The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2010, 11:27
Ja osobiście by nie skreślał Cikosa solidny trening taktyczny i będzie się lepiej ustawiał, a nie przesadzajmy że nim tak kręcą w tym meczu nie było żadnego groźnego dośrodkowania zawalonego przez niego. A co do jego gry ofensywnej to bez szału, ale biorąc pod uwagę ile on biega tam i z powrotem prawie w każdej akcji a nie dostał ani jednego podania w tempo to jest paranoja!

Uważam jednak że przy Maaskancie z Erika jeszcze mogą wyrosnąć ludzie zwłaszcza jak się będzie do treningów przykładał. W tym meczu zdecydowany plus dla Paljicia i Riosa. Mały z jednej strony walka dużo szarpania z drugiej bezmyślne podania idiotyczne kiwki (kiedy powinien podawać) ale i tak nie mamy zawodnika który by się bardziej do 11 nadawał od niego. Liczę że Stan może jeszcze załatwi jakieś last minute. Boguskiego bym wysłał na pół roku na wypożyczenie żeby się odbudował bo u nas chyba się mu nie uda.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 29.08.2010, 11:39
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Masz rację - z tymi "czwartoligowymi" umiejętnościami przesadziłem. Jednak Ty z techniką i nieźle ułożoną nogą Boguskiego pojechałeś chyba jeszcze bardziej
Wiesz, ja już sam nie wiem co o Rafale myśleć. Jak patrzę na jego grę (migawki z poprzednich sezonów) to potrafił i przyjąć i ładnie strzelić i niekonwencjonalnie podać.
A teraz pogubił się zupełnie. W jednym zgoda pełna-nigdy nie grał twardo, unikał ostrych starć.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.08.2010, 11:50
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Popatrzyłem i nawet zrobiłem screena z momentu dośrodkowania.

Wyraźnie widać, że nie popisali się Bunoza i Czikosz (oznaczeni strzalka), którzy nikogo nie kryją. Jak to powinno wyglądać pokazuje natomiast Cleber (niebieskie kółeczko).
Faktem też jest, że potencjalnie mogli zawalic takze pomocnicy, bo gdyby dośrodkowanie było na Polonistów oznaczonych czerwonym kółkiem, to ani Sobol (na zdjęciu już hamuje) i bodaj Małecki by do nich nie dobiegli.
Problem polega jednak na tym, że piłka trafiła do napastnika, który naszym obroncom uciekł.
pisałem to już wcześniej, ale się powtórzę - jest ich więcej w polu karnym, niż nas w tej akcji. Siłą rzeczy ktoś musiał być niekryty. Bunoza fakt, krył na radar, ale to akurat nie zawiniło przy bramce, natomiast Cikos miał do pokrycia dwóch zawodników - i nie dał rady. Natomiast jak się na filmie przyjrzysz, to stoją tuż za polem karnym Jirsak (który nic nie robi), Paljic (który po tym, jak mu założono siatke, stoi w miejscu i podziwia), Rios, który po nieudanym wślizgu tez stoi), Sobolewski, który też nic nie robi i Małecki, który też, k***a, nic nie robi. Przy takiej postawie naszej pomocy i przewadze liczebnej przeciwnika w polu karnym, nie dziwię się, że bramkę straciliśmy.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.08.2010, 11:55
Tak wszyscy jadą po Cikosau,że zastanawiam się czy aby nie jest to jakaś celowa nagonka. Gość zagrał poprawnie i tyle. A to w transmisji, co złe to Cikos, tutaj to samo. Tragedi gość nie zagrał. Dajcie na luz.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.08.2010, 11:56
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Teraz kiedy okazało się, że Bunoza jest całkiem niezły, wielcy eksperci z forum starają się go za wszelką cenę udupić, żeby chociaż trochę wyjść z twarzą.
Dokładnie. Niesamowicie irytujące jest to skreślanie/ocenianie na podstawie jednego meczu. Także nawet z oceną Cikosa bym się jeszcze wstrzymał, chociaż posiada wyraźne znamiona ogóra.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.08.2010, 11:59
snyrting napisał(a):Wyświetl post
O coś konkretnie Ci chodzi czy po prostu masz "te dni"? Mojej dziewczynie pomaga czekolada, spróbuj.
chodzi o to, że wyglupiles sie z tym zdjeciem i z tą 'analizą'
grales w ogole w pilke, masz jakies pojecie o futbolu, taktyce, grze obronnej?
bo po tym co napisales to watpie

co do Boguskiego, to ja bym go gdzies wypozyczyl, zeby pogral, bo jakos widac po nim braki w grze

co do Cikosa, to jak dla mnie ta nagonka na niego jest dziwna, chlopak stara sie, pokazuje sie, zgadza sie popelnia bledy, takie typowo mlodziezowe, ale beda z niego ludzie
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 29.08.2010, 12:08
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Tak wszyscy jadą po Cikosau,że zastanawiam się czy aby nie jest to jakaś celowa nagonka. Gość zagrał poprawnie i tyle. A to w transmisji, co złe to Cikos, tutaj to samo. Tragedi gość nie zagrał. Dajcie na luz.
"Tragedii nie zagrał"...
No pięknie. Mam się śmiać czy płakać?
I to jest podejście do gry zawodnika Wisły?
Kryterium oceny jego przydatności do naszego zespołu?
Mamy być szczęśliwi w tego powodu, że piłkarz drużyny, której ambicje sięgają Europy, nie zagrał tragedii?

Czy my musimy zawsze zadowalać się byle czym?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 29.08.2010, 12:23
JrQ- napisał(a):Wyświetl post

Dzięki JrQ.
Właśnie o to mi chodziło.co do gry Bunozy,dla mnie jak najbardziej poprawnie.Będą z niego ludzie jak trza.
Rios- inna galaktyka.Wilk-dobry transfer.Palijc-pozytywnie.Niestety cała reszta w myśl powiedzenia..."jeden robi jak się patrzy,drugi patrzy jak się robi".
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
TynWisla
Member

Od: 10.2005

Stary 29.08.2010, 12:31
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Ja osobiście by nie skreślał Cikosa solidny trening taktyczny i będzie się lepiej ustawiał, a nie przesadzajmy że nim tak kręcą w tym meczu nie było żadnego groźnego dośrodkowania zawalonego przez niego. A co do jego gry ofensywnej to bez szału, ale biorąc pod uwagę ile on biega tam i z powrotem prawie w każdej akcji a nie dostał ani jednego podania w tempo to jest paranoja!

Uważam jednak że przy Maaskancie z Erika jeszcze mogą wyrosnąć ludzie zwłaszcza jak się będzie do treningów przykładał. W tym meczu zdecydowany plus dla Paljicia i Riosa. Mały z jednej strony walka dużo szarpania z drugiej bezmyślne podania idiotyczne kiwki (kiedy powinien podawać) ale i tak nie mamy zawodnika który by się bardziej do 11 nadawał od niego. Liczę że Stan może jeszcze załatwi jakieś last minute. Boguskiego bym wysłał na pół roku na wypożyczenie żeby się odbudował bo u nas chyba się mu nie uda.
Zgadzam się. W meczu bodajże z Widzewem Cikos w pierwszej połowie miał najwięcej kontaktów z piłką i nieźle współpracował z Małeckim w napadzie oraz nieźle trzymał prawą stronę obrony, przy czym w transmisji wszyscy chwalili Małego a o Cikosu coś zapomnieli. W drugiej połowie podpalił się i faktycznie zawalił z tą czerwienią.
Byłem na wczorajszym meczu a dzisiaj rano obejrzałem go jeszcze raz na C+ i nie uważam aby negatywnie odstawał od reszty. Wręcz wyróżniał się tym, że biegał niemal non stop do napadu (oprócz jednej akcji, w której Rios czekał na niego z podaniem). Jak na tak młodego zawodnika, który tyra od obrony do ataku praktycznie przez cały mecz,przy takim zaangażowaniu jakie prezentuje i przy Maaskancie również jestem przekonany, że możemy być w przyszłości z niego zadowoleni. Może jednak warto wstrzymać się z taką jednoznaczną krytyką Eryka?
A poza tym na razie i tak nie mamy wyboru - Singlar na treningach truchta wokół boiska, Burliga kontuzjowany .......
Odpowiedz cytując
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.08.2010, 13:22
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

Marszałku ! Już trochę jesteś na forum i powinieneś znać jego specyfikę. Tu niema umiarkowanych nastrojów. Jest zbiorowa ekstaza (zdobycie mistrza), albo płacz, beznadzieja rozpacz. Przy czym to drugie jest o wiele bardziej popularne. Większość osób z tego forum (a może dzieci NEO ? ) na siłę szuka pretekstów. A to słaba gra, kiepskie transfery, innym razem problemy z koordynacją ruchową.

Reasumując:

Takie życie. Nam NORMALNYM pozostaje patrzeć z przymrużeniem oka i czekać do następnego meczu

"Bo nasza ARMIA to potęga"
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.08.2010, 13:42
Co wy chcecie od tego Cikosa? Chłopak nie gra tak tragicznie, jest młody i jeszcze będzie popełniał błędy. Ale ewidentnie widać, że koledzy mu wcale nie pomagają. Nie wychodzą do piłek. Przy tej bramce dla Polonii miał dwóch do przykrycia. Wiadomo, że z Małym ciężko się gra w defensywie. Kilka razy zwróciłem uwagę, że Patryk odpuszczał krycie i powrót do obrony, przez co Cikos miał problemy.
Pamiętam, że Baszczyński na początku w Wiśle też nie grał nie za dobrze, zdarzało mu się nawet strzelić samobója w ważnych meczach Poczekajmy, dajmy czas, bo Cikos na pewno ma potencjał, ale w tym momencie problem jest z całą drużyną, obrona jest całkowicie przemodelowana. Potrzeba jeszcze trochę czasu, żeby wszystko chodziło jak w szwajcarskim zegarku.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.08.2010, 14:25
JrQ- napisał(a):Wyświetl post

co do Boguskiego, to ja bym go gdzies wypozyczyl, zeby pogral, bo jakos widac po nim braki w grze

co do Cikosa, to jak dla mnie ta nagonka na niego jest dziwna, chlopak stara sie, pokazuje sie, zgadza sie popelnia bledy, takie typowo mlodziezowe, ale beda z niego ludzie
Odpisałem na pw.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.08.2010, 14:32
skoro Jirsakowi dano 3 lata na zaaklimatyzowanie sie to tyle samo należy sie Cikosowi i Bunozie.Trzeba byc sprawiedliwym.Na razie z tych 8 zawodników co przyszli to całkiem dobrze prezentuja sie jedynie Rios i Wilk.
Odpowiedz cytując
damians
Member

Od: 05.2010

Stary 29.08.2010, 14:37
AYALA napisał(a):Wyświetl post
skoro Jirsakowi dano 3 lata na zaaklimatyzowanie sie to tyle samo należy sie Cikosowi i Bunozie.Trzeba byc sprawiedliwym.Na razie z tych 8 zawodników co przyszli to całkiem dobrze prezentuja sie jedynie Rios i Wilk.
A Paljić dzięki któremu mamy 9 punktów a nie 5 to już nie prezentuje się dobrze?
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.08.2010, 14:48
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co wy macie do Bunozy. Grał całkiem dobrze. Przede wszystkim podobała mi się jego asekuracja. Nie raz i nie dwa w tym meczu schodził pomagać bocznym obrońcom.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.08.2010, 14:52
Bunoza wg. mnie zagrał bardzo pewnie na obronie, świetnie wyprzedzał zawodników, dokładnie i z pomysłem wprowadzał piłkę do pomocników. Z Cleberem i Bunozą obrona (środek obrony) wygląda prawie jak ta z poprzedniego sezonu.
Oby Chavez z Bunozą też sprawiali podobne wrażenie. Może Clebi zostałby jakimś asystentem trenera od obrońców :]
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.08.2010, 14:56
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co wy macie do Bunozy. Grał całkiem dobrze. Przede wszystkim podobała mi się jego asekuracja. Nie raz i nie dwa w tym meczu schodził pomagać bocznym obrońcom.
Po pierwszym meczu cześć kibiców uznała go za kompletnego nieudacznika, zawodnika który nic nie umie, żeby podać musi najpierw przyjąć i tak pozostało. Więc teraz wytyka mu się każdy błąd. Nie mówię że gra super ale spora część błędów bierze się też z braku zgrania w defensywie. Musi zacząć grać momentami bardziej zdecydowanie czasami nawet faul i będzie dobrze.
A na jego szybkość też bym nie narzekał bo wczoraj napastnicy Bytomia raczej mu nie uciekali.
Odpowiedz cytując
PeO
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.08.2010, 15:21
RAFi89 napisał(a):
A na jego szybkość też bym nie narzekał bo wczoraj napastnicy Bytomia raczej mu nie uciekali.
Ja od siebie dodam tylko, że jeśli ktoś narzeka na szybkość Bunozy, a Clebera nie to..
Odpowiedz cytując
marian paździoch
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.08.2010, 15:22
Bunozę trzeba dobrze oszlifować i będzie z niego super obrońca .
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.08.2010, 15:23
Obecnie reprezentujemy poziom przeciętnej drużyny środka tabeli. Po wczorajszym meczu, gdybym był trenerem na następny mecz miałbym 4-5 pewniaków do 11-stki. Nad resztą musiałbym się grubo zastanawiać...
W drugiej połowie podobał mi się Rios, grał jakby zeszło z niego ciśnienie. Widać było, że dysponuje niezłą techniką.
Jednocześnie nie rozumiem nagonki na Pawełka. Uważam, że nasz nowy bramkarz nie jest wcale lepszy od Mariusza, a argument, że wydano na niego 400tys. i siedzi na ławce jest dla mnie śmieszny.
What's new?

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.08.2010, 15:38
Nie pisałem, że jest orłem. Wybitny specjalista z niego nie jest, ale jak na razie Jovanić mnie nie przekonuje i w tych kilku meczach też mu można parę klopsów policzyć. Skoro więc trener stawia na Pawełka to musi jednak trochę korzystniej prezentować się na treningach. No chyba, że przypuszczenia co niektórych o kolesiostwo ze sztabem trenerskim są prawdą. Ale osobiście w to nie wierzę.
What's new?

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.08.2010, 16:23
Trzeba przyznać żę Bunoza nie wybija piłek na aut tylko próbuje je wybić w pole i co najważniejsze robi to celnie, co do tej pory się nie zdarzało się naszym obrońcom. Widać żę robi postępy z meczu na mecz prezentuje się coraz lepiej w przeciwieństwie do Cikosa. A co ważne to Bunoza ma dopiero 21 lat. Jak na środkowego obrońce to bardzo mało, co dobrze rokuje na przyszłość.

Co do Jovanica to musi trochę popracować nad grą na przedpolu bo prezentuje się mizernie.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.08.2010, 16:25
Cytat:
Czy my musimy zawsze zadowalać się byle czym?
Przecież zadowalamy się od kilku sezonów. Bo Wisła ostatni raz grała w piłkę za Kosowskiego. Potem to już kopanie, dzięki żelaznej obronie i stałym fragmentom nawet udało się tą marną ligę wygrać, co nie zmienia faktu że zadowalaliśmy się od lat byle czym.

Cytat:
Nie pisałem, że jest orłem. Wybitny specjalista z niego nie jest, ale jak na razie Jovanić mnie nie przekonuje i w tych kilku meczach też mu można parę klopsów policzyć.
proszę Cię, Pawełek już zdążył się skompromitować w tym sezonie w Chorzowie. Jak na ilość błędów Mariusza, wypominanie czegokolwiek Jovanicowi to złośliwość. Nie zrozumiem, jeśli ktoś przedłuży umowę Pawełkowi

A Cikos widać że wychował się w innej kulturze gry w piłkę. Już nawet słowacja zalicza się do krajów, w których jednak piłkarze dużo biegają, a koledzy wychodzą na pozycję i pomagają wyprowadzić piłkę z obrony w cywilizowany sposób. Może i traci piłkę, może mu nie wychodzi, ale stara się i walczy. Innym od lat nie wychodzi, nawet krzty chęci u nich nie widać i nie mają tak jechane. No, ale nowa moda na forum, dojebać się do nowych. Bo jak na mój gust, to chłop z drugiej bundesligi jest dużo lepszym skrzydłowym niż będący u nas od lat Piotruś i Wojtek.

A najlepszy to był Iwan, który "na gorąco" komentował po stracie bramki że Cikos się nie popisał. Mimo że miał kryć dwóch w polu karnym, a trzeci wolny już wbiegał z lewej strony pola karnego. Bezapelacyjnie zjebał Bunoza i cała linia pomocy.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.08.2010, 16:53
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Obecnie reprezentujemy poziom przeciętnej drużyny środka tabeli.
To "oświeć" mnie ,któż to w naszej lidze prezentuje poziom liderów ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.08.2010, 17:20
Zbyychu napisał(a):Wyświetl post
pisałem to już wcześniej, ale się powtórzę - jest ich więcej w polu karnym, niż nas w tej akcji. Siłą rzeczy ktoś musiał być niekryty. Bunoza fakt, krył na radar, ale to akurat nie zawiniło przy bramce, natomiast Cikos miał do pokrycia dwóch zawodników - i nie dał rady.
Ale co to ma za znaczenie, że strzelił akurat nie ten zawodnik, którego Bunoza nie pokrył? Cikos w tej akcji musiał kryć dwóch, więc można go usprawiedliwić, ale Gordan?! Gość jest wiecznie zagubiony, jakbyśmy po jego błędach w Łodzi zremisowali albo ( co gorsza ) przegrali, to inaczej byście śpiewali...

Ogólnie - Kowalskiego po takich błędach, jakich dopuszcza się Bunoza to byście zjedli.

Przyjrzałem się też na spokojnie tej asyście Pajlicia i jestem prawie pewien, że to było celowe zagranie. Zgrywanie na wchodzącego napastnika to futbolowe abecadło, może nowy trener ich na to uczulił, może to był chwilowy przebłysk pomyślunku w wykonaniu naszych piłkarzy? Nie wiem, ale wyszło świetnie.
Niestety - poza tym Pajlić jest dramatycznie słaby. Ktoś go porównywał do Paulisty - nie ten rozmiar kapelusza... Jasiek miał naprawdę świetną technikę, przez co czasem kończył drybling na trzecim/czwartym zawodniku zamiast podać, a nasz serbo-szwab jest tylko wyłącznie chaotyczny.

Acha - panowie: Jovanić albo poprawi grę na przedpolu, albo będzie grał Pawełek. We współczesnym futbolu nie ma miejsca dla takich ewenementów jak on i Antolović, nawet w naszej buraczanej lidze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.08.2010 o godz. 17:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.08.2010, 17:41
Pajlic jest dramatycznie slaby

Dramatycznie slabe to sa komentarze na tym forum od pewnego czasu...
I tak wlasnie tak pije do najwiekszych znawocw nazego futbolu.
Narzekan nie ma konca a i wszechznajomosc pilkarska jest ogromna.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.08.2010, 18:45
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Zawsze zastanawiałem się skąd (mówię tutaj nawet o tej mitycznej formie sprzed kontuzji) brały się tak wysokie oceny gry Boguskiego? Odkąd pamiętam go w Wiśle widzę te same podstawowe braki w wyszkoleniu technicznym Rafała. Chłopak nie przekonuje ani szybkością, ani techniką, ani nawet skutecznością - mało tego, gra jak baba (od zawsze!). Skąd brał się jego fenomen i te wszystkie zachwyty nad jego grą? Przecież ten zawodnik jest najnormalniej w świecie przeciętny... Był taki na wypożyczeniu w Bełchatowie, jest taki i u nas. I co najgorsze - był taki sam przed kontuzją! Wytłumaczcie mi proszę jakie to niezauważalne przeze mnie cechy sprawiają, że ten piłkarz z czwartoligowymi umiejętnościami uważany jest nadal za gracza, który może dać Wiśle jakikolwiek pożytek w przyszłości?
Był okres,(nie tak dawno), gdy Boguski był naprawdę jednym z najlepszych ofensywnych zawodników w Polsce. Widziałem to ja ale widzieli to trenerzy Wisły i reprezentacji.
Ale oczywiście serek.c2 zawsze uważał że Boguski to cienias ..... i teraz wychodzi na jego ..... !!! jesteś geniuszem serek.c2
Ja jednak kibicuje Boguskiemu bo mniej się znam na piłce niż ty więc wydaję się mi że chłopak potrafi grać a jego aktualna forma jest kryzysem chwilowym.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.08.2010, 18:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ale co to ma za znaczenie, że strzelił akurat nie ten zawodnik, którego Bunoza nie pokrył? Cikos w tej akcji musiał kryć dwóch, więc można go usprawiedliwić, ale Gordan?! Gość jest wiecznie zagubiony, jakbyśmy po jego błędach w Łodzi zremisowali albo ( co gorsza ) przegrali, to inaczej byście śpiewali...

Ogólnie - Kowalskiego po takich błędach, jakich dopuszcza się Bunoza to byście zjedli.
Hm, obejrzałem sobie powtórkę i stwierdzam, że Bunoza faktycznie w którymś momencie za bardzo się oddalił od krytego (w momencie, kiedy doszło podanie do tego, co wrzucał piłkę w pole karne), potem natomiast kontrolował go (zwłaszcza, gdy wbiegał w pole), nawet widoczne jest jak się odwraca i patrzy, gdzie kryty zawodnik jest. Natomiast na screenie tym screenie, co ktoś wrzucił, Bunoza nie kryje swojego zawodnika, bo biegnie do Matawu, który jest przy piłce - tutaj nic dziwnego.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.08.2010, 18:59
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Wejdź sobie na profil tego gościa co to zrobił i zobacz komu kibicuje. Komu by się chciało tracić czas na taki filmik, tylko zakompleksionemu frajerowi. Niech zrobi o Turinie albo Dolsze jak wymiatał w Poznaniu...
A gdzie oni teraz są? Gdzie Dolha ? Gdzie Turina ? I co mnie obchodzi komu ten ktoś kibicuje ? Filmik pokazuje prawdę i to jest istotne. Pawełek już dawno powinien podzielić los wyżej wymienionych bramkarzy,inaczej w dalszym ciągu będziemy tracić takie bramki , i cała Polska będzie się śmiała z Pawełka.
A jak się śmieją z Pawełka to śmieją się z Wisły,a jak się śmieją z Wisły to się śmieją z nas.
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.08.2010, 19:15
ANALIZA ODNOŚNIE BRAMKI:

KADR 1
podanie na skrzydło do bocznego pomocnika, dobra reakcja Diaza, który doskakuje do niego i nie zostawia go samego. Zawodnik, który stoi koło Diaza zostaje wtedy bez krycia - na zasadzie 'przejścia' asekuruje tu Bunoza.
ZASADNICZE PYTANIE: gdzie jest MAŁECKI oraz dlaczego środkowi pomocnicy nie wracają za swoim kryciem

KADR 2

Dośrodkowanie.
Diaz blisko gracza, ale przepuszcza - ok, zdarza się najlepszym.
Bunoza - moim zdaniem dobre zachowanie - w przypadku podania po ziemi w pole karne - przetnie podanie, w przypadku wycofania na 16-stkę - zdąży doskoczyć
ZASADNICZE PYTANIE: gdzie jest MAŁECKI oraz dlaczego środkowi pomocnicy nie ruszą dupy pomóc obrońcom?

KADR 3
Piłka przechodzi górą do Matawu, który strzela bramkę.
Na zielono - zaznaczyłem gracza Wisły oraz zawodnika, który był przez niego kryty.
ZASADNICZE PYTANIE: gdzie jest MAŁECKI oraz dlaczego środkowi pomocnicy nie ruszą dupy pomóc obrońcom?

WNIOSEK:
bramka to wina drugiej linii, która dopuściła do sytuacji, gdzie 5(!!!) zawodników Polonii znajduje się w polu karnym, w tym 2 nie ma krycia ze względu na brak powrotu ze strony MAŁECKIEGO oraz ŚRODKA POMOCY. Wysnuwanie wniosków o błędzie w ustawieniu Cikosa czy Bunozy - raczej nie na miejscu, fizycznie nie mieli możliwości zaasekurować po 2 graczy przy biernej postawie pomocników BG... Gdyby Bunoza zszedł do środa - skrzydłowy Polonii mógłby wycofać na 11 metr do nieobstawionego wtedy gracza(cyfra 1), bądź też przerzucić na długi słupek do gracza oznaczonego przeze mnie cyfrą 2.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez _barszczu : 29.08.2010 o godz. 19:16.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów