The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2010, 22:28
Kliczko jakby miał patyk w dupie - zero pracy nóg - chodzi jak z siatkami po markecie :[
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.05.2010, 22:31
Ze taki kelner, jak Sosnowski dostal szanse walki o tytul...powinien dziekowac Bogu za ta szanse i za gaze, ktora dostanie. Fatalna prac nog Alberta i fatalna taktyka...powinien krazyc wokol Kliczki i punktowac, bo ciosu nokautujacego nie posiada.

edit. maly blad .
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 29.05.2010 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując
$iWu$
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 29.05.2010, 22:34
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Fatalna prac nog Artura i fatalna taktyka...
Zmień kanał...
Kliczko teraz KO...
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.05.2010, 22:40
Mam nadzieje ze Kliczki wreszcze przestana rzadzic waga ciezka, kolejna nudna walka, typowe punktowanie.
Wierze ze Tomek Adamek zdobedzie mistrzostwo swiata.
Szacunek ze Albert tyle wytrzymuje.

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 29.05.2010, 22:42
Dokładnie to miałem napisać - wstydu na pewno nie przyniósł.

Nawet jak padnie na dechy nikt mu za złe nie będzie miał - a liczę osobiście że komplet rund wytrzyma! Do boju !
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.05.2010, 22:49
i po walce jeden cios i dobranoc
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 29.05.2010, 22:51
Niech go weźmie w obroty jakiś dobry trener bo charakter do walki ma zajebisty.

Nie dał ciała - dzięki Albert !
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Ode mnie brawa. Upadek z wycieczenia, nie od ciosu. I to jest ambicja.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

brylant17 napisał(a):Wyświetl post
*******iisz. Dostawał tak po Głowie że nie jeden padł by dużo wczesniej. Jak dla mnie należy Albertowi sie szacunek za to co dziś pokazał.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Kliczko chcial sie pobawic z publicznoscia. Dal troche powalczyc Sosnowskiemu, a potem przyspieszal z rundy na runde. Gdzie ci starzy mistrzowie?
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.05.2010, 22:55
Szacunek dla Alberta za charakter i za to ile wytrzymał. Wstydu na pewno nie przyniósł, zrobił tyle ile mógł.
Może za jakiś czas Adamkowi uda się obić któregoś Kliczke
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 29.05.2010, 22:57
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
jeden?!

Wynik do przewidzenia, ale przegrał z honorem. Próbował, walczył, wstydu nie przyniósł.
Ddf
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.05.2010, 22:58
Szacun dla Sosnowskiego za ambicję. Ale wygrana z kimś, kto jest od ciebie wyższy o głowę, w cholerę cięższy i walczy, tak jak Kliczko graniczy z cudem.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2010, 22:59
Mnie Sosnowski pozytywnie zaskoczył. Przy Kliczce jest właściwie amatorem a do 10 rundy dojechał. Lepsi na papierze, padali 8 rund wcześniej. Jak powiedzieli komentatorzy - szkoda że gość nie miał normalnego trenera, mogłoby to zupełnie inaczej wyglądać. W każdym razie serce do walki ma. Widać było że nie wyszedł tylko po kasę bo ta mógł odebrać już po 2 rundzie. Coraz bardziej zaczynam się zastanawiać kiedy przyjdzie pora na w******* spuszczony Kliczce przez Adamka, który jest na tą chwilę o 3 klasy lepszy od Sosnowskiego. Zaczyna być ciekawie jeśli idzie o zawodowy boks Made in Poland !
Ostatnio edytowane przez rafkur : 29.05.2010 o godz. 23:02.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Jak dzisiaj patrzyłem na warunki fizyczne Sosnowskiego to myślę że Adamek jest jeszcze dalej niż Albert.

Adamek musi jechać w masę i muskulaturę bo ciosy ma ciągle jak w wadze półciężkiej.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Gdzie ci starzy mistrzowie?
Boks zawodowy a szczególnie ciężka przeżywa od dawna kryzys, chyba należy się cieszyć że ci 'starzy' jeszcze walczą bo bez nich to by była tragedia.

A co do walki - gratulacje dla Alberta- co mógł zrobić to zrobił.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.05.2010, 23:00
Kliczko na luzie to wygrał. Jakby chciał, to by go rozbił w 3 rundy, ale dał trochę show.
Albert robił co mógł, ale nie ta klasa. Na tego Kliczke to trzeba by było Tysona w dobrej formie...
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.05.2010, 23:01
Szacunek dla Sosnowskiego, był słabszy, przegrał zasłużenie, ale walczył z całych swoich sił. Brawo za wielką ambicję i podejście do walki.
Na pewno tą walką pokazał się i będzie miał okazje powalczyć jeszcze kilka ciekawych pojedynków

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.05.2010, 23:04
Nie przesadzajmy ze na tego Kliczke trzeba bylo Tysona w dobrej formie,
Albert pierwszy raz walczyl z takim rywalem, wczesniej to byli nie zbyt mocni
Kliczke da sie pokonac, ja wierze ze Adamek pokona ktoregos z nich.

Odpowiedz cytując
Zarko42
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.05.2010, 23:06
naprawdę szacuneczek dla Alberta, wstydu nie przyniósł

albo jak to powiedział komentator "tanio skóry nie sprzedał"
Odpowiedz cytując
Salman17
Member

Od: 03.2009

Stary 29.05.2010, 23:07
tofik napisał(a):Wyświetl post
Kliczko na luzie to wygrał. Jakby chciał, to by go rozbił w 3 rundy, ale dał trochę show.
Albert robił co mógł, ale nie ta klasa. Na tego Kliczke to trzeba by było Tysona w dobrej formie...
Kliczko jak na mistrz przystało nie powinien lekceważyć przeciwnika i bawić się z nim powinien pokazać mistrzowski boks i jak najszybciej rozprawić sie z przeciwnikiem...
Albert Wielkii Szacunek!!!

Szkoda , że Albert nie był wprowadzany stopniowo do Wielkiego boksu tak jak Tomasz Adamek walcząc z coraz lepszymi przeciwnikami , a tu od razu na głęboką wode został wypuszczony...
W tedy na prawdę miałby szanse coś osiągnąć (oczywiście nadal ma)
Ostatnio edytowane przez Salman17 : 29.05.2010 o godz. 23:11.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.05.2010, 23:18
Pokazał nasz, że ma jaja. Ciężko się było spodziewać, żeby to wygrał. Jednak brava na pewno mu się należą. Mam nadzieję, że jeszcze dostanie jakąś poważniejszą szanse na zaistnienie w poważnym boksie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 29.05.2010, 23:28
Po pierwsze brawa dla Sosnowskiego.
Po drugie Kliczko byl do dupy.
Wiadomo bylo ze Kliczko jest wiekszy, ciezszy, silniejszy, bardziej doswiadczony ale to nie wystarczy zeby zapewnic szoł. Albert robil co mogl a Kliczko snul sie po ringu. Troche bez sensu. Skoro to jest mistrz to niech pokaze ze cos potrafi a nie 8 rund chodzi sobie i gra na zwloke. Wiadomo ze Albert nie mogl mu nic zrobic wiec ten sie bawil kilka rund ale generalnie to boksu nie pokazal. Wniosek- co to za mistrz ;/
Mam nadzieje ze ktos, a najlepiej Adamek da mu po mordzie. Rzczywiscie boks to juz nie to co kiedys. Teraz w wadze ciezkiej mamy powiedzmy kilka wyrozniajacych sie nazwisk. Kilka ciekawych nazwisk. A najlepszym przykladem na to ze waga ciezka to cienizna jest to ze Haye przechodzi do wagi ciezkiej i szybko wbija sie na szczyt rankingow i jest mistrzem, i to samo Adamek. Po kilku walkach juz jest w czolowce najlepszych bokserow na swiecie w wadze ciezkiej. Szkoda ze teraz nie ma w tej wadze takiego murzynka jak Lewis, Tayson czy mlodszy Holyfield bo by pozabijali tych klockowatych Ukraincow czy Ruskow. Mysle ze boks przezywa kryzys bo wiecej osob idzie do K1 czy MMA bo jest dyscyplina przyszlosci, to tam s prawdziwe wyzwania a boks schodzi na dalszy plan. I tak niewatpliwie jest, boks staje sie coraz mniej widowiskowy i stoi na coraz nizszym poziomie. A jak mowie, po prostu najsilniejsi i najlepsi zawodnicy bija sie w formule K1 i MMA a nie boksie.
A co dalej z boksem? Czy jest w ogole jakis "narybek" ktory moglby reprezentowac chociaz klase Kliczkow (nie mowi juz o starych mistrzach)? Co bedzie jak odejdzie Walujew czy Witalij Kliczko, a sa juz w zaawansowanym wieku. Zdaje sie ze nawet nie ma wielu kandydatow do zastapienia ich. Sa teraz Haye czy Adamek- nowe twarze ale jak odejda tamci dwaj to juz w ogole ta czolowka bedzie bardzo bardzo waska. Chyba z tego kryzysu boks sie juz nie wygrzebie i zostanie zapomniany niedlugo...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Od: 05.2010

Stary 29.05.2010, 23:28
Dawno nie widziałem takiego fightera jak Sosna - odwaga, wola walki, ambicja. Jak mówili komentatorzy i ktoś tutaj - dać trenera i za 2-3 lata mamy mistrza świata. Dodatkowo trochu się to towarzystwo rozrzedzi, odejdą Kliczki, Wałujew i będzie mniej wymagających rywali.
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.05.2010, 23:47
tofik napisał(a):Wyświetl post
Gale organizowało K2 czyli bracia Kliczko.
Kliczko wziął albercika, który ledwo wpadł do tej 15 najlepszych i zorganizowano wielką galę. z samych biletów wpadła niezła kasa, do tego prawa transmisji i z reklam. Kliczko przeciągał walkę bo nie bał się Alberta i chciał poprostu więcej zarobić z wpływów z reklam. Przecież mógł go o wiele wcześniej znokautować tylko jakby wstrzymywał egzakucję. Pewnie poczuł że ciosy Albercika nic nie znaczą i sie bawił. Zreszta niewiele dostał no i widział jaki był zdygany na początku Albert.
No i w dodatku Kliczko ma na kilka miesięcy spokój i nikt mu nie zarzuci że nie podejmuje walki w obronie tytułu gdyby wyzwał go jakiś bardziej rasowy pięściarz, bo ma pewnie świadomośc że już nie jest taki "świeży" jak kiedyś i ktoś młodszy z mocnym ciosem mógłby zakończyc jego królowanie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 29.05.2010, 23:53
I to jest wlasnie w boksie uwlaczajace. Porobili sobie 4 federacje wazne i zamiast bic sie najlepsi z najlepszymi to leca sobie wkulki. A w K1 czy MMA ciagle stykaja sie najlepsi ze soba. Czesto czolowka bije sie z czolowka a napewno czesciej niz w boksie gdzie Haye sie boi Kliczkow, Walujew sie nie moze z Kliczka dogadac co do kasy. Kolejny argument na to ze boks schodzi na psy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.05.2010, 23:59
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
Gale organizowało K2 czyli bracia Kliczko.
Kliczko wziął albercika, który ledwo wpadł do tej 15 najlepszych i zorganizowano wielką galę. z samych biletów wpadła niezła kasa, do tego prawa transmisji i z reklam. Kliczko przeciągał walkę bo nie bał się Alberta i chciał poprostu więcej zarobić z wpływów z reklam. Przecież mógł go o wiele wcześniej znokautować tylko jakby wstrzymywał egzakucję. Pewnie poczuł że ciosy Albercika nic nie znaczą i sie bawił. Zreszta niewiele dostał no i widział jaki był zdygany na początku Albert.
No i w dodatku Kliczko ma na kilka miesięcy spokój i nikt mu nie zarzuci że nie podejmuje walki w obronie tytułu gdyby wyzwał go jakiś bardziej rasowy pięściarz, bo ma pewnie świadomośc że już nie jest taki "świeży" jak kiedyś i ktoś młodszy z mocnym ciosem mógłby zakończyc jego królowanie.
Oprócz tej szydery z 'Albercika' to masz racje - Tu chodziło o grubą kasę, obronę tytułu i gwarancje że nic nie przewidzianego się nie stanie.
Wiadomo że 'K2' nie chodziło o przeciwnika z którym mogą być problemy a o takiego który nie zagrozi, bo inaczej by tej walki nie było.Sosnowski był typowym mięsem armatnim dla Kliczki.
ale nie zmienia to faktu że Sosnowski nie mając żadnych szans już przed walką - ciała nie dał i to też tak chyba nie było że Kliczko sobie czekał na tą 10 rundę.To że w pierwszych 2 odpuścił to widać było ale wydaje mi się że chciał to skończyć o wiele wcześniej niż mu się udało - i ogólnie jego forma zupełnie nie powaliła na kolana.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
I to jest wlasnie w boksie uwlaczajace. Porobili sobie 4 federacje wazne i zamiast bic sie najlepsi z najlepszymi to leca sobie wkulki. A w K1 czy MMA ciagle stykaja sie najlepsi ze soba. Czesto czolowka bije sie z czolowka a napewno czesciej niz w boksie gdzie Haye sie boi Kliczkow, Walujew sie nie moze z Kliczka dogadac co do kasy. Kolejny argument na to ze boks schodzi na psy.
Tak to już jest + zasada która jest 'od zawsze' i jest jedna z przyczyn przekrętów - czyli że wynik walki nie ma znaczenia jeśli chodzi o kasę jaką dostaniesz - oczywiście wynik ma znaczenie 'na przyszłość' ale to i tak jest dosyć śmieszna zasada, chyba nie stosowana w żadnych innych dyscyplinach sportu.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 30.05.2010 o godz. 00:04.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 30.05.2010, 08:16
[QUOTE=1q2;906423To że w pierwszych 2 odpuścił to widać było ale wydaje mi się że chciał to skończyć o wiele wcześniej niż mu się udało - i ogólnie jego forma zupełnie nie powaliła na kolana.

[/QUOTE]

Ja odniosłem wrażenie, że Kliczko praktycznie wcale nie używał prawej ręki. O jakiejkolwiek gardzie z jego strony także nie było mowy. Trzymał sobie przez 9 rund Alberta na dystans lewą ręką co jakis czas punktując, w 10 rundzie jedna szybka akcja z użyciem prawej ręki i Sosnowski na deskach..
Gdyby Kliczko miał taką potrzebę to myślę, że mogło by się to skończyć w 1-2 rundzie.
Podobało mi się zachowanie Kliczki po walce. Widać, że nie bufon, nie gwiazdorzy, podziękował Albetowi za walke, powymieniali kilka zdań, ogólnie sympatycznie.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 30.05.2010, 08:40
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Podobało mi się zachowanie Kliczki po walce. Widać, że nie bufon, nie gwiazdorzy, podziękował Albetowi za walke, powymieniali kilka zdań, ogólnie sympatycznie.

Też podobało mi się ich podejście do siebie po walce a przede wszystkim do hymnów. Nie mogę patrzyć jak grają hymn a jakiś przygłup żuje gumę w czapeczce sponsora. Żałosne to jest dla mnie. Tu nie oceniając możliwości, umiejętności i przygotowania zawodników widać było że są to ludzie "piśmienni" co baaardzo rzadko się zdarza na ringach bokserskich.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 30.05.2010 o godz. 08:45.
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.05.2010, 11:23
Nie wiem czym sie tak zachwycacie. Sosnowski bity przez 10 rund na końcu wyczerpany dostaje strzała i KO. Sam nie zadaje ani jednego poważnego ciosu Kliczce. Wychodzi na ring przestraszony, przez 3 pierwsze rundy wygląda jak przestraszony kurczak. Traktowany jako mięso armatnie, możliwośc łatwego zarobku - czyli niepoważnie. Z czego tu się cieszyć? Chyba za poważnie wzięliście wypowiedzi komentatorów. To troche uwłaczające Polsce i Polakom gdy człowiek sie cieszy że nie zbili rodaka w I rundzie. To oczywiste że nie miał szans, ale to że nie został pobity przed 10 rundą to nie powód do chwały. Fajnie że zarobił i sie pokazał ale nic więcej, nie przesadzajcie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów