The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ross123
Junior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2010, 15:35
Mam nadzieje że nie będzie żadnego protestu kibiców wisły bo to już by było na prawde żałosne.. o wszystko płaczą :o zastanawia mnie co mają do pana łaciaka? jedynie moga mieć tylko albo aż o to że wystawia pawełka, ale czy to jest powód żeby wywieszać prześcieradła.

Ja jestem za Panem Kasperczakiem wydaje mi się że drużynie potrzebna była zmiana, a obecny trener ustawi wisłe grającą dawny piękny futbol. Tylko mam nadzieje że nie ocenią go po jutrzejszym meczu z lechią, bo to by był juz obłęd.

Moim zdaniem skład powinien wyglądać następująco

------------------------Juszczyk-------------------

Alvarez------- Głowacki------- Marcelo-------- Piotr Brożek

-----------------------Sobolewski-------------------------------

---------------Issa Ba-------------------------------------------

Małecki------------------ Boguski------------------------- Kirm

--------------------Brożek Paweł------------------------------

Boguski jako ofensywny pomocnik. a kirm z małecki jako wysunięci skrzydłowi. Diaz jedynie lewa obrona, jeśli wejdzie, i kirm z małeckim na zmiana prawa z lewą ponieważ małecki ma dobre zejście do środka, a kirm dobre obie nogi. I najlepiej ogrywać w pucharach kurto i mączyńskiego i w meczach w których wisła ma pewny wynik.
Ostatnio edytowane przez ross123 : 16.03.2010 o godz. 15:38.
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.03.2010, 15:43
Nie napinajmy się tak historią Kaspra w Wiśle, bo tym trudniej będzie nam zaakceptować to, co nas czeka. Obecna kadra nie gwarantuje takiej gry jak za czasów Żurawia, Kuźby i Kosy.Wtedy mieliśmy 3 bardzo dobrych (nawet jak na warunki europejskie) napastników. A teraz to raptem 3/4 napastnika w postaci Brożka i kolejne 3/4 w postaci Małego. Mieliśmy na skrzydłach szybkiego i przebojowego Uche i Kosę, co potrafił w meczu rzucić kilka super piłek. Teraz został nam Wojtek "jeden zwód" Łobodziński i Andraż "zajebisty jestem, ale w reprezentacji" Kirm. W środku nie ma kto posłać prostopadłej piłki (Gargamel, wracaj do zdrowia!), a wtedy Szymek super grał, a i tak na niego narzekaliśmy Jedynie obrona jest porównywalna z tamtymi czasami (a środek to nawet na plus obecnie).
Mam nadzieję, że ta wyliczanka pozwala wrócić do rzeczywistości.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
ross123
Junior Member

Stary 16.03.2010, 15:44
Zmiennicy:
-------------------------Kurto------------------------------
Singlar---------Cleber--------(Jop za słaby)-------Diaz

W środku próbować Mączyńskiego, Gargułe jeśli wróci do formy, łobo na prawej. Jesli wisła będzie grała szybko piłke która umożliwi mu dośrodkować będzie on mógł powalczyć o podstawe na prawej pomocy, bo dotychczas taktyka wisły uniemożliwiała mu rozwinięcie skrzydeł (za wolno grali.) Gołosia, burlige i rado wypoczyczyc. i Hristova na zmiane za pawła brożka.

To tyle ode mnie
Danielao
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 16.03.2010, 15:52
ross123 no ciekawe twoje ustawienie ale tak Pawełek (jak na razie) jest najlepszym w naszym składzie także nie będzie siedział na ławce następnie obrona prawie się z Tobą zgadzam ale nie Głowacki no niby dostał ostatnio wyróżnienie ale przez ostatnie lata popełnia tyle błędów i tym bardziej bardzo ważnych błędów w ważnych meczach. Jeśli chodzi o pomoc hmmm... no ta formacja jest dobrze ustawiona atak także
Xiński
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 16.03.2010, 15:57
Ja jako powiedzmy "neutralny" kibic mam nadzieje, że Kasperczak dostanie szansę pracy do końca popisanego kontraktu, czyli czerwiec 2012. Nawet jeśli przegra batalię w tym sezonie o Mistrza Polski. Grunt to, żeby Wisła godnie reprezentowała Polskę od najbliższego sezonu europejskich pucharów, czy to w eliminacjach LM czy LE.
Będą sukcesy w pucharach to będą i pieniądze, które miejmy nadzieje, zostaną dobrze wydane. Nie ulega wątpliwości, że klasowy bramkarz jest niezbędny, jeśli Wisła chce chociaż trochę "namieszać" w Europie.
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 16.03.2010, 15:59
Wbrew pozorom za Macka prawie kazdy byl w stanie podac sklad w ktorym wybiegnie Wisla, kontuzje kontuzjami ale zeby byle kibic co strzelal to trafial ? Licze ze Kasperczak nie bedzie bal sie zeslac Kirma czy Brozka do mlodej za gowniana gre a malecki to juz chyba czuje te niemieckie klimaty tak mi sie wydaje...
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.03.2010, 16:00
ross123 - widać że nic nie wiesz, jak myślisz że transparenty dot. Łaciaka dotyczą tego że wystawia Pawełka

Poza tym bądź tak k..a miły i naucz się pisać "Wisła" i "Lechia" z dużej litery, bo jakoś "Kasperczak" to już umiesz napisać...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Seth
Member

Od: 07.2005

Stary 16.03.2010, 16:01
ypeeh napisał(a):Wyświetl post
Nie napinajmy się tak historią Kaspra w Wiśle, bo tym trudniej będzie nam zaakceptować to, co nas czeka. Obecna kadra nie gwarantuje takiej gry jak za czasów Żurawia, Kuźby i Kosy.Wtedy mieliśmy 3 bardzo dobrych (nawet jak na warunki europejskie) napastników. A teraz to raptem 3/4 napastnika w postaci Brożka i kolejne 3/4 w postaci Małego. Mieliśmy na skrzydłach szybkiego i przebojowego Uche i Kosę, co potrafił w meczu rzucić kilka super piłek. Teraz został nam Wojtek "jeden zwód" Łobodziński i Andraż "zajebisty jestem, ale w reprezentacji" Kirm. W środku nie ma kto posłać prostopadłej piłki (Gargamel, wracaj do zdrowia!), a wtedy Szymek super grał, a i tak na niego narzekaliśmy Jedynie obrona jest porównywalna z tamtymi czasami (a środek to nawet na plus obecnie).
Mam nadzieję, że ta wyliczanka pozwala wrócić do rzeczywistości.
No trochę inaczej jest niż piszesz:
1. Żurawski, Kuźba i Kosa grali razem za Kaspra przez pierwszy pełny sezon. Potem z tej trójki grał Żurawski + Frankowski
2. Prze większość okresu Henia nie mieliśmy prawie lewego skrzydła.. przez trochę też prawego, dopóki nie rozwinął się Gorawski (przerobiony na prawoskrzydłowego z napastnika)
3. Uche i Kosa długo za Henia nie pograli. A Łobodziński, Kirm, Boguski czy Małecki spkojnie mogą prezentować wyższy poziom niż Gorawski, Zieńczuk/Brasilia/Edno
4. Obrona porównywalna? Moim zdaniem teraz jest zdecydowanie lepsza Stolarczyk -- Brożek (Diaz), Jop/Kłos --Marcelo Głowack młodszy -- Głowacki starszy. Baszczyński --- Alvarez. Marcelo i Brożek napewno na plus a Głowacki i Alvarez też nie gorzej.
5. Szymkowiak by dobry.. ale ile meczy się leczył, w ilu nie mógł zagrać bo coś go bolało?
6. Defensywny pomocnik Sobolewski/Irsak -- Cantoro/ Strąk chyba jednak teraz mamy większy potencjał

Ja nie Twierdzę że teraz mamy super skład w porównaniu do tego jakim Kasperczak dysponował wcześniej, ale tez nie należy tak jednostronnie patrzeć i wybierać najlepszych piłkarzy którzy byli w Wiśle za Henia a tak naprawde byli tylko przez 1 pełny sezon (gdy mieliśmy sukcesy w pucharach) Potem tych ludzi już nie było a my nadal w naszej lidze graliśmy super i zdarzało się że inne wcale nie słabe zespoły dostawały po 5-6 bramek.
Ostatnio edytowane przez Seth : 16.03.2010 o godz. 16:08.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.03.2010, 16:05
wam się wydaje że każda "zmiana byleby zmiana" w składzie to jest na plus, przeciez nie ma zawodnikow na zmiany, a Ci co są wcale nie prezentują wiekszych umiejętności

wolałbym zmianę na góra 1-2 pozycjach niż rewulację w składzie, która nam teraz nie jest potrzebna

tu taktykę i zamysł ofensywny trzeba zmienić
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.03.2010, 16:05
A czemu piszesz Żórawski?
ypeeh
Senior Member

Stary 16.03.2010, 16:17
Do Seth - częściowo się z Tobą zgadzam, szczególnie jeśli chodzi o czas, kiedy ten nasz super skład grał razem. Jednak będę obstawał przy swoim zdaniu o przewadze ówczesnych (nawet po wymianie skrzydłowych) zawodników nad obecnymi. Twoje zdanie, że Brożek > Stolarczyk i Alvarez = Baszczyński nie bardzo mi podchodzi. Stolar zdecydowanie więcej robił w przodzie niż Brożek, a Baszczu to może nie technicznie, ale na pewno charakterologicznie wyższa półka niz Alvarez.
Jeśli oglądasz mecze Wisły w Championsie w wawie, to można podyskutować o tym przy browarze przy okazji Kasprowego debiutu.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Seth
Member

Od: 07.2005

Stary 16.03.2010, 16:30
Yeeph,
Jesli chodzi o to co drużynie, poza boiskiem dawał Baszczyński, a co Alvarez to faktycznie porównania nie ma, ale na boisku Alvarez gra bardziej ofensywnie (Baszczowi nie zawsze się chciało) technicznie też jest lepszy. Co do Stolara i Brożka to jednak podtrzymuje zdanie, że Brożek jest lepszym piłkarzem.
Porównanie takie jest w ogóle dość skrzywione przez to że mamy w głowach z jednej strony nieźle poustawiany zespół i zawodników którzy się rozwijali i osiągali jakiejś tam szczyty swoich możliwości, a z drugiej strony obecną drużynę bez stylu z zawodnikami bez formy, bez dopasowanej do ich możliwości taktyki...
Trudno powiedzieć czy Kirm albo Irsak "włożony" do tamtego zespołu nie byliby tam gwiazdami... mam nadziej, że za jakiś czas się o tym przekonamy.

PS: W Championsie dość dawno już nie byłem, ale kiedyś oglądałem tam mecze.. więc spoko można do tego wrócić Nie wiem tylko czy w środę dam rady.
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 16.03.2010, 16:35
Kasperczak wraca i tyle - możemy sobie dywagować, polemizować a nawet się wzajemnie obrażać - nic to nie zmieni. Nie mamy na to wpływu.

Osobiście nie jestem z tego powodu zbyt szczęśliwy bo:

1) Uważam, że jest przereklamowany ( w kategoriach efektów pracy na krajowym podwórku nie wyprzedza Skorży jakoś specjalnie,nawet ma współudział przy "mistrzostwie" ( odwróć tabelę) Górnika a na podwórku zagranicznym wsławił się swoimi rozstaniami równie "pozytywnie" jak u nas. U nas miał inna drużynę , nie tylko w kategoriach umiejętności ale może i przede wszystkim w sensie mentalnym. Kogo miał Skorża każdy kto ma oczy widzi. Któryś poprzednik użył określenia "3/4 napastnika" - chyba 1/4 napastnika, 1/5 bramkarza , itd ( jeżeli nawet nie będą to różnice w umiejętnościach czysto piłkarskich to będzie to: ambicja, wola walki, realna ocena swoich możliwości , twarde stąpanie po ziemi, skala efektu gwiazdorstwa)

2) Ma swoją Levadię w postaci Tibilisi ( i nie tylko)

3) W kategoriach czysto moralnych jest wg mnie bardzo nisko - ok, o ile potrafię zrozumieć walkę o kasę to już umizgów do Filipiaka przed derbami, manifestacji : "mam ważną umowę i przyszedłem do pracy" nie zaakceptuję nigdy. Umizgi na konferencji prasowej są kwintesencją jego osobowości.

4) Ok był potrzebny nowy trener bo ewidentnie z drużyną działo się źle ale czemu akurat ten?

5) Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki - jakoś dziwnie zazwyczaj sprawdza się to powiedzenie niestety..

Będę temu panu kibicował ( a właściwie nie jemu tylko drużynie i efektom jego pracy) i z przyjemnością przyznam się do błędu jeżeli będą do tego podstawy ale jakoś nie wydaje mi się, że zajdzie kiedyś taka potrzeba ....
Ostatnio edytowane przez rafkur : 16.03.2010 o godz. 16:38.
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 16.03.2010, 16:40
Kasperczak: na pewno zadzwonię do Skorży

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...orzy,id,t.html
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.03.2010, 17:00
Kibicom podoba się pomysł powrotu do współpracy z Henrykiem Kasperczakiem
ross123
Junior Member

Stary 16.03.2010, 17:05
będe pisał jak mi się podoba, a odnośnie łaciaka to nie wiem o co chodzi tylko podałem przykład pawełka.. ale kwestie poza sportowe kibice powinni zostawić to jest jego praca i jak każdy próbuje ją wykonać najlepiej. Pewnie sporo osób jest po mojej stronie odnośnie tych protestów które kibice nie potrzebnie robią.
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 16.03.2010, 17:22
Na szczescie to cale paplanie za/przeciw/po co/dlaczego zweryfikuje boisko i tyle w temacie

Strzelmy jutro w Gdansku bramke, bo od czegos wstawanie z kolan trzeba rozpoczac!
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.03.2010, 17:33
Ja dziwie się, że kontrakt został podpisany na 2 lata. Rozsądniejszym rozwiązaniem byłoby podpisanie umowy do czerwca, a potem ewentualne jej przedłużenie. W razie jak coś nie wypali i trzeba będzie pożegnać Kasperczaka wcześniej znowu będą problemy z rozwiązaniem kontraktu.
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 16.03.2010, 17:37
MCX napisał(a):Wyświetl post
Ja dziwie się, że kontrakt został podpisany na 2 lata. Rozsądniejszym rozwiązaniem byłoby podpisanie umowy do czerwca, a potem ewentualne jej przedłużenie. W razie jak coś nie wypali i trzeba będzie pożegnać Kasperczaka wcześniej znowu będą problemy z rozwiązaniem kontraktu.

Kontrakt jest "etapowo - zadaniowy" - pierwszy cel: mistrzostwo , miejmy nadzieje że mądrze sporządzony - chociaż aktualnie niczego nie można być pewnym.
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.03.2010, 17:41
Miałem umieścić kilka uwag odnośnie H. Kasperczaka, ale rafkur uprzedził mój ruch. Zdecydowanie podpisuję się pod tym postem.

Jedna uwaga odnośnie stanowiska SKWK. Obserwuję działalność tych ludzi już kilka lat i ustosunkowanie się do wczorajszej wiadomości w ten sposób przekonało mnie, aby zostać członkiem stowarzyszenia. Ja mam prawo identyfikować się z ludźmi myślącymi w tych kategoriach, którzy postępują według określonych zasad, inni mogą pójść inną drogą. Z pieśnią na ustach pójdę i zapiszę się do stowarzyszenia.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.03.2010, 17:43
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Kontrakt jest "etapowo - zadaniowy" - pierwszy cel: mistrzostwo , miejmy nadzieje że mądrze sporządzony - chociaż aktualnie niczego nie można być pewnym.
Dzięki za info, już doczytałem na poprzednich stronach tematu.
Skoro tak to okej, uczciwe postawienie sprawy.
Wisła potrzebuje pomocy i Kasperczak też.
Jeżeli dalej będziemy grali padlinę to Kasperczak również sporo na tym straci i zostanie mu wtedy już tylko możliwość poszukania jeszcze angażu w Afryce z jakąś reprezentacją.
kristos
Senior Member

Stary 16.03.2010, 17:46
[QUOTE= Z pieśnią na ustach pójdę i zapiszę się do stowarzyszenia.[/QUOTE]

Super.
A tak ,poza tym ,jaką ..... pieśnią ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 16.03.2010, 17:50
Jednego jestem niemal pewien. Nie trzeba bedzie ogladac cofania sie i bronienia wyniku 1:0, co od jakiegos czasu uskutecznial SKorza, a to juz dla mnie ogromny plus.
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.03.2010, 17:51
Crusi napisał(a):Wyświetl post
Jednego jestem niemal pewien. Nie trzeba bedzie ogladac cofania sie i bronienia wyniku 1:0, co od jakiegos czasu uskutecznial SKorza, a to juz dla mnie ogromny plus.
W ostatnim czasie raczej nie miało to miejsca.
Z prostego powodu. Żeby bronić 1:0, trzeba strzelić gola.
nesta
Senior Member

Stary 16.03.2010, 17:54
Owszem etapowy, ale liczony od sezonu 2010/2011. Przynajmniej tak mowil po prezesa (zapomnialem nazwiska).
PrzemyślABG
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 16.03.2010, 18:05
Mam nadzieje że obdarzymy nowego/starego trenera zaufaniem ze strony trybun i nie tylko, bo to ważne dla samopoczucia osoby Kasperczaka, żeby nie było "kosy" między nami, bo widze że np SKWK stawia sprawe jasno, co mnie niepokoi
Krakowska Wisła !
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 16.03.2010, 18:08
nesta napisał(a):Wyświetl post
Owszem etapowy, ale liczony od sezonu 2010/2011. Przynajmniej tak mowil po prezesa (zapomnialem nazwiska).
Być może się mylę ale słyszałem od osoby związanej z Wisła, że pierwszy etap to jest mistrzostwo. Zdziwiłbym się gdyby było i inaczej. Z drugiej strony czy jeszcze czemuś bym się (mówiąc o sprawach organizacyjnych w Wiśle) zdziwił
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.03.2010, 18:11
Ja nierozumiem jak SKWK może ydwać takie opinie zdecydowane w jedną czy drugą strone?
Powinni reprezentowac całą społeczność kibicowską Wisły Kraków. A wygląda na to że kilka osób decyduje o tym jak osądzić trenera Kasperczaka. Atak wogóle to powodzenia w nowej roli Trenerze!!
Jovanovic - masz plusa.
ABG-TSW
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.03.2010, 18:22
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Ja nierozumiem jak SKWK może ydwać takie opinie zdecydowane w jedną czy drugą strone?
Powinni reprezentowac całą społeczność kibicowską Wisły Kraków. A wygląda na to że kilka osób decyduje o tym jak osądzić trenera Kasperczaka. Atak wogóle to powodzenia w nowej roli Trenerze!!
Przecież możesz wstąpić do SKWK i wyrażac swoje poglądy A nie tylko na necie krytykowaća na spotkania nie chodzić ( tylko bez napinki)
,,Polscy piłkarze powinni przestać myśleć o Lidze Mistrzów, a zacząć grać"- Kamil Kosowski
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 16.03.2010, 18:32
ABG-TSW napisał(a):Wyświetl post
Przecież możesz wstąpić do SKWK i wyrażac swoje poglądy A nie tylko na necie krytykowaća na spotkania nie chodzić ( tylko bez napinki)

Dokładnie - raz się z nimi zgadzam, raz nie ale nie krytykuje bo do SKWK chociażby przez wrodzone lenistwo nie należę. Doceniam ich za to że mają określone zasady i się ich trzymają. Co do Kasperczaka wypowiedzieli się ostro ale właśnie zgodnie z tym o czym mówią od dawna - czyli : plułeś na nasz klub - nie ma tu dla ciebie miejsca. Powtarzając się - SKWK jest konsekwentne.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów