The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
NHwiernyTS
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.05.2009, 23:58
Nie ma co już komentować, tak się stało i koniec. Teraz przed nami mecz z Legią i na tym trzeba się skupić.
Mistrz pozostanie w Krakowie!

Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga!

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.05.2009, 00:21
Pierwszej połowy nie widziałem i chyba dobrze - druga świetna z gry no ale z drugiej strony to pobiliśmy chyba rekord zmarnowanych sytuacji na 45 minut meczu.
Żal jak **** tego meczu.

A co do Ćwielonga....przyzwyczaił nas już że gra na prawdę dobrze, tyle że nic mu nie wpada.Dziś dokładnie to samo, ale jeśli chodzi o tą sytuacje która jest tu szeroko komentowana to ja o nią pretensji do niego nie mam.Strzelił dobrze - to nie była sytuacji gdzie jakoś mierzyć można wiec dla mnie to był akurat pech , gdzie oczywiście to że przez tyle meczy gola zdobyć nie potrafi, pechem już nie jest.

I dziwie się sędziemu - nie wiem czy , po pierwsze strzelilibyśmy tego karnego a po drugie czy i wygralibysmy i tak - bo było to przy stanie 0-1 ale tak ewidentnej 11 dawno nie widziałem.

No i porządziliśmy...cały 1 tydzień.Nie myślę że na 100% przegraliśmy mistrzostwo tym meczem ale jest to niestety całkiem możliwe
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.05.2009, 00:29
Ciekawe, że kibice drużyny która właśnie straciła szansę na samodzielne decydowanie o tytule Mistrzowskim (którą wcześniej dostała dzięki remisowi najgroźniejszych pretendentów do tytułu) wykazują nagle olbrzymi optymizm dotyczący kolejnej straty punktów przez rywali (poczytajcie sobie forum Lecha sprzed tygodnia - są bardziej pewni zdobycia tytułu niż w okresie liderowania Ekstraklasie). Sadzę, że Lech w tej chwili może zmarnować swoją szansę, tylko w przypadku, jeśli jego piłkarzom bardziej zależy na transferach niż na MP i walce o ew LM (co wcale wykluczone nie jest). Nie wydaje mi się możliwe przegranie z Legią - w takich meczach nie ma problemów motywacyjnych... Baszczu współczuję - mam nadzieję, ze wyliżesz się z tego podobnie jak Brozio!!! Nie pojadę po Łobo ale przy wyczytywaniu składu pierwszą moją myślą było: po co zmieniać coś co funkcjonuje skutecznie od kilku spotkań Czy ktos koncentrował się na grze Pawła Co się stało, że wypadł tak blado
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.05.2009, 00:33
Ja powiem,ze szanse trochu sobie zmniejszylismy niestety.Ale wszystko w piłce jest jeszcze mozliwe,inni moga tracic punkty,duzo sie moze jeszcze wydarzyc,Licze,ze jednak sie nam uda zdobyc majstra,szansa jest spora wiec trzeba wymagac od zespolu walki i zaangazowania.Nie wiem,ale jak patrze na Diaza np. to wydaje mi sie,ze on chyba czasem nie rozumie,ze tu idzie walka o cos bardzo waznego jak mistrzostwo Polski i nie wsadza całego serca w mecz.Wie,ze Wisła to Wisła,pracodawca jak kazdy inny,bedzie nastepny...co do Polaków jakos nie mam takich watpliwosci.
No,ale oby bylo jak najlepiej...
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.05.2009, 00:42
Diaz juz ma to do siebie że gra bardzo nierówno a do tego jeszcze ten jego dziwny bieg który sprawia wrażenie wolniejszego niż to jest w rzeczywistości.

Zapomniałem o Baszczu - w moim takim prywatnym rankingu ulubionych zawodników ery TF - ma miejsce na pudle a jak oglądam te powtórki to wygląda to cholernie nieciekawie.Sam upadek nie jest az tak makabryczny jak w przypadku Pawła ale reakcja Baszcza nie wróży niczego dobrego.
To by było straszne gdyby w takim momencie swojej kariery coś poważnego mu się stało.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.05.2009, 05:08
Witam wszystkich,

Ostatnio prowadziliśmy dywagacje pod tytułem jakby to było pięknie gdyby hasło "5 zwycięstw do końca" było konsekwentnie zrealizowane. Po wczorajszym wyniku już widać ,że były to tylko mrzonki. Byłem przekonany ,że mecz z Piastem wygramy. Remisów obawiałem się dopiera w meczach ze Śląskiem i Lechią. Nie będę się odnosił do stylu gry czy poszczególnych postaw zawodników na boisku bo szkoda na to czasu. Wynik jest najlepszym podsumowaniem i w zasadzie mówi wszystko. Szkoda tylko ,że zawodnicy i trener Skorża i tak są z siebie bardzo zadowoleni. Mnie również podobnie jak AIMABLE'a dziwi optymizm kibiców po wczorajszym wyniku. Pisanie w stylu cały czas są jeszcze szanse na MP owszem mają sens ale zależy jakie warunki brzegowe przyjmujecie. Rywale zagrają korzystnie dla nas - może , dla mnie to żadna pociecha MP zapewni nam słaba gra Lecha czy Legii a nie dobra postawa naszych. Prawda jest taka ,że piłkarze i trener Wisły kolejny raz pokazali nieudolność. A tak czasami odnoszę wrażenie ,że w Krakowie poza kibicami to nikt MP nie chce obronić...

PS. Co Wy kontestujecie opinie MARKUSA... Gość napisał krótko i na temat... Nie dość ,że miał do tego prawo to jeszcze celnie pointuje. .... Moim zdaniem drużyna która daje sobie odebrać punkty takiej ekipie jak Piast Gliwice musi grać albo źle albo źle i nonszalancko albo nonszalancko... I obojętnie czy tą drużyną jest Legia Wisła Lech Polonia czy inna...

PS2. "5 remisów do końca"....
Ostatnio edytowane przez Bronex : 02.05.2009 o godz. 05:22.
Odpowiedz cytując
jgw
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.05.2009, 06:51
Radzę nie liczyć na to że Lech albo Legia zremisują. Wygrają 2,3-0 a przede wszystkim Legia. Przegraliśmy na własne życzenia.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.05.2009, 08:00
Markus ma niestety dużo racji mimo, że jego tekst jest wyraźnie pisany pod wpływem emocji (piłka=emocje nieprawdaż ). Piłkarze w pierwszej połowie snuli się po boisku, prawie żadnego ruchu bez piłki nie dało się zaobserwować. Paradoksalnie flekowany tutaj Łobodziński wykazywał spore chęci do gry, znacznie więcej niż Zieńczuk, któremu mecz nie wyszedł zupełnie, podobnie jak Brożkom, Boguskiemu czy nawet Sobolowi. Nastawienie - "nie biegamy i tak wpadnie" jest starym grzechem Wisły. Szkoda, że żadnemu trenerowi nie udało się tego wyeliminować. Ale to lekceważenie "ogórków" jest tak silnie zakorzenione, że nawet po szybko straconej bramce nie od razu się mobilizują. Cóż niektórzy mylą może mentalność zwycięzcy z lekceważeniem przeciwnika. Mimo tego podejścia mieliśmy olbrzymią przewagę i mecz powinniśmy wygrać. Sami odpuściliśmy sobie mistrza! Zdobycie tytułu wydawałoby mi się mrzonką - zwłaszcza, że wszystkie mecze na wyjazdach gramy beznadziejnie - ale to jest sport więc wszystko się może zdarzyć.

Aa jeszcze jedno: Heban - Łobodziński może prezentować na skrzydle większą wartość niż Małecki, może wygrywać główki, dobrze centrować i chyba to jest przyczyną, że Skorża z niego nie rezygnuje.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.05.2009, 08:03
Niestety teraz jesteśmy uzależnieni od tego jak sobie Leszek bedzie radzil. Szanse na mistrza są, ale nie wszystko w Naszych nogach, a przecież jeszcze mecze z LKS i Legia, mam nadzieje, ze Slask nam odpusci, a Lechia juz zapewni sobie utrzymanie.

Niestety cała druzyna grala srednio, bo nie mozemy mowic ze slabo, chociaz w 1 polowie nie mielismy takiej setki, akcja Loba z przypadku, w drugiej Piast poza stalymymi fragmentami nie mial nic do powiedzenia.
Diaz nie istanial kolejny mecz, teraz slabo tez zagral Sobol (slabo jak na niego zagral na poziomie wszystkich graczy Wiselki), a Brozek w ogole nie istnial, Cwielong bal sie strzelac z dystansu, Nasi pilkarze chcieli wejsc z pilka do bramki
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.05.2009, 09:01
Bolesna prawda jest taka ze poza Brożkiem Wisła nie ma napastnika. Beto Niedzielan Ćwielong - nie ma z nich żadnego pożytku. Porażka na własne zyczenie. Ten brak skuteczności to mnie juz osłabia.
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
kask88
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.05.2009, 09:08
Niestety Paweł Brożek nie walczył jak zawsze tylko statystował na boisku a Junior Diaz zagrał słaby mecz nie wiem po co rzucał tyle długich piłek jak Piast sie zamkna we własnym polu karnym. Szkoda punktów tym bardziej ze cały mecz przeważalismy.
Odpowiedz cytując
WISLAK_FFC
Banita

Od: 05.2009

Stary 02.05.2009, 09:14
skuteczność to nasza bolączka, niby jest Paweł w składzie, a jakby go nie było. nie wiem co dokładnie się dzieje, bo są akcje, jest potencjał, a my nie możemy tego wykorzystać. może rzeczywiście wina leży u podejścia trenera...

dziękujemy za ten 1 punkt, a le wiemy wszyscy że teraz to liczymy na cud by obronić tego MISTRZA !!
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 02.05.2009, 09:15
kask88 napisał(a):Wyświetl post
Niestety Paweł Brożek nie walczył jak zawsze tylko statystował na boisku a Junior Diaz zagrał słaby mecz nie wiem po co rzucał tyle długich piłek jak Piast sie zamkna we własnym polu karnym. Szkoda punktów tym bardziej ze cały mecz przeważalismy.
Jak nie walczył?

Miał wiele dobrych dokładnych podań, kiedy się cofał do 2 linii, a za to, że oddał tylko jeden strzał głową to można winić pomocników, bo nie dostawał podań.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Powiem wam że Cupiał musiał się nieźle wkurzyć kolejny raz. Chyba tylko Małecki znowu zaplusował.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

w Gliwicach gra sie ciężko jak kiedyś w Radzionkowie.Szkoda bo Legia i Lech mimo wszytsko w Gliwicach wygrały.
Do Brożka nie mam żadnych pretensji,jest po kontuzji mimo dobrego meczu przeciw Górnikowi.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.05.2009, 09:55
Cholera, gdybyśmy mieli choć cień tego farta który ma Lech, to byśmy jakiegoś farfocla pewnie strzelili.
Ale w tym sezonie jakoś to strzelanie bramek idzie nam jak po grudzie, musimy stwarzać po kilkanaście sytuacji by jedną wykorzystać.
I po raz wtóry już w tym sezonie żegnamy się z mistrzostwem. Z tym że jak za tydzień ogramy Legie to znowu jesteśmy w grze, tak dziwnego i wyrównanego sezonu to ja nie pamiętam.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.05.2009, 10:16
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Cholera, gdybyśmy mieli choć cień tego farta który ma Lech, to byśmy jakiegoś farfocla pewnie strzelili.
Przecież strzelił Małecki mega przypadkowego gola, którego wypracowali nam obrońcy Piasta a Ty jeszcze marudzisz, że mało szczęścia...
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.05.2009, 10:21
Dla mnie mecz rewelacja. Wole tak grajaca Wisle niż punktujaca w beznadziejnym stylu. Chlopaki graja swietnie i sa w niezlym gazie. Powinni wszystko wygrac do konca,bo maja ku temu mozliosci. To co zrobili wczoraj z Piastem w drugiej połowie to az same sie rece skladaly do oklasków. A że nie wpadło? No trudno ,to tylko piłka. Miejmy nadzieje ze bedziemy miec wiecej szczescia w nastenych meczach. Legia i Lech tez pogubia jeszcze punkty.
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.05.2009, 10:23
Dokladnie GregorTS, jedyny mecz ktorego sie troszke boje to ten w Lodzi ale mysle ze nawet 10pkt w nastepnych 4 kolejkach da nam majstra
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 02.05.2009, 10:35
A ja nie wiem skąd u was ten optymizm... Wiadomo, mecz z legią, pełne zaangażowanie, ale czy sama motywacja=skuteczność? Brakuje nam tylko skuteczności, bo sytuacje są. Jak dla mnie najgorszy na boisku Boguski, miał kilka sytuacji i nie strzelił, parę razy miał piłkę na 14-16 metrze i nawet nie próbował uderzać tylko na siłę dalej podawać do skrzydła. Kto ma strzelać jak nie napastnik? Brożek nam wszystkich bramek w sezonie nie strzeli.
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
derelor
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 02.05.2009, 10:39. Kibic Z Gliwic
A moim zdaniem wcale nie graliscie jakoś znacznie słabo. Chodze na kazdy mecz Piasta i pierwszy raz bylem swiadkiem takiej sytuacji jak wczoraj w drugiej polowie ze praktycznie caly czas w 10 siedzieliscie na naszej polowie , momentami wygladalo to jak zamek hokejowy a u nas to taka obrona czestochowy ;p

Mieliscie po prostu najmniej szczescia w stosunku do Lecha i Legii .

Legia oprocz bramki TEJKSIURA ( przy ktorej zawalil i bramkarz i niestety Kowalski ) nie pokazala nic , zdominowala co prawda calkowicie srodek pola ale nie potrafila tego przelozyc na stwarzanie sytuacji podbramkowych.

Lech jak to Lech w tej rundzie gra jakby był wypompoowany ( zwlaszcza ze w Gliwicach nei gral Murawski) to i my moglismy cos w srodku pola pograc i bylo to grozne z naszej storny

Dziwie sie ze tak troche najezdzacie na Cwielonga , Moim zdaniem byl najbardziej aktywnym zawodnikiem , zwlaszcza ze akurat siedzialem w takim miejscu ze caly czas biegal mi przed oczami w 2 polowie gdyby tylko czesciej decydowal sie na strzaly z dystansu ...

Brozek i Bogucki byli wyłaczeniu bo my naprawde mamy dobra defensywe ( a nie farta i antyfutbol jak to mowi Szczescny ) Glik jednak czegos tam w Realu Madryd sie nauczyl ( co prawda REAL C ale zawsze to cos ) i mysle ze predzej czy pozniej trafi do druzyny pokroju WISLY ( dobrze ze mamy z nim wieloletni kontrakt) nei widzialem jescze zadnego slabego spotkania w jego wykonaniu .

W niedziele jedziecie Legie , a Lech musi gdzies zgubic jescze punkty ,
Powodzenia
P.S ale za rok to jzu wami wygramy
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.05.2009, 10:41
diablo885 napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie GregorTS, jedyny mecz ktorego sie troszke boje to ten w Lodzi ale mysle ze nawet 10pkt w nastepnych 4 kolejkach da nam majstra
Ja tam bardziej boję się meczu z Legią (czemu wszyscy przypisują już Wiśle 3 punkty za to spotkanie?) i ... Lechią. Bo jakoś nie wierzę by Gdańszczanie zapewnili sobie utrzymanie na kolejkę przed meczem z nami, to zbyt słaba drużyna mimo wszystko... Tak wiec punktów nam nie podarują. A ŁKS - raczej się utrzyma, niektóre drużyny będące za nim w tabeli grają jeszcze bezpośrednie mecze, zdążą się wypunktować.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.05.2009, 11:09
Mimo wszystko z osądami co do naszych szans na mistrzostwo wstrzymał bym się do niedzieli. Oczywiście wątpię w to że zarówno Legia jak i Lech nie wygrają swoich spotkań ale to jest liga polska i tutaj niczego nie można być pewnym.
Nie ma co się kłócić kto zawiódł a kto nie bo za stracone pkt. winna jest cała drużyna. Bo zarówno w ofensywie zawiedliśmy jak i w defensywie. Bramka dla Piasta ewidentnie zawiniona przez cały blok defensywny. W tych wszystkich żalach niektórzy chyba zapomnieli że nie podyktowano dla nas karnego (moim zdaniem ewidentnego).
Odpowiedz cytując
Yourdream1906
Member

Od: 10.2007

Stary 02.05.2009, 11:15
Moim skromnym zdaniem:
Brożek nic a nic wogóle byl niewidoczny.... ON musi dostac piłke dopiero wtedy cos ustrzeli...
Szacunek Dla Boguskiego za walke za bieganie szkoda ze nic nie strzelił
Hmm co do Cwielonga podoba mi sie ten chłopak super przyjmuje podaje tylko nigdy nie skonczy akcji cos nie moze strzelic tego gola:/
Jak dla mnie Diaz porazka gosc nie umie grac pff na defensywnego to moze on sie nadaje ale na ofensywnego nie bardzo...
Głowa i Marcelo wszystko czyscili z tyłu fajnie to wygladaloa na duzy plus
Swietne wejscie Małeckiego widac ze chciał chłopakom pomóc
Niestety po Mistrzostwie....
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.05.2009, 11:38
Diaz nie umie grać? To był jedyny zawodnik który zamiast oddawać od razu piłkę próbował pojedynku 1-1. Kilka razy zrobił tym miejsce na połowie Piasta.
Odpowiedz cytując
mercury
Member

Od: 02.2009

Stary 02.05.2009, 11:39
@Yourdream1906

po jakim mistrzostwie?! co Ty chłopie gadasz?! Wisła będzie mistrzem i nie ma innej opcji! Lech punkty jeszcze straci, z Legią wygramy! Trzeba wierzyć do końca!

"Nawet, nawet w chwili złej! Nigdy, nie opuszczę jej!"
Odpowiedz cytując
Yourdream1906
Member

Stary 02.05.2009, 11:47
Mercury wierzylem do wczoraj...
Lech bedzie mistrzem ma takiego farta w ostatnim minutach ze gdyby bylo mu pisane to i by zremisował z piastem i przegrał z Łks ale oni w ostatnich sekundach dali rade strzelic...
Odpowiedz cytując
Yourdream1906
Member

Stary 02.05.2009, 11:48
SlaskWksSlask
Jak dla mnie lepszy Od Dziaza jest Jirsak... przynajmniej jest ofensywny i zagra jakas piłke prostopadła
aa diaz to tylko lubi faulowac
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 02.05.2009, 11:56
Ktos wczesniej napisal, ze Jirsak jest slaby, bo nie wchodzi w rywali i nie walczy cialem. Widac polskie podejscie do pilki; wjechac taranem i rozwalkowac. Przeciez golym okiem, nawet nie widzac Go na meczu mozna zauwazyc, ze to typowy zawodnik techniczny, ktory gra jako OM i rozsyla pileczki po skrzydlach i prostopadle, nie bawiac sie we wjazdy. Zapewne padnie riposta "Ile tych pileczek wyslal". Jirsak nie gra sam, lecz z druzy6na, i jak mu sie nikt nie wystawia, to co ma ugrac. Gdyby dostal tyle szans, co Lobo, to jestem wrecz pewien, ze poczulby rytm druzyny i Wisla zlapalaby styl, ktorego obecnie ewidentnie nie ma. Gramy jest na WF-ie, gdzie bramkarze wybieraja co tydzien inny sklad. Przy bramce nie jest bez winy Pawelek - bramka z paru metro, a On na linii w momencie, gdy dosrodkowywujacy nie mial szans na strzal przy slupku. Blad.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów