The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
raztaman
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2009, 16:49
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
raztaman chamskie zagrania są tylko specjalnością Choto, ewentualnie Szali. Wisły to nie dotyczy.
znajdz mi choc 1 post w ktorym pisze cos o choto i szali...
i nie wciskaj tu ludziom swoich dziwnych wywodow na temat tego ze ciagle krytykujemy waszych grajkow, skoro sam wmawiasz mi cos czego nie mowilem.

powiedzialem tylko ze calkowicie sie nie zgadzam z twoim i terleckiego spostrzezeniem ze nalezala sie czerwien jopowi.

poszukaj... ogladnij jeszcze raz i sie wypowiedz...
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 29.11.2009, 16:50
Nie no rozwala mnie to, jak oni mowia o tych porazkach. Kwiek z usmieszkiem na twarzy mowi o sytuacji druzyny, ktora jest ostatnia w tabeli. Pawełek mowi o "jakichs wpadkach" w poprzednich meczach. Ludzie, czy Wy tez tak macie, ze jak zapieprzycie cos w robocie tak na maxa, to tez po Was tak to splywa na zasadzie: zdarza sie, nic sie nie stalo? Szok, jak z taka latwoscia mozna mowic o porazkach:/
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Minimalizm w drugiej połowie straszny. Po co się pomęczyć i wygrać 5:0, jak lepiej stać i wygrać 3:1. Dla mnie Skorża do dymisji. Co to sytuacji z Brożkiem? - piłkarze nie szanują trenera, który kopał gdzieś w IV ligach. Właściwym trenerem był Petrescu.
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

I ****a kolejny mecz w ktorym zamiast dobic to ****a dostajemy bramke i gramy taka kiche ze sie zyc nie chce. Sedzia tez zajebisty gwizdzac 3spalone ktorych nie bylo w akcjach po ktorych pewnie by co wpadlo. Chociaz Cwielong- i wszystko jasne.. Jak przy stanie 0-0 mialem w dupie i nie przejmowalem sie ani troche tak po meczu wygranym 3-1 jestem megaw****iony. Mecz jak wiekszosc dotychczas,tyle ze wygrany. Nie ma to jak strzelic 2-3 bramki do przerwy a potem calkowicie po.......ic mecz
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

harthausen napisał(a):Wyświetl post
no i mamy problem, kogo na środek obrony dać , bo bez Głowy i Marcello reszta to sami jajcorze

oni odstawiają specyficzne jaja, takie przyprawiające o zawał

ale poważnie rzecz biorąc, to jest dramat, przecież jak nas w Chorzowie przycisną to aż się boję na samą myśl

jeszcze moim zdaniem Piotr B. po dzisiejszej pyskówce powinien na dłużej odpocząć, wszyscy wiemy że nie odpocznie bo kto niby ma go zastąpić, ot polityka kadrowa
cała sytuacja nie wygląda ciekawie, bo skoro kopacz pozwala sobie na takie komentarze to może oznaczać, że Skorżę to gwiazdorzy mają w dupie, a to by tłumaczyło ostatnie megawystępy
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.11.2009, 16:52
z Ruchu też trochę powietrze uszło, więc jest nadzieja .
Tyle tylko, że mecz jest w Chorzowie, nikt z niebieskich się nie położy ani odpuści. Ciężki mecz będzie.

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 29.11.2009, 16:52
Nie przesadzajmy że mecz żenujący , bo pierwsza połówka całkiem , całkiem , powinno być z 5-0.
A druga niestety w stylu gwiazdorskim (nasz standart) , czyli tumiwisizm i kompletne dno sportowe.
Na plus gole Kirma i ...zatapianie niezatapialnej Odry , może wreszcie kolejna "twirerdza prowincji" zniknie z extraklasy.
Powód: ORTOGRAFIA
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 29.11.2009 o godz. 16:54.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.11.2009, 16:53
Na goraco pozytywy i negatywy zwiazane z tym meczem:

pozytywy

- wygrana
- Malecki
- Kirm
- calkowite odstawienie Lobo
- wywalenie pyskujacego Brozka

negatywy

- Cwielong
- Jop
- Piotr Brozek (slaba gra + zachowanie)
- przegrana druga polowa (Skorza : "dajmy im pograc")
- sedzia mylacy sie tylko w jedna strone (jak wczoraj)
- zenada w wykonaniu forumowych legionistow i ich marne insynuacje z rzekoma czerwienia dla Jopa
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

są 3pkt. Styl taki sobie. Obawiam się meczu z Ruchem. Środek obrony Jop,Diaz a na przeciwko Jopa szybki Niedzielan.
Trener żył meczem, darł sie na nich cała połowę, mówił co mają robić.

Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Klub musi się odwołać od tej kartki Marcelo. Niby nie anuluje się żółtych, ale w zeszłym sezonie kartka żółta została anulowana Iwańskiemu przed jakimś ważnym dla nich meczem, więc wyjątki są. Ten cwel Mikulski wykorzystał okazje.

Brawa dla Skorży za posadzenie na ławce Łoba i Pawła Brożka i za tą akcje z Piotrkiem Brożkiem. Niby dalej gramy beznadziejnie, ale jest nadzieja, że trenerowi jaja kiedyś odrosną.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Jak poprawa?

Ten mecz tak jak wszystkie do końca rundy jest o 3 punkty. Tylko o 3 punkty a nie o żadne poprawy!

Tu trzeba jako tako zakończyć rundę, najlepiej na 1 miejscu! Czas na poprawę będzie już za 2 tygodnie, po meczu z Zagłebiem Lubin.
Po 2 meczach żenujących (porażkach) każda wygrana jest b. ważna - zwłaszcza że jesteśmy w dołku fizycznym. I nie zaciemni tego słaba Odra. Więc dajmy spokój z tekstami, nie widzę poprawy... nie widac jej i nie ma szans żeby ją zobaczyć w tej rundzie

Zimą po wyleczeniu kontuzji przez Sobola, Głowackiego, Gargułe, Singlara, Pawła Brożka. Dojściu do formy Boguskiego jest na to szansa... nie teraz z Jopem w składzie

Ważne 3 punkty! I to jest ważne!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.11.2009, 16:54
Niektorym to naprawde trzeba by chyba zwyciestwo 5:0 nad reprezentacja swiata by sie ucieszyli.

Cytat:
O tak, jesteście nam potrzebni niczym tlen...
Chyba raczej jak gluchemu walkman...

Poprawa jest, a czasami po prostu tak jest ze sie traci gola. Odra chciala go zdobyc i dazyla do tego. Prosta sprawa, druga rzecz to to ze troche dziwnym ustawieniem w obronie gralismy.

P.S. Dla mnie pilkarzem meczu byl Patryk Malecki. Dzisiejszy mecz pokazal ze gdy skupi sie tylko na pilce a nie na futbolu to za rok lub dwa lata moze to byc najlepszy polski pilkarz.
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.11.2009, 16:55
0 22 napisał(a):Wyświetl post
No, dokładnie. Gralismy z Bełchatowem cybermega rezerwową obroną przez tą kartkę

Badam sobie odmienne reakcje - wyobrazam sobie konstrukcje spisku, gdyby Jop grał w Legii i dostał za cos takiego żółta
Kończąc te przemiłą wymianę komentarzy pragne nadmienic że kompletnie mi zwisa kto gra w składzie twojego teamu w odróżnieniu od ciebie to nie podniecam się meczami i otoczką spotkań sąsiadów z górnej części tabeli ale pewnie wasze podejscie do sprawy ma jakieś chorobowe podłoże stąd też takie a nie inne porównania innych spotkań różnych drużyn . Życzę zdrówka z nadzieją że nikt z tego forum nie ulegnie takiej jak wasza infekcji .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
no fakt, nie zrozumiałem Cie na początku, teraz kumam.
Jasne, że możecie pisać co tylko chcecie. A mi się wydaje, że ja mogę w jakimś tam stopniu atakować Wasze poglądy (w kulturalny sposób). To dodaje kolorytu temu forum, które uważam za najlepsze klubowe forum- dlatego też tutaj wchodzę mam nadzieję, że to wystarczający powód
A ja mogę trochę odwrócić sytuację. U nas na forum aż tak bardzo nie rozpisujemy się o Wiśle, o jej błędach czy też decyzjach sędziów Wam sprzyjających. Wy o nas piszecie ciągle, więc tak jaby obligujecie nas do włączenia się w dyskusję. Nie wypowiadm się(a przynajmniej staram się) w tematach związanych tylko z Wisłą (jak polityka transferowa itp-bo nie ma to nic wspólnego z Legią). Więc to może Wy nie możecie zyc bez nas pozdro

raztaman chamskie zagrania są tylko specjalnością Choto, ewentualnie Szali. Wisły to nie dotyczy.
Zrozum koleś, że nikogo nie interesują twoje wypociny. Gdybyś nie zauważył to jest temat poświęcony meczowi Odry z Wisłą, a nie Legii tak więc daruj sobie te wypociny. Mec sam jako taki był dosyć ciekawy a już z pewnością ciekawszy niż ten ostatni. Widać, że brak Brożka działa pozytywnie na zespół, bo wymaga od nich myślenia na boisku co nie zmienia fakty, że nadal są to nieroby i aby uratować resztki honoru muszą obronić mistrza, a jeśli chcą się zrehabilitować kibicom to awansować przynajmniej do grupy LE.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

luke1906 napisał(a):Wyświetl post
jeszcze moim zdaniem Piotr B. po dzisiejszej pyskówce powinien na dłużej odpocząć, wszyscy wiemy że nie odpocznie bo kto niby ma go zastąpić, ot polityka kadrowa
cała sytuacja nie wygląda ciekawie, bo skoro kopacz pozwala sobie na takie komentarze to może oznaczać, że Skorżę to gwiazdorzy mają w dupie, a to by tłumaczyło ostatnie megawystępy
To powinno dać do myślenia tym wszystkim co chcą Skorżę zwalniać. Tu trzeba pół drużyny wyp....ć na zbity pysk. Można motywować, układać taktykę i co z tego jak się gwiazduniom nie chce po boisku po prostu zapier....ć. Bo to by wystarczyło i na Levadię i na derby. A tak to mamy burdel w drużynie, pyskówki Brożka i snucie się piłkarzy po zielonej murawie jakby im ktoś krzywdę zrobił.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.11.2009, 16:56
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
- zenada w wykonaniu forumowych legionistow i ich marne insynuacje z rzekoma czerwienia dla Jopa
Ale nie denerwuj się tak Ja bym wolal zeby z Ruchem Jop grał. Mało tego, moze własnie na tym polega spisek. Sedzia doskonale wie, ze Jop jest beznadziejny i w zwiazku z tym postanowil go zachowac, zeby ten skiksował w meczu z Ruchem, zeby Legia 'wreszcie' wygrala lige

P.S. Kohprzem - tak jestem chory. Z nienawisci. Jak kazdy kibol
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Moim zdaniem powinien być definitywny koniec z naburmuszonymi Brożkami w Wiśle. Amatorzy i lenie.

Oby Kirm złapał rytm. Coś w tym chłopie siedzi i niech zacznie to pokazywać grając bardziej indywidualnie. Bo drużyny tu nie ma.
..
Odpowiedz cytując
michalg
Member

Wygrana z najsłabszą drużyną ligi cieszy, ale to jeszcze nie powód by chwalic naszą drużynę. Gole dla Wisły po przypadkowej akcji i po indywidualnych błyskach pojedynczych piłkarzy. Cwieląg kolejny raz pokazuję, że jednak nie do końca pasuje do Wisły, Jop, Diaz na swoim poziomie :/.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.11.2009, 16:58
Cieszą trzy punkty i tylko tyle. Teraz już lepiej grać nie będziemy. Zimą drużyna musi zostać solidnie wzmocniona, jeśli nie to o obronie tytułu możemy zapomnieć!!! Kiedyś mieliśmy takich piłkarzy jak Uche,Kosowski, Żurawski , Franek a teraz grają u nas Ćwielong, Jop, Diaz, itp. Odnośnie młodych piłkarzy- Leszczak pokazał że oni nie są w stanie pomóc pierwszej drużynie , niech się ogrywa w ME a później na wypożyczeniu a później się okaże,zresztą nasza młodzież nawet w ME nie radzi sobie to jak ma sobie poradzić w seniorskiej piłce.
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 29.11.2009, 17:00
Pierwsza połowa całkiem całkiem (oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, że graliśmy z prezentującą pierwszoligowy poziom Odrą). W końcu 3 pkt. Drugi gol Kirma - palce lizać.
Po przerwie było już gorzej. Minimalizm totalny - bo przecież prowadzimy 3-0 i mecz się już skończył
W końcówce znowu dekoncentracja i niewiele brakowało, a mielibyśmy taką samą nerwówkę, jak na Koronie.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.11.2009, 17:00
Moim zdaniem pierwsza połowa już taka zła nie była. Widać było u nich ambicję i chęci, a do tego dużo elementów wychodziło. Druga to już lenistwo niestety...

Szkoda kartki dla Marcelo. Może Wisła odwołania złoży od niej? Bo ja nie widzę powodu dla czego on ją dostał. A to co wyprawiali liniowi to już przegięcie. 3-4 odgwizdane spalone, których nie było!!!

Ćwielong niech już zostanie zmiennikiem bo od początku jak gra to niewiele mu wychodzi.
I wielkie gratulacje dla Kirma! Nasz LEWY pomocnik strzela dwie bramki PRAWĄ nogą grając na PRAWYM skrzydle... może warto pomyśleć nad stałą zmianą pozycji.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 29.11.2009, 17:02
Ja juz mam tego dosc. Strzelaja w pierwszej polowie, a po przerwie daja dupy. W 2 polowie Kirm zjebal 2 piekne kontry. Cwielong to jest ogolnie kaleka. Raz wychodzili 4 na 1 i sie wpieprzyl w nie swoja pilke. Do tego to co wyprawial sedzia to jawne zlodziejstwo. Tu juz nie ma co robic zadnyc aluzji. Legoa jest faworyzowana przez wladze ekstraklasy i kazdy obiektywny to stwierdzi. Ale jeszcze przyjdzie kryska na te lajzy z Lazienkowskiej. Cantoro wcale nie jest taki kaleki. Walczyl nawet, ladny przerzuty ma, 1 niezly strzal zaliczyl. Jakby sie zgodzil na znaczna obiznke kontaktu - mozna podpisac na rok jeszcze.
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.11.2009, 17:02
Jop będzie rasowym napastnikiem. Mówię wam.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 29.11.2009, 17:04
A co w końcu Piotrek Brożek powiedział do trenera?
Odpowiedz cytując
Toldo
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.11.2009, 17:05
Ikki napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem pierwsza połowa już taka zła nie była. Widać było u nich ambicję i chęci, a do tego dużo elementów wychodziło. Druga to już lenistwo niestety...

Szkoda kartki dla Marcelo. Może Wisła odwołania złoży od niej? Bo ja nie widzę powodu dla czego on ją dostał. A to co wyprawiali liniowi to już przegięcie. 3-4 odgwizdane spalone, których nie było!!!

Ćwielong niech już zostanie zmiennikiem bo od początku jak gra to niewiele mu wychodzi.
I wielkie gratulacje dla Kirma! Nasz LEWY pomocnik strzela dwie bramki PRAWĄ nogą grając na PRAWYM skrzydle... może warto pomyśleć nad stałą zmianą pozycji.
Złożyć może, tylko myślisz, że coś nam to da nie sądzę.
When you touch my face
When you call my name
I`m burn with desire...

http://www.youtube.com/watch?v=fW4Y867Oh6s
Odpowiedz cytując
losiu2001
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 29.11.2009, 17:05
3 punkty sa i to najważniejsze!Skorza znowu sie nie popisał z Marcelo!po przerwie powinnien usiasc na ławie!bo jak teraz pomysle o pojedynkach szybkiego Wtorka z Naszym super defensorem to az mi wlos staje na garbie!!!!
Odpowiedz cytując
michalg
Member

Stary 29.11.2009, 17:06
Kandzior napisał(a):Wyświetl post
A co w końcu Piotrek Brożek powiedział do trenera?
Coś w stylu, że mu się nie udało i żeby trener sam zagrał lepiej.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.11.2009, 17:09
raztaman napisał(a):Wyświetl post
znajdz mi choc 1 post w ktorym pisze cos o choto i szali...
i nie wciskaj tu ludziom swoich dziwnych wywodow na temat tego ze ciagle krytykujemy waszych grajkow, skoro sam wmawiasz mi cos czego nie mowilem.
zrozum ironię. Dopiero wtedy możemy podyskutowac dalej. Wejście Jopa jak dla mnie na czerwo. Mam prawo do takiej opinii a Ty nie mmusisz się z nią zgadzać (do czego też masz prawo)
Znajdz mój post, gdzie napisałem, że twierdzisz, że Choto i Szala tylko tak grają. Nie ma takiego mojego komentarza. Przedstawiełm sytuację ironicznie. Nie załapałeś. Trudno. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
ksych
Member

Od: 04.2006

Stary 29.11.2009, 17:09

Odra Wodzisław - Wisła Kraków
704x400 | XviD | Orange Sport L!VE

0:1 Kirm
0:2 Małecki
0:3 Kirm
1:3 Radzinevičius
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.11.2009, 17:11
Dzisiaj bardzo dobrze zagrali Kirm i Małecki. Jeszcze jak było 0:0 to widać było ,że IM SIĘ CHCE ! Szkoda,że to uderzenie szczupakiem z końcówki pierwszej połowy Buchalik obronił, bo by Kirm miał hat-tricka
Straciliśmy bramkę bo nasi już trochę odpuścili ,a ponadto Skorża wpuścił młodzież. Jakby nie wpuścił to byłoby zle, bo kiedy wpuścić jak nie przy 3:0 ? A jak straciliśmy jedną bramkę to już tragedia....
Ogólnie widze mały progres. Oby następne dwa mecze wygrać,(choćby niewiem jakim fuksem) a na wiosnę to już będzie inna bajka..(wrócą Sobol,Głowa,Garguła)

P.S Piotrek Brożek powinien za to : "Jak k**wa umiesz, to sam zagraj" przeprosić Maćka. Jeżeli nie przeprosi to może w nastepnym meczu nie zagrać (słusznie) , a mamy już dość kłopotów w obronie...
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów