|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Polsce wystarczy czasu na przygotowanie się do organizacji finałów EURO 2012? | |||
| Tak |
|
333 | 52,28% |
| Nie |
|
304 | 47,72% |
| Głosujących: 637. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
No OK. Ale od początku faworytem to my jednak nie byliśmy - ze stu różnych powodów. I zauważcie, że UEFA nie patrzyła na to ile jest już zrobione (budowa stadionów), bo wtedy bylibyśmy bezkonkurencyjni. To prawda trochę straciliśmy ale znowu nie tragizujmy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Więc niech nikt nie pier**li że nie wybrali nas do stadion za mały. |
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Mi żal Ultrasów Wisły, bo robili oprawy kraków go, a uefa nas wyjebało.
Ch*j z Platinim, kij mu w ogon. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ludzie !!! przestańcie łkać jak dzieci ! Prawda jest taka, że EURO dla wielu kibiców to było hasło dzięki, któremu można wymusić na decydentach budowę stadionu z prawdziwego zdarzenia. I na całe szczęście to się dzieje. Oby stadion powstał i nikt i nic nie zatrzymało jego budowy. To będzie nasz zysk z tego Eura. Nie gromady zapijaczonych błąkających się po naszym mieście wrzeszczących kosmitów w pluszowych cylindrach i pomponach. Trzeźwiejących na trawnikach i ławkach Plant. Tego Wam żal ?
Pojeździłem trochę po różnych miastach Europy i Polski i wiem, że własne oczy są najlepszym obserwatorem, a nie lansowana propaganda w kolorowych pisemkach umieszczana tam jako artykuły promocyjne tego czy innego miasta. Żyjemy w Krakowie, mieście, którego szczęście trwa wieki, a nie 3 tygodnie trwania Euro. Zawiść innych miast do Krakowa trwa od dawna, a teraz pogłębiają ją zagraniczni turyści, którzy od lat głownie tu chcą przyjeżdżać. Dlatego wykorzystywana będzie każda sposobność, aby metodami administracyjnymi przytrzymać Kraków, zeby za wysoko nie wzleciał. Tak jak teraz choćby. Myślicie, że taki Poznań po Euro nagle zrobi się takim miejscem, że turyści oszaleja na jego punkcie ?Nie oszaleją. Byłem w Grecji, rok po Olimpiadzie i był tam wielki szok. Hotelarze rwali włosy z głowy, bo myśleli że po Olimpiadzie przyjedzie do nich masa turystów, a tu było ich mniej niż w latach przed Olimpiadą. Skoku cywilizacyjnego te miasta (ktore mają Euro) nie osiągną. Tu jest Polska. Moze względem Szczecina, czy Lublina. Bedzie co najwyżej tradycyjna kosmetyka. To są tylko 3 lata. Znając jak się buduje drogi i inną infrastrukturę czasu zabraknie nawetjakby to miało być 10 lat. Ważne żeby powstał stadion, abyśmy się nie wstydzili grając w europejskich pucharach. A politykom wszelkiej maści, którzy niebawem będą chodzili po prośbie ( i w przyszłości też) można z czystym sumieniem powiedzić "wy...j". I to tak profilaktycznie, żeby wiedzieli czego mieszkańcy Krakowa oczekują od nich niedorajdów, bandy leniwych darmozjadów. A oczekują dopilnowania dokończenia rozpoczętych inwestycji. I wtedy to będzie nasze zwycięstwo na Euro, chociaż bez Euro. Mi osobiście latało ono koło.. Było tylko sposobem na to co powstaje na R22. I z tym optymistycznym akcentem... Pilnujmy budowy i radnych. Jakby zaczeli robić jakieś volty trzeba działać. A tak poza tym gdzie zaginął lansujący się na tym forum poseł Federowicz z partyjnymi kolegami, którzy gdzieś zaginęli we mgle przy sprawie Euro ? |
|
|
|
Czasem nachodzi Cię...
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Heh...
![]() No i spokój. Jeszcze tylko 4 czerwca niech zmienią na Poznań i będę całkowicie szczęśliwy i usatysfakcjonowany. Ja chciałem EURO w Krakowie tylko z jednego powodu - blisko na mecz. Ale nic więcej mnie nie interesuje. Inwestycje trwają, miasto skorzystało na bumie EURO 2012 maksymalnie, a dzięki tej decyji... NIE WPADNIEMY W KŁOPOTY. Mniej ukradną przy przetargach, nie będzie pijanych ryjów w śmiesznych strojach chlających wieczorami i lejących na plantach. Tylko się cieszyć.A tym, którzy mówią o tym, że "Krakowowi się bardziej należało niż Gdańskowi czy Wrocławowi" to polecam jutro wstąpić do związków zawodowych - ten sam tok myślenia... Decyzja dla miasta BARDZO DOBRA. Jeszcze UEFA zapłacze nad swoim wyborem. A wtedy Kraków pozdrowi ich gromkim Fak Of! ![]() O to dziś dzień CHWAŁY! Kraków stoi dumny CAŁY! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Gwiaździsty jednak masz racje. I jeszcze jedno gdybym miał wybierać pomiędzy przyznaniem nam euro a zdobyciem mistrzostwa przez Wisełke to wybieram to drugie bo to daje mi prawdziwą radość tego sobie i Wam życze ch** z resztą Ide jeść
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
w kilku słowach. Euro poza wielką radością i prestiżem dla kibiców to również a może przede wszystkim konkretne inwestycje które przez brak tej imprezy w Krakowie mogą się opóźnić w czasie a wiele z nich być może nigdy nie zostanie zrealizowana. To była na prawdę wielka szansa dla nas wszystkich. Niestety nie mieliśmy odpowiedniego lobby by przeforsować naszą kandydaturę i miasto które powinno być numerem jeden nie ma tej imprezy. Mam nadzieję, że szybko zapłaczą nad tą decyzją. Natomiast jeśli chodzi o Platiniego to dla mnie jest on kompletnym zerem i w przeciągu 2 lat udowodnił to dwukrotnie. Gdy kandydowaliśmy jako kraj do organizacji wielokrotnie podkreślał, że jest za tym aby to kraje z "ogona Europy" mogły organizować tego typu imprezy by w ten sposób gonić czołówkę po czym ... zagłosował na Włochów. Mnie porażka boli z jeszcze innego powodu. Budujemy stadion z myślą o Euro który średnio mi się podoba i nie grymasiłem ze względu właśnie na tę imprezę. Teraz żałuję, że coś takiego stoi przy Reymonta bo można było zrealizować mniejszy projekt i wolniej ale za to lepszy.
Na sam koniec życzę wszystkim olimpiady w Krakowie. Wtedy cała Polska będzie mogła pocałować nas w samiusieńki dół pleców ![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Co do inwestycji "około" Euro.
Na 100% wiekszosc z nich stanie z jednego prostego powdou - miasto jest na granicy ustawowego zadłużenia, a kasa centralna zostanie przykrecona. Jak dla mnie na pewno odpadnie poszerzenie Reymonta, parkingi, droga na lotnisko. Gorzej ma Wrocław - 59,7 % przy ustawowych 60. Jeszcze sie moze okazać, że do Euro przystapią z zarządem komisarycznym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Jesli bedzie nowy stadion na te 33 tys ludzi,ale bez ulic itd To naprawde przy komplecie niewiem jak wygladał bedzie wyjazd z tgo stadionu. Przy 14tys zeby wyjechac z Piastowskiej czeka sie 20 minut ,wiec niewiem jak to bedzie za rok czy dwa. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ja mam do powiedzienia tyle w tym temacie: Warszawa - miała dostać i dostała, wiadomo stolica; Gdańsk - tusk, poznan - niemcy; wroclaw - niemcy.
Własnie wyczytałem ze schetyna jest z wroclawia... dwoch najwazniejszych politykow po..
Ostatnio edytowane przez Speedy : 13.05.2009 o godz. 16:50.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
To nie chodzi o nasze zgody.Speedy ma poniekąd racje.Te miasta z racji polozenia byly w uprzywilejowanej pozycji.Zreszta mozemy tylko podziekowac PIS za wybor miast bo to oni je zglosili do uefy.Platini nie chcial sie mieszac i padly miasta zgloszone.Szkoda, oby tylko Majchrowski dotrzymal slowa i dokonczyl budowe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Panowie nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem ani obrażać się na Wrocław, Gdańsk czy Poznań. Każde miasto chciało mieć Euro u siebie i każde o to walczyło i na tym zakończmy tą dyskusje. Jedyne o co można mieć pretensje to o gadkę o tym że wszystkie miasta (poza Warszawą) mają takie same szanse na organizację. Powiedzieli by wprost że Kraków jest tylko rezerwowym miastem (w razie jakiś problemów w innych miastach) i by był spokój.
Nie mam zamiaru nikogo obwiniać bo nie wiem kto się czym zajmował i za co odpowiadał. Tak samo sprawa stadionu wszyscy mówicie że stadion jest za mały tylko że u nas plan budowy stadionu był za nim jeszcze Polsce przyznano Euro, tego stadionu nie budowano na Euro tylko dla Wisły. |
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Mówi się trudno. Krakusy sami strzelili sobie samobója głosując drugi raz na Majchrowskiego, który wychodzi z założenia, że Krakowowi z góry się należy oraz wybiera projektanta nie mającego żadnego doświadczenia w projektowaniu stadionów (i to bez przetargu !). Dla PiSu i PO prezydent lewicowy w Krakowie to duża porażka - wybierając gospodarzem Kraków, przyczyniliby się do dużego sukcesu Majchrowskiego. Szkoda, że sama UEFA nas oszukała. Pozostaje mieć nadzieje, że planowane inwestycje (nie tylko stadion) będą terminowo zrealizowane.
Ostatnio edytowane przez martin_TSW : 13.05.2009 o godz. 17:34.
![]()
WIERNOŚĆ NA WIEKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
______ Jest wielce prawdopodobne, że kibice z UK (a być może i z innych krajów) wybiorą i tak Kraków na swoją "bazę". ______ sq, podejrzewam że Pablo by chciał wiedzieć (ja zresztą również) dlaczego to Poznań jest głównym kandydatem a Kraków dodatkowym... Powód: post niżej...
Ostatnio edytowane przez bondTSW : 13.05.2009 o godz. 17:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ale o to chodzi że UEFA ma gdzieś tych polityków. Pokazała już parę razy. Politycy dobrze wiedzieli jak będzie tylko grali, a teraz będą dalej grać bo jedni będą zwalać na drugich.
Reklama, lobbing.. za mało w Krakowie. Chorzów nie miał szans bo jak UEFA zapoznało się z opinią że ciężko ogarnąć ochroną podchmielonych kibiców na ligowych meczach, to co dopiero na regularnych walkach eurohoolsów.. Nie rozumiem dlaczego uważacie że to decyzja polityczna. @Pablo ja Ci podam wyższość Poznania nad Krakowem. Jedna. Warunkiem UEFA było zaprezentowanie ofert czterech miast jako głównych kandydatów i dwóch jako dodatkowych gospodarzy. Poznań był głównym kandydatem. Kraków dodatkowym. |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dla tych co jeszcze mają wątpliwości czy była to decyzja polityczna(oceny miast ubiegających się o organizację euro-dane z roku 2006):
doświadczenie w organizacji imprez masowych/sportowych:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
To pytanie raczej do polityków pis-u, takiego dokonali wyboru i było pewne że jeżeli ktoś z czwórki podstawowej czegoś nie zawali to Kraków Euro nie dostanie i nie dostał.
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ludzie czy wy mozecie choc troche poczytac co sie dzieje? Parkingi sa czescia kontraktu AiB, a po drugie Drzewiecki czy tam Lato wypowiadali sie ze i Krakow i Chorzów dostana tyle samo kasy co mieli dostac. A juz ktos pisze ze i dobrze ze nie ma EURO w Krakowie, ze lepiej ze stadion na 33 bo kto go zapelni. Fakt ze Krakow by widnial jako arena EURO 2012 przynioslo by niesamowite zyski dla miasta. Sami mogliscie juz przeczytac ze w zwiazku z tym zagrozona jest budowa hoteli na Wisle (przy okazji hali) z ktorych czesc dochodow miala isc dla Wisly! Promocja Krakowa to rowniez promocja Wisly, wieksze wplywy z EURO i wieksza popularnosc mocno pomogly fiansowo Wisle, a wiec wiecej kasy na marketing i wiec kibicow, to jest takie zamkniete kolo. No chyba ze sie znajdzie chetny do rozbudowy trybum ze barmkami za 5 lat, tylko i wylacznie mozliwe przy wejsciu do LM i mocnym sponsorze..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przepraszam przepraszam
![]() ale to raczej zasługa Rad Miasta które przedstawiały dokumenty i promowały miasto przed Komisją Wykonawczą. Jak Poznań ładniej napisał i opisał np. w kategorii doświadczenie w organizacji imprez masowych Kajakarskie Mistrzostwa Świata na Malcie, Targi Poznańskie, koncert na stadionie, festiwal Malta i wszystkie imprezy w plenerze dostal wiecej pkt niz Kraków ktory przykładowo w dokumentach zaprezentował że "Kraków zorganizował koncert nad Wisłą" Poznań w kategorii Transport przedstawił sieć PST zamiast metra, plany autostrady z Berlinem, z Warszawą, drogi szybkiego ruchu z Wrocławiem, Intercity Pn-Warszawa - 3h...itd" a Kraków pokazał że do Warszawy jedzie się 2x dłużej niż z Poznania, Autostrada jest do Wrocławia a do Warszawy nie planują jeszcze..." itp itd... kto dostał więcej punktów? dla przypomnienia jak to wyglądało: http://stadiony.net/news.php?n=213 to wina złej promocji. i tyle |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Niech żyje Rzeczpospolita Krakowska !!! ![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Euro sie dla nas skonczylo jak wybrali 4 miasta 2 lata temu , i cale te dwa lata to bylo ".......enie o Szopenie" ,bo zeby wziasc miasto rezerwowe to inne miasta musialy by zajebiscie sobie nei radzic ,ale pewne jest to ze 4 miasta(Warszawa, Poznan,Wroclaw Gdansk) z Polski sobie poradza ,wiec jedynie katastrofa na Ukrainie moglaby cos zmienic
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dzisiejsza decyzja utwierdziła mnie w przekonaniu, że Euro 2012 zostanie rozegrane, ale na Playstation. Na wszystkich tych wirtualnych stadionach
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jak mozesz zrobic wesele na 150 osob w tej samej cenie co 100 to chyba jasne, ze wybierzesz ta pierwsza opcje. Zreszta rozkmin motywacje UEFY 10000(roznica w widowni) x 200euro = 2miliony euro pomnoz to razy 5 meczy...komentarz chyba zbedny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Chłopie, o czym ty Kur** piszesz.
Nie chodzi o żadną pojemność stadionu, ani o jego wygląd bo... Cytat:
Cytat:
Umowy już wczesniej zostały podpisane. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pablo, nie mozemy porownywac dwoch systemow walutowych.
Raz, ze tam byla formula 5 + 5 a dwa to to ze w Austria i Szwajcaria ma we dwojke polowe mniej ludnosci niz Polska. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
wolfy a inwestorzy którzy już podpisali umowę wykonawczą we Wrocławiu zbankrutują,placąc miliardowe kary. Stało się-wykonawcy są( Gdańsk za kilka dni) . Stadiony na przekór malkontentom powstaną. Żałuje ,że wybrano Poznań ,a nie Kraków,ale nie zmienia to faktu ,że nie nalezy się obrażać na cały świat i zyczyć całej Polsce niepowodzenia. Zresztą racja taka,że w każdym mieście które spotkałby taki los jak Kraków, bylyby takie same narzekania,zrozumiałe. Szkoda Krakowa,bardzo szkoda. Jednak zawsze bliżej na mecz Euro do Wrocławia niż do Portugali czy innego kraju zachodniej Europy. Chyba ,że bojkot wszystkiego co związne z piłka robicie,ale to raczej niepoważne. Pozdrawiam.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A w "Tematach dnia" bezpłciowi politycy zastanawiają się dlaczego ? Jest nawet przyszły pasiasty kandydat PO na prezydenta Krakowa. Biedaki nie wiedzą dlaczego tak się stało. Kabaret.
http://ww2.tvp.pl/6273,20090513906014.strona |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mamy w Krakowie prawdziwych polityków ponad podziałami partyjnymi związanych z miastem i mieszkańcami, gotowych walczyć za tą ziemię w Sejmie, kuluarach i wyciagać ile się da jak robią to inni.
Same ciepłe kluchy wiedzące, ze tak czy tak z braku laku wyborca przyjdzie do urny bo nie ma i tak wyboru na kogo głosować. Dlatego Majchrowski tak naprawdę był osamotniony w staraniach. Napewno złożyło się wiele czynników na to, ale tzw. posłowie z Krakowa zapadli się pod ziemię jak trzeba było lobbować. Teraz niebawem znowu wyjdą ze swoich mysich nor namawiać nas na "właściwe głosowanie" na siebie. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|