The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2009, 00:15
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Tak widocznie to ocenia. I moze nawet ma racje. Z tego co pamietam, Dinamo mimo wszystko staralo sie cos z nami grac i nawet gralo, podczas gdy Levadia przez 3/4 dwumeczu glownie wybijala pilke byle na uwolnienie.

Troche wiecej bedzie mozna powiedziec, po kolejnych meczach Levadii. Jak pamietam, Valarenga na runde przed Wisla, uporala sie z wicemistrzem Austrii, natomiast Tbilisi wyeliminowalo zawsze przyzwoita Slavie Praga. Zobaczymy co zrobi Levadia z Debreczynem.
Może i ma , może i nie ma - nie wiem czy widziałeś ten wywiad z 'ekspertem' ale ekspert że tak powiem miał jasne zdanie - Skorża won - Smuda tak.Oczywiście może mieć swoje zdanie ale jak już jedzie czasami Heńka i słynnymi dwoma meczami to ja przypuszczam że to bardziej pachnie agitką niż oceną.

Nikt nie chce przyjąć do wiadomości że ta cała śmieszna Levadia od kilku lat przed nikim nie pękła w pucharach ale fakt jest 1 niezaprzeczalny - tak szybko to nas nikt nie wyautował, ale już skopanie Skorży, umniejszając poprzednie klęski są wd mnie zupełnie nie na miejscu.
To nie czas i nie miejsce by dyskutować czy większa wtopa była z Valerengą, Dbilisi czy Levadią - wszystkie były bolesne jak cholera, i może losowo jedna z nich powinna się zdarzyć ale nie wszystkie trzy.

A wracając do tematu i bazując na różnych informacjach to jeśli Skorża da swoją głowę za Kazimierskiego to ja nie będę za nim płakał.
Pomijając plotki to naszego trenera bramkarzy nie broni nic.Jego kadencja to upadek Pawełka i nijakość Cebanu.
Ja już mam pretensje do Skorży że sam nie podziękował Kazimierskiemu, bo w biznesie jakim niewątpliwie jest piłka nie ma miejsca na kolesiostwo i sentymenty a nasz trener bramkarzy nie dość że nie ma żadnych sukcesów to ma straszne wtopy - Gdzie jest dla mnie jasne że akurat klęska z Levadią to nie Pawełek ale żenua w pomocy/ataku.
Tyle że akurat Skorży wd mnie to można wybaczyć(bo ma wyniki mimo tego) i liczyć że jako trener na dorobku, wyniesie z tej klęski, tak odpowiednie wnioski co do swojej osoby, jak i nie dopuści by to w przyszłości miało miejsce.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 29.07.2009 o godz. 00:21.
94 - Allah Akbar!!
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.07.2009, 01:35
1q2

Nie widzialem wywiadu. Uznalem jedynie jego argument, ze tamte zespoly byly jednak silniejsze od Levadii. Jest to subiektywne ocena, ale mysle ze wielu sie z tym zgodzi.
Zreszta sam napisales, ze jeszcze nikt nigdy nie wyeliminowal Wisly na tak wczesnym etapie i to sprawia, ze tallinska kleska staje sie najbolesniejsza ze wszystkich wtop. Gdyby tak jeszcze porownac budzety wszystkich trzech pogromcow, to ogromne dysproporcje na niekorzysc Levadii sprawiaja, ze to wlasnie ich nalezy wskazac jako teoretycznie najwiekszych leszczy.
No, ale miejmy nadzieje, ze Levadia pojedzie Debreczyn i bedzie to takie umniejszenie naszej obecnej kompromitacji

Co do Iwana, to szczerze mowiac nie mam zielonego pojecia jakie pobudki mu przyswiecaja. Jesli juz zakladac agitke, to chyba predzej aprobowalby kandydature Lenczyka, z ktorym swego czasu tworzyl sztab szkoleniowy w Wisle.
Moze byc jednak tez tak, ze jako kibic czuje sie po prostu mega zawiedziony i juz nie wierzy w Skorze, wierzac tym samym, ze Smuda jest w stanie wypracowac lepsza organizacje gry i w tym momencie zarzucanie mu roznych niecnych intencji, to zwyczajne nieporozumienie

A co do wspolpracownikow Skorzy, to jego slepa wiara w te osoby jest co najmniej zdumiewajaca. Juz za niejakiego Andrzeja B. byl ponoc sklonny dac sobie uciac glowe. Teraz widocznie zaklada nieomylnosc we wlasnej ocenie Kazimierskiego, jak widac przez inne osoby ocenianego zgola inaczej.
W przypadku Janasa upor Skorzy jest jasny - to po prostu jest syn czlowieka, ktory "stworzyl" pilkarskiego Skorze. Ale skoro w klubie postanowiono RJ oszczedzic, to wydawaloby sie, ze JK Skorza moglby sobie i Wisle odpuscic.
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2009, 07:08
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Chyba faktycznie coś jest na rzeczy z tym, że za porażkę mają zapłacić wszyscy
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...waniku,1345233
jest wina
musi być kara
Ostatnio edytowane przez emjot : 29.07.2009 o godz. 07:30.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 29.07.2009, 07:37
I myślicie,że nasi gwiazdorzy zgodzą się na jakąś obniżkę płac badź coś w tym stylu?
Wątpię...
Im starszy jestem tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu,że nie ma zawodników-Wiślaków, są tylko zawodnicy,którzy grają w koszulce z Białą Gwiazdą i reprezentują ją. Chciałbym dodać godnie,ale to już byłaby przesada.
A co do Skorży-czas wreszcie na decyzje,gdyż "lepsza zła decyzja niż brak decyji". Stan zawieszenia nie może dłużej trwać,tym bardziej,że liga za pasem.
Tylko Wisła!
piotrek11111
Junior Member

Od: 08.2005

Stary 29.07.2009, 08:26
Po trwającej kilka dni analizie przyczyn porażki w dwumeczu z Levadią Tallin władze klubu zadecydowały, że trener Maciej Skorża pozostanie na stanowisku pierwszego trenera Wisły Kraków.

Władze klubu uznały, że winę za przegraną z Levadią Tallin ponosi sztab szkoleniowy i pierwsza drużyna Wisły Kraków. W związku z tym w stosunku do nich zostaną wyciągnięte konsekwencje finansowe. Jednocześnie władze klubu zadecydowały, że trener Skorża pozostanie na stanowisku pierwszego trenera Wisły Kraków.

Przeprowadzona analiza wykazała też, że dotychczasowy model organizacyjny struktury klubu nie zdał egzaminu. W związku z tym powstaje konieczność wypracowania nowego modelu funkcjonowania klubu.

Wisła Kraków SA
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.07.2009, 08:28
Bravo !!! Maciek Zostaje !!! Jedziemy Po Mistrza !!!
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.07.2009, 08:43
Jedziemy po Mistrza i co dalej? Czy to Dalej będzie Maciejem? Ja myslę że klub powinien zacząć szukać lepszych rozwiązań. NO i mam nadzieję że zostanie Bednarz!
emjot
Senior Member

Stary 29.07.2009, 08:47
najgłupsza z możliwych decyzji.
I jeszcze za nią zapłacimy.
ps. znaczy to że Bednarz out a Skorża będzie decydował o transferach?
Przypomnę transfery Kasperczaka....
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
zielak14
Senior Member

Stary 29.07.2009, 08:48
z nim zdobyliśmy dwa Mistrzostwa Polski... o czym my gadamy... o bednarz taki dobry ? ja tam jestem za tym zeby go wywalic... moze i sciagnal Kirma, Alvareza, Marcelo... ale ciagle czekamy na bramkarz... 21 sztuk juz testowanych ? nie podoba mi sie w tym piśmie to, żę wszystko jest zrzucone na trenerów i piłkarzy
siara
Socios Wisła Kraków

Czyli zaczynamy "wielką wyptrz..." może to i dobrze.
Zawodnicy pozbawieni premi za "majstra" zapewne bedą szukać nowych pracodawców..
I krzyz na drogę....
Dośc bezkarności
Ogin
Senior Member

Od: 10.2008

pierwszy raz odkad pamietam w rzadach Tele-Foniki zostala podjeta dobra decyzja a nie podyktowana emocjami itp Widze ze nasz wlasciciel uczy sie na bledach
zielak14
Senior Member

Stary 29.07.2009, 08:50
emjot napisał(a):Wyświetl post
najgłupsza z możliwych decyzji.
I jeszcze za nią zapłacimy.
trzeba sciagnac dobrego dyrektora sportwowego za bednarza... patrzac na taki lech.... jakie mieli transfery jak mieli jeszcze tamtego dyrektora ?RENGIFO STILIC LEWANDOWSKI PESZKO MURAWSKI... nie mam pytan./.. zaby u nas znow tak byla ze pół kadry narodowej to wisła
qubu
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 29.07.2009, 08:50
A na kogo ma być zrzucone? Nie jest przecież winą Bednarza, czy Wilczka, że przegraliśmy z Levadia.
zielak14
Senior Member

Stary 29.07.2009, 08:52
siara napisał(a):Wyświetl post
Czyli zaczynamy "wielką wyptrz..." może to i dobrze.
Zawodnicy pozbawieni premi za "majstra" zapewne bedą szukać nowych pracodawców..
I krzyz na drogę....
Dośc bezkarności
oni tez są ludżmi i ich też bolała ta porażka tak samo jak i nas. co ma powiedziec taki głowa, piotrek paweł brozkowie... tak samo kochaja wisłe... całe życie tu grają !
zielak14
Senior Member

Stary 29.07.2009, 08:53
qubu napisał(a):Wyświetl post
A na kogo ma być zrzucone? Nie jest przecież winą Bednarza, czy Wilczka, że przegraliśmy z Levadia.
a bramkarza ktoś załatwił skorża nie jest za to odpowiedzialny... środkowy obranca, prawy ? jop to była pomyłka... to samo łobodzinski czy piotrek na prawej obronie... to nie jest skład na LM...
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.07.2009, 08:53
Wiadomo, że nic nie wiadomo.

Nie wiadomo, jak długo Skorża zostaje. Może tylko do zimy, a Bednarz (lub nowy dyrektor sportowy) szukać będą teraz nowego szkoleniowca?

Nie wiadomo, na jakich warunkach. Czy jego pozycja jest silniejsza, czy słabsza? Czy zostaje Kazimierski, Janas i włoski fizjolog? Czy Skorża będzie miał wpływ na transfery, czy wręcz przeciwnie?

Nie wiadomo, co z zarządem. Kto będzie ratował budżet i w jaki sposób? Kto będzie odpowiedzialny za transfery?

Pisanie w takiej sytuacji, że jest dobrze - jest głupotą. Rozsądny człowiek wstrzyma się z ocenianiem, póki nie będzie wiedział więcej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.07.2009, 08:54
Jedziemy po Mistrza i co dalej? Czy to Dalej będzie Maciejem? Ja myslę że klub powinien zacząć szukać lepszych rozwiązań. NO i mam nadzieję że zostanie Bednarz!
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2009, 08:55
emjot napisał(a):Wyświetl post
O letnich transferach już Skorża miał więcej do powiedzenia niż Bednarz (patrz Kirm vs. Bożok, Carlinhos & Braz vs. Alvarez, nie dla Nurkovicia).
emjot
Senior Member

Stary 29.07.2009, 08:58
rav napisał(a):Wyświetl post
O letnich transferach już Skorża miał więcej do powiedzenia niż Bednarz (patrz Kirm vs. Bożok, Carlinhos & Braz vs. Alvarez, nie dla Nurkovicia).
o tym też piszę
nie dla Nurkovicia dzięki Jackowi K.
a czy czasem Braz nie był versus Jop

to wszystko jest paradne
a Cupiał wygląda na człowieka który nie uczy się na błędach
i nie ma własnego zdania
ps. żeby nie było Kirm na papierze wyglądał lepiej niż Bożok. Co do Carlinhosa nikt nie wie jak gra jak wygląda, ale skrają nieodpowiedzialnością była gra przeciw Levadii bez prawego obrońcy. A tą nieodpowiedzialnością popisał się pan trener uwalając Carlinhosa.
Ostatnio edytowane przez emjot : 29.07.2009 o godz. 09:02.
wielka.wisla
Banita

Od: 07.2009

Stary 29.07.2009, 08:58
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_wladz_klubu/
a co to kurka jasna znaczy?
zielak14
Senior Member

Stary 29.07.2009, 09:01
wielka.wisla napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_wladz_klubu/
a co to kurka jasna znaczy?
że jak narazie wszyscy zostają i zapewne zamrożą im premie za mistrza... bednarzowi i wilczkowi sie upiecze...
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.07.2009, 09:03
Czyli w sumie nadal nic nie wiadomo, poza tym,że za rok znów w czapę w pucharach, cokolwiek to będzie. Bo Kazimierski rozumiem pracuje nadal, Janas to samo. Czyli ciągłość mizerii zostaje zachowana.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 29.07.2009, 09:05
Wiadomo, że nic nie wiadomo ... Jestem ciekawy jak dalej sytuacja się rozwinie, ja mam nadzieję, że jednak JK zostanie zwolniony, bo to co on robi to są jaja. Ale i tak najgorsza sytuacja jest walki Skorży z Bednarzem w sprawie transferów, zobaczymy jak to się rozwinie ...
zielak14
Senior Member

Stary 29.07.2009, 09:05
do janasa chyba nic nie powinnismy miec ale do takiego Kazimierskiego tak... stary chlejus nie trener... taka prawda... w klubie juz ukłądy są...
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.07.2009, 09:07
zielak14 napisał(a):Wyświetl post
trzeba sciagnac dobrego dyrektora sportwowego za bednarza... patrzac na taki lech.... jakie mieli transfery jak mieli jeszcze tamtego dyrektora ?RENGIFO STILIC LEWANDOWSKI PESZKO MURAWSKI... nie mam pytan./.. zaby u nas znow tak byla ze pół kadry narodowej to wisła
jakiego tamtego? Ten sam jest u nich do tej pory- Pogorzelczyk.
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2009, 09:07
zielak14 napisał(a):Wyświetl post
oni tez są ludżmi i ich też bolała ta porażka tak samo jak i nas. co ma powiedziec taki głowa, piotrek paweł brozkowie... tak samo kochaja wisłe... całe życie tu grają !

a może kochają pieniazki a Wisła to dla nich zakład pracy ?

Wisłę na pewno kochał Reyman....
zielak14
Senior Member

Stary 29.07.2009, 09:09
widze ze wszyscy tutaj odrazu przyjmuja jak najgorszy scenariusz...
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.07.2009, 09:13
Oficjalny komunikat klubu tak naprawdę nie mówi nic.

Po pierwsze-jakie konsekwencje finansowe można wyciągnąć wobec piłkarzy czy sztabu? Nie płacić im wynagrodzenia? Niezgodne z prawem, nawet gdyby to dotyczyło części.Nie sądzę, aby w kontraktach były odpowiednie klauzule, żaden piłkarzyk by się na to nie zgodził.
Niewypłacić premii za mistrzostwo? Jeżeli stosowny zapis jest w regulaminie wynagradzania to ok, w innym razie to niezgodne z prawem.

Po drugie - winny jest sztab szkoleniowy i piłkarze, ale fakt, że wszyscy zostają w połączeniu z tym, co wyżej powoduje, że nie ma wobec nich żadnych konsekwencji.

Po trzecie - i chyba najważniejsze. Nowy model funkcjonowania klubu? To może oznaczać naprawdę wszystko.

Generalnie więc towarzystwo wzajemnej adoracji Skorża-Kazimierski-Janas-piłkarze pracuje dalej.
I to jest jak dla mnie zła wiadomość.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.07.2009, 09:18
Teraz tylko ban dla leszekpw za informacje z pierwszej ręki (zdążył już usunąc post, ale pewnie wszyscy go kojarzą).

Dobra decyzja władz, teraz wszystko w nogach piłkarzy, teraz czekamy tylko na info związane z Bednarzem i Wilczkiem.
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.07.2009, 09:28
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Oficjalny komunikat klubu tak naprawdę nie mówi nic.

Po pierwsze-jakie konsekwencje finansowe można wyciągnąć wobec piłkarzy czy sztabu? Nie płacić im wynagrodzenia? Niezgodne z prawem, nawet gdyby to dotyczyło części.Nie sądzę, aby w kontraktach były odpowiednie klauzule, żaden piłkarzyk by się na to nie zgodził.
Niewypłacić premii za mistrzostwo? Jeżeli stosowny zapis jest w regulaminie wynagradzania to ok, w nnymrazie to niezgodne z prawem.
Jest napisane jedynie o zamrożeniu wypłat, a nie ma słowa o nie wypłaceniu premii za MP. Szczegółów nie znamy, a być może wypłacenie tej premii jest odłożone w czasie i zależne od wyników sportowych jakie będzie osiągała Wisła.
Powód: nic takiego
Ostatnio edytowane przez bondTSW : 29.07.2009 o godz. 09:29.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów