The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2010, 12:31
Diaz na stoperze... Ale jeśli będą chcieli biegać to mamy jeszcze dobre szanse na awans.
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.08.2010, 12:50
Diaz na stoperze mnie nie przekonuje, tym bardziej, że on lubi dalej sobie podejść. No, ale zobaczymy.
Natomiast Guła... Tośmy się chłopakiem nacieszyli! Nie mogę zrozumieć jak stary chłop może co chwilę mieć jakieś kontuzje. Zderzy sie z kimś- przerwa. Wjedzie mu ktoś- przerwa. Pobiega- przerwa! Dobry, jak na nasze warunki bardzo dobry zawodnik, ale kurde... Zarabia facet tyle za co? Za ciągłe leczenie się? Bez jaj... Jest to bardzo frustrujące. :/
Poza tym mam nadzieję, że Mały zagra i wgl, że nasi gracze tam zagrają. Podkreślam: zagrają.
Krakowska Wiślaczka!
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.08.2010, 12:53
Powiem szczerze, że obiema rękami podpisywałem się pod powrotem Henia do Wisły, ale wydaje mi się, że on chyba z wiekiem ,,osłabł intelektualnie". Wiadomo, że tak samo jak Smuda, Kasperczak nigdy nie był wybitnym specem w posługiwaniu się piękną polszczyzną, ale jeśli on w taki sposób jak na konferencjach prasowych mówi do piłkarzy w trakcie odpraw przedmeczowych, to ja się nie dziwię, że grają jak grają.

Mecz z Azerami będzie testem dla Małeckiego. Będzie można ocenić jego ,,miłość" do Wisły. Brak awansu daje Małeckiemu i SKWK upragnione wywalenie Henia. Zobaczymy, czy Patryk wyżej ceni dobro Wisły od partykularnych korzyści. W trakcie meczu mogą mu nie wychodzić różne zagrania, ale ma dać z siebie wszystko, zważywszy, że ma sporo do udowodnienia.
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.08.2010, 12:56
A czemu z Azerami? Bo Ty tak mówisz?
To ja sobie powiem ze testem będzie dla niego mecz w 26 kolejce ligi. Tak sobie wymyśliłem, jak i również Ty. A tak całkiem poważnie to powoli możemy się żegnać z pucharami. Małecki co oczywiste zrobi wszystko żeby Wisła nie awansowała dalej. Pokazał już to w pierwszym meczu będąc najlepszym zawodnikiem na boisku.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.08.2010, 13:03
Panie Kasperczak. Obejrzalem z panem konferencje i mam jedna do pana prosbe. Pan nie mysl tyle tylko pracuj do cholery.

Koniec przekazu.
BRTS39
Senior Member

Stary 03.08.2010, 13:08
bozar napisał(a):Wyświetl post
Wspominałem już o Kirmu jako ofensywnym pomocniku, moim zdaniem dobry pomysł, zwłaszcza że innych brak. No chyba że znowu ktoś chce dać szansę niewidocznemu Jirsakowi.. natomiast Boguski w jedenastce wyjściowej? W życiu.. Małecki na skrzydle będzie zdecydowanie bardziej pożyteczny.
Tylko że wtedy musi zagrac jirsak. Wiec z jednym niemrawym wyjdziemy napewno. Sprawa wyglada tak : Jesli trfimy bramke w pierwszych 30 minutach łatwo pójdzie, jesli nie meczarnie i prawdopodobnie prezgrana.
Jovanovic - masz plusa.
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.08.2010, 13:12
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...bachem//38964/
To chyba Radek ale co on robiTańczy breakdancehehe
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.08.2010, 19:48
Z Gargula nalezy rozwiazac kontrakt i to jak najszybciej. Co do meczu to mozemy wymeczyc 0:1 a w dogrywce moga sie wydarzyc cuda.

Najbardziej mnie martwi brak mentalnosci zwyciezcow u tych grajkow. Na przyklad w karnych polegniemy jak nic...
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.08.2010, 20:54
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Powiem szczerze, że obiema rękami podpisywałem się pod powrotem Henia do Wisły, ale wydaje mi się, że on chyba z wiekiem ,,osłabł intelektualnie". Wiadomo, że tak samo jak Smuda, Kasperczak nigdy nie był wybitnym specem w posługiwaniu się piękną polszczyzną, ale jeśli on w taki sposób jak na konferencjach prasowych mówi do piłkarzy w trakcie odpraw przedmeczowych, to ja się nie dziwię, że grają jak grają.

Mecz z Azerami będzie testem dla Małeckiego. Będzie można ocenić jego ,,miłość" do Wisły. Brak awansu daje Małeckiemu i SKWK upragnione wywalenie Henia.Zobaczymy, czy Patryk wyżej ceni dobro Wisły od partykularnych korzyści. W trakcie meczu mogą mu nie wychodzić różne zagrania, ale ma dać z siebie wszystko, zważywszy, że ma sporo do udowodnienia.
Oooo co za niespodzianka

Główny producent pomyj na Małeckiego znowu pisze.

Jakby Małecki chciał grać przeciw Heńkowi to po co zapierdalał tak w pierwszym meczu z Azerami? Wywalczył karnego itd? Całkiem się ośmieszasz bo równie dobrze twój ulubieniec Kirm może mieć większy uraz do Heńka.... wszak stracił pewny plac który miał zawsze za czasów Skorży.

Ja dla odmiany napiszę tak dla równowagi i otrzeźwienia co poniektórych (lekko modyfikując Twój tekst)

"Mecz z Azerami będzie testem dla Kirma. Będzie można ocenić jego ,,miłość" do Wisły. Brak awansu daje Kirmowi i SKWK upragnione wywalenie Henia. Zobaczymy, czy Andraż wyżej ceni dobro Wisły od partykularnych korzyści. W trakcie meczu mogą mu nie wychodzić różne zagrania, ale ma dać z siebie wszystko, zważywszy, że ma sporo do udowodnienia"
(Głupie tak samo jak z Małeckim i Kirmem i ja nie zbłaźniłbym się pisząc takie brednie jak Ty. Powiedz płaci ci ktoś za te bzdury? Sianie fermentu to twoja rola na forum? Po co te chore insynuacje że Małecki zagra przeciw Heńkowi? )

Aaaa nie odpisuj jakiś bździn jak po każdym moim poście że nie jesteś uczulony na Małeckiego, po czym produkujesz następne pomyje....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.08.2010 o godz. 21:00.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.08.2010, 20:59
Cokolwiek by o Maleckim nie mowic, to jest to jedyny chyba obecnie pilkarz Wisly ktory w kazdym meczu daje z siebie 100% swoich mozliwosci. A to ze czasem mu nie wychodzi... nie musi stale wszystko wychodzic...

Ale to nie temat nasi pilkarze...
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 03.08.2010, 21:10
Podpisuję się pod koyootem. Sądzę , że w czwartek należy mu się miejsce w podstawowym składzie na ten jubileuszowy mecz. Może nie do końca ma być on smutny.. Oby !
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
zapalony
Member

Od: 07.2010

Stary 03.08.2010, 21:12
Panowie kogo widzicie na lewej pomocy w czwartek? bo wynika ze lewa obrona to bedzie Pietia.

Paljic? czy ewentualnie Kirm a drugie skrzydlo Malecki
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 03.08.2010, 21:15
zapalony napisał(a):Wyświetl post
Panowie kogo widzicie na lewej pomocy w czwartek? bo wynika ze lewa obrona to bedzie Pietia.

Pozostaje Kirm a Piotrek na obronie bo Singlar gra po prawej a Diaz będzie na środku. Paljić powinien wejść jako joker na podmęczonych rywali bo pokazał się z dobrej strony (jak na debiut) podczas ostatniego meczu, ale sie skończyło po 30 min
KacpiTSW
Senior Member

Stary 03.08.2010, 21:29
Kirm i Małecki to by chyba było najlepsze rozwiązanie. Paljić mnie nie przekonał w pierwszym meczu, może pod końcowe minuty go wpuścić, żeby narobił wiatru. Ja obecnie najbardziej wierzę w Wilka i Małego, jeśli obaj będą tak samo gryźć trawę w każdym meczu to będzie dobrze. Trzeba mieć teraz tylko nadzieje, że to wystarczy na te Kabanosy. Może Maciek będzie chciał się nam zrekompensować za tego rzut karny w ostatnich minutach.

Ja osobiście jestem o dziwo spokojny o wynik meczu w Baku.

Albo spróbować Singlar - Diaz na stopera, wydaje mi się to lepszym wariantem od Kowalski - Diaz...
Powód: obrona
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 03.08.2010 o godz. 21:30.
zapalony
Member

Stary 03.08.2010, 21:39
Tez bym wolal taki duet ale boje sie, ze niestety Heniek wystawi tam Kowalskiego Kacpi.

Paljic mi sie wydaje ze naprawde bedzie wzmocnieniem, bo szybkosc i technike jak dla mnie pokazal, ale naprawde trudno cos pokazac skoro to jest PIERWSZY mecz z kolegami i jest sie kompletnie niezgranym. No zobaczymy.

No a srodek pomocy? z tylu Sobol a z przodu co? Jirsak? Wydaje mi sie, ze Wilka jednak nie wystawi Heniek i nie zagramy na 2ch defensywnych. Ewentualnie tym ofensywnym pomocnikiem moze Zuraw? i z przodu Boguski+ Brozek? Sam juz nie wiem.

Trzeba poczekac jeszcze chwile i sie dowiemy

Wbrew pozorom troche wariantow jest.
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez zapalony : 03.08.2010 o godz. 21:43.
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 03.08.2010, 21:55
Albo Mały na lewej , ale później ciężko byłoby z obsadą Piotrka. Mały także na prawym a Pietia na lewym . A Paljic w drugiej mógłby wejść . Takie chyba byłoby najlepsze ustawienie wg mnie
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
zapalony
Member

Stary 03.08.2010, 22:00
szczepan? no a co z lewą obroną? chyba zapomniales ze tam zagra Piotrek najprawdopodobniej ;P

rozumiem ze wg tego co napisales, dla Ciebie stoperzy to Singlar i Kowalski?
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 03.08.2010, 22:06
Sorry panowie,ale po co mamy znowu eksperymentować, Diaz już w paru meczach zagrał na stoperze, ostatnio w sparingu w Wolbromiu, więc widocznie Kasperczak tam go widzi bardziej niż nie ogranego w tym sezonie w meczu o stawkę Singlara, ten mecz nie jest o pietruszkę tylko o awans do 4 rundy el. LE, więc nie widzę innej możliwości jak para stoperów Diaz - Kowalski. Przy takim składzie jaki mamy teraz, oczywiście.

Lewe skrzydło mimo wszystko wpuściłbym od pierwszych minut Paljić'a gość się dobrze pokazał, przez tydzień jeszcze poćwiczył z zespołem, więc uważam, że to on powinien zagrać na pomocy a nie Kirm, który dalej nie może się odnaleźć w Wiśle.
Prawe skrzydło dla Małego, nie dlatego, że miał urodziny itp, tylko bądź co bądź ostatnim meczem potwierdził, że w tym momencie zasługuje na pierwszy skład, bo na tyle kolegów zespołu był najjaśniejszym punktem.

Środek nam się posypał, Garguła kontuzja i zagra za pewne Jirsak jako ofensywny pomocnik, byle jego dobra gra nie skończyła się tak samo szybko jak ostatnio czyli po 10-15 minutach.

Atak Żurawski- Brożek w tym momencie nie mamy lepszych zawodników na tą pozycję, a Boguski rozczarowuje, więc ławka bo jakoś mnie nie przekonuje, chyba że Kasperczak ma inne zdanie, ja tego zespołu nie trenuję na co dzień, a swoje wnioski co do formy wysnuwam po meczach, a że w ostatnim kompletnie nie był widoczny, więc nie powinien mieć miejsca w składzie, chyba że nagle w tygodniu eksplodowała jego forma.

Piłkarze powinni w tym meczu zapierdzielać od pierwszej minuty, pressing na Azerach i szybka bramka, wiem że przed rewanżem z Levadią pisaliśmy podobne scenariusze, tyle że tam był remis w pierwszym meczu i bramkę można było strzelić później ( choć doskonale wiemy kto ją strzelił) teraz nie mogą a muszą strzelić bramkę, żeby myśleć o dogrywce najpierw a potem o awansie.

Pozostaje wiara w zwycięstwo, bo co więcej.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.08.2010, 22:08
zapalony napisał(a):Wyświetl post

Paljicia ja bym wpuścił na koniec, a zaczął Kirmem.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.08.2010, 22:11
Wystawianie Jirsaka w systemie 442 to strzelanie sobie w stopę.
Czech to nie jest magik Riquelme, czy inny Messi, żeby zwalniać go z pracy w odbiorze w środku pola. Jako, że nie radzi sobie w ofensywie, a w defensywie nie pomaga, jego w ogóle nie brałbym pod uwagę. Owszem można wystawić Jirsaka ,ale grając 451 jako podwieszonego pod napastnikiem.
zapalony
Member

Stary 03.08.2010, 22:14
Wychodzi nam :

Jovanic-Cikos,Kowalski,Diaz,Pietia-Maly,Sobol,Jirsak,Paljic-Pawel,Zuraw

Jedynie ten Jirsak mi bardzo nie pasuje...
JrQ-
Senior Member

Stary 03.08.2010, 22:16
Co Wy znów do tego Jirsaka macie?
Robi swoje co mecz, sam boiska całego nie przeleci i nie pie*dolnie w okno.

edit:
Każdy mecz co Wiśle nie idzie - winny jest Jirsak...
zapalony
Member

Stary 03.08.2010, 22:17
Nie wiem ale ja bym jakos zaryzykowal z Zurawiem na pozycji tego ofensywnego - a z przodu Brozek z Boguskim

Brozek z Boguskim akurat rozumieja sie dobrze na boisku, te ostatnie zle mecze Boguskiego to byla prawa pomoc, TO NIE ZAWODNIK NA TĄ POZYCJĘ
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.08.2010, 22:31
JarTSW napisał(a):Wyświetl post

edit:
A to, że Pa Brożek nie biega to nie jest ważne.
Powód: przecinek :)
Ostatnio edytowane przez Dean : 03.08.2010 o godz. 22:32.

rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.08.2010, 22:33
Ale to chyba nie pozycja jest winna temu, że on nie potrafi przyjąć piłki i podać na 7 metrów do partnera...
Косово је СРБИЈА!!
forthree
Member

Stary 03.08.2010, 22:33
JarTSW napisał(a):Wyświetl post

edit:
Bo zawodnik na jego pozycji powinien być liderem drużyny, rozdzielać mądrze piłki, wyprowadzać ataki, a z Tomkiem różnie bywa.
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 03.08.2010, 22:41
Boguski obecnie tylko oslabia druzyne,atak Zuraw-Brozek,prawe dla Maleckiego,lewe Kirma i srodek Sobolewski moze Paljic? duzo schodzil do srodka i tam jego gra wygladala lepiej niz na skrzydle
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.08.2010, 22:44
forthree napisał(a):Wyświetl post
Bo zawodnik na jego pozycji powinien być liderem drużyny, rozdzielać mądrze piłki, wyprowadzać ataki, a z Tomkiem różnie bywa.
Problem w tym że musisz mieć komuś tą piłkę rozdzielić a zazwyczaj kompletnie nie ma komu zagrać.Ba mi to dobitnie pokazał, koleś taki trochę kulawy był ale przegląd pola i technikę na prawdę pierwsza klasa(jak na naszą ligę) miał i w zasadzie odbił się od ściany partnerów z drużyny którzy nie dość że są mistrzami kamuflażu , to jeszcze przyjęcie na kilka metrów
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.08.2010, 22:50
daniel123 napisał(a):Wyświetl post
Boguski obecnie tylko oslabia druzyne,atak Zuraw-Brozek,prawe dla Maleckiego,lewe Kirma i srodek Sobolewski moze Paljic? duzo schodzil do srodka i tam jego gra wygladala lepiej niz na skrzydle
Boguski to jest takie kalectwo, że aż przykro.

JrQ-
Senior Member

Stary 03.08.2010, 22:59
Z jednej strony gdyby Żurawia ustawić jako środkowego to na papierze wydaje się nie głupi pomysł. Ale:
1. ) Musiałby bronić, czego wg mnie nie wytrzymałby kondycyjnie
2. ) Haha już widze sytuacje, gdy wszyscy trzej (Boguski+Brożek+Żuraw) cofają się do środka po piłke. Komicznie by to musiało wygladac.

Franek by sie jeszcze przydał

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów