 18, 17, 16, i nie przekraczalo 15 tysiecy w dół wiec nie wiem co ty chcesz nam udowodnic, moze to ze mamy mniejkibicow? Mecze z Polonią ktore mielismy na starym stadionie przyciagal przewaznie komplety na trybuny, czyli 10 000 z 8-10 lat temu.Ostatnio 2 lata temu bylo, 11 tys. Nie podniecajcie się ze przyszlo was 16 tys, bo to zaden wynik... narazie podniecenie nowym stadioniem wplywa na to jaka macie frekwecje kolego a nie to kto do was przyjeżdza
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.09.2010, 18:17
Wisła Kraków 2-0 GKS Bełchatów 9 marca, 17:00 (15.000) Stadion na ponad 20 tys

Legia Warszawa 0-2 GKS Bełchatów 27 sierpnia, 20:00 (18.000) Stadion na ponad 20 tys

90minut.pl
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.09.2010, 18:39
Wchodze sobie jakies nowe zdjecia zobaczyc, a tu .......enie o dupie Maryny.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.09.2010, 18:56
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Aha to sorki za zamieszanie ale tutaj tez mam pewne "ale" Przeciez nie odpuszcze Legioniscie
Nie no tak serio. Na Cracovii bylo Was 15 tys, nie wiem czy malo czy duzo, mozna sie klocic ale chyba czynnikiem decydujacym moglo byc otwarcie stadionu, pierwszy mecz na nowej twierdzy, porozumienie z ITI. Z drugiej strony mecz z tego co pamietam byl rozgrywany w poniedzialek wiec tez to zapewne bylo spore utrudnienie
16,5 tysiąca gdzieś. 15 tysięcy przewidywałem i jak to się błędnie mówi - miło się rozczarowałem. Natomiast to nie ja wymyśliłem, że 15 tysięcy czy 16,5 tysiąca to mało, a od tego właśnie zaczęła się ta dyskusja kilkanaście dni temu I dopiero jak to usłyszałem, powiedziałem 'sprawdzam' w kontekście podobnego rywala na meczu u Was.

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Proponuję zrobić jednak innego typu porównanie jak już otworzymy całe stadiony, zarówno na Legii, jak i na Wiśle. Porównamy liczbę kiibców na meczach Legia-Wisła i Wisła-Legia oraz liczbę kibiców przyjezdnych. Może to być ciekawe porównanie
I to jest najlepszy plan

palikot napisał(a):
Mecze z Polonią ktore mielismy na starym stadionie przyciagal przewaznie komplety na trybuny, czyli 10 000 z 8-10 lat temu.Ostatnio 2 lata temu bylo, 11 tys
I właśnie to chciałem usłyszeć. Szkoda tylko, że nie podałeś jaką pojemność miał stadion przy 11 tysiącach...
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 01.09.2010 o godz. 19:16.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
szymon222
Member

Od: 12.2006

Stary 01.09.2010, 19:03
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
Kilka zdjęć z Gdyni z 22.08:

Pojemnośc 15000
Jak dla mnie pomysł ciekawy o tyle że taki stadion mając 15 000 miejsc posiada plac na ewentualną rozbudowę czyli za np 10-20 lat jeżeli klub do czegoś dochodzi, zwiększa się liczba ludzi chodzących na piłkę można dostawić trybunę na 7000. W Polsce w przypadku stadionu Arki, Korony itd nie ma opcji dobudowy. Minusem oczywiście to że nie ma tutaj tego zamknięcia stadionu ucieka gdzieś ten czar i widowisko traci urok, ale powiedzmy sobie szczerze jakie może być widowisko w takiej Gdyni...
W Kielcach jest możliwość rozbudowy. Tam wystarczy zdjąć ten daszek i jazda. Pod większością trybun nie ma zaplecza wiec nie ma problemu specjalnego. Co więcej prezydent Kielc zapowiadał nawet, że jeżeli któreś z naszych miast na Euro nie zdąży, to oni są w stanie rozbudować Arene Kielc z 15 do 30 tys. w rok.

Wbrew pozorom możliwość rozbudowy istnieje również w Poznaniu - chodzi tu o IV trybunę (ta 2-poziomowa za jedną z bramek co odstaje od reszty).
*
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.09.2010, 19:54
Jesli juz tak bardzo chcecie odwzorowac na ktory stadion chodzi wiecej kibicow to moze od momentu w ktorym zostanie otwarty ten nasz na R22 (moze listopad tego roku? a moze jednak marzec...) zaczac liczyc te liczby. Proponowalbym stworzyc 3 kategorie rywali (bo jesli liczyc od polowy rundy to wiadomo ze np Wisla juz nie zagra przy mozliwosci pelnych trybun z Korona a Legia z GKSem) rywale najciekawsi, sredni, i najmniej atrakcyjni. I z tych liczb powyciagac srednia. Wiadomo u nas na Legie powinien byc pelen stadion, na Cracovie tez ale na Polonie W raczej nie bo jest to mniej atrakcyjny rywal. Na Legii z kolei na Lecha czy nas tez mysle ze pelen stadion ale na Cracovie jak widac nie zechialo przyjsc 20 tys. Nie wiem czy nadal rozumiecie ale staralem sie pomoc Az jak nie zapomne to z ciekawosci sam sobie to policze chociaz nie wiem o co tu sie klocic, o to gdzie jest o kilka tys wiecej piknikow (?)
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.09.2010, 20:12
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
chociaz nie wiem o co tu sie klocic, o to gdzie jest o kilka tys wiecej piknikow (?)
Też prawda

P.S. Żeby nie rozmywać - u nas jest parking na 800 samochodów bodajże - ale VIP only. A tak ogólnie to są cyrki - ludzie parkują wszędzie, ostatnio Straż Miejska zbierała żniwo za trawniki. Ma powstać jakiś parking, ale to tylko plany..
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.09.2010, 20:21
Nie zrozumiałeś. Wziąłem frekwencje Legia - Cracovią i zaczłałem porównywać do Wisła - Polonia, bo chyba zgodzimy się, że Polonia dla Was to to co dla nas Cracovia. Polecam czytać ze zrozumieniem.
.
Nie chcę mi się czytać tej durnej dyskusji kto, co i ile ale żeby poprawić ci humor napiszę że był mecz który inaugurował jupitery na naszym stadionie po długiej przerwie i był pełny stadion właśnie z KSP. Jak by nie było, zachowując proporcję podobna sytuacja z pierwszym meczem ligowym u Was...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 01.09.2010, 21:03
szymon222 napisał(a):Wyświetl post
W Kielcach jest możliwość rozbudowy. Tam wystarczy zdjąć ten daszek i jazda. Pod większością trybun nie ma zaplecza wiec nie ma problemu specjalnego. Co więcej prezydent Kielc zapowiadał nawet, że jeżeli któreś z naszych miast na Euro nie zdąży, to oni są w stanie rozbudować Arene Kielc z 15 do 30 tys. w rok.

Wbrew pozorom możliwość rozbudowy istnieje również w Poznaniu - chodzi tu o IV trybunę (ta 2-poziomowa za jedną z bramek co odstaje od reszty).
Mówisz o Poznaniu bo sam sobie tak myślisz czy masz jakieś podstawy - znasz się na tym, znasz projekt?
To co mówi prezydent Kielc też nie jest pewne o ile nie potwierdzone przez fachowców. Przecież to nie klocki że sobie można dołożyć gdzie się zmieści. Zresztą patrząc na te Kielce to mi sie nie wydaje... co postawili by drugi taki sam stadion na tym co istnieje?

Też prawda

P.S. Żeby nie rozmywać - u nas jest parking na 800 samochodów bodajże - ale VIP only. A tak ogólnie to są cyrki - ludzie parkują wszędzie, ostatnio Straż Miejska zbierała żniwo za trawniki. Ma powstać jakiś parking, ale to tylko plany..
Naje**łeś dwie strony o dupie Maryny a teraz piszesz "żeby nie rozmywać" ...
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 01.09.2010, 21:09
16,5 tysiąca gdzieś. 15 tysięcy przewidywałem i jak to się błędnie mówi - miło się rozczarowałem. Natomiast to nie ja wymyśliłem, że 15 tysięcy czy 16,5 tysiąca to mało, a od tego właśnie zaczęła się ta dyskusja kilkanaście dni temu I dopiero jak to usłyszałem, powiedziałem 'sprawdzam' w kontekście podobnego rywala na meczu u Was.

I to jest najlepszy plan

I właśnie to chciałem usłyszeć. Szkoda tylko, że nie podałeś jaką pojemność miał stadion przy 11 tysiącach...
15 000 miał stadion, zmienia to cos?

za legialive : http://legionisci.com/news/39076_Fre...4_kolejki.html
16626 Legia Warszawa - GKS Bełchatów
czy mając na uwadze to, że na pasach bylo was mniej, co bylo widać nawet w TV (i sami to przyznaliscie) oznacza ze bylo was tyle samo
Ostatnio edytowane przez palikot : 01.09.2010 o godz. 21:14.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.09.2010, 23:02
Zdaniem tej strony na Pasach było nas 14 tysięcy. Nie wiem skąd to info - bo jeżeli na Bełchatowie było raptem 16 tysięcy to znaczyłoby, że stadion jest na 19 w tej chwili, a jest na 22 (w sprzedaży 20)
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 01.09.2010, 23:24
własnie dlatego polemika nt. frekwencji nie ma sensu, jesli nie siedzimy w tym temacie głeboko(czyli w strukturach klubowych) bo różne strony podają różne dane... Ekstraklasa: podaje tak przeglad inaczej a onet jeszcze inaczej wiec spór o 2, 3 tys nie jest czasem dziecinadą jesli powołujemy się na rozbierzne dane?
przykład:
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Wisła Kraków 2-0 GKS Bełchatów 9 marca, 17:00 (15.000) Stadion na ponad 20 tys
90minut.pl
Dokladnie pamietam frekwencje na tym meczu i potem czytam na onecie 13 tys - a na interii ze 17 tys.(co pewnie bylo bliżej prawdy) a 90 minut podaje ze 15.

Pamietam też mecz z Górnikiem z przed 4 lat, gdzie na Wisle był prawie komplet czyli ok 15 tys a portale podają później ze było 9 tys. p- to taki skrajny przykład, ale ich jeszcze było kilka

Dlatego zostawmy udowadnianie sobie czegoś, na boku, bo potencjał kibicowski mamy zbliżony, wiec to czy nas było mniej czy więcej o jakieś 2, 3 tys nie zmienia nic. Inaczej byśmy pisali, gdyby róznica w frekwencji miała się z 6 tys : 16 tys na czyjąś kozyść... To ze wy znajdziecie, ze na Polonii nas było mniej niż was z pasiastymi nie znaczy, ze my nie mozemy wam znaleść jakiejś słabej frekwencji nawet z nimi jeszcze z czasów przed waszym konfliktem, co nie oznacza, ze bedziemy napinać sie, że Legia jest cienka kibicowsko, ze ma mniejszy potencjał od nas itd. bo to nie jest prawda.
Ostatnio edytowane przez palikot : 01.09.2010 o godz. 23:30.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.09.2010, 23:29
Dajcie spokój z tymi liczbami bo to w ogóle nie ma sensu , może za jakiś czas jak to wszystko się ułoży.
Natomiast tylko jedna kwestia jeśli chodzi o tzw potencjał.
Tu niestety znacznie gorzej u nas niż w Warszawie czy Poznaniu.Aglomeracja warszawska ponad 3 miliony i do tego w zasadzie miażdżąca przewaga nad Polonią.Poznań - milion ale mnóstwo fanklubów ze średnich miasteczek - tu zero konkurencji.
My - 1.5 miliona ale są żydy, jest też Hutnik(coś w rodzaju Polonii w Wawie).Można liczyć połowę czyli 2, 3 razy mniej ludzi(potencjalnych kibiców) niż w Warszawie i okolicach i Poznaniu i okolicach.

Już pominę klimat - u nas rodem z 300, w Warszawie i Poznaniu totalna sielanka.
Jak te stadiony już się wybuduje do końca to ciężko nam będzie w 100% konkurować z Wawą i Poznaniem.Oczywiście pod warunkiem że w stolicy ten rozejm będzie utrzymany.
Choć oczywiście, jeśli będzie odpowiedni poziom sportowy na Wiśle(co jest ciężkie do wyrokowania) to w ciągu 2 lat, być może średnia w stylu 25 tyś a na meczach hitowych full - będzie faktem.Różnice będa i są zresztą na pewno widoczne w wyjazdach.Choć tego teraz nie widać bo wszyscy się wycwanili i labo remontują wiecznie albo 5% co najczęściej daje liczbe między 300-1000 miejsc dla przyjezdnych.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.09.2010 o godz. 23:38.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.09.2010, 23:29
Ależ Palikocie drogi uważam dokładnie tak samo. A cała ta dyskusja jest tylko wynikiem zaczepki Gwaździstego pare tygodni temu. Osobiście w temacie frekwencji polecam 90minut.pl (na pewno nie onet). Nigdy mnie nie zawiedli.

P.S. Można wiedziec czemu na Lechu niektóre krzesełka są tak mega wyblakłe w stosunku do innych? Czy to kwestia jakieś folii? Czy tak wyblakły już?!

Narodowy:

Ostatnio edytowane przez 0 22 : 01.09.2010 o godz. 23:32.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
transmisje
Member

Od: 05.2010

Stary 01.09.2010, 23:50
Tak to folia.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.09.2010, 01:09
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ovii,id,t.html

"artykuł" i zdjęcia ze stadionu po gorszej stronie Błoń.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.09.2010, 08:53
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ovii,id,t.html

"artykuł" i zdjęcia ze stadionu po gorszej stronie Błoń.
W fazie projektowej bardziej mi się ten stadion podobał. Obecnie przypomina zadaszoną halę kupiecką z murawą po środku.

Za taką kasę można było wybudować coś takiego:
http://stadiony.net/stadiony/cze/stadion_eden
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 02.09.2010, 09:28
a mi przypomina zwykły barak 6 a stadion jak stadion: takich w Polsce musi sie budowac kilkanaście i bedziemy juz ligą na jakims tam poziomie... wiec i tak wybrzydzać nie nalezy...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 02.09.2010, 09:41
emj10 napisał(a):Wyświetl post
W fazie projektowej bardziej mi się ten stadion podobał. Obecnie przypomina zadaszoną halę kupiecką z murawą po środku.

Za taką kasę można było wybudować coś takiego:
http://stadiony.net/stadiony/cze/stadion_eden
Kolego, z calym szacunkiem, ale stadiony o wygladzie bytomskich familoków to Sobie proponuj w Wolominie, a nie w centrum Krakowa.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
dymion9
Member

Od: 04.2007

Stary 02.09.2010, 10:03
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Kolego, z calym szacunkiem, ale stadiony o wygladzie bytomskich familoków to Sobie proponuj w Wolominie, a nie w centrum Krakowa.
Z całym szacunkiem to wydaję się mi, że z zewnątrz ten stadion Slavii prezentuję się estetyczniej od naszego brutala. Także w środku jest fajny i trybuny blisko boiska.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.09.2010, 10:07
Już nie wspominając o tym, że ten stadion Slavii jest na 21 tys. Skad Ty chcesz wziąć 21 tys pejsów? Nawet ze wszystkimi pracownikami Comarchu, cheeleaderkami i bóg wie kim jeszcze ciężko byłoby im to zapełnić nawet na 1 mecz. 15 tys to idealny kurnik dla nich, jak to zapełnią to będę pod wrażeniem.

Im bardziej oglądam foty z wewnątrz tym bardziej bierze mnie obrzydzenie do tego ich stadionu. Masakra, ta trybuna "dwupiętrowa", te trybuny za bramką przypominające starą naszą trybunkę "D", żal po prostu. Porównuje ze stadionem Arki i aż wierzyć mi się nie chce że stadion pejsów jest ponad dwukrotnie droższy! Poza tym stadion Arki póki co wygląda na to że będzie dużo ładniejszy niż przecudowane estadio kałuża. Jak dla mnie chyba najbrzydszy z nowo budowanych stadionów.

Cytat:
Gdzies TY na Legii widział 20 kilku tysięcy kibiców ? Chyba, ze piłeś i Ci sie rozmnożyli.
Nie chodziło mi o dokładne liczby, czy to było 20 kilka czy 18.5 . Chciałem raczej powiedzieć że zazdroszcze im tego, że już mają, są już u siebie, mogą przyjść w liczbie powyżej 20 tys i krzyknąć Legia Warszawa (a że tego nie robią to inna sprawa ). Co by nie mówić, ale chyba wszystkich już męczył Hutnik (Sosnowca nawet nie wspominam) i każdy tęskni za tym mega dopingiem, za tym nakręcaniem się, tą atmosferą. Nie da się ukryć że choćby nie wiem jaka ekipa była i jaka mobilizacja to nie ma szans na to gdzie indziej niż na Reymonta. Dlatego z utęsknieniem czekam na powrót na stare śmieci
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 02.09.2010 o godz. 10:10.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.09.2010, 10:28
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Huragan ma się dobrze i nie potrzebuje nowego stadionu

A tak na poważnie to nie wiem co nie tak z tym stadionem Slavii? Jak dla nie jest to jeden z najładniejszych stadionów tej wielkości 15-20 tys. który powstał ostatnio, widziałem go na żywo i może rzeczywiście przypominać trochę jakieś centrum handlowe, ale jak dla mnie wygląda o niebo lepiej od tego co postawiono przy Kałuży.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 02.09.2010, 11:12
Parchatkowo korzystnie sie prezentuje z zewnatrz - a o to glownie chodzi. Stadion, zwlaszcza w takim miejscu jak ten ma nie psuc otoczenia. A najlepiej jakby dodawal estetyki. Parchatkowo nie psuje wizualnie przestrzeni, i nie pomoga nasze zaklinania rzeczywistosci, ze wyglada jak centrum handlowe. Jest elegancki, o dobrych proporcjach.
Wnetrze - mnie jako mieszkanca Krakowa najmniej interesuje, bo stadion jest dla kilku tysiecy synow Cyrankiewicza i cor Koryntu, oraz zasluzonych pracownikow Comarchu czy urzednikow miejskich. Te 10tys tam wejdzie, z czego polowa bedzie sie brandzlowac pod chalatami ze jest ladnie i koszernie. Co 2 tygodnie, kilkanascie razy w roku.
Natomiast bryla stadionu bedzie tam 24 ha na de, 365 dni w roku, dopoki jej nie zburza.
I to my - mieszkancy Krakowa bedziemy ja czesciej ogladali niz w/w cyrankiewicze i koryncianki.

Z punku widzenia MIESZKANCA KRAKOWA czy turysty - w porownaniu do Parchatkowa nasz stadion to najwiekszy pokemon i bubel architektoniczny w Krakowie. Fatalna architektura, skala, materialy, rozwiazania, detal. Wszystko.
Co z tego ze w kiblach "schludnie", rownie polozone wykladziny czy ladne krzeselka. To jest absolutnie najmniej wazna rzecz.

Niesety ale stadion nie jest dla kibicow. Nie w obecnych czasach. I nie w centrum Krakowa.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
adam08
Junior Member

Od: 01.2007

Stary 02.09.2010, 12:39
Białystok

Widok ogólny

Zbliżenia (skośne elementy zbrojenia wystające z niskich słupów najbliżej płyty boiska widoczne po lewej wskazują w przybliżeniu kąt pochylenia trybun na pierwszym poziomie).

Trybuna jednopoziomowa za bramką:

Źródło i więcej zdjęć http://www.skyscrapercity.com/showth...431979&page=83
Odpowiedz cytując
Al_29
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.09.2010, 14:12
Cracovia ma 2 'telebimy'? ten drugi specjalnie na Derby? dziwne.

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...,t,tm,zid.html

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...,t,tm,zid.html

ale ten drugi wydaje mi sie, że jest stricte na derby? Chyba ze mam cos z oczami.
Ostatnio edytowane przez Al_29 : 02.09.2010 o godz. 19:57.

Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Stary 02.09.2010, 15:50
A co w tym dziwnego? U nas tez sa dwa, chyba logiczne ze musza byc dwa zeby wszystkie strony widzialy.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 02.09.2010, 19:48
U nas też dwa.

A stadion Cracovii przypomina mi obiekt Sparty Rotterdam. http://stadiony.net/stadiony/ned/spa...on_het_kasteel
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.09.2010, 09:17
No jakby był jeden, to w zależności od ustawienia przynajmniej z 1/4 stadionu by nie widziała telebimu - koszt w skali całego stadionu niewielki, telebim w sumie nikomu szczególnie nie przeszkadza (no, u nas tak z 30 osób co mecz cierpi ), czemu nie? Czepianie się tego to robienie problemu z niczego.

A co by nie mówić o stadionie Cracovii, bardzo fajnie wpisuje się w otoczenie, od zewnątrz moim zdaniem tylko przyklasnąć. Tylko szkoda takiego fajnego stadionu na I ligę :/
Legionista
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 03.09.2010, 11:34
Sartre napisał(a):Wyświetl post
A co by nie mówić o stadionie Cracovii, bardzo fajnie wpisuje się w otoczenie, od zewnątrz moim zdaniem tylko przyklasnąć. Tylko szkoda takiego fajnego stadionu na I ligę :/
Na 3. kolego. Na trzecia!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.09.2010, 14:27
Ja bym sie tak nie zapedzial z ta 1 czy 3 liga. Juz raz spadli...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów